moničina

Všetky tri príbehy boli skvelé. Dva z nich dokonca sfilmované, s Bartoškom ako Carellom, ale filmy boli slabé.

Na Slovensku vyšlo pod názvom Kráľovské výkupné. Až tak ma dej nezaujal.

Milý príbeh. Scéna v klietke a tehotná žena v kancelárii boli vtipné.

Skvelé, bez chyby. A tá zimná atmosféra veľkomesta vo mne vzbudila predstavivosť.

Jeho posledná kniha. A veľké sklamanie. Akoby to už nebol Ed Mc Bain. Milovala som príbehy s Hluchým, ale toto bolo o ničom. Celému príbehu chýbalo niečo...taká iskra, akú mali ostatné knihy. Možno autora ovplyvnil jeho zdravotný stav v dobe kedy to napísal.

Výborné krimi. Avšak filmové verzie ako Colombo alebo inscenácia s Bartoškom sa moc nezdarili.

Moje prvé McBainov-ky, ktoré som prečítala, mala som pätnásť. Hneď som si ich zamilovala.

Napínavý príbeh, smutný koniec. Páchateľ bol tá najmenej pravdepodobná osoba. Táto kniha vo mne vždy zanechala depku, ale bola skvelá.

Strašne ma pobavil ten začiatok. Opis levov, ako si v klietke pochutnávajú na mŕtvom tele. A Ollie to so záujmom sleduje a ešte pri tom myslí aj na svoj hladný žalúdok. A potom Carelu skoro zasiahnu strelou namiesto leva. Toto sa mi na jeho knihách páči, že je tam aj sranda, čo zjemňuje tú drsnosť amerického prostredia.

Skvelé. Nemá to chybu. A chudák Carella, ten hnusák prasák Hluchý mu takmer narušil manželstvo. A chudáčik hlupáčik Generro konečne povýši.

Sympatický Ollie a myslím, že aj Carella ho má v skutočnosti celkom rád.

Výborný dej s naprosto neočakávaným rozuzlením. TV inscenácia bola iba slabým odvarom knihy, jediné čo ma na tom tešilo bol Bartoška. Nemám knihe absolútne čo vytknúť.

Výborné príbehy. Sympatický komisár Leo Clipp, ktorý sa vždy pripletie k niečomu, k čomu nemal. Asi najlepší príbeh pre mňa bola Bomba v opere.

Všetky tri príbehy boli rovnako výborné. Sympatická dvojica superintendent Scotland Yardu Masters s hlavným inšpektorom Greenom vyšetrujú záhadné smrti na anglickom vidieku. Zápletky sú nezvyčajné. Len škoda, že u nás nevyšli ďalšie jeho knihy s touto dvojicou. Napísal ich 27.

Mám veľmi rada tieto detektívky. Sympatický komisár Fellows a zaujímavý dej a prostredie, páchateľ je odhalený vždy až na konci. Najviac z toho ma zaujala Skladačka.
Nezvestný - na pláži nájdu mŕtvu mladú ženu. Jej manžel je nezvestný. Je tiež obeťou alebo vrahom? A kto sú oni dvaja, ako sa volajú a odkiaľ sú?
Skladačka - niekto sa vlámal do sídla realitnej kancelárie. A v jednom z ich domov je nájdený spálený kus ženského tela. Muž, ktorý si dom prenajal zostáva dlho neznámym. Odhalenie jeho identity na konci je veľkým prekvapením.
Smrť a okolnosti - únos dcéry bohatého priemyselného magnáta padá ma dvoch ušlých trestancov.

Začiatok knihy ma veľmi bavil, dej bol napínavý, záhadný. V strede knihy to začalo byť slabšie a dej začal byť dosť zložitý a nezrozumiteľný a úplne sa odklonil od predošlého deja. Koniec knihy ma úplne sklamal, pripadal mi taký urýchlený.

Kniha ma bavila iba na začiatku, potom to bolo nudné a prekombinované. Film bol výborný a to je možno ten problém, mala som očakávania aj od knihy. Podoba knihy s filmom iba zo začiatku, ináč úplne odlišný dej.