moudivlacek komentáře u knih
I tento příběh byl dobrý, sice souhlasím s většinou dole, že na Bílé kosti to nemá, ale zas je tu drsně vylíčen náboženský fanatismus a co vše se jím dá přikrýt a schovat. Přiznám, že nemám ráda kněze apod., ale když svou vírou nikomu neubližují, ať si věří, čemu chtějí. To ale tady není.
Přiznám se, že kdybych si v dětství vytrpěla to, co dotyční mladí pěvci, tak také budu toužit po pomstě. Nemohu říct, že souhlasím s těmi vraždami, ale pochopím, proč to ti dotyční udělali.
Každopádně je to zajímavé, celá kniha má spád, a nikdy jsem se nenudila.
O samotném závěru nevím, co si přesně mám myslet, a jen doufám, že to ten další díl pořádně vysvětlí.
První setkání s tímto spisovatelem a mohu jen říci, klobouk dolů. Skvělé, prostě skvělé čtení z tohoto žánru.
Výstižné vylíčení hlavních hrdinů, pro mne děsivé bylo hlavně chování vraha, panebože, jako když jsem tam já místo obětí, úplně jsem cítila, jak mě všechno bolí, jaký mám strach a hlavně touhu to vše tu bolest ukončit.
Komisařka Katie není klasický detektiv, potýká se s řadou problémů, přesto mi byla sympatická a fandila jsem jí.
Určitě řadím spisovatele mezi své oblíbené a budu shánět další díl.
Sice u této knihy musíte dost hlídat odstavce, neboť se rychle střídají hrdinové a tak pokaždé jste myšlenkou někde rychle, ale za to má kniha opravdu spád. Byla jsem překvapena, kolikrát jsem pomyslela na špatného vraha, i když dva záporné hrdiny jsem odhadla hned od začátku. Přesto v knize je plno zvratů.
První setkání s autorkou a u mne rozhodně nebude poslední.
Tuto knihu mi známá doporučila jako erotický bestseller, ale tak bych tuto knihu rozhodně neoznačila. Ale je to moc hezký romantický příběh, který má svou hloubku.
I když ze začátku možná budete mít tendenci Bradena považovat za sukničkáře a floutka, rozhodně takový není. Joss sice zažila tragédii, přesto jsem ji nedokázala do nekonečna litovat. Bohužel plno lidí zažije něco zlého a krutého, ale i ona nakonec pochopí, že život prostě nalinkovat nejde, a ani vztah mezi mužem a ženou, zvlášť když se do cesty postaví láska.
Hezké oddechové čtení na odpoledne.
Další skvělý příběh Huntera, a bohužel jednoho "malého" zlomeného kluka, který "přežil" velkou rodinnou tragédii. Hunter spolu se svým parťákem mu pomalu dýchají na paty, bohužel zas nevinní přijdou o život, tentokrát musí Hunter zachraňovat i svou šéfku, ženu, která se nikdy nevzdává. A Hunter zas prokáže své schopnosti.
Opět podařený díl s Carlem. Jedná se vlastně o dva velké případy, jeden je vlastně případ oddělení A, u kterého Asad přijde na stopu, a ten hlavní ze začátku vypadá nevinně a Carlovi se do toho moc nechce.
Navíc je odhalena pravá totožnost Rose, Asad také není tím, čím je, ale to má čas.
Carl opět vystupuje jako zkušený detektiv, s nasazením života zachrání několik životů. I přesto nás poslední řádky vezmou nejvíc za srdce. Proč? Zkuste si na to odpovědět přečtením příběhu, u kterého vám budou hrůzou vstávat vlasy a mrazit srdce.
Každý o tomto autorovi vyprávěl, jak skvěle píše. Přečetla jsem si Netopýra a byla jsem docela zklamaná, už jsem četla mnohem lepší detektivky. Nemohla jsem se dostat do děje a dokonce jsem chtěla knihu odložit, naštěstí se to nakonec rozjelo.
