moudivlacek moudivlacek komentáře u knih

Vyvolená k smrti Vyvolená k smrti Lisa Jackson

Skvělé pokračování prvního dílu, přesně jak jsem předpokládala. Regan totiž není z těch žen, která se snadno vzdá, ale i ona si sáhne na samé dno svých fyzických i psychických sil.
Překvapila mě osoba vraha, ale ještě víc jeho "spojení" na bohatou rodinů Longů.
A navíc se nemohu zbavit dojmu, že vrah "nezůstal tam, kde ho opustila Regan a policie", ale že to bude mít pokračování, stejně jako osud mladé Longové.
Moc se těším na další díl, skvěle napsáno. Doporučuji.

30.12.2017 5 z 5

Nízký tlak Nízký tlak Sandra Brown

Skvělá detektivka, a musím dodat, že od této autorky očekávám vždy jen to nejlepší. A opět se zadařilo.
Je pravda, že se někdy stává, aby člověk přežil nějakou hrůzu a děs, tak se mu na to období prostě zavře mysl, je to prý jakási ochrana pro přežití. To se stalo hlavní hrdince. Ale někdo se bojí, že si přece jednou vzpomene. A nehodlá tomu přihlížet a čekat.
A také je tu jeden muž, který také prošel peklem, ale brzy si uvědomí, že chce znát také pravdu a očistit své jméno.
Prostě plno záhad, které se pomalu vyřeší, na druhou stranu zas nové se vynořují.
Jako detektivku mohu doporučit.

06.12.2017 5 z 5

Anděl smrti Anděl smrti Sabrina Jeffries

Další povedený díl série. Sice je jasné, že další ze sourozenců se dostane do "chomoutu", ale je tu vždy pojednání i o duši dotyčného. Gabriela jsem si velmi oblíbila.
I když se přiznám, že mě velmi zaujal konec, kdy dochází k obratu ve vyšetřování smrti rodičů. Doufám, že se to vysvětlí v příštím díle.
Na oddech je tato kniha ideální.

30.10.2017 5 z 5

Ztracené město Ztracené město Linda S. Howington

Tuhle autorku miluji, přesto moc nemusím knihy o archeologických výpravách. Autorka opětovně dokázala, že nemám odsuzovat něco, co si celé nepřečtu. Ze začátku jsem si říkala, to bude nuda, ale omyl, lidičky. Chce to vytrpět pár začátečních stránek, pak děj nabere rychlý spád a ten vydrží až do konce.
Někdo tu odsuzoval popis milování, já říkám - proč ne? Když se to správně skloubí, pak je to pěkný dobrodružný příběh. Hlavní hrdinové mi přirostli k srdci, i když mají své chyby, pro mne se tak stali více skutečnými.

23.09.2017 4 z 5

Jatka Jatka Lee Child

První setkání s autorem, moc jsem se na knihu těšila a trochu jsem zklamaná. Rozhodně to vůbec nepovažuji za thriller, ale za lepší detektivku. Už od názvu jsem čekala mnohem déle.
Strašně dost dlouho trvalo, než se něco dělo - pořádného. Chtělo to z mé strany více akce a napětí. Jack mi přišel jako divný morous, vůbec jsem nepochopila, proč odešel od armády, když byl tak dobrý. Proč se toulá a nehodlá se usadit?
Každopádně základní osa - hlavní téma nechci prozrazovat - bylo zajímavé.
Můj dojem vylepšil závěr. A rozhodně dám šanci dalšímu dílu, a pak uvidím.

10.09.2017 4 z 5

Místo na slunci Místo na slunci Lisa Kleypas

Je to docela slušný příběh lásky mladé dívky, která brzy pozná odpovědnost za blízkou osobu, a také to, že se život občas s někým nemazlí, přesto si může zachovat svou důstojnost a čest. Obdivovala jsem její snahu žít poctivě dle svých vlastních morálních zásad.
Také na mne dost zapůsobil Gage, od začátku jsem vycítila, jak to s ním dopadne, a jsem ráda, že jsem se nemýlila. Ale nejvíc jsem byla mile překvapena, že ukázal své pravé srdce i ve velmi vypjaté životní situaci a i on si dokázal zachovat chladnou hlavu tam, kde city ho dost bolely.
Pěkná oddechovka na odpoledne.

