moudivlacek komentáře u knih
Dočetla jsem sérii a vím, že jsem s ní nebyla naposledy. Poslední nezadaný člen kapely Ben byl asi takový, jak si asi plno lidí rockera představují. Každopádně i on má svou minulost a žije trošku jinak, než se naoko zdá. Sestra Anne - Lizzy je jím uchvácená. A z toho je problém. Je pravda, že žena se téměř vždy vyrovná lépe s myšlenkou na dítě než chlap. Tento vztah byla klasická "houpačka".
Dočetla jsem, pobavila jsem se a rozhodně jsem si to užila - celou sérii.
Po dlouhé době opět kniha s milovaným Harrym Boschem. A opravdu je to takový dinosaurus, ale je mu naprosto cizí politikaření a lezení do zadku nadřízeným či vlivným osobám, nesnese lež, podvod a zradu. Nyní má Harry objasnit, jak se mohla krev malého chlapce dostat na jednu mrtvou mladou dívku. DNA mluví jasně, ale Harry velice rychle najde směr. Bohužel dostane případ, o který nestojí, vyšetřit smrt syna současného radního Irvinga. A zde je to dost komplikované. Prostě jsem zásady jako Harry - do činnosti policie intriky politiky nepatří. Hodně je tu o tom, kdo je vrah a kdo skutečné oběti. Po psychologické stránce jsem si tento díl užila. Ale už jsem s Harry četla lepší. Jsem zvědavá na další díl.
Tato kniha mi připomíná detektivky Agathy Christie. Nepopisuje se tu brutální násilí, ale vraždy se vyšetřují tak nějak v poklidu, hlavně neustálým hledáním střípků pravdy. Rozhodně to neubírá knize na kráse, rozhodně tyto příběhy mají co do sebe. Tento příběh vypráví o lásce nelásce, o tom, kdo se nad koho povyšuje, kdo koho využívá a zneužívá. Také je tu opětovné setkání Alana a Meredith. Alan by chtěl více přátelství, Meredith se toho obává, přesto po přátelství tajně touží. Společně rozhodně tvoří zajímavý pár kriminalisty a bývalé konzulky. Ráda si přečtu další díl.
Kdo jsme, že tvrdíme, že víme, co je skutečné a co ne? Kdo jsme, že tvrdíme, že toto je normální a toto ne? A jak chápat lidi, kteří jsou něčím zvláštní, jiní jak my? To vše vystihuje tuto knihu docela obstojně. A i když někdo nevěří v mystično, musí uznat, že silní využívají a zneužívají slabých. A někdy náhoda není náhodou, ale prostě osud.
Skvělý díl a já se už nyní těším na další.
Knihu jsem si přečetla na doporučení přátel zde. Je to velice silně emotivní kniha. Pro mne to nikdy nebude ani tak detektivka, jako odkrývání osobních citů a povah člověka. Pohled na to, jak zlo dokáže člověka zlomit navěky věků, nebo naopak ho emotivně dostat na vyšší úroveň, povznést se nad zlo a naopak žít nadále v dobru.
Je to příběh o lidech, kteří netoužili po ničem jiném, než "obyčejné" lidské lásce, a o postoji okolí a jejich nejbližších k nim. Vězme tedy, že ne všichni mají to štěstí zažít pravou nefalšovanou prostou lidskou lásku, a jestliže my ano, tak si ji važme o to více.
Doporučuji.
Začátek další skvělé série. Takovéto příběhy jdou této spisovatelce velmi dobře. Vdova matka tří chlapců Clare a proti nim architekt a projektant a stavitel Beckett, který Clare miloval již od SŠ. Ale ona si musí zvykat, že po ni touží někdo jako po ženě, a on, že by nezískal jen ženu, ale i 3 malé rošťáky. Vtipné rozhovory, skvělé "smlouvání" matky a synů, upřímnost a láska mezi Beckettem a jeho bratry a matkou vdovou. A je tu i někdo, kdo nerozumí slovu NE.
Já si to užila a moc se těším na další díl. K této knize se rozhodně budu vracet. Milovníkům romantiky a dobré pohody mohu jen doporučit.
Detektiv Heck mi silně připomíná detektiva Bosche od spisovatele Connelyho. I tento autor mě nadchl. Heck totiž není žádný superman, bojuje s nadřízenými, má potíže při vyšetřování, každopádně je rozhodnut dopátrat se vraždy. Heck se tedy snaží držet se hranic zákona, ne vždy se to ale podaří. Nyní se k němu navíc přidá civilistka, bývalý voják Lauren. Bohužel Heck brzy zjistí, že ne všichni v řadách policie jsou "čistí".
