moudivlacek moudivlacek komentáře u knih

Nebezpečná podoba Nebezpečná podoba Sandra Brown

Začala jsem číst knihu, když jsem od ní poprvé vzhlédla, byla jsem skoro za půlkou. Jen díky práci jsem se donutila ji odložit a na 4 hodiny se prospat. A pak zas cestou do práce knihu.
Tím chci jen říct, že příběh má spád hned od začátku, bylo pro mne milé, že tam nebyla přemíra hrdinů. Skvělé vylíčení života politického kandidáta, i to, jak to ovlivní jeho soukromí a rodinu.
Autorka umí psát a nechat řešení na poslední stránky. Můžete tipovat, ale stejně alespoň nějaké to malé překvapení vás na konci dostane.
Knihu musím jen doporučit.

22.05.2017 5 z 5

Závist Závist Sandra Brown

Vždy se těším na příběhy této autorky, ale já tento nepovažuji za svůj top. Ale bylo to tím, že mi vadilo, jak chtěl Parker zneužít pro svou pomstu Marisu, ta byla nevinná.
Jinak se musím přiznat, že jsem Noahovi přála mnohem horší a pomalejší konec. Ale kdo byl můj miláček - tak to byl Mike, před ním smekám klobouk.
Závist je opravdu šíleně odporná vlastnost a zde - v tomto příběhu - se předvedla v plné parádě. Dávejme si na ni pozor.

04.05.2017 4 z 5

Posvěcené zlo Posvěcené zlo Nora Roberts

Ještě jsem nečetla od této autorky všechno, ale zatím mne nezklamala žádná kniha. Ani tato není výjimkou.
Dva hlavní hrdinové a dva profesní rivalové - policista a psycholožka - kdo má pravdu? Má se vrah chytit a zavřít za mříže, nebo zjistit, proč to udělal a v případě potřeby jej léčit jako jiného nemocného člověka?
I já osobně jsem si kladla tuto otázku. Musím přiznat, že můj dosud jednostranný názor se díky tomuto příběhu změnil. Zůstanu stát někde uprostřed - život opravdu není ani černý ani bílý, má spoustu odstínů.
Kromě napínavého chytání zločince je tu i linie rodící se lásky. Je to nenásilné, ale moc hezké. Kromě těch ústředních hrdinů si určitě jako i já zamilujete parťáka Bena Eda. Jejich vzájemné rozhovory vás pobaví, byť kolikrát jim není do smíchu.
Mohu jen doporučit.

20.01.2017 5 z 5

Zběsilost Zběsilost Karin Slaughter

Tato autorka umí psát opravdu dobré příběhy, nádherné vylíčení pocitů hlavních hrdinů, jejich zoufalství i ty nejniternější pocity. Znásilnění je vždy odporný čin, a když je podpořen ještě brutálním násilím .... K tomu není možné mít jiný komentář, než že mi všech obětí je hluboce líto. Netrpí jen při činu samotném, ale hlavně dlouho při tom a nejsou výjimky osudů jako u hrdinky Julie.
Jsem zvědavá na další díl série.

08.11.2016 5 z 5

Anna ze Zeleného domu Anna ze Zeleného domu Lucy Maud Montgomery

Jako dívka jsem tuto knihu dostala a na hodně dlouho to byla moje velmi oblíbená knížka. V současnosti jsem zjistila její pokračování, moc se na to těším, i když už jsem dávno odrostlá.
Tato kniha je příběh sirotka, který touží po lásce a snaží se dvěma starším sourozencům natolik dostat pod kůži, aby se jí nehodlali zbavit.
To se jí podaří. Kniha je plná humoru odpovídajícího dívence a dívce té doby a věku.

28.10.2016 4 z 5

Odkud vane kouř Odkud vane kouř Sandra Brown

Opětovně skvělý příběh, který vás chytne za srdce. A jak říkám stále - neodsuzujte lidi hned, když neznáte důvody jeho činů, nejdřív je důkladně prozkoumejte, vžijte se do jeho situace, a pak teprve vyslovte svůj názor. I zde se plno lidí mýlí v hlavní hrdince, která má v sobě tolik cti, jak nikdo jiný v tomto příběhu. Klobouk dolů.
A opět je tu hrdina, který vystupuje jako chlap, kterému je téměř vše jedno, ale i on má srdce, které lze zranit, a který touží po obyčejné ale pravé lásce blízkých.

