moudivlacek moudivlacek komentáře u knih

Ochraňuj mě Ochraňuj mě Maya Banks

Skvělé čtení, mně se líbily oba dva díly, i když tento je více akční a více poznáváme druhou stranu "daru" u lidí "pro nás obyčejné lidi" s nezvyklými schopnostmi.
A ať se to někomu líbí nebo ne, ať tomu někdo věří nebo ne, tací lidé prostě existují a jsou opravdu zdokumentováni.
Těšila jsem se na příběh s Beauem. A bylo skvělé sledovat, jak dojde k poznání, jak moc si je s bratrem Calebem podobný, když jde o ochranu osoby jeho srdci blízkou či někoho z rodiny.
Takže za mne mohu jen doporučit.

22.08.2017 5 z 5

Hra s mozkem Hra s mozkem Christopher Golden

Vůbec bych to nepojala ani za horor a ani za thriller. To spíš jako průměrnou detektivku.
Sice námět ušel, ale nějak to bylo pro mne docela neslané, nemastné. Vylepšil to jen konec. Na to, že to ale není série, to má otevřený konec a můžete si o něm myslet své.

18.08.2017 3 z 5

Relikvie mrtvých Relikvie mrtvých Ariana Franklin (p)

Tak a další díl za mnou. Sice jsem si říkala, že nechci číst o zmrtvýchvstání krále Artuše, ale lidičky nebojte se. Je tam taková spousta událostí, a plno věcí je pak jinak, i ten král Artuš, že nebudete litovat, když si tuto knihu přečtete.
A abych vás nalákala - slova biskupa k Adélii - už mě nebaví tě stále zachraňovat z nějaké tmavé díry - slibuje velké dobrodružství.
A i když král Jindřich samozřejmě jedná hlavně ve svém zájmu, je také díky zavedením soudní poroty a nových zákonů a otevřenosti své mysli velmi pokrokový, což dokáže i zde.
Ale klobouk dolů před jeho závěrečnými slovy. A ten konec slibuje velké napětí v dalším díle.
Moc se na něj těším.

10.08.2017 5 z 5

Lord John a důvěrná záležitost Lord John a důvěrná záležitost Diana Gabaldon

Zajímavý román. Trošku jsem na vážkách, jak ho pochopit. Hlavní hrdina lord John má na starosti po nechtěném objevu zachránit před svatbou svou sestřenici, a zároveň má vyšetřit vraždu seržanta z jeho regimentu.
Velice rychle jsem pochopila, že John musí být velmi opatrný, neboť i on má jedno velké tajemství, jeho prozrazením by ohrozil nejen sebe, ale i rodinu a regiment.
Obdivovala jsem jeho dedukci při pátrání po vrahovi.
A ještě jeden hrdina mi byl moc sympatický - Greyův nový sluha Tom.

05.08.2017 4 z 5

Půlnoční zátoka Půlnoční zátoka Nora Roberts

Mám ráda tuto spisovatelku a vždy se na její knihy moc těším. Ani tahle mě nezklamala. Velmi silně emotivní příběh. I když se to může někomu jevit jako utopie, někdo vnímá minulost, někdo budoucnost, a můžeme to nazývat různými jmény.
Každopádně je to boj dobra a zla, láska proti nenávisti a nadřazenosti. Hlavní hrdinové se mi zalíbili oba dva od počátku a tušila jsem, že oni svým způsobem života mají vyřešit minulost. Declana si hned oblíbíte a nejraději byste ho měli u sebe, ale také jsem chápala Lenu a její strach z lásky.
Prostě romantika jak má být.

03.08.2017 5 z 5

Londýnský prostopášník Londýnský prostopášník Suzanne Enoch

Tato série začala moc hezkým příběhem, ale tento je ještě lepší. Velice vtipný a občas i vážný.
Zkrátka příběh o dvou lidech, kteří musejí poznat jiný život, než který dosud žili, aby se k sobě dostali, a hlavně, aby pochopili, že bez lásky se sice žít dá, ale nikdy člověk nemůže být doopravdy šťastný, a když dělá k tomu ještě něco užitečného i pro druhé, je to ještě lepší.
Za smích a romantiku v krásném balení mohu knihu jen doporučit. Moc se těším na další díl.

18.07.2017 5 z 5

Krásná dědička Krásná dědička Rexanne Becnel

Hezký romantický příběh, kdy na jedné straně stojí dívka, která v životě zatím dostala vše - bohaté zázemí a milující rodinu, na druhé straně mladý muž, který ne svoji vinou nic z toho nepoznal, a přitom by mohl.
Kdo z nich vyhraje, v něčem má pravdu ona a v něčem zas on. A na konci příběhu se teprve dozvíme, co je silnější - pomsta a nenávist nebo láska?