Akorát doufám, že hlavní hrdina svou velkou neřest v dalších dílech bude mít mnohem lépe pod kontrolou.
Těšila jsem se na další díl a nezklamal, opět napětí až do konce. Mám ráda detektivy, kteří používají mozek při své práci více jak svou zbraň. A o Robertu Hunterovi to platí. Tentokrát vraha dokážu pochopit, sice nesouhlasím s takovým druhem pomsty, ale dokážu cítit jeho utrpení i jeho ženy.
Už mám před sebou další díl, zas nás určitě čeká napětí a nečekané zvraty.
Wau, tak toto pokračování je snad ještě lepší než první díl. Zde se dozvíte víc o hlavní hrdince z prvního dílu, najdete tu vysvětlitelná tajemství. A opět skvěle rozehraný děj, skvělá charakteristika postav i vylíčení situací.
Budete mít pocit, že to vše s hrdiny opravdu prožíváte, bušilo mě srdce ostošest a přestalo až u posledního řádku knihy. Napětí, lítost, strach, snaha pomoci příteli, i když o to nestojí, pevná víra v něj, slzy bezmoci - to vše je zde.
Jsem zvědavá, co bude v tom třetím díle a zároveň se klepu již nyní.
Kdo má rád psychologické romány a detektivky - toť vaše bible!!
Tento díl mě strašně zklamal. Motiv skvělý, ale měla jsem co dělat, abych ho vůbec v díle našla. Je o něm jen velmi málo řádků. Spíš se tu probírá alkohol a kokain hlavního hrdiny a jak jde z bláta do louže, a pořád si říká, že to zvládne.
No nic, zkusím dát hrdinovi ještě šanci v dalším díle.
A mě zas kniha zaujala, je pravda, že začátek je trochu divný a pomalý, ale pak se vše rozjíždí. Zajímavou vsuvkou byly "myšlenky přeživší oběti" a vraha.
Detektiv Tom Thorne je pro mne klasickým představitelem staré školy, kdy prostě je vyšetřování to nejdůležitější bez ohledu na hodnosti a politikaření. A když se do něčeho zakousne a ještě k tomu má svou "policajtskou intuici", pak jde přes mrtvoly.
A jak to tak vypadá, mohl by si vychovat svého "mladého nástupce".
Je tu i zajímavost z hlediska vraždící techniky vraha, trochu na mne odborné, přesto asi to hlavní člověk pochopí.
A doufám, že nikdy nebudu na místě Alison, ať už svou či cizí vinou. Skvělý thriller. A já jej doporučuji.
Po dlouhé době další příběh o Kay, Bentonovi a Marinovi. Tyhle tři dohání minulost a jejich vzájemné vazby, do toho samozřejmě i Lucy a její poslední láska prokurátorka Jamie. Zprvu to vůbec nevypadá na nějaký vážný detektivní příběh, spíš mi to přišlo hodně o problémech vzájemných vztahů našich hrdinů. Ale nakonec se pomaloučku začínají objevovat společné nitky a konečně se něco začne dít. A i tak to pro mne tentokrát bylo takové těžkopádné. A i ten závěr - uspěchaný, divný. Ale i tak to šlo. Doufám, že další díl už bude pořádná detektivka.
Krásná sladká tečka na závěr této série. Hrdá Ysobel v šatech služky a vévodův zvěd Jos, který se do ní bláznivě zamilují. Ysobel, která se rozhoduje, zda Josovi věřit o zradě a podlosti na hradě jejího bratra, nebo na vše zapomenout. Ale čest nemají jen muži a Ysobel je toho zářným příkladem. A ještě je tu samozvaný vévoda, a ten se tentokrát nehodlá vzdát ničeho - ani bájného kříže a ani pomsty vůči Ysobel. Bude mít Jos sílu a čas svůj osud i celé Bretaně změnit? A jakou cenu bude muset zaplatit?
Milovníkům romantiky a vyznavačům cti doporučuji.