09.09.2017 4 z 5

Advokát Advokát Michael Connelly

Skvělé, skvělé, skvělé. Fantasticky popsaný příběh advokáta, který obhajuje většinou "spodinu", o které ví, že si se zákonem zrovna moc nerozumí. Ale je názoru, že i oni mají právo na správnou obhajobu.
Mickey s tím nemá problém, dokud si ho nenajme jeden bohatý mladý muž, a kdy se Mickey potká s čirým zlem.
Dokonalé vylíčení soudního přelíčení, jak se dá nakládat s důkazy i svědky.
Prostě - klobouk dolů, pane spisovateli.
Mohu jen doporučit.

03.09.2017 5 z 5

Šepot nebes Šepot nebes Candice Proctor

Krásný román, od kterého od počátku nebudete chtít odejít, dokud nedojdete na konec příběhu.
Nádherná ukázka z dob kolonií, kruté a tvrdé morálky, rozdělení na společenské vrstvy a příslušnost k nim. Opovrhování člověkem, který bránil svou vlast, svou rodinu či jen své názory, který se nenarodil do bohaté kolébky, který nebyl tím správným bohatým Angličanem.
Proto také tolik manželství dohodnutých rodiči bylo bez lásky. A není divu, že vždy se našel někdo, kdo toužil se vzepřít rodině i morálce a celé společnosti, a žít svůj život a hlavně prožít ho s láskou.
Co více dodat - jen mé doporučení.

27.08.2017 5 z 5

Americký zabiják Americký zabiják Vince Flynn

Nikdy jsem nemusela ani filmy o super špionech (viz James Bond) či knihy, byli v nich hrdinové naprosto neprůstřelní, nezdolatelní, prostě samá superlativa.
Přesto jsem se nechala zlákat. A byla jsem unesená. Rozhodně to napsal autor, který věděl, jak to napsat. Od začátku to má spád. A pro mne obrovský klad - i hlavní hrdina pozná bolest a nejde vše tak, jak by chtěl, a občas to dopadne jinak. Přesto se nevzdává. A není sám.
Takže autora si zahrnu určitě do oblíbených autorů a budu pokračovat ve čtení této série.

02.08.2017 5 z 5

Hedvábník Hedvábník Robert Galbraith (p)

Tak jsem si myslela, že to bude slabota dle začátku, ale chyba lávky, ono se to tedy nezdá, ale... Velice rychle to nabírá spád. Přitom se dozvíte plno zajímavého - viz, kdo je opravdu hedvábník.
Ale nejvíc se mi líbilo, jak se Robin snažila Cormorana přesvědčit, že nechce být obyčejnou sekretářkou, ale chce být jeho pomocnicí, což se jí nakonec vyplní, ale přitom ....
Rozhodně se těším na další díl. Sice jsem měla tušení, kdo je vrah, dost jsem se přiblížila, stejně mě ale autorka překvapila.
Příznivcům detektivek mohu tuto knihu jen doporučit.

06.07.2017 5 z 5

London Road London Road Samantha Young

Jestli se mi líbil první díl, pak se mi líbil i tento a možná i trošku víc. Opětovná ukázka toho, jak dokážeme rychle odsoudit člověka, aniž bychom věděli, co prožil, či s čím se musí potýkat.
Já jsem od začátku Johannu obdivovala. Sice ne se vším souhlasila, přesto obdivovala. Dokázala vychovat bratra v pravý opak otce a proto jí pomyslně smekám klobouk.
A ještě jednu úžasnou větu tam spisovatelka vložila Johanně do úst. - Konečně má přátelé, na které se může spolehnout, že jí se vším pomohou, a na nic nebude a nemusí být sama. To je pravé přátelství.

01.05.2017 5 z 5

Záměna Záměna Sandra Brown

Krásný příběh, ale děsivý zároveň. Bohužel mám pocit, že v poslední době takových podobných Gabrielů přibylo, ale zaplaťpánbůh za to, že i těch druhých, a doufám, že jich je více.
Začátek mě trochu zmátl v postavách, ale rychle jsem se zorientovala, pak jsem jen čekala, kdy se vše a jak provalí, úloha role mě šokovala.
Ještě štěstí, že to dobře dopadlo s Náčelníkem a Gillianou.
Tuto knihu mohu jen doporučit.

