modrykomar modrykomar komentáře u knih

Dárce Dárce Lois Lowry

skvelé. kniha malá rozsahom, ale skvelo napísaná. zdanlivo sa tam nič veľkého nedeje, všetko je také nesmierne ideálne. a potom zistíme, aká je cena toho ideálu. rozhodne odporúčam.

10.02.2021 5 z 5

Hledání modré Hledání modré Lois Lowry

skvele. to sa neda inak hodnotit. tento pribeh je z ineho, drsnejsieho sveta. a ta skvela pointa.
zacina to desivo.. Kira bdie pri tele svojej mrtvej matky .. nadherny pribeh priatelstva Matta a Kiry, ktory sa vybral hladat modru pre svoju priatelku. Desivy zablesk uvaznenych umelcov, nutenych produkovat.. nie ze by sme to nezazili.. a ten koniec.. uplne prekvapko. vrham sa na dalsi diel.

18.02.2021 5 z 5

Nepokojná léta: Historie třicetileté války Nepokojná léta: Historie třicetileté války Peter Englund

velmi, velmi dobre. odporucam kazdemu zaujemcovi o toto dejinne obdobie.

26.02.2021 5 z 5

Cesta Cesta Cormac McCarthy

za čo toto dostalo vobec nejaku cenu. nechapem. pomotane, nedomyslene, nesympaticki hrdinovia, nedomysleny svet. docitane, ale s velkym odporom.

08.02.2021

Posel v temném lese Posel v temném lese Lois Lowry

Poeticko mýtická metafora entropie v ľudských vzťahoch, prenášajúca sa aj do prírody. Veľmi silné.

22.02.2021 4 z 5

Dobrého člověka těžko najdeš (9 povídek) Dobrého člověka těžko najdeš (9 povídek) Flannery O'Connor

Zaujímavý štýl písania. Niečím mi pripomína Timravu. Možno tým neúprosným realizmom. V každom prípade si od nej rada niečo prečítam.

10.02.2021 5 z 5

Vody Hakone Vody Hakone Teru Takakura

zaujímavé čítanie. ako ťažko je presadiť čokoľvek nové a dobré. nové a zlé ide ľahko. kto vie prečo.

01.05.2022 4 z 5

Pestrotiene a netopierci: Môj život v inom svete Pestrotiene a netopierci: Môj život v inom svete Axel Brauns

malá oprava - nie Dony Williams ale Donna Williams. nie chlapec,ale dievča.

25.05.2021

Vody Siloe Vody Siloe Thomas Merton

človek si myslí že čo už môže byť zaujímavé na dejinách rehole. že väčšia suchárina už vari ani nemôže byť. Thomas Merton ľahkým perom preberá dejiny svojej rehole pričom jeho mierne ironické úsmevy presvetľujú celú knihu. Málokedy sa tak dobre spojí duchovno a úsmevno. Jedna z najlepších "mertonoviek". Vrelo odporúčam

15.02.2021 5 z 5

Léčitelé jak je neznáte Léčitelé jak je neznáte Jiří Kuchař

zaujimave. hlavne pre mna

04.02.2021 4 z 5

Příběhy od jezerního břehu Příběhy od jezerního břehu Naj-an Š’

Dobre sa to čítalo. Ten rozdiel medzi súdnym úradníkom a gangsterom nebol mnohokrát veľmi viditeľný. Zaujímavý a živý obraz čínskeho podsvetia - to je ten záhadný výraz ľudia od vôd a jazier.

30.01.2021 4 z 5