První setkání s autorem, a už nyní mohu rozhodně prohlásit, že ne poslední. Jsem zvědavá na pokračování.
Cestování časem není moje vyhledávaná četba, a přesto na tuto knihu říkám - WOW!!!!! Fantastická kniha, nelituji jediné minuty strávené nad řádky tohoto skvělého příběhu. Je to sice romantika, ale také líčení života na drsné skotské Vysočině na začátku 18. století a podmínky přežití. Claire i Jamie jsou oba hrdiny po právu a rozhodně si užijí i dost chvil, které jim nikdo nemůže závidět a které si nikdo nepřeje nikdy zažít, přesto vše sceluje tento pár dohromady, a my ostatní jim jen držíme palce. Budou to oba opět potřebovat.
Na první setkání s autorkou to byla opravdu šťastná volba. Tuto knihu musím doporučit už principu dobrých knih.
Tak tenhle díl je prostě skvělý, i když se mi líbily i ty předešlé. Ale na stydlivou Evie jsem se moc těšila, překvapila mě už v závěru toho předešlého dílu. Ale byla jsem na její straně, musí to být hrozné, když rodina je tak zlá, že byla Evie nucena nabídnout se cizímu muži a hledat u něj záchranu. Sebastian od začátku neměl šanci jí ublížit, pod rádoby slupkou lenocha a pecivála a svůdníka má totiž laskavé srdce a navíc toužící po lásce.
Prostě krásné čtení.
Tak tohle byla tedy jízda! To bylo prostě skvělé vylíčení situace detektivů, kteří se ocitnou v rukou pomstychtivé vdovy, která se rozhodne počkat na Stevea a zabít ho. A je na to také náležitě připravená, a tak dlouho může odolávat silným chlapům na služebně. Co se stane, když už toho detektivové mají plné zuby a chtějí zachránit Stevea a jeho ženu?
Doporučuji
Wow!!! Tak tomu říkám opravdu thriller či dokonalá detektivka! Sice jsem tušila, že s Garrettem to nebude takové, jak to vypadá, a že Rhyme s Amélií udělají vše, aby našli pravdu, ale ten závěr ... , ten je prostě nepřekonatelný. Jeden zvrat za druhým. Vydechla jsem si až s posledním řádkem s posledním slovem.
Zároveň jsem se tu dozvěděla opravdu plno zajímavého o světě hmyzu. A někdy by se člověk od něj mohl opravdu učit.
Musím udělat jen jediné - doporučit knihu všem milovníkům dramat.
První setkání s autorem, a jsem mile překvapena.
Sice trochu pomalý rozběh, ale komisař Carl měl od první chvíle mé sympatie, a možná ještě větší jeho nový pomocník. Rovněž můj obdiv získala hrdinka politička, klobouk dolů její síle a vitalitě.
Děj - naprosto šílený a naprosto geniální
Už se moc těším na další díl.
Tak to zas bylo něco! Tohle je thriller vysoké kvality! Na začátek bych jen chtěla zdůraznit doporučení číst sérii popořadě, hrdiny kladné i záporné si pak vybavíte a pochopíte mnohé jejich jednání lépe.
Unesená dívka Feline a její vyslaný playlist jako SOS. Alex a Alina v pokusu dívku najít a zachránit se dostávají do hledáčku únosce. Ti dva nejsou super géniové, takže chvíli trvá, než pochopí, co vlastně playlist jim má sdělit.
Také rodiče Feline jsou dvojka k pohledání...
A do toho tajemný hotel Resort Ambrosia s unikátním způsobem léčby týraných lidí...
Je tu toho dost, a hlavně Alexovi dochází čas....
Nakonec povím jen to, že konec je reálný, ale hodně hodně smutný.
Knihu milovníkům napětí doporučuji.
Slušné zakončení této série, i když se přiznám, že první díly se mi líbily více.
Každopádně je to příběh o dívce Rose, jež představuje "rodinné zboží", a tudíž lze s ní zaplatit bratrův dluh. Jenže se má stát ženou šlechtice lotra. Ale je tu jiný šlechtic Bram, také darebák, jenže není lotr jako lotr. Rose oproti jiným hledá u Brama nejen pomoc duchovní a rady, ale zejména hledá jeho pravou duši, tu, kterou jen tak někomu neukazuje. Ale i Rose dokáže šokovat, má být přece oddaná, poddaná dívka, jenže ouha....
Dva protiklady, které se přitahují. Dva lidé, kteří v tom druhém spatřují to, co jiní ne. Dva lidé, kteří zoufale touží po štěstí, ale zároveň za každou cenu rozumí slovo čest a povinnost. Otázkou je, zda zlo bude pokořeno. A hádejte, jak to asi může dopadnout? Příjemné čtení na večer.
