muflonier komentáře u knih
Osobně mám moc rád knihy z prostředí psychiatrie ale tato kniha mě moc nebavila. Spisovatelka jen okrajově popisovala nemoci pacientů, na což jsem se těšil ale o to více popisovala útrapy vyšetřovatelky, jakožto rozvedené matky dvou dětí. Z náznaků šlo jednoduše vytušit, kdo bude vrahem a konec byl také slabý. Nejsem nijak sečtělí detektivkář ale jiní autoři měli v psaní takový náboj, který mi zde zkrátka chyběl.
Plný počet hvězdiček ... abych něco dobře pochopil, potřebuji k tomu tu omáčku a tato kniha jí má tak akorát na to, abych si ten poslední knedlíček již nemusel přidávat ale ani jsem to neměl suché.
spoilery!
Od knihy jsem očekával zajímavější střet mezi pohledem na náboženství od rodilých Gróňanů a zástupcem Dánské církve. Popis útrap, chování se vs přikázání a také vniknutí do mysli někoho, kdo nebyl svobodně rozhodnut, čím se stát, byl pro mne to nejzajímavější z celé knihy. Špatné hodnocení je zejména kvůli konci, kdy jsem očekával nějaký final s vdovou a né sáhodlouhý popis požáru, který mi připadal, že byl přidán jen z důvodu historické akurátnosti ale ději nepřinesl nic zajímavého.