moudivlacek moudivlacek komentáře u knih

Kletba zelených očí Kletba zelených očí Catherine Coulter

No, není to špatné, ale děj tu prolíná skutečnost a svět čarodějů z jiné doby, skutečnost s nadpřirozenem, které se místy prolíná, musela jsem dávat bedlivý pozor, abych věděla, kde a s kým se nacházím. Přesto jsem se i nasmála, zvlášť ze začátku děje.

03.09.2015 3 z 5

Krásná podvodnice Krásná podvodnice Catherine Coulter

Nebylo to tak špatné, místy se člověk zasměje, od začátku víte, kdo je špatný a kdo zlý, i troška napětí a romantiky tu je.

Divoký baron Divoký baron Catherine Coulter

Tak tuto knížku jsem si opravdu užila, byla tam hezká zápletka, plno romantiky, tajemno, do poslední chvíle jsem přemýšlela, jak to dopadne, ráda si ji po čase zas přečtu.

Falešný vévoda Falešný vévoda Gayle Callen

Děj docela ujde, je vše jasné hned od začátku, na pár místech se člověk pobaví, ale není to knížka, kterou bych četla pořád dokola.

Jeho sličná paní Jeho sličná paní Kathleen Kirkwood

Takových knížek mohu číst mraky, odpočinu si, pobavím se, najdu si tam romantiku a pohodu, přesto že ne vždy je to hezké, je tam i náznak drsné reality té doby, takže to není taková utopie.

20.08.2015 5 z 5

Polibek pro nevěstu Polibek pro nevěstu Patricia Cabot (p)

Tato kniha je opravdu romantika od začátku až do konce, místy i velice vtipná, děj má spád. Člověk se nasměje a zároveň pobaví.

20.08.2015 3 z 5

Perly štěstí Perly štěstí Kat Martin

Tak tento díl se mi opravdu moc líbil. To, že vám člověk neřekne do očí, že vás miluje, ještě neznamená, že to tak není. A když to cítíte, je dobré za to bojovat, stejně jako hrdinka zde. Muži mívají své ženy rádi, ale občas jim to nedokážou říci, či až když o ně málem přijdou, nebo jsou "zahnáni do kouta" životními situacemi.
Moc pěkné

Náhrdelník lásky Náhrdelník lásky Kat Martin

Sice jsem tento díl četla nechtě jako první, ale docela to ušlo. Ale je pravda, že jsem čekala více.

Sametová kráska Sametová kráska Kat Martin

A zas dle mého krásné oddechové čtení pro romantiky jako jsem já, kteří nepotřebují k životu nic víc než skutečnou lásku a věrnost.

Hříšný slib Hříšný slib Kat Martin

Hezký příběh, i zde je možno si přečíst, že i šlechtici a bohatí neměli lehký život, věčný boj o moc a majetek, nenávist a zrada kvůli tomu, o to víc pak si vážili lásky.

20.08.2015

Horský vavřín Horský vavřín Jude Deveraux (p)

Je to hezké čtení, pěkná romantika, i se tu občas zasmějete.

20.08.2015

Navždycky a věrně Navždycky a věrně Jude Deveraux (p)

Sice se mi první díl líbil víc, tady to klouže do úrovně detektivky a scifi, ale jde to.

20.08.2015 4 z 5

Volání úplňku Volání úplňku Keri Arthur

Sice nejsem zrovna moc velký příznivec upírů a vlkodlaků, přesto jsem tuto knihu přečetla, je to taková fantasy pohádka pro dospělé. Každopádně mě trochu mrzel konec, protože jsem chtěla vědět víc.
No, asi se budu muset poohlédnout po dalším díle.

27.12.2017 4 z 5

Počestná Počestná Liz Carlyle

Pěkné pokračování prvního dílu, všichni jsou zde trochu starší, ale přesto vás mile překvapí svižný děj příběhu. A i když Cole, nyní pastor, není ten hlavní hrdina, u mne byl. No a lord Delacourt byl číslo od začátku.
Jen si musíme přiznat jednu věc, když se dívá člověk na romantiku, mohl by se domnívat, že bohatí to měli lehčí, možná ohledně živobytí ano, ale jinak co se týče vztahů, lásky a štěstí, to spíš stálo na straně chudých. U bohatých to byly jen tituly a majetek, co se cenilo.
Jsem zvědavá na další díl.

18.10.2017 4 z 5

Tklivá melodie Tklivá melodie Virginia Cleo Andrews

Zajímavý příběh mladé dívky, která díky smrti otce opouští známá místa a dostává se do rodiny otce, kterou vůbec nezná, a kde ji zanechala její matka. Dozvídá se plno o rodičích a je z toho zoufalá, ale nakonec i zde pozná přátelé.
Jsem zvědavá na další osud.

29.09.2017 4 z 5

Psanci Psanci Martina Cole

Tak to pro mne bylo opravdu něco. Příběh Cathy ve mně zanechal velmi silný zážitek, na konci jsem slzela a srdce jsem měla stažené smutkem i radostí.
Skvělá kniha popisující poměry té doby a zároveň vykreslení podsvětí v Londýně i New Yorku.
Hned od začátku si rozdělíte hrdiny na kladné i záporné, alespoň já, a ani jsem nemusela měnit názor. Skvělé vylíčení charakteristik těchto postav. Při čtení jsem občas měla pocit, že jsem přímo uprostřed toho dění.
Autorka je rozhodně mistr svého oboru.
Knihu mohu doporučit - ale jen pro silné nervy i žaludky.

31.07.2017 5 z 5

Perleťový talisman Perleťový talisman Ann Maxwell

Za trošku pomalejší a váhavý začátek nedávám plný počet. Ale jinak ten příběh je skvělý, skvělá ukázka, jak dokáže i blízký příbuzný zneužívat a trápit ostatní, a přitom se ještě stavět do pozice ublížených.
Christy se nezdá, ale je to velmi životně odolná žena. Cain - mužský, který klame tělem. Ale když ti dva pochopí, že jsou na tom stejně a spojí své síly, nepřítel se snaží marně je zničit.
Hezké čtení, a přitom se dozvíte plno zajímavého o jednom americkém domorodém kmeni.

12.07.2017 4 z 5

Tanec smrti Tanec smrti James Patterson

Další skvělý díl z této série, opravdu autor každým dílem stupňuje na dramatičnosti. Znáte velice brzy vraha, přesto je tam plno dramatických zvratů, a když si myslíte, že dopadením vraha musí být konec, zjistíte, že máte plno stránek před vámi, tudíž to nebude vše tak jednoduché.
No a ten závěr se dal předpokládat, alespoň já to tak cítila.
Rozhodně budu pokračovat ve čtení série dál.
Doporučuji.

10.07.2017 5 z 5

Zlé sny Zlé sny Peter James

Tato kniha je stejná jako Muž v černé kukle

21.06.2017 4 z 5

Posedlost Posedlost Peter James

Podle mne to je stejná kniha jako V moci zla.

21.06.2017 4 z 5