muchomurka komentáře u knih
Další knížka ze série Strašidelné domy mi přišla jak přes kopírák s předchozími díly. Nápad byl dobrý, zpracování fajn a konec zase ukvapený. Ale stejně jako v předchozích knihách, nepochopím jednání hlavní hrdinky, kdy samozřejmě přijede večer (za tmy), bude v domě úplně sama. V domě se nevyzná, ale vybere si pokoj nelogicky nejdál od východu, ještě pro lepší efekt v patře. Přijede absolutně nepřipravená, telefon má zásadně méně jak deset procent. Že by měla třeba baterku, to už bych chtěla moc.
Také moc nechápu, že když je příležitost, tak hlavní postavy nepátrají po minulosti domu - já bych prošla veškeré dokumenty v domě, na internetu, v knihovně. Vyptávala bych se. Chtěla bych vědět, s čím mám tu čest a na co si dát pozor. A mít se od čeha odrazit v hledání řešení.
Příběh ale napínavý byl, ač kratší by byl lepší - autorka se často opakovala a to bylo úmorné. Myslím, že k pochopení stačí jedna děsivá noc, ne dalších x.
Knížka se mi líbila, i když první dojem byl opačný. Některé chyby jsem znala, jiné ne. Myslím, že je udělaná adekvátně věku, zvládnou i čtiví mladší. Bambulka u čtení vydržela a docela ji to zajímalo. Akorát informací, ne příliš složitě popsané a spousta obrázků, které se mi kupodivu líbily.
Krásná encyklopedie, která by měla být povinnou četbou pro všechny. Bez vody to nejde a je mi hrozně úzko, jak se k ní a přírodě chováme. Jsem ráda, že každý byť malinkou troškou může přispět, aby bylo lépe.
Knížka nebyla špatná, člověk se toho i celkem dost dozví, ale je spíše pro starší děti - třeba 3, 4 roky. Já ji koupila pro mladší a dalo se, prohlížíme si obrázky, které jsou mimochodem moc hezké.
Polévky mám moc ráda, takže jsem neodolala ani této kuchařce. A jsem zvědavá, jaké polévky budou. Zatím u mě vede svačinová bichle, ale tahle vypadá také hodně dobře.
Kuchařka se mi moc líbí. Mnoho inspirace a nápadů. Už se těším, až jednotlivá jídla začneme zkoušet.
Ze všech tří se mi líbila nejméně. Pokud člověk nesmí ryby a ořechy, nejí houby, tak najednou mnoho receptů nevyužije. Ale jinak fajn inspirace.
Knížka je takovým průvodcem v oblasti psychologie. Občas to bylo zjednodušené až moc, občas jsem nepochopila návaznosti stran na sebe. Ale celkově se mi knížka moc líbila. Je to skvělý přehled, od kterého je možné se odrazit (hlavně díky terminologii) a najít si jednotlivé informace ke zmíněným faktům podrobněji.
A oceňuji hravou grafiku knížky, mně se líbila, dobře se mi v knize četlo a orientovalo.
Jediné, co mi chybělo, je odkazový aparát. Ten bych v takovéto publikaci velmi ocenila. Usnadnilo by mi to hledání některých zajímavých faktů, o kterých se chci dozvědět více.
Knížka se mi líbila, byla velmi zajímavá. Hodně se mi líbila přirovnání velikosti, aby měl člověk představu. A také vtipní hlášky některých zvířat. Čtení jsem si užila.
Jedna z nejlepších knih, co jsem zatím na téma rodičovství a komunikace s dětmi četla. Čtivá, svižná, spousta příkladů ze života.
Nápad a poselství oceňuji. Ale ty rýmy mi přišly, jak když jsme se pokoušeli na základní škole psát básničky. Takové prvoplánové. Jsem ráda, že jsem ji měla jen z knihovny, takto mi to stačilo.
Našla jsem ji při vybalování krabic. Vím, že jsem ji kdysi dostala a i přečetla. Ale nějak jsem si vůbec nemohla vzpomenout, o čem je. A tak jsme četli Čaroslečnu před spaním a vždy jsme se na příběhy s ní moc těšili. Bylo to vtipné, milé, napínavé. Jen konec byl nějaký rychlý. A jsme zvědaví na další díly.
Krásná knížka. Ty ilustrace jsou úžasné. Vtipné, milé, neotřelé. Radost si knížku jen prohlížet a užívat si je. A příběh nebyl o nic horší, i zrýmovaný byl moc hezky. Jsem ráda, že jsem si tuhle pořídila do knihovničky.
Mně se knížka líbila. Vyjmenovaná slova byla zpracována hravě, celkem vtipně. A každou kapitolu ilustroval někdo jiný, to bylo zajímavé. Bambulka také proti knížce nic neměla, i když ještě není určená věkem pro ni.
Jemný příběh s krásnými ilustracemi. S Bambulkou se nám moc líbil a čtení jsme si užily.
Velmi trefné a dost jsem se pobavila. Je fajn vědět, že v tom nejsme samy.
Knížka se nejdříve tvářila nemastně, neslaně. Takových knížek o zajímavostech ze zvířecí říše je spousta. Ale nakonec mě oslovila, ani vlastně nevím čím. Hodně určitě udělal závěr o člověku. Z toho mi bylo hodně úzko, jak pravdivé to bohužel je. Ale je potřeba o tom hodně mluvit a hlavně to řešit.
Knížka se nám s Bambulkou líbila. Textu akortát málo a krásné ilustrace. A to poselství je velmi aktuální.
Ilustrace moc hezké a textu akorát. Jednoduše představený Mozart. Zvolené skladby, které knihu doplňují, se mi líbí. A Bambulky knihu rády čtou, poslouchají a prohlížejí. Můžeme doporučit. :)
Úplně se v knížce vidím. Také bych nejradši spoustu věcí schovala do skříně, že jsou jen moje...
Poselství knihy chápu a moc se mi líbí, s jakou lehkostí a vtipem je napsaná/nakreslená. Asi vím, co nám rozšíří knihovničku.