musivila musivila komentáře u knih

Ne že bychom to nečekali Ne že bychom to nečekali Meghan Quinn

Tak to byla zas taková pěkná pohádka, dobře se mi při ní usínalo :)
Zpočátku se mi do čtení této knihy úplně nechtělo. Nelákalo mě téma kamarádi od VŠ x láska. Ale kniha je čtivá, takže ani pro jeji délku jsem se nenudila, jen k závěru už bylo vše moc pohádkové a sladké :)
Třičtvrtě knihy okolo sebe krouží a poslední třetina je jeden velký slaďák. Breaker byl dokonalý od začátku do konce, snad až moc :) Lia se v tom trochu plácá. Samozřejmě se jim do toho trochu pletou jeho bratři s manželkami Lottie a Kelsey. S vyžádanými i nevyžádanými radami. Všichni drží při sobě a rodina se nám rozrůstá. Najde se i pár vtipných momentů. Ale za mě rozhodně první díl byl nejvtipnější.

„Kriste Ježíši!“ vykřikne Breaker. „Kutálej se, Lio, kutálej se!“ „Kam se mám kutálet?“

12.07.2024 5 z 5

A co bylo dál A co bylo dál T. L. Swan

Pro milovníky této série taková sladká tečka na závěr. Čtení jsem si rozložila na 4 večery a každý věnovala jednomu z bratrů Milesů. Ani jeden mě nezklamal. Pobavila jsem se a u Elliota s Kate i ta slza ukápla. Pro mě zůstává favorit Tristan. A kdoví, třeba se dočkáme pokračování o jejich dětech ;-)

„Takže, co čeká Milesovic bratry dál?“ zeptá se Elliot. „Co se bude dít teď?“ „Teď budeme sledovat, jak naše děti vyrůstají a zaujímají naše místo,“ odpoví Jameson a pokrčí rameny. „Milesovi, nová generace.“

08.02.2024 5 z 5

Tři malá prasátka Tři malá prasátka Alex Smith (p)

CBURK = Co by udělal Robert Kett?

Tak to byla zas jízda. Kett konečně zachytil stopu k nalezení své ženy Billie a nehodlá se ji za žádnou cenu vzdát. Na pomoc mu přispěchají i Porter a Savageová, ale ve finále je stejně vše na něm. Zda se mu konečně podaří nalézt svoji ženu, si budete muset přečíst. Rozhodně to stojí za to. Nechybí napětí, překvapující momenty ani Kettovo tři dcery.

08.05.2023 5 z 5

Nové sny Nové sny Lilly Lucas

Kniha se mi rychle četla, stejně jako předchozí díly. I když bych pár výhrad měla, tak jinak je to milý příběh. Taková oddychovka na večer před spaním.

Můj život se tak nějak zastavil. Jako... hodinky, které přestaly tikat. Dlouho netikaly. Dokud... jsi té noci nenastoupila ke mně do auta. A nepřiměla je... se zase rozběhnout.

19.03.2023 4 z 5

V temnotě V temnotě Cara Hunter

Na začátku jsem se tedy zas musela trochu zorientovat ve všech postavách vyšetřovacího týmu. Ale jinak, co se týče samotného příběhu, bomba. V jedné osobě jsem se od začátku nespletla, ale to vše ostatní bylo překvápko. Bravurně zamotaný. Ještě lepší než Fawleyho první případ. Jsem zvědavá, co si pro něj ještě autorka nachystá.

24.09.2022 5 z 5

Toužím po tobě Toužím po tobě J. T. Geissinger

Za mě asi nejslabší díl. Možná jsem jen neměla tu správnou náladu. Neříkám, že byla celá kniha špatná, jen některé hlášky mi nepřišly tak vtipné jako v předchozích dílech. A někdy jsem měla pocit, že autorka moc „tlačí na pilu“. A nad tím, co vše Kimber potkalo, jsem musela protáčet oči. Přesto se určitě nedá knize upřít čtivost.

