modrykomar komentáře u knih
skvelé. kniha malá rozsahom, ale skvelo napísaná. zdanlivo sa tam nič veľkého nedeje, všetko je také nesmierne ideálne. a potom zistíme, aká je cena toho ideálu. rozhodne odporúčam.
skvele. to sa neda inak hodnotit. tento pribeh je z ineho, drsnejsieho sveta. a ta skvela pointa.
zacina to desivo.. Kira bdie pri tele svojej mrtvej matky .. nadherny pribeh priatelstva Matta a Kiry, ktory sa vybral hladat modru pre svoju priatelku. Desivy zablesk uvaznenych umelcov, nutenych produkovat.. nie ze by sme to nezazili.. a ten koniec.. uplne prekvapko. vrham sa na dalsi diel.
velmi, velmi dobre. odporucam kazdemu zaujemcovi o toto dejinne obdobie.
za čo toto dostalo vobec nejaku cenu. nechapem. pomotane, nedomyslene, nesympaticki hrdinovia, nedomysleny svet. docitane, ale s velkym odporom.
Poeticko mýtická metafora entropie v ľudských vzťahoch, prenášajúca sa aj do prírody. Veľmi silné.
Zaujímavý štýl písania. Niečím mi pripomína Timravu. Možno tým neúprosným realizmom. V každom prípade si od nej rada niečo prečítam.
zaujímavé čítanie. ako ťažko je presadiť čokoľvek nové a dobré. nové a zlé ide ľahko. kto vie prečo.
malá oprava - nie Dony Williams ale Donna Williams. nie chlapec,ale dievča.
človek si myslí že čo už môže byť zaujímavé na dejinách rehole. že väčšia suchárina už vari ani nemôže byť. Thomas Merton ľahkým perom preberá dejiny svojej rehole pričom jeho mierne ironické úsmevy presvetľujú celú knihu. Málokedy sa tak dobre spojí duchovno a úsmevno. Jedna z najlepších "mertonoviek". Vrelo odporúčam
Dobre sa to čítalo. Ten rozdiel medzi súdnym úradníkom a gangsterom nebol mnohokrát veľmi viditeľný. Zaujímavý a živý obraz čínskeho podsvetia - to je ten záhadný výraz ľudia od vôd a jazier.