mollytaaan komentáře u knih
Prvotina a hned tak skvělá. Sedm postav se může zdát moc, ale ne tady. Každá má svůj jedinečný charakter a psychologie je propracovaná opravdu do hloubky. A každá postava má motiv Markétu zabít... Souhlasím, že je příběh hodně propletený, ale ten konec všechno vysvětlí a rozplete. Dokonale propojí. Možná mi chybělo pořádné odůvodnění zmizení Jany, ale na druhou stranu mám zase o čem přemýšlet, nemusím mít všechno na stříbrném podnose.
Nejoblíběnější postavy: jednoznačně Danuška. Tu musí milovat každý. A hned v závěsu Ivan. A měl jsem oblíbeného Tonyho, super příběh. A Anča... Jak říkám, přečtěte si to, litovat určitě nebudete.
Tuhle knihu jsem četl před lety na odreagování. Pamatuji se, že mě opravdu bavila, taková postapo pohádka. Doporučuji mladším ročníkům.
Nedokážu pochopit osobní útoky na autorku z posledních dní, viz níže Předpokládal jsem, že se zde hodnotí knihy.
Za mě je Stvůra velmi zdařilá detektivka, nechybí zákulisní vztahy, vyšetřování, napětí ani zvraty. Určitě doporučuji a brzy koupím druhý díl.
Takový lehký podprůměr. Iritovaly mě chyby, chyběla mi hloubka postav, nějaké sdělení. Na druhou stranu to bylo čtivé.
Moje první kniha od této spisovatelky, hodně vztahů, ale přesto to detektivní linka vynahradila. Doporučím a pořídím minulé díly.
Na sci-fi psané ženou (v neporovnatelném množství knih tohoto žánru psané muži) se to dalo. Poměrně dobře napsané, spisovatelka má příjemný styl. Ale je tam přehršel nelogičností a lásky, čekal jsem podle obálky, anotace a superlativů (autorka je ověnčena cenami) jinou kvalitu. 2,5*