17.07.2017 4 z 5

Bourneův mýtus Bourneův mýtus Robert Ludlum

A já zas napíši jeden kladný příspěvek. Mně se tento díl líbil ještě víc než ten první. Zde je mistrovská ukázka toho, že málokterý agent, který už nechce dělat tuto práci, má ale na výběr a zůstat opodál. Když to vláda potřebuje, když je ohrožen světový mír, je třeba obětovat potřebné, aby se zvrátily síly zla.
To, že někoho můžete úplně zničit, je sice bolestné, ale nutné. Tak k tomu dle mého asi bude i ve skutečnosti. Pro své cíle a úkoly jsou obětováni lidé, ti znamenají méně než dosažený cíl. A tak agenti končí práci většinou svou smrtí, jen pár vyvoleným se dostane výsada užít si zaslouženého odpočinku.
Je to drsná, tvrdá práce k nezaplacení. A jak prohlásil jeden hrdina, není to oceněné. Lidé kolem nechtějí válku, nechtějí smrt, ale přitom mají tyto agenty, které k tomu všemu nutí.
Ludlum opravdu umí psát. Už jsem zvědavá na další díly.

16.07.2017 5 z 5

Sluneční drahokamy Sluneční drahokamy Nora Roberts

Moje oblíbená spisovatelka a Irsko, tak to už stačí, abych se na knihu těšila. A opravdu mě nezklamala, připadala jsem si, jak mezi těmi lidmi v hospodě u Gallagherů a bylo mi moc fajn.
Když vynechám legendu o vílím králi a jeho nešťastné lásce, je to příběh objevování sama sebe (hlavní hrdinka) a přiznání citů veřejně a hlavně sám sobě (hlavní hrdina).
Každopádně už po pár řádcích si vás všichni hned získají a vy je pustíte do srdíčka.
Hezký romantický příběh, který mohu jen doporučit. Já už se těším na další příběh.

10.07.2017 5 z 5

Neklid Neklid Jeffery Deaver

Velmi zajímavé téma - svět schizofrenika. Tento spisovatel opravdu umí psát. Ze začátku jsem si říkala, tak utekl nějaký chudák, pak dostane kusé informace a začnete se bát, do toho vstoupí další hlavní postavy a vy začínáte tušit, že to nebude tak jednoduché, jak se zpočátku zdálo.
Sice budete tušit mnohé, já sice vraha odhalila brzy, to není těžké, jen jsem netušila, že není sám.
Hrubeka jsem si moc oblíbila a tušila jsem, že vůbec není monstrum, a bylo mi ho hodně líto. A jsem ráda za Lis, jak se pak k němu zachovala.
Mohu jen doporučit.

09.07.2017 5 z 5

Něžné intriky Něžné intriky Rexanne Becnel

Hezký romantický příběh, i když jsem na jednu stranu Dillona občas proklínala za jeho chování k Lacii. Ale na druhou stranu jsem ho chápala.
A na Lacii zde krásně ukázkově poznáte, že lež má krátké nohy, a jak se do lží člověk snadno zaplete, ale těžko vyplete.

29.06.2017 4 z 5

Předmět doličný Předmět doličný Patricia Cornwell

Skvělý příběh, sice jsem tipovala, jak to bude asi s Markem i Alem, ale i tak je v knize plno zvratů. Opět se ukázala tvrdohlavost Kay při práci a zároveň i její vysoká dedukční schopnost.
Těším se na další díl.

10.06.2017 4 z 5

Postmortem Postmortem Patricia Cornwell

Po zdejších komentářích jsem měla trochu strach se do knihy pustit. A jsem ráda, že jsem si chtěla udělat vlastní názor. Kniha se mi totiž moc líbila. Ze začátku se to zdá takové obyčejné, patoložka, kterou nemá rád šéf a snaží se jí zbavit, nemá ji rád ani detektiv, s kterým úzce spolupracuje. Ale nenechte se líbit. Kay je žena, která se umí postavit nepřízni osudu, a když to má chuť vzdát, tak tu jsou kolem lidé, kteří se jí snaží pomoci, aniž by za to něco chtěli, lidé, do kterých by to předtím nikdy neřekla.
Také je tu příběh Kay a její malé neteře Lucy, té mi bylo moc líto jakou má mámu, ale Kay ji chápe a snaží se jí trochu uhladit cestu životem. I Lucy se jí odvděčí, Lucy je totiž šťastná za úsměv a pohlazení. Chce přece jen lásku.
Takže za mě dobré a určitě se pustím do dalších dílů.