Hezký příběh z dob Francké říše, kde se setkáváme s hlavními hrdiny příběhu. Sotva mladý hrabě spatří svou lásku a získá její srdce, záhy o ni přichází, a vypadá to, že navždy. Ale on se rozhodne bojovat proti osudu i proti vzdálenému světu - princi, chálifovi a jejich harému.
Nepřátele hraběte dostihne jejich spravedlivý osud. A hlavní hrdinka, která díky lásce ve svém srdci a milosti od nečekaných přežije, se setkává se svou láskou. A šťastná není jen ona, ale i jiná srdce.
Evelyn pozná Davida za velmi nečekaných okolností. Oba jsou zaskočeni a oba se k tomu staví jinak. Každopádně i taková rocková hvězda jako David je vlastně obyčejný muž, který touží po trošce soukromí, lásce a věrnosti. Evelyn najednou pozná, že nemusí žít život nalinkovaný rodiči. A i když se samozřejmě najde někdo, kdo jejich vztah rozhodně nemusí, oba touží vše napravit. Krásná romantika.
Krásná romantika s prvky detektivky o hledání pravdy o údajných sebevraždách a utajených identitách. Hlavními hrdiny jsou Luisa a Tony, kteří spojí své síly, aby pomohli pravdě na svět, ale nemají to tak lehké, a zároveň se musejí chránit. A nejen tělo, ale i své duše, které jsou nečekaně zasažené láskou. Příběh na odreagování na 1 odpoledne
Hezká romantika a hlavně příběh dvou tvrdohlavých palic, které si myslí, že jen oni znají pravdu o tom druhém, že jen oni mají těžký život. Oliviana byla krásnou ukázkou, že i ženám může záležet na rodové cti a jejich hrdost není menší než mužská. Černý Lanry pak představuje věrného druha svého pána, který je ochoten obětovat hodně, jen aby si nemusel přiznat, že ho dohnala láska.
Pak tu máme odporného samozvance Cocherela, který zas měl pro jednou smůlu při výběru své nevěsty.
Ještě teď mi plesá srdce nad tímto příběhem. Série začala krásným příběhem Jocellyn a Randa, a nyní pokračuje jeho bratrcem Jasperem a rebelkou Rhonwenn. Opětovný boj Angličanů a Welšanů. Rhonwenn brzy zjistí, že i přes svou nechuť se zamiluje do Jaspera. Ovšem odmítá zradit svého kamaráda a spolubojovníka v boji proti Angličanům Rhyse. A i když přijde čas si mezi nimi vybrat, ona volí jen a jen lásku.
Moc se těším na poslední díl. Pro romantiky mohu tuto knihu jen doporučit.
Krásná romantika ze staré Anglie, pro druhé "studený a bez citů" Jared starající se jen o majetek pro rodinu a věčně s hodinkami a diářem v ruce, na druhé straně mladá žena Olympia, kterou zajímají jen legendy a báje a teoretické objevování poklad. Navíc Olympia se stará o své malé vzdálené příbuzné - 3 synovce, kteří teprve s ní nachází domov. Olympia ví pravdu o svém učiteli pro kluky, on v ní cítí víc, než kdokoli jiní. Hodí se k sobě z vášně nebo z vypočítavosti? To se dozví ten, kdo se tímto příběhem nechá pobavit při jeho čtení.
Vynikající historický román o maršálu Johnovi FitzGilbertovi, který byl vynikající maršál, stratég, stavitel hradů, bojovník, ale i laskavý a zároveň velmi tvrdý muž, ale i k sobě. Je to o jeho osudu, kdy sloužil králi Jindřichu I. a po jeho smrti nejdříve králi Štěpánovi a pak Matyldě. Projdeme s ním tu nelehkou dobu válek mezi Štěpánem a Matyldou.
Před některými lidmi v duchu smekám, a před Johnem určitě. Drsné, ale velmi reálně vylíčení doby 12. století v Anglii a Normandii. Těším se na líčení osudů jednoho z jeho synů.