moničina

Pre mňa jeho najlepšia kniha. Napínavý príbeh, kde až do konca nevieme, čo sa vlastne deje.

Dobrá krimi. A veľmi prekvapivý koniec.

Dobý príbeh, netradičný spôsob, akým sa vrah dostal do miestnosti a von, ale záver trochu urýchlený.

Výborná krimi, napätá atmosféra v obchodnom dome a napínavé rozuzlenie. Pre mňa asi najlepšia z jeho kníh.

Výborná krimi i keď ma trochu sklamalo odhalenie páchateľa.

Výborná knižka. Ale ten záver dopadol divne. Niekedy mi pripadá, že tie knihy akoby mali ironický podtext. Podľa knihy vznikla aj TV inscenácia s rovnakým názvom v roku 1986.

Výborná kniha. Najmä príbeh Teroristé, kde bolo veľa vtipných momentov.

Taký priemer. Príbeh začal zaujímavo, postavy "potrhlých" vedcov a pána redaktora sú vtipné. Ale ten záver bol taký urýchlený a veľmi nevierohodný motív a zápletka ma sklamali.

Výborná knižka, prvá z rady detektívok dvojice Novák a Valenta. Na túto knihu neskôr nadväzuje kniha "Tak ona spí s vrahem" a film "špirála nenávisti".

Výborná kniha ako jej o ostatné detektívky. Podla tejto knihy vznikol film Příbuzenstvo, ktorý bol ale slabší než kniha

Zaujímavý príbeh, atmosféra nedôvery v banke, policajné duo a atmosféra Varšavy cez vojnu a v 60 rokoch. Z celej série jeho kníh, ktoré u nás vyšli je tento o trochu slabší než ostatné.

Celkom fajn špionážna krimi. Zase vylíčil atmosféru Varšavy tej doby, sympatický hrdina, záhadný prípad.

Napínavé pátranie po bývalom nacistickom vrahovi. Prekvapivý záver, ktorý som nečakala.

Ďalšia z jeho výborných kníh. Zaujímavá zápletka, sympatický vyšetrovateľ, postup práce bezpečnosti. Celý príbeh je vierohodný, kľudne by sa to mohla stať aj v skutočnosti, ale to sa týka všetkých jeho kníh.

Fajn detektívka, mám rada tieto špionážne knihy z čias komunizmu. Je tam aj obrazová príloha, keďže to bolo napísané podľa skutočnej udalosti. Na autorovi sa mi páči, ako vždy vie popísať atmosféru Varšavy aj doby, v ktorej sa to odohráva.

Belasý zafír aj Samovrahov závet sa mi zdali o čosi lepšia ako zvyšné dva.

Výborná kniha, atmosféra horúceho leta v Budapešti za socíku, špionáž, postava tajného agenta v prezlečení aj ostatné postavy ma zaujali. A samozrejme, femme fatale, bobor mal namále. Hodí sa na letné čítanie.Z tých kníh, ktoré u nás vyšli zo série o Bobrovi patrí tento príbeh spolu s "Bobr a tři králové" medzi moje najoblúbenejšie. Velká škoda, že z tejto série viac než 30-tich kn8h vyšli u nás a v ČR len 7 príbehov.