24.09.2022 4 z 5

Sklenice srdíček Sklenice srdíček Jennifer Hillier

„Minulost si člověk nese s sebou, protože ho proměňuje. Můžete se snažit ji pohřbít a předstírat, že se nikdy nestala, ale tak to nefunguje. Geo to ví z vlastní zkušenosti.“

Kniha je rozdělena na 5 částí. Část z vězení rozhodně byla zajímavá, ale asi mě bavila nejméně. Ovšem celkově mě příběh zaujal. Baví mě v knihách ty pohledy do minulosti, díky nimž postupně odkrýváte, co se tenkrát skutečně stalo.
Na konci 3 části mi to docvaklo, co tajila Geo celou dobu. Na co poukazují vraždy, ke kterým došlo po jejím propuštění. I když tam jsem se trochu sekla motivem a tím pádem byl pro mě konec rozhodně překvapení. Závěr byl zrychlený a epilog bych klidně vynechala. Uvítala bych, kdyby kniha byla vyprávěna i z pohledu Calvina.

„Člověk vidí to, co chce vidět. Ne to, co doopravdy je.“

20.04.2022 5 z 5

Unesená Unesená T. R. Ragan (p)

Za mě psychothriller jak vyšitý – bylo to čtivé, napínavé, místy zvrácené a nechutné, plné emocí.
Co dodat? Autorku řadím mezi oblíbené a těším se na další díl.

02.05.2021 5 z 5

Idol Idol Kristen Callihan

.. nikdo nečeká, že mu na trávníku před barákem přistane rockový bůh. Navíc jako opilý vandrák ….
Zas po delší době kniha z prostředí života rockové skupiny a jejího frontmana a za mě super. Miluji rockery a knihy s podobnou tématikou ❤ Už se těším na další díl z této série.

20.04.2021 5 z 5

Výpověď Výpověď Whitney G. (p)

Přečteno jako nic :-) Dobrá oddychovka, nic jiného v tomto žánru člověk nehledá a neočekává. Mně se kniha líbila. Je vyprávěna z pohledu Tary i Prestona. A to je vždy lepší. Violet krásně oživila děj. Líbila se mi pointa, která vznikla z věty: „Bydlíš v mém méďovi“. :-)) Zajímavé bylo přiznání autorky na konci knihy. Doufám, že vyjdou další její díla, ráda si je přečtu.

25.05.2020 5 z 5

Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Knihu jsem si užila od začátku do konce, žádné nudné pasáže.
Co všechno dokáže způsobit jedna vražda v poklidné čtvrti? Ukazuje se, že každý má nějaké tajemství a ničí život není tak dokonalý, jak se jeví. Začíná kolotoč lží, pochybností, podezření, strachu … Autorka se bravurně snaží svést čtenáře ze stopy … každý je podezřelý ... samozřejmě, že nic není tak, jak by se na první pohled mohlo zdát. Za mě nejlepší z knih od S. Lapeny.

11.05.2020 5 z 5

Tvoje vina Tvoje vina Mercedes Ron

Jelikož už je to nějaký čas, co jsem četla 1. díl, rozhodla jsem si jej před čtením 2. dílu připomenout pomocí filmu. A páni, už dlouho se mi nestalo, aby se mi film líbil ještě více než kniha. Zamilovala jsem si jej. Doporučuji :)

Tento díl není tak nadupaný dějem jako ten první. První byl zkrátka top. Tady se snaží fungovat jako pár, ale ze všech stran narážejí na překážky, ať už je to nesouhlas jejich rodičů, nedůvěra Jenny v jejich vztah, trauma Noah a noční můry s tím spojené, vzájemná žárlivost, nedůvěra, strach ze ztráty ... jejich vzájemná láska je příliš intenzivní, svazující, zničující... dokáží se s tím poprat a ustát? ...
Uff a ten konec mě rozsekal, potřebuji poslední díl a to hned … jsem toho plná, těch pocitů, emocí ...

„I když zlomené srdce bolí jako čert, neskonale víc bolí zlomené srdce člověka, kterého z hloubi duše milujete.“

PS: jsem zvědavá na filmové zpracování. Úplně vidím tu závěrečnou scénu v dešti.

13.11.2024 4 z 5

Můj drahý manžel Můj drahý manžel Kimberly Belle

Bohužel na mě nezapůsobila. Tentokrát jsem nehltala stránku za stránku, ani napětím netajila dech. Přitom to mělo svůj potenciál a s ubývajícím časem mělo napětí houstnout, ale mě to tentokrát nechávalo chladnou. Škoda.
Až když jde o život jeho nejbližších, uvědomí si Cam své chyby a své chování vůči ostatním. Ale už je pozdě ...