Miluji tuhle sérii a všechny Cynstery, možná proto jsem byla malinko zklamaná, že tento díl byl jen o příbuzném Cynsterů, ale i přesto to byla moc pěkná romantika.
Gerrard vynikající a uznávaný malíř a Vaneův švagr je donucen přijmout zakázku: namalovat portrét dcery lorda, aby tak mohl namalovat i pozoruhodné lordovy zahrady. Jen nechápe, proč na tom lord i jeho dcera trvá, a když pochopí, začne se na vše dívat jinýma očima. A samozřejmě, jak název dílu napovídá, máme tu dva mladé lidi, tak co se tak asi může dít? Ale aby té "sladkosti" nebylo moc, je to okořeněné špetkou tajemna a zla. A hlavní hrdinové mají co dělat s láskou i děním okolo. Ale nejsou na to sami. Vždyť, od čeho je rodina....
Těším se na další díl.
Autorka postupuje v sérii poklidným tempem a je to poklidná detektivka z poklidného kouta Anglie. Začátek byl pro mne takový neslaný, nemastný. Jediná vzpruha ze začátku byla "akce" předsedkyně spolku na ochranu historie ve městě. Trošičku se něco pořádného začne dít, až když po mrtvé zdědí vše její prodavačka. Detektiv Alan se těšil na setkání s Margaret, do toho mu vpadlo vyšetřování vraždy. A protože Margaret "neumí poslouchat", opět se zamíchá do vyšetřování. Vyšetřování vraždy je promícháno i po pátrání po pedofilovi. Bohužel či bohudík se s ním "potká" i neteř Alana. Motiv vraždy je prastarý, přesto stále dost častý a hlavně smutný....
Sharpe dostane za úkol zachránit "významnou" ženu vysokého britského důstojníka, kterou zajali Francouzi a žádají za ni výkupné.
Samozřejmě, že to není jediné, Sharpe se vždy dostane do situace, kdy by to druhý vzdal a utíkal. Sharpe jen nerad utíká a i když je kolem něj vždy smrti dost, vždy bude mít kolem sebe nejen svou věrnou "partu" střelců, ale dokáže strhnout na svou stranu i další bojovníky a získat si obdiv nepřítele a samozřejmě i jejich důvod k pomstě.
A také se tu objeví skutečný nepřítel Sharpa a jeho známý a nenáviděný....
Je tu opět něco nového - začátek "raketové jednotky" v britské armádě a další zajímavosti z taktiky válčení té doby. A určitě budu dál pokračovat v sérii.
Další případ Malin a jejích kolegů byl pro mne průměrný, minulé byly víc o případu. Zde šlo (alespoň jsem to tak viděla já) o závislost Malin k alkoholu a jak se "rozpadá" před očima kolegů a vzdaluje se dceři i bývalému manželovi.
Co se týče případu - tentokrát jsou náznaky k motivu vraha docela zřetelné, jedna umučená dětská duše, která se s traumatem vyrovnává ne zrovna šťastným způsobem. A to není jediný důvod k vraždám.
Také je tu vylíčen život zkrachovalé šlechty, která se stejně stále chová povýšeně a myslí si, že může vše.
Doufám, že další díl bude víc o případu než o alkoholu a Malin.
Austrálie a příběhy lidí z ní - to je typické pro tuto autorku a opravdu to umí. Další příběh lásky, která přijde nečekaně, přesto se hluboce zaryje do srdcí hlavních hrdinů. A pro mne to jen znamená, že i když máme někdy srdce zlomené, neznamená to, že nám ho někdo "nezhojí".
Krásná romantika, na kterou ráda budu vzpomínat. A možná, kdo ví, se k ní ještě někdy vrátím.
Ta pravá dávka romantiky, cti a boje dobra a zla. Trochu tvrdohlavá a svá lady Rowena odmítá život rytířů i je samotné, a přece do jejího života se dostane proslulý rytíř, jeden z nejlepších. Jenže ona se nechce vdávat a notabene za rytíře, on odmítá se oženit a mít rodinu. Má svůj "svatý boj" - zachraňovat slabé a nevinné.
Jak jsou oba pošetilí, zvlášť když toho chce zneužít i někdo, kdo stojí na "druhém břehu" dobra. A tak oba poznávají toho druhého a poznávají, že život rozhodně není jen černý a bílý.
Knihu jsem si užila a na některé dialogy a scénky budu dlouho vzpomínat. Knihu doporučuji milovníkům romantiky.