moudivlacek moudivlacek komentáře u knih

Mrtvá světice Mrtvá světice Kathy Reichs

Tak tento díl byl rovněž skvěle napsán, za prvé se tu probírá fanatismus různých sekt, které vymývají lidem mozky a zneužívají jejich slabších stránek či slabých životních sil.
Ale velice mě zaujala i práce soudního entomologa. Člověk si ani neuvědomí, co všechno jsou tací odborníci zjistit, no a též i Tempe se zde vyznamená.
A opětovně jí jde o život, a nejen jí.
Určitě budu pokračovat ve čtení série. Doporučuji.

02.11.2017 5 z 5

Milenec lady Sophie Milenec lady Sophie Lisa Kleypas

Další hezký romantický příběh, hlavně se tu jedná o proměnu z velmi těžce pracujícího a osamělého muže v muže plného lásky. Rovněž u Sophie se jedná o změnu z nenávisti a zloby v lásku a touhu chránit milovaného muže.

02.11.2017 4 z 5

Bludný kruh Bludný kruh Linda S. Howington

Docela slušná detektivka a opět s dávkou romantiky, dialogy hlavních hrdinů jsou vtipné a zábavné, ona byla trošku na můj vkus žena, která ví, co chce, ale někdy se toho děsí, on zas je tvrdý hoch, který si myslí, že vše půjde podle něj, a oba dva se mýlí. Ale události je semknou dohromady. Její mamka je ale super číslo.
Příjemnou zábavu.

10.10.2017 4 z 5

Adopce Adopce Henry Denker

První setkání s tímto autorem a zrovna tak těžké téma. Já jsem v srdci měla rozhodnuto od počátku soudní pře, přesto jsem chápala i protistranu. Ale jsem moc ráda, že soudce při přelíčení zajistil tehdy velmi neobvyklou věc, aby nezletilé dítě mělo svého právního obhájce, kterému nezáleží ani na jednom manželském páru, ale jen a jen na dítěti.
Silně emoční příběh, který jsem nebyla schopna odložit, dokud jsem nedočetla do konce, abych zjistila, jak to vše dopadlo.
Podle mne vynikající psychologický román. Mohu doporučit. U mne určitě autor zabodoval a podívám se i po jiných jeho dílech.

19.09.2017 5 z 5

Nesmlouvej s ďáblem Nesmlouvej s ďáblem Sabrina Jeffries

Líbí se mi celá série, je to čtení na pobavení, odreagování, přesně to, co očekávám od tohoto druhu literatury. Zde je trochu španělská krev a anglická upjatá etiketa, přesto je zde plno pobavení, humoru a lásky.
Ale i náznak anglické nadvlády vůči okolí.
Kdo má rád romantiku a humor, mohu říci, že zde to najde.

17.09.2017 5 z 5

Zahrada bestií Zahrada bestií Jeffery Deaver

Tak tohle je trošku něco jiného, než jsem dosud od autora četla - jak je zde psáno, je to z předválečného období. Kdysi jsem knihy o válce dost četla, pak přestala. Myslela jsem si, že se do toho nezačtu, ale opak, od začátku do konce velmi svižný děj.
Paulovi jsem moc fandila, hlavně kvůli tomu, co o nacistech víme. A byla jsem v šoku, kdo byl skutečně přítel a kdo ne.
Ale hlavně jsem tuto knihu vzala jako připomenutí zrůd z období nacismu a fašismu, a prostého hrdinství obyčejných lidí.

15.09.2017 5 z 5

Bosá nevěsta Bosá nevěsta Joan Johnston

Hezké romantické počteníčko, trošku mi to přišlo jak Zorro v Montaně, ale jinak skvělé, víc než dvou dospělých hlavních hrdinů, jsem si užila jejich potomstvo, tam je mezi nimi plno vtipných scének, ale i poučných.
Kniha na vyčištění hlavy. Nemusíte nic řešit, jen si užívat.

14.09.2017 4 z 5

Bikiny Bikiny James Patterson

Skvěle napsaný příběh s děsivým koncem, přijde mi, že koncem nic nekončí, ale právě začíná. Hlavní hrdina žurnalista Ben je zatažen do hry bez své vůle, kde se nehraje jen o jeho život, ale jeho blízkých.
Krutá mysl některých zrůd, kteří se nazývají lidmi, je opravdu děsivá. Přeji si, abych tyto lidi nikdy v životě ani jedním okem nezahlédla.
Pro milovníky detektivek mohu jen doporučit.