19.10.2016 4 z 5

Nejhlubší tajemství Nejhlubší tajemství Sandra Brown

A mně se ten příběh líbil, opět se ukázalo, že i pravda dokáže bolet a přinést neštěstí nevinným lidem. Někdy se má nechat minulost opravdu spát. Myslela jsem si, že vrahem bude ...., ale uhádla jsem jen pohlaví. Trošku mě závěr překvapil. Ale další smrt mě rozbrečela.
Určitě je to dobré čtení.

15.08.2016 5 z 5

Čas na lásku Čas na lásku Kinley MacGregor (p)

Moje první náhodné setkání s touto autorkou. Jsem víc jak unesena.
Už od prvních řádků se mi objevily slzy nad velmi krutým osudem Sina. S dalšími vzrůstal můj obdiv nad ním, přes veškeré překážky v životě, přes odpor a nenávist lidí, to byl velmi čestný a vzácný člověk. O to víc jsem byla ráda, když mu autorka přisoudí skvělou ženu. Nevzdává se a bojuje o jeho lásku, a to co pak udělá pro jeho záchranu ...
Co více dodat.
Určitě na tento příběh jen tak nezapomenu.

18.07.2016 5 z 5

Jorina: kouzlo jadeitu Jorina: kouzlo jadeitu Gabriele Marie Schuster

I žena může mít čest a svou hrdost a je jedno, že nepatří do šlechtických kruhů. Může oplývat takovou krásou duše a srdce, že i mnozí muži musí uznat její výjimečnost. Jorina odmítá nespravedlnost, a tak pro zraněného a podvedeného muže udělá vše, co je v jejích silách.
Krásný romantický příběh z věků rytířů a dam jejich srdcí.

03.04.2020 4 z 5

Jak přesvědčit detektiva Jak přesvědčit detektiva Nora Roberts

Alex je opravdový sympaťák, Bess může někomu připadat jako pořádná rozmazlená potvora, která v osobním životě neví, co vlastně chce a s muži si pohrává. Ale není to pravda, ta je trochu složitější. A tak si oba k sobě hledají cestu lásky a bohužel si i trochu (někdy víc) ubližují. A zase jim pomůže jen upřímnost a opravdovost lásky.
A rodina, která stojí v pozadí a je připravena vždy nabídnout pomocnou ruku.
Skvělé čtení.

30.12.2019 5 z 5

Manžel na druhý pokus Manžel na druhý pokus Nora Roberts

Chcete se pobavit, pak mohu doporučit si přečíst tuto sérii, přečetla jsem zatím dva díly, ústa mám od ucha k uchu, břicho mě bolí od smíchu, v očích slzy smíchu i radosti a hluboké uspokojení, že láska ještě stále existuje, i když u někoho jen v knížkách. To rozhodně ale jí neubírá na kráse.
Mám ráda celou tu rodinu, její škádlení a popichování, ale i pravou, nefalšovanou upřímnou lásku všech členů - i těch nových. Humor pak jen dokresluje krásné příběhy. Doporučuji

30.12.2019 5 z 5

Neplač, muchomůrko Neplač, muchomůrko Daisy Mrázková

Tuto knihu jsem četla jako dítě a moc se mi líbila, nikdy jsem na ni nezapomněla. A to je účel dobré knihy.

29.12.2019 4 z 5

To mi zaplatíš To mi zaplatíš Lisa Jackson

Není to klasický thriller, spíš velmi slušná detektivka. Je pravda, že jsem odhadla hodně lumpů a je pravda, že jsem věřila správným osobám. Každopádně je to o tom, že i člověk věřící může být lump nejvyššího kalibru. A je pravda, že mládí neomlouvá nezodpovědnost ani jejich lži. Pravda se zde dlouho schovává, ale po letech nakonec vypluje na povrch.