27.05.2017 5 z 5

Zrozená z hanby Zrozená z hanby Nora Roberts

Tak tomu říkám závěr. Sice jsem trošku měla strach z tohoto dílu, hlavně po takové začáteční reakci Shannon na pravdu od své matky, ale když dojela do Irska, vše se dostává do pohybu. Všichni hrdinové předešlých dílů jsou skvělí a Shannon zprvu neví, jak reagovat. Byla jsem zvědavá na příběh s Murrphym, moc jsem se na něj těšila. Nezklamal mě, stejně jako i reakce nových příbuzných Shannon.
Dokonce je mi trochu líto, že je konec. Byla to krásná romantická série a zároveň s plno vtipnými dialogy.
Mně dostal rozhovor mezi Shannon a Murrphym o tom, kde se berou vajíčka a jak se pozná, které je k jídlu a z kterých budou kuřátka. Jestli chcete znát odpověď, sáhněte po knize. A budete se smát, až se za břicha popadat.
Doporučuji celou sérii.

25.05.2017 5 z 5

Jack a Jill Jack a Jill James Patterson

Další velmi zajímavý případ Alexe Crosse. Tentokrát pátrá na dvou frontách, nedokážu říci, která je ta horší. Možná je to vrah dětí, možná vrah známých slavných osobností. Každopádně jsem opětovně Alexovi vůbec nezáviděla, spíš obdivovala, že to - i když s potížemi - psychicky ustál.
A konec? Tak ten opravdu nemá chybu - nic nekončí, staré rány se znovu otevřely, stejně tak jako strach a nebezpečí, které hrozí Alexovi i jeho rodině.
Doporučuji.

20.05.2017 5 z 5

Bourneova totožnost Bourneova totožnost Robert Ludlum

Trošku pomalejší a nudnější začátek, o to víc to vynahradí ten zbytek knihy. Velmi přitažlivým způsobem vylíčen život tajného agenta, který utrpí díky zranění ztrátu paměti a najednou zjišťuje, že ho chce každý v okolí zabít a on neví pořádně proč. Z jeho ženského rukojmí se najednou stává přítelkyně, která neochvějně tvrdí, že nevěří, že by byl zlý člověk a snaží se mu pomoci.
První setkání s autorem a dle mne ne určitě poslední.

13.05.2017 4 z 5

Svéhlavá nevěsta Svéhlavá nevěsta Stephanie Laurens (p)

Občas člověk by si měl přečíst pěknou knihu, a to tento příběh je. Je to zároveň špionážní příběh a i romantický příběh. Obojí ve vzájemné shodě.
Měla jsem trochu strach, ale úplně zbytečný. Ústřední pár tohoto dílu budete prostě milovat už od začátku. A budete se s nimi smát a i se o ně trošku bát.
Vůbec to nemá uzavřený konec, děj bude pokračovat v dalších dílech. Plno postav ještě je stále ukryto v pozadí.
Rozhodně mě to nalákalo na druhý díl.
Hezké odreagování.

24.04.2017 5 z 5

Zrozená z ledu Zrozená z ledu Nora Roberts

I tento díl se mi líbil a moc, i když já mám raději živelnou Maggie. Ale Brianna je představitelkou dívky, či mladé ženy, která si myslí, že už nemá šanci na lásku a upne se na povinnosti a jedině v práci nachází smysl života a díky ní i je schopna držet si kolem bariéru před city z okolí.
A jsem ráda, že ledy povolily...
Moc pěkná série, jsem zvědavá na ten třetí o nevlastní sestře těchto dívek.

22.04.2017 4 z 5

Srdcová dáma Srdcová dáma Nora Roberts

Skvělý díl, nemohu říct, že první byl horší nebo lepší. Jsem ráda, že to navazovalo postavami. Hlavní dva detektivové a jejich protějšky prostě k sobě charakteristicky patří. A byť to není humorné téma, přesto tu jsou řádky, kde se smíchu neubráníte.
Zvláště vše okolo zdravého životního stylu Eda a pravého opaku Grace.
Moc hezká série, škoda, že měla jen dva díly.

09.04.2017 5 z 5

Půlnoční zpověď Půlnoční zpověď Candice Proctor

Moc se mi tato kniha líbila, romantika spojená s lehčí verzí detektivky, vylíčení období války Severu proti Jihu a hlavně názory obou stran na tu druhou. Je tu nenávist, láska, šílená i dobrá oddanost rodině, předsudky, prostě vše, co mi kniha nabízela, se mi líbilo.
A ústřední dvojice mě bavila ze všech nejvíc, z vedlejších pak Papa John a kapitán Hamish.

05.04.2017 5 z 5