Monika_cz

Knihu jsem četla už několik let zpátky, bylo mi 12 let. Přivedl mě k ní film, který jsem viděla jako první, i když na první pokus mě moc nebavil. Pak jsem se ale ke knize dostala a bylo to jasné. Kniha je velice poutavá a nejvíce mě uchvacoval ten kouzelný svět, hobiti a elfové. Určitě se ke knize znovu někdy vrátím a to skutečně ráda, protože se vsadím, že mi toho hodně uniklo.

Kniha se skvěle četla, lehce. Na konci knihy jsem byla velice napnutá, čekala jsem, jak to s Klofanem a Blackem skončí napnutá jak struna. Taky jsem velice ocenila, že konec nebyl podobný, jako u dvou prvních knih (tím myslím souboj s Voldemortem). Líbily se mi scény s mozkomory, také famfrpálová utkání a velice profesor Lupin, škoda, že už tam nebude.

Druhý díl jsem nikdy nečetla, ale jsem ráda, že jsem se k němu dostala teď. Je to o něco méně pohádkové čtení oproti prvnímu dílu. Kniha je také více dobrodružná a napínavá. Dále mohu říct pouze jediné: honem na další díl.

Hodně jsem se bavila na začátku a na konci. Někdy mi přišlo, že je knížka vlastně jen dokola (práce - nová žena - krach - práce - nová žena, atd.) Vtipně popsaná Paříž a její obyvatelé a myšlenky Angličana. Dobře popsaná postava šéfa Jean-Marieho, který chtěl všechno zadarmo a každýho vyškubat, jak se jen dalo.

Úžasná kniha. Drsná a velmi syrová kniha, kde život smrtí nekončí a lidé jsou jen chodící panáčci, kteří jsou jako jedinci k ničemu. Kniha (dle mého názoru) pravdivě ukazuje, jak se k sobě zle a špatně chováme a jak se chováme k našemu okolí a přírodě. Také se mi líbí obraz člověka, který jen hromadí majetek a nevnímá svůj vlastní život. Velice obdivuji práci na začátku, kdy jste hozeni do děje a nevíte vlastně nic. Kniha za to vážně stojí, vím to, protože to ví Tyler...

Příjemná jednohubka, krátký a stručný příběh. Je to příběh o lásce, o rodině a jednom malém knihkupectví. Někdy trochu nedořečený, ale dá se domyslet. Čtení knihy je jako koukat na anime. Je to rychlé, občas zbrklé a uječené. To k tomu ale patří, také to, že se postavy na sebe klaní a zároveň si nadávají do hlupáků. Poznáte z části Japonsko, jejich autory a jídla.
“Je pořád tak laskavý, ten hlupák!

(SPOILER) Jelikož jsem milovnice Jurského parku, došla jsem po dlouhé době i k této knize. Tato kniha je otcem celého jurské světa, takže jsem musela knihu přečíst. Byla jsem velice překvapena, jak blízko je kniha novým dílům na stejné téma.
Na začátku mi trochu trvalo se začíst, těšila jsem se na hlavně na průzkumnickou část. Příběh je z pohledu novináře Malona, který se do toho všeho pouští vlastně jen kvůli ženě. Společně s novinářem se na výpravu přidají dva profesoři, kteří si vzájemně oponují a dohadují se (a to až do konce). Posledním badatelem je Lord Roxton, který je nejlépe připravený na nebezpečné situace.
Celé dobrodružství je plné napětí, nebezpečí a objevů. Badatelé se setkávají s "novými" tvory, které již dávno nemají být na našem světě. Setkáváme se s několika druhy dinosaurů, prehistorických zvířat, hmyzu a rostlin, ale také tvorů lidem podobným.
Konec je rychlý a celkem nečekaný. Celkově musím knihu hodnotit jako velmi dobré dobrodružství a zajímavé čtení.