22.12.2019 3 z 5

Žhavá zóna Žhavá zóna Jayne Ann Krentz

Je to pravá kniha na odreagování, o ničem velkém se nemusí dumat, víte, že příběh skončí dobře, trošku vzrušení a dobrodružství a romantiky.
Předchozí dva díly se mi líbily více.

05.12.2019 4 z 5

Jack a fazole Jack a fazole Ed McBain

Mám ráda detektivky tohoto příběhu i tuto sérii, byť je slabší než 87. revír. Ale tenhle díl mě prostě moc neoslovil. Trošku napětí na konci, nic moc zápletka. Ale na druhou stranu opět zde vítězí logika Matta. Ještě jako plus bylo pro mne kamarádství s detektivem Bloomem a jeho zaučení Matta v sebeobraně.
Doufám, že další díl bude lepší.

01.12.2019 3 z 5

Cesta za láskou Cesta za láskou Nora Roberts

Oba dva příběhy pro mne krásnou ukázkou romantiku se vším všudy. První příběh - ženský James Bond s mozkem, druhý příběh pak silou čisté bezpodmínečné lásky. Já se bavila u obou, ale je pravda, že bližší mi byl druhý, stejně jako i hrdinové z něj.

29.10.2019 4 z 5

Dívka na zabití Dívka na zabití Val McDermid

Není to vůbec špatná detektivka, ale asi jsem zmlsaná sérií o psychologovi Tonym. Každopádně zde je Kate soukromá vyšetřovatelka, která důkladně skládá střípky pravdy, k tomu ji občas pomáhají i neobvyklí přátelé. Každopádně jsou tu občas dost vtipné hlášky a situace, které vše oživí. Kdo se těší na nějaké velké drama, bude asi zklamán, komu stačí pomalé odhalování pravdy a poklidný průběh, tomu se kniha bude líbit.
Každopádně já chci dát této série další šanci, uvidíme, třeba další díly budou víc dynamičtější.

14.07.2019 3 z 5

Experiment Experiment Henry Denker

Toto je velmi sporná kniha. Hlavní hrdina profesor vědec Otis tu totiž dle mého názoru nevystupuje ani tak jako právě vědec, ale jako rodič. Už o jedno dítě - dospívajícího syna díky rakovině přišel. Teď by mohl přijít o druhé, poslední. Není lékař a nemá možnost kouzlit a odčarovat zlo rakoviny od dcery, ale má svůj výzkum, proto udělá to, co udělal. Mohu ho soudit jako vědce, ale ne jako rodiče. Udělal to, co by asi udělal na jeho místě každý jiný správný rodič. Nelze takového člověka odsuzovat. Když se podíváme do minulosti, občas někteří lidé šli přes překážky a proti odporu druhých, a tak se dnes radujeme z jejich skvělých výsledků či pomoci. Jak říkám, je tu možnost pro i proti, tak jako vždy v životě.

13.07.2019 3 z 5

Kniha mrtvých Kniha mrtvých Patricia Cornwell

Velmi zajímavý příběh o tom, jak chorý zlý mozek dokáže manipulovat lidi a ještě tvrdit, že to oni ubližují jemu a jsou skrz naskrz prohnilí, je to stará známá a nepřítel Kay. Bohužel se dotyčná osoba snaží ublížit Kay přes její blízké a bohužel se jí to daří. Kay se dozvídá zlou zprávu o své sekretářce Rose, ale to bych docela chápala. I když Marino zde vystupuje jak ta nejhorší zrůda, a není omluva pro to, co udělá Kay, přesto je mi ho líto. Rose měla pravdu, Kay mu měla říci, jak to s nimi s jejich vztahem je - že pro ní bude vždy jen pracovní kolega a kamarád a nic víc. V duchu se ptám, jestli v dalších dílech se vrátí zpět do party hrdinů. A jestli nepřítel Kay bude opravdu potrestán.

05.07.2019 4 z 5

Stíny noci Stíny noci Amanda Quick (p)

Hezký díl, autorka umí psát zamilované příběhy a navíc i s detektivním příběhem, nebylo to tak napjaté jako jiné, ale i tak jsem se pobavila.

25.06.2019 4 z 5