12.09.2017 5 z 5

Pavučina Pavučina Karin Slaughter

Tato autorka je pro mne opravdu PANÍ SPISOVATELKA, která svému řemeslu skvěle rozumí. Dokáže skvěle vylíčit děj i rysy hrdinů. Neustále se něco děje, žádná hluchá místa, kdy se budete nudit, tím, že přeskakuje z vyprávění událostí u několika hrdinů, vás neustále udržuje v pozoru. Obrovské napětí, založení na maličkostech.
Sice jsem odhalila plno zloduchů, stejně jsem však byla leckde v ději šokovaná.
A konec mě donutil lapat dech při pláči. Skvělé, jen mě trochu mrzí, že tato série končí.
Vím, že pokračuje sérií Will Trent, kde bude i někdo z této série. Proto opravdu doporučuji číst nejprve tuto sérii a po pořádku, abychom pak chápali tu další.
Doporučuji k přečtení.

11.09.2017 5 z 5

Smrtící portrét Smrtící portrét J. D. Robb (p)

Na další díly této série se prostě nelze netěšit. Zde se jedná o vraha, který je trochu jiný, než na jaké je Eva většinou zvyklá. Navíc se Roarke chová divně. A ona se tu projeví jako opravdová manželka, která miluje z celého srdce. A i když to tak zpočátku nevypadá, Roarke to ocení. Je zde odhaleno trochu z jeho minulosti.
Také postava majordoma Summerseta nemá chybu a opravdu se dá říci - co se škádlívá, rádo se mívá. A tak si užijeme skvělých dialogů mezi ním a Evou.
Co dodat - hurá shánět další díl. Doporučuji.

25.08.2017 5 z 5

Katedrála hrůzy Katedrála hrůzy Jeffery Deaver

Trošku jsem se bála pokračovat ve čtení po asi pěti stránkách, nemohla jsem se začíst, ale nyní jsem ráda, že jsem se překonala.
A opravdu to stálo za to, skvěle vystižená postava Megan a i Aarona. Ti pro mě byli ti hlavní, někdy jsem měla pocit, že prožívám to, co Megan. A když slyšela např. za sebou kroky, zjistila jsem, že mám zrychlený dech, jako bych tam byla já.
A to se mi na autorovi líbí, vtáhne vás do děje, ani nevíte jak.
Kdo má rád tento typ četby, mohu jen doporučit.

11.08.2017 4 z 5

Drsný cizinec Drsný cizinec Joan Johnston

Krásné romantické počteníčko, které mi zabralo 1 odpoledne, jak moc jsem jej hltala. Na jednu stranu je smutné, jak i dnes se najdou rodiny, které s někým bojují, a je jim jedno, kdo díky tomu trpí. Na druhou stranu ona sama rodina nemusí být tak moc šťastná, jak se od pohledu jeví.
A co láska? No - ta musí být opravdu důležitá, když nakonec hlavní hrdinové přelezou všechny překážky, jen aby byli spolu. Osud jim připravil tvrdý život, ale ve dvou a spolu s rodinou to zvládnou.

29.07.2017 5 z 5

India Place India Place Samantha Young

I tento díl se mi moc líbil. I když musím přiznat, že jsem trochu víc stranila Marcovi. Podle mě měl v sobě víc statečnosti a upřímnosti jak Hannah. Ale na druhou stranu jsem ji chápala, to, co si prožila po jejich rozchodu, člověka nutně poznamená.
Naštěstí i Marco si prožil v životě své, a tak nakonec donutí Hannah pochopit, že vzájemná láska a úcta s přátelstvím je obrovský dar. Hannah k tomu dospěje i díky tragédii ve své škole.
Někdy člověk opravdu musí prožít něco velmi tragického, aby se vzchopil a řekl si, že on musí žít, aby ta smrt z jeho okolí se stala mementem pro druhé.
Už se těším na další díl.

24.07.2017 4 z 5

Bez víry Bez víry Karin Slaughter

Další povedený díl, a docela drsný, když si pomyslím, jak se zde trestaly dívky a ženy za neposlušnost. Také zde je nastíněn život věřící rodiny, i zde jsou lidé dobří a zlí. Smutné, že i když vedle vás je zlo, někdy ho vůbec nemusíte poznat. A dobrou nadějí zas to, že i lidé na dně dokáží pravé hrdinství bez ohledu na svůj život.
Mohu jen doporučit. Těším se na další díl.