Knihu jsem četla velice dlouho, očekávala jsem něco jako Harry Pottera (jak slibovala obálka), ale bylo to docela jiné. Doporučuji si ke knize vzít mapu Londýna, je tam velice podrobný popis míst, kde se postavy pohybují. Na začátku se kniha četla rychle a dobře, pak na scénu přicházely další a další postavy a děj se stával velice zamotaný. Autor často nakousne něco, co se pak moc nevysvětlí. Velice cením humor, přesně tento druh humoru mám ráda. Bylo tam dost fantasy, autor umístil do děje skoro vše, co se dalo. Uvidíme, zda dám šanci ještě druhému dílu.

Již čteno ve škole před několika lety, teď kvůli výzvě. Bylo to horší čtení, musela jsem na několikrát, i když je to krátké. Je to pro mě takový střed, spíš klasické drama o lásce a smrti. Krásná čeština.

Úžasné! Začala jsem s komiksem, když jsem začala se seriálem. Seriál se mi líbí a komiks je ještě lepší. Skvěle vymyšlený dej, postavy a nádherné kresby.

Ohromné dílo ohromný svět. Asi jako většina jsem jako první viděla seriál a teď, po tolika letech, když skončil, tak jsem se konečně pustila do knihy. Za mne kniha srovnatelná se seriálem, jen doufám, že v knihách bude více kouzel. Kniha se velice dobře čte, je napínavá a nutí k dalšímu čtení. Velice oceňuji nápad se změnou postav podle kapitol, kdy vyprávění pokračovala, neopakovalo se, ale zároveň se další děj odehrál z pohledu dané postavy. Občas jsem se ztrácela v postavách, ale k tomu mi pomáhal dodatek, kde jsou postavy vypsané. Co je děsivé, že má tolik dlouhých pokračování a obávám se toho, že víc jak polovinu zapomenu, než se dostanu k dalšímu dílu.

Krasně malované, ale příběh lehce prokouknutelný. I tak se mi kniha líbila, ale úplně nejlepší byl mini komiks na konci. To jsem se vážně pobavila.

Oddechovka, kterou jsem četla v nemocnici a musím říct, že to četlo jedním dechem. Kniha je plná nadsázky a vtipu. Hlavní hrdinka není špatná, jen trochu depresivní osoba, které pořád není šťastná.

Příjemné a rychlé čtení, citlivé a pravdivé. Lidé se skutečně řídí tím, co jim ukazují jiní, hlavně televize.

Zvláštní a úžasné a podivné. Nemám slov. Všechny povídky se mi líbily, ale nejvíc Lesní lišky. Všechny povídky jsou o lidech, o jejich nitru a člověk se i sám nad sebou u tohoto čtení zamyslí. Doporučuji.

Pokračování Zeměplochy, opět úžasné, originální a fantastické.

Jedna z mých velice oblíbených knih. Originální a naprosto úžasný svět Zeměplochy.

Druhé pokračování Pána Prstenů jsem četla, když mi bylo 13 a to ještě předtím, než jsem šla kina (což se mi bohužel nepovedlo u prvního dílu). Byla jsem velice nadšená, pamatuju si, že jsem knihu tak hltala, že jsem ji nechtěla odložit ani na Silvestra. Knihu jsem tak mohla okamžitě srovnat s filmem, film mám hodně ráda, ale kniha je kniha.

Zajímavá, ale místy celkem nudná kniha. Nečekala jsem, že bude plná humoru, ale některá témata (hlavně o náboženství a myšlení) byla napsána dosti složitě, takže jsem se v textu občas ztrácela. Rozhodně byla zajímavá část o aluzích, kterých je seriál plný. Někdy však v knize šlo více o filozofii, než o filozofii o Simpsonovi a filozofii. Ale rozhodně stojí za přečtení. Také bych uvítala nové přepracování, které by obsahovalo nové díly, myslím, že by se pak v kniha hodně změnilo.