Mondie Mondie komentáře u knih

Dějiny šílenství Dějiny šílenství Michel Foucault

Kniha není příliš složitá, to autor nás nutí více přemýšlet, popř. vzít slovník cizích slov. Nebo přečíst pasáž znova. Mne osobně, oproti jeho současníkům či předchůdcům připadá více pochopitelný. Samožrějmě je fajn mít již nějaké znalosti. Daleko více srozumitelné než jeho jiné dílo s titulem "Dohlížet a trestat", což je historickou studií. Z obou knih jsem psala ročníkovou práci. Foucault mi přirostl k srdci.

24.07.2015 5 z 5

Nepřekážejte sami sobě Nepřekážejte sami sobě Osho

V pořádku, Váš názor respektuji, celé to však vidím spíš neutrálně. Osho je velmi kontrovezrní bytost, jak v této knize o sobě tvrdí. Také je zcela jasné, že má i své odpůrce, kteří na něj hází špínu. Třeba jak se vozí v rolls-royce, které dostal darem od svých stoupenců atp... Na jednu stranu to, pak ono a pravdu se tímto způsobem rozhodně nedozvíme. Dokud si s autorem sami nepohovoříme. Nicméně, v této knize, pokud byste ji dočetla, zjistila, že sebe nepovažuje za osvíceného. Jde ještě dál a popisuje se za neosvíceného...

22.07.2015 4 z 5

Miluj svůj život Miluj svůj život Louise L. Hay

Kde soudruzi udělali chybu? Co když je to záměr, nemít myslící a cítící bytosti, bez špetky kreativity a tvořivosti... Toho bohdá nebude a vše se mění již nyní. Kniha je skvělá, v určitém období mi pomohla, ovšem je také potřeba nejen číst, ale žít tím. Tak se vše dostává do pohybu... do naší reality všedního dne

26.12.2014 5 z 5

Rostliny bohů - Jejich posvátná, léčebná a halucinogenní moc Rostliny bohů - Jejich posvátná, léčebná a halucinogenní moc Albert Hofmann

Krásná, barevná kniha, která není jen na nějaké přečtení, ale je vhodné ji prostě mít v knihovně na další a další nahlížení.

31.07.2016 5 z 5

František Hodonský František Hodonský František Hodonský

Ačkoliv se zde jedná primárně o monografii s výčtem těch nejdůležitějších umělcovo dat, také přináší výčet jeho stěžejních maleb. Ačkoliv jim čtenář nemusí zcela ihned rozumět, je očividné, že jsou díla zaměřena na zvláštní způsob zobrazení krajin a přírodnin v podobě abstrakce. Na mne tak působí až jako ztvárnění mikroskopického světa. Je vhodné pokusit se najít způsob, jak na autorovo práce nahlížet. Již nyní je zřejmé, že se Hodonský zapsal do historie české krajinomalby, jehož obrazy se už dnes prodávají za sta tisíce.

06.05.2016 5 z 5

7 návyků úspěšných teenagerů 7 návyků úspěšných teenagerů Sean Covey

Kniha mne ovlivnila, o tom žádná. Dostala jsem se k ní už na ZŠ, a na některé spolužáky jsem vyzkoušela pár testů. Už tenkrát se určovalo, že možná budu učitelkou ;) Takže doporučuji. Vliv na ne měla v tom, že je nutné dopřát si spánek v absolutní tmě, o což se snažím do dnes. A že nic není předem ztraceno...

25.04.2016 4 z 5

Nebeská láska Nebeská láska Lorna Byrne

Také jsem byla u knihy často dojatá, nešlo přímo o nějaký pláč, ovšem, svým sdělením zasáhne přímo vaší duši. A vy, pokud máte city, vnímáte, cítíte, že nejde o nějaký výplod něčí fantazie.

