MonisPop MonisPop komentáře u knih

Matka Matka Karel Čapek

Další skvělá kniha od Čapka.

22.08.2014 5 z 5

Nejvíce se mi líbilo propojení s historickými osobnostmi a celkově rozsah knihy a autorova fantazie.

22.08.2014 5 z 5

Nabíječ Nabíječ Alice Clayton

Asi jsem čekala něco jiného. Ze začátku jsem četla opravdu s nadšením a v některých částech jsem měla i slzy v očích (nechápu :D), ale jakmile se z toho stávala čím dál větší romantika, tak mě to přestávalo bavit a konec jsem skoro nemohla dočíst.

15.07.2014 3 z 5

Othello Othello William Shakespeare

Zatím se mi Othello líbíl nejvíce, ale jinak jsem zatím četla pouze Romea a Julii a Macbetha.

13.07.2014 5 z 5

Dokonalý svět Dokonalý svět Ally Condie

Jako série hezké... v posledním díle se autorka často opakuje a konec trochu ztrácí na zajímavosti, ale obálky jsou opravdu úžasné a skvělé. :D Hlavně jsem čekala, že zjistím, jak to nakonec bude fungovat, ale na druhou stranu je fajn mít možnost si zbytek domyslet..

03.07.2014 4 z 5

Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Na rozdíl od filmu mě knížka nerozplakala, ale rozesmála hodně, i přestože by příběh měl být převážně smutný.

24.06.2014 5 z 5

Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Myslím, že tento žánr by měla Rowlingová přenechat jiným. Nevadí mi tlusté knihy, ale jen za předpokladu, že je o čem psát. Nepotřebuji jistá fakta zopakovat několikrát, jako tomu bylo právě zde. Na celé knize byl nejlepší její závěr, protože se konečně nenatahoval jako celá kniha a rozuzlení příběhu přidalo na přitažlivost (což se nestalo díky odhalení vraha Luly). Rozhodně jsem čekala od označení bestselleru více. Možná další pokusy budou lepší.

16.05.2014 4 z 5

Velký Gatsby Velký Gatsby Francis Scott Fitzgerald

Musím uznat, že mě velmi podivilo, že film se až na pár detailů skoro vůbec nelišil od knižní předlohy - tyto detaily byly ve filmu natočeny tak, aby vypadaly lépe, což je možná lepší. Co mi ale přijde velmi divné je charakter postav, který jsem buď ve filmu neviděla nebo pochopila úplně špatně. Když jsem četla o tom, jaká je Daisy zkažená, ne tak milá jako ve filmu moc se mi to nelíbilo. Nicméně mi to vůbec nezkazilo dobrý dojem z této knihy. Je to jedna z mála knih, kterou bych si byla ochotna přečíst znovu, protože některé myšlenky mi připadaly zvláštní a zajímalo by mě, jestli je budu s odstupem času vnímat stejně.
Knihu mám k maturitě a rozhodně si ji vyberu do svého seznamu, ale doporučuji ji přečíst i jen tak.

15.04.2014 5 z 5

Rezistence Rezistence Veronica Roth

Neumím moc dobře hodnotit. Nejraději bych všem knihám dala 5 hvězdiček, ale rozhodla jsem se, že tady tomu bude jinak. Děj se mi totiž už nezdál tak dobře vyvážený, jako v ostatních dílech a prostřední díl mě ničím moc nezaujal. Spíš to byla taková příprava k závěrečnému zakončení.
Nicméně je potřeba ho přečíst kvůli ostatním dílům a proto ho musím doporučit.

10.04.2014 4 z 5

Divergence Divergence Veronica Roth

Všechny díly na sebe tak dobře navazují, že už ani nevím, kde první končil a druhý začínal. I přesto se mi nejvíce líbil díl první. Je v něm nejvíce důležitých informací a děj je velmi vyvážený.
Líbí se mi rozdělení do frakcí akorát jsem zprvu nechápala, jak je možné, aby něco takového fungovalo. Naštěstí se vše vysvětlilo v dalších knihách, takže se určitě hodí pokračovat ve čtení dalších dílů. Závěr je celé trilogie je totiž velmi zajímavý.

