Murlock77 komentáře u knih
(SPOILER) Uf, udělal jsem zásadní chybu. Poté, co jsem si úplnou náhodou koupil autorovu knihu Amazonie, jal jsem se pln nadšení koupit knihy další. Ještě jsem netušil, že existuje série Sigma Force, jinak by totiž mé autistické já nemohlo sáhnout po 17. dílu celé série. Stalo se. Autor naprosto vykradl sám sebe a svou Amazonii. Zápletka příběhu je v podstatě stejná, jen se odehrává v poušti namísto deštného pralesa. Dočetl jsem to, finále celé knihy se mi líbilo, nicméně za to, jak moc se nápad knihy podobá již jednou napsanému, lepší hodnocení udělit nemohu.
Taková blbost, kterou zabijete hodinu času, nicméně si neodnesete vůbec nic. Nostalgické vracení se k sérii Stopy hrůzy zjevně nebyl ten nejlepší nápad.
(SPOILER) Čte se to dobře, to nepochybně ano. Člověk se ale během čtení nemůže zbavit pocitu, že některé situace jsou dílem neskutečné náhody a štěstí postav. Finále zas dílem nepřiměřené idiocie hlavní vyšetřovatelky a jejího týmu. Spoustu logických nedostatků nevyváží ani přehršel mrtvol, přičemž jedna smrt je vždy o něco pikantnější než druhá. Navíc rozuzlení případu je nám známo už někdy v první třetině knihy, a celou dobu jen čekáme na jméno, po jehož odhalení se nedozvíme nic, co bychom už dávno buď přímo nevěděli, nebo alespoň netušili.
Sečteno podtrženo, dám Ahnhemovi ještě šanci, ale že by mi kniha vzala dech, to říct nemohu.
Je to brak? Rozhodně. Je to kvalitní literární počin? Rozhodně ne. Zabaví vás to na hoďku a půl? Rozhodně ano. Není to napsaný vyloženě blbě, občas je to i napínavý, prostě je to pro oddych ideální, žádný velký množství postav, za mě fajn.