25.04.2016 5 z 5

Tao přírody Tao přírody Rupert Sheldrake

Zajímavá kniha i náhled na přírodu, kterou denně vídáme, ale často ji nevěnujeme tolik pozornosti. Pokud se chcete dozvědět, co se mimo jiné děje v termitišti, neváhejte s četbou. Z vědeckého hlediska pak lze sklouznout k mírnému patosu ;)

23.04.2016 4 z 5

Tajemství mayské studny Tajemství mayské studny Erich von Däniken

Pěkný a čtivý příběh, který čtenáře vtáhne do děje. Dozvíte se přinejmenším i nějaká, již známá fakta. Díky vypravěčské schopnosti autora, si dovedete též živě představit, jak to v Mayské době, alespoň trošku chodilo. Zároveň si také můžete uvědomit, že bůh Kukulkán nemusel být opeřený bájný tvor - nějaký Bůh, nýbrž pouze mimozemšťan na létajícím stroji a z mnohem vyspělejší kultury (naší budoucnosti?). Přečtu si jen nejdříve za rok či dva, až "zapomenu" o čem kniha je. ;)

12.04.2016 5 z 5

Dvanáctá planeta Dvanáctá planeta Zecharia Sitchin

To bych netušila, že tuto literaturu v podobě e.book, naleznu u svého šéfa ve služebním pc! :) Musím přečíst, zda dílky stále zapadají, ovšem už Drunvalo se o něm zmiňuje, takže...
se těším, až se objeví dílko v bazáči

04.08.2015 5 z 5

Poslové úsvitu Poslové úsvitu Barbara J. Marciniak

Mne toto celé zaujalo na youtube jako audio cca 4 roky zpět, právě čtu a doporučuji, více přidám po přečtení. Plejádský smysl pro humor je mi blízký. Zas jsem u toho, co přidám do popisku k více knihám. Vše do sebe zapadá. Nutno podotknout, že dílko je z roku 1988 a nyní víc než aktuální k pochopení toho, oč tu běží na naší krásné a jedinečné planetě ZEMI. Sdělení koresponduje s D. Melchizedekem, J. Narby, S. Gewain, L.L. Hay. Především pak s E. Tollem a jeho "Mocí přítomného okamžiku", neboť to je oč tu běží. Samotná idea, že myšlenka tvoří je základ pro pochopení širších souvislostí. Tady a teď, na co myslíš, tím si vytváříš svou realitu, proto si človíče nestěžuj, nefňukej, že ti "někdo ubližuje". Mlčky s tím souhlasíš, nejsi oběť, nejsi bezmocný. Byla ti/nám byla pozměněna DNA z 12 šroubovic na 2, proč, pojmeš v této a jiných výtvorech od zmíněných autorů, především D. Melchizedeka a K. Simone/ THOVT - "Projekt lidstvo". Tato díla shledávám jako základní pilíř k porozumění těm, kdož se ptají a nepřebírají omezené názory, vytvořivši někým "jiný". Jenže jsme jedním, oddělování je velký klam, past...
DOPORUČUJI TI, ČTI A PROCIŤ

24.07.2015

Prastaré tajemství květu života; kniha 2 Prastaré tajemství květu života; kniha 2 Drunvalo Melchizedek

Úžasná kniha od stejně úžasného autora, který studoval všechna náboženství světa, aby přišel na společného jmenovatele. Tento druhý díl je poměrně náročnější na přemýšlení, plný platonských těles, hexadronů, dodekadronů, metronových krychlí a merkaby celkově. Samá posvátná geometrie, kde autor nabádá, že je lepší pro pochopení vzít kružítko a tvořit. Vřele doporučuji.