10.04.2014 5 z 5

Aliance Aliance Veronica Roth

Kniha je napsána tím stylem, že vás to nutí číst, protože prostě musíte vědět, jak to dopadne. Většinou moc nepřemýšlím nad tím, co se stane v knize ještě dřív než si to přečtu, ale tady musím říct, že se stalo tolik nečekaných zvratů, že jsem o tom ani nemusela moc přemýšlet a věděla jsem,že to by mě nikdy nenapadlo. Není to klasická kniha ve které se děj odehrává přesně tak, jak by jste si přáli, protože milujete svoje hrdiny. Takže po prvotním zděšení, že někdo dokázal udělat tak radikální událost jsem vlastně ráda, že kniha není jen jednou z dalších.

Příběh je hezky vymyšlený a nikde nemá žádné chvíle, které by do ní nezapadaly.

Jelikož jsem knihu četla ve slovenštině (kterou nemám ráda) tak nemohu hodnotit styl, jakým byla napsána. V krátkých chvílích jsem přemýšlela nad tím, že se autorka věnuje zbytečnostem, ale pro ni nejspíše byly důležité a pro mě nudné, ale to se stalo opravdu jen velmi zřídka.

10.04.2014 5 z 5

Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Knihu mi trochu zkazilo to, že jsem nejdříve viděla film, ale i přesto jsem se do knihy hodně začetla. Myslím si, že je to jedna z nejlepších knih, co jsem četla. Mikael Blomkvist mi hodně připomíná Roberta Langdona.

19.03.2014 5 z 5

Padesát odstínů svobody Padesát odstínů svobody E. L. James (p)

Moc se mi nelíbí, že v posledním díle se najednou začíná mluvit tolik sprostě... Čekala jsem více od celé trilogie.

24.01.2014

Miláček Miláček Guy de Maupassant

Dílo mě nadchlo už po pár řádcích. Překvapilo mě. Děj jsem sice znala, ale způsob psaní autora se mi velmi oblíbil.

01.12.2013 5 z 5

Harry Potter a Tajemná komnata Harry Potter a Tajemná komnata J. K. Rowling (p)

Miluju Bradavice. Miluju Harryho Pottera. Je mi jedno, jestli je to knížka nebo film, protože obojí má něco do sebe. Teď čtu celou sérii hezky za sebou a už se těším na další díl. Nemůžu se dočkat, až se dozvím o věcech, které ve filmu nebyly.

13.09.2013 5 z 5

Krátky druhý život Bree Tannerovej Krátky druhý život Bree Tannerovej Stephenie Meyer

Hezké, ale myslím, že stmívání už bylo dost.

26.06.2013 5 z 5

Svatba s milenkou Svatba s milenkou Joanna Trollope

Pěkné, ale nepřijde mi to, jako nějak extra skvělá kniha, jelikož dnes již milenky bývají něco zcela normálního.

26.06.2013

Děti z Bullerbynu Děti z Bullerbynu Astrid Lindgren

Na tuto knížku strašně ráda vzpomínám. Přečetla jsem ji snad několikrát. Pro děti je přímo dokonalá a já se moc těší až jí budu číst svým dětem.

19.06.2013 5 z 5

Ztracený symbol Ztracený symbol Dan Brown

Jako obvykle. Pokud se vám líbily předchozí díly, tak kniha rozhodně stojí za přečtení. Moc se mi líbí napínavý a zajímavý děj, ve kterém je mnoho užitečných informací. Tyto informace jsou skvěle podané a jsou více zajímavé než nudné, jak by se dalo čekat. Doporučuji přečíst.

19.06.2013 5 z 5

Roztomilé malé lhářky Roztomilé malé lhářky Sara Shepard

Nejdříve jsem viděla seriál, ale rozhodně mi to nevadilo, jako u některých jiných knih, protože si myslím, že zpracování seriálu podle knihy je velmi dobré a vůbec mi nevadili detaily, že má někdo jinou barvu vlasů.. četla jsem zatím jen první díl, ale rozhodně se chystám i na další. :)

10.06.2013 4 z 5