13.11.2024 3 z 5

Nehoda Nehoda Natalie Barelli

Tak to byl tedy psychothriller. Manipulace, lži a intriky vládnou v této knize. Jaký dopad mají na lidskou psychiku? V mnohém předvídatelné, čekáte, kdy to dojde také Kat. V poslední třetině se už kniha nedala odložit, plno zvratů a také odhalení minulosti Kat.

„Pustila jsem do svého života psychopatku. Ne, je to ještě horší. Já jsem tu psychopatku do svého života pozvala.“

22.02.2024 4 z 5

Novicka Novicka Lisa Jackson

"Jsssi na sssezzznamu, protahoval posměšně sykavky příšerný hlas. Neuniknešššš!"

Další zapeklitý případ pro detektiva Bentze a Montoyu, do kterého jim fušuje sestra zavražděné novicky Camilly Valerie, za pomoci manžela Sladea.
Co se děje za zdmi kláštera, jaký důvod mají vraždy mladých novicek, co tají hlavní sestra představená a ostatní jeptišky a jakou roli v tom všem má mladý pohledný kněz? Dokonce dojde i na překvapení ohledně jedné z postav z prvního dílu. Víc už ale neprozradím.
Autorka také ráda do svých knih zamíchává trochu nadpřirozena. V předchozích dílech oplývala jistými schopnostmi, mimosmyslovým vnímáním např. Olivia nyní Bentzova manželka nebo jeho dcera Kristi. V tomto díle je to zas novicka Lucie. Klidně bych této postavě dala více prostoru a dozvěděla se o ni více.
Epilog opět navnadí na další díl.

08.05.2023 4 z 5

Sladká nevědomost Sladká nevědomost Danielle Lori

Skvělé ... to nemělo chybu. Miluji tyto mafiánské pohádky :-*

19.03.2023 5 z 5

Sokolník Sokolník Isabella Maldonado

„Nině došlo, s kým se budou muset utkat a jak nesmírně pokřivená mysl hraje proti nim.“

Další skvělý díl s Ninou, Kentem, Breckovou, Wadem, a nechybí ani detektiv Perez z předchozího dílu. Opět bravurně popsané vyšetřování, profilování vraha, originální spojitost se sokolnictvím...zkrátka bomba, mohu jen doporučit. Ráda bych napsala víc, ale zároveň nechci nic prozradit, ať nepřijdete o skvělý čtenářský zážitek.

----------------------------
Položil jí ruku na paži. „Guerrerová, nechoď tam.“ „Na rozkazy moc neslyší,“ pokrčil Kent rameny. „Už jsem to párkrát zkoušel.“
-----------------------------
„Některý lidi si myslej, že superhrdinové jsou jenom v komiksech.“ Přelétla obdivným pohledem k Nině. „A přitom stačí zajít do sousedního kvartýru.“

18.02.2023 5 z 5

Anti-přítel Anti-přítel Penelope Ward

O nenávisti x lásce mezi sousedy již pár knih bylo napsáno. Autorka ovšem toto téma pojala zas trochu jinak, plusem zde byla určitě postava Sunny.
Jen na můj vkus se z nich stali nějak rychle kamarádi :-) Dle anotace jsem čekala, že budou mezi nimi delší dobu nějaké sousedské neshody, vzájemné hašteření …
Jinak je kniha čtivá, místy i vtipná – bavili mě jejich vzájemné sms, když Deacon vyrazil na nákup a rozhodně mě nejvíce pobavil Carysin pokus o háčkování
„Je to háčkovaný kondom? zeptal jsem se …. „Takže to není ponožka na péro?“ škádlil jsem ji.

01.12.2022 4 z 5

Dokonalá hra Dokonalá hra Vi Keeland

Dle anotace jsem si představovala trochu něco jiného. Kniha začíná humorně:
„Myslím, že jsem právě zabila nejlepšího zadáka fotbalové ligy.“ :-)
A tak jsem nějak očekávala více humoru, více hašteření a bojovnosti mezi hlavními hrdiny. Nebylo to špatné čtení, jen mě to tentokrát nechytlo tak jako jindy.
Pozn.: obálka se tedy vůbec nepovedla

„Když se nebojíš, že o něco přijdeš, nestojí to za to, abys tomu věnoval čas.“

„Myslíš si, že máš v životě na všechno spoustu času, ale čas je právě to, co není nikdy jisté.“

„Láska a úcta jdou ruku v ruce. Nemůžeš mít jedno bez druhého.“

30.