02.07.2017 5 z 5

Pod australským sluncem Pod australským sluncem Candice Proctor

Krásný romantický příběh z Austrálie, je zde ukázána krutost a surovost přírody, ale rovněž i nezdolní lidé, kteří se rozhodli zde žít.
Anglické mravy a způsob života zde nenachází moc uplatnění, a proto jsou tak vtipné a zároveň drsné dialogy mezi hlavními hrdiny.
Moc krásné a já mohu jen doporučit.

28.06.2017 5 z 5

Smrtící setkání Smrtící setkání J. D. Robb (p)

Ani bych nevěřila, jak si budu vychutnávat tuto sérii, díl od dílu víc a víc. Je prostě skvělá. Zde Eva ukazuje, že má vynikající dedukční schopnosti a ještě jednu navíc, odmítá vystavit svého muže Roarka do rukou vražedkyně, protože bez něj by asi už nežila. A on, když se ona snaží vyrovnat se svou minulostí zjišťuje, že někdy stát při partnerovi a nemoci nic jiného udělat, je to nejtěžší, co druhému můžeme ze sebe dát.
Hurá brzy na další díl.

25.06.2017 5 z 5

Svůdný vikomt Svůdný vikomt Sabrina Jeffries

Tak jsem se zas pustila do čtení této série, a rozhodně nelituji. Anthony je prostě číslo. A přesně typ člověka, který si řekne - když si o mne myslí, že jsem grázlík, budu aspoň pořádný grázlík.
A Madeline jako jeho protějšek se rozhodně nezdá. Naoko je to zdrženlivá stará panna, ale je to tak opravdu?
Anthony rychle správně otipuje Madelinu a ona jej. Proto se tak skvěle doplňují, i když ze začátku má každý jiný cíl.
Prostě skvělé romantické čtení se spoustou humoru, ale také i odhalení falešné společenské etikety té doby.
Doporučuji.

20.06.2017 5 z 5

V síti lásky V síti lásky Linda S. Howington

Nádherná kniha, nádherný příběh, skvělé vylíčení chování hlavních hrdinů.
A i když brzy budete tušit vraha a já jsem tušila i místo, kde by měli hledat, přesto tam bylo i pár překvapení.
Gray a Faith - ústřední dvojice - i když to na první pohled nevypadá, jsou si v mnohém hodně podobní. Faith jsem obdivovala, jak se dovedla vyhrabat z lidského bahna okraje společnosti, a Gray, jak rychle odhadl po zmizení otce situaci a jak jednal a jak si i pak nadále vedl.
Je to pěkná detektivka s prvky romantiky od skvělé autorky.
Mohu jen doporučit.

18.06.2017 5 z 5

Galantní protivník Galantní protivník Rexanne Becnel

Opětovně jedna klasická červená knihovna a to myšleno jen v tom dobrém, miluji starou Anglii a ještě víc příběhy o rytířích a jejich paních.
A opět jeden silný mladý hrdý muž, který ze začátku chce jen klasiku té doby - postavení, majetek, ženu kvůli dědici. Láska není třeba.
A zas jedna vzpurná dívka, která si myslí, že zvrátí svůj osud.
I když svým způsobem ho přeci změní, pozná lásku. Teď jen potřebuje svého manžela donutit, aby ji miloval jako ona jeho.
Povede se? Ale no tak - v červené knihovně???
Nádherně strávené odpoledne s touto knihou.

30.03.2017 5 z 5

Na první pohled Na první pohled Rexanne Becnel

Krásné oddechové čtení z doby Západu, kdy ten byl považován za divočinu. Tam putuje dívka, která díky tvrdohlavosti otce se začíná měnit z poslušné dívky v tvrdohlavou ženu. A když se jí do cesty postaví láska, tak její protějšek nemá šanci.
Abby ví, že už nikdy nikoho nebude milovat tak, jako chudého lovce odměn. Ten se snaží sice odolávat a poslouchat rozum, i přesto že se v něm probudily city, které v něm vyvolávají sny o manželství, rodině a milující ženě.
Kdo z koho vyhraje, když je mezi nimi i její bohatý děda a ještě někdo, pro koho peníze znamenají vše a nechce si je nechat vzít, i když vlastně jeho nejsou. Ale to je pro něj to vedlejší.
Takže jestli toužíte číst červenou knihovnu, pak je tato kniha psaná přímo pro vás.
Tvrdohlavá Abby vás prostě dostane a bude se vám to líbit.

26.03.2017 5 z 5