24.07.2015 5 z 5

Bardo. Cesta smrti a znovuzrození Bardo. Cesta smrti a znovuzrození Lama Lodö

Na stránkách neoluxor ji nyní mají v akci za 62Kč, takže objednáno :)

22.07.2015

7 klíčů ke štěstí 7 klíčů ke štěstí Deepak Chopra

Není potřeba něco hanit, ovšem jak jsem uvedla jinde, u Chopry je potřeba i přemýšlet, popř. se k nějaké pasáži vrátit. Knihu v závěru přirovnám ke 4., nebo rovnou 5. dohodě od kluků Ruitzů. Proto jsem se ke knize vrátila a tvořím stručné výpisky, jelikož mám knihu půjčenou. Dokonalé. Doporučuji. Samozřejmě Chopra tvoří spíš pro bytosti levo-hemisférově zaměřené, což plně nejsem. Zas na druhou stranu od něj čtu 3. knihu a nalézáme se. Ve finále je to jednoduché, stačí si zapamatovat 7 rad. Na návod si musí každý přijít sám, jen tak to nabyde skutečné účinosti. Na koho je to moc náročné, lze nahradit třeba K. Poláčkem "Bylo nás pět" nebo tak nějak :)

22.07.2015 5 z 5

Život ve světle - Průvodce osobní a kosmickou transformací Život ve světle - Průvodce osobní a kosmickou transformací Shakti Gawain

Jednou přečíst nestačí. Je skvělá, ještě, že ji mám.

03.03.2015 5 z 5

Transformace vědomí Transformace vědomí Tomáš Keltner

Nalezne zde souhrn již možná známých faktů, ale s jiným názvem a zapojené do širšího kontextu. Kniha se četla sama a co je ještě důležitější je její poselství pro vědomý život v přítomné chvíli. Bytí v přítomnosti.
Takže nejen ji číst, ale hlavně ji žít. Těším se na druhý díl. ;)

31.07.2016 5 z 5

Jak očistit své srdce? Jak očistit své srdce? Tomáš Špidlík

Tato kniha, jste-li duchovněji založeni vám jistě něco nového přinese, avšak je třeba ji nebrat doslovně. Dnes je rok 2016 a ne vše, co je psané v knize platí i pro dnešní dobu. Nicméně shledávám pravdivou představu o popsané cestě k srdci, léčkách o myšlenkách a emocích. Částečně i o "démonech" pokušitelích. Popsané nástrahy "probuzeného" člověka a pasti ega jsou velice trefné, jazykově jinak podané. Osobně se mi slovo hřích nelíbí, ale to je můj pocit, neboť dnes je tedy shledán hříšníkem naprosto každý...

08.05.2016 4 z 5

My z Atlantidy. Svědectví z dávných časů My z Atlantidy. Svědectví z dávných časů Rainer Holbe

K regresním terapiím musíme být obezřetní, neboť jedinec tak může "prožít" život někoho jiného. Ne jedna literatura se o tomto fenomenu takto zmiňuje. Řekla bych, že je v ní kus velké pravdy a část polopravd. O tom, co se mohlo na Atlantidě udát píše D. Melchizedek v "Prastarém tajemství květu života" díl 1. Což vám může pomoci ucelit střípky informací z této knihy od R. Holbe. Informace se pak shodují i s "Thovt-projekt lidstvo" a jiné. Třeba poselstvím plejáďanů. Ať si někdo myslí, že je to pohádka, ale jediný kdo spí v bdělém stavu s klapkami na očích je pouze dotyčný.

25.04.2016 4 z 5

Žít v srdci Žít v srdci Drunvalo Melchizedek

Výtečná kniha, kterou jednou přečíst nestačí. je tam krásně vyjádřeno, jak lze myšlenkami lidí a meditací ovlivnit počasí, což se stále děje. Nechci zde však zabředávat do moderních konspirací a informací o HAARP, zde jde o něco jiného, a mnoho lidí si neuvědomuje, jak svými myšlenkami tvoří svou realitu a ovlivňují ostatní navzájem.

25.04.2016 5 z 5

Psychospirituální transformace 1 Psychospirituální transformace 1 Věra Bučilová

Doporučuji mužům, ženám i dospívajícím dětem. A skutečně ji zvládnete přečíst za jediný den, ale někdo má na pochopení celý život.

24.04.2016 5 z 5