22.02.2017 5 z 5

Skandál Skandál Amanda Quick (p)

Skvělé, skvělé a ještě jednou skvělé. Je to klasická červená knihovna, od začátku si určitě vaše sympatie získá mladá Emily a i její manžel "drak", který sice vystupuje jako tvrdý a nelítostný muž, ale při tom má dobré srdce, které se projeví hlavně po svatbě s Emily. Ta bohužel "lítá" mezi povinností k rodině a láskou k muži.
Určitě se dost nasmějete, jak Emily dokáže muže donutit jí pomoci i proti své vůli a při tom ho nikdy neponíží. Všude se ho zastává proti všem.
Přivádí ho k šílenství, ale on velice brzy zjistí, jak moc mu na ní záleží.
Moje maminka říkávala - Chce-li žena něco po muži, musí to zaonačit tak, aby si muž myslel, že na to přišel sám a sám to také chtěl udělat. A je to velká životní pravda. Jde to lidičky i bez násilí, tento krásný příběh to dokazuje humorným způsobem.

13.12.2016 5 z 5

Švábi Švábi Jo Nesbø

Tak první díl nic moc, ten druhý byl již o dost lepší, už se mi líbil jak sám případ, tak lepší spád děje, tak i to, že Hole se snaží abstinovat.
Ale závěr je stále smutný, ale tak je to i v životě. Ne vše se člověku podaří tak, jak by si přál.

24.10.2016 4 z 5

Exkluzivně Exkluzivně Sandra Brown

Fantastický příběh z vysoké politiky a žurnalistiky a zároveň snahu po spravedlnosti pro všechny bez rozdílu. Skrytá láska, která má strach se prodrat na povrch, a touha potrestat viníky.
A až si na konci pomyslíte, že vše je tak, jak má být, autorka vám tento pocit rozcupuje na posledních řádcích, budete lapat po dechu a říkat si: Je to vůbec možné...???

11.10.2016 4 z 5

Ostrý střih Ostrý střih Sandra Brown

Tato spisovatelka mě zatím nezklamala a i u této knihy si milovníci detektivek přijdou zcela jistě na své. Aby to nebylo tak drsné, je děj protkán i touhou po lásce.

11.09.2016 5 z 5

Květy z půdy Květy z půdy Virginia Cleo Andrews

Fantastická a zároveň krutá kniha, popis toho, jakou moc mají bohatství, a na druhé straně, co všechno dokáže lidský jedinec přežít. Po přečtení jsem se neubránila slzám. Rozhodně sáhnu po dalším díle.

27.03.2016 5 z 5

Anděl temnot Anděl temnot Dennis McDougal

Sice příběh o šíleném vrahovi, přesto mě to líčení autora nezaujalo. Asi jsem čekala trochu víc.

25.07.2021 1 z 5

Víc než pokušení Víc než pokušení Stephanie Laurens (p)

Lady, která ukrývá své pravé já, aby dokázala zvládnout výchovu svých tří bratří rošťáků a aby byla uznávána v mužské společnosti, oproti gentlemanovi, který v ní jako první vidí vášnivou ženu, upřímnou, hodnou a oddanou rodině. To je zároveň i to, po čem on touží. Ale ona odmítá připustit, že by někoho mohla zajímat jako žena a všechny jeho pokusy se míjí účinkem, i když časem se do něj zamiluje.
Teprve nebezpečí a strach pochopí, že on udělá vše, aby ochránil nejen ji a její rodinu, ale aby jí ukázal, že za vším stojí láska k ní.
Moc krásné a celou sérii si plně užívám.

26.04.2020 5 z 5

Svedený ďábel Svedený ďábel Amanda Quick (p)

Romantika staré Anglie, kdy se lady Sophy musí naučit, že jako žena nemůže a nesmí dělat to co muži, ani vyřizování záležitostí na poli cti. A její mladý manžel hrabě Julian zas musí pochopit, že všechny ženy nemusejí být potvory, některým se dá věřit, svěřit jim život i čest, ale hlavně stojí za upřímnou a opravdovou lásku.

24.02.2020 3 z 5