moničina

Asi najslabšia z kníh o "Bobrovi", ktoré u nás vyšli.

Výborná už mnohokrát prečítaná kniha s dvoma zaujímavými príbehmi, odohrávajúcimi sa na zaujímavých miestach. Za ktorou postavou, nasadenou v akcii sa skrýval agent Bobor sa dozvieme až v závere. A akcia celého tímu kontrarozviedky inkognito ako turisti v horách nemala chybu, atmosféra v kempe pri vode a vykreslenie viacerých postáv na tiež bavia. Každé leto si to prečítam, neviem prečo ale "Matyasovky" sa mi hodia na horúce letné dni.

Bulharske detektivky nezvyknú byť pre mňa zaujímavé, ale táto bola dobrá.

Výborná kniha, príbeh, ktorý je presvedčivý, i keď trochu smutný koniec.

Kniha ma bavila. Dobrý príbeh a napätie, zaujímavé prostredie speleológov.

Výborná detektívka, pre mňa najlepšia z jeho kníh. Na Slovensku vyšla pod názvom Záhada chirurgovej topánky. Zrovna ju opäť čítam a aj po mnohých rokoch ma stále baví. Škoda, že to nesfilmovali.

Dobrá knižka, trik so zajacom pobavil, kriminalista sympaťák i keď záver mi pripadal trochu urýchlený.

Výborná kniha môjho detstva, sympatické postavy, zaujímavé a dojímavé zápletky. U mňa patrí k prvej trojke naj.. jeho kníh. Môžem ju stále čítať znova a znova a neomrzí ma.
Len škoda, že sfilmovanú podobu sme nikdy u nás nevideli.

Skvelá kniha, čítala som ju mnohokrát a nikdy ma neomrzí. Perfektne opísané dianie a atmosféra v hoteli, rôznorodé postavy, napínavý dej. Film, ktorý bol natočený podľa knihy však nestál za veľa.

Skvelá kniha aj film, natočený v 1957, ktorý sme mali možnosť vidieť na rakúskej televízii ešte za socíku.

Všetky ich knihy boli výborné, ale táto patrí k najobľúbenejšej. V príbehu boli aj úsmevné scény a irónia.

Dobrá kniha, ale motív nepresvedčivý. Ten koniec mi prišiel príliš urýchlený.

Milujem Dalglieshovky. Ale toto pre mňa bolo obrovské sklamanie.

Pre mňa najlepšia z jej kníh. A rovnako seriál tiež bol najlepší zo všetkých Dalglishoviek - príbeh, herci, atmosféra. Málokedy sa vydarí filmová aj knižná verzia, v tomto prípade sa tak stalo. Iné jej knihy sa mi zdajú byť slabšie ako boli seriály.

Zase dobrá detektívka s Dalglieshom. Škoda autorkinej smrti a tomu, že tento príbeh nebol vysielaný v televízii. Ale tie staršie knihy boli o čosi lepšie.

Na Slovensku to vyšlo pod názvom Maskovaný zločin. Polícia zase zlyhala a urobili zo seba blbých. A dobre tak aj Hluchému, konečne mu to niekto spočítal a ešte k tomu ženská, ktorú považoval iba za blbú pipinu. To muselo jeho ego ťažko niesť. A v knihe "Slyšte" mu to nandala ďalšia ženská, ktorú tiež považoval za pipinu.
Tento diel bol slabší oproti skvelým prvým štyrom dielom zo série Hluchý. Možno preto, že dej okolo Hluchého tu bol skôr potlačený a nevýrazný.

Výborná kniha. A dej v štýle "Vraždy podľa abecedy". Ešteže to neschytala Carellova snúbenka.

Výborný dej. A policajná nemohúcnosť a neschopnosť ma pobavila. V hlavnej úlohe Bert King preukáže svoje schopnosti. Vyšlo aj pod názvom Prvá zastávka.

Dobrý príbeh, ale tú scénu so znásilnením si mohol odpustiť, nemusel ju detailnejšie opisovať.

Aj som si pri nej poplakala. Chudák Bert, večne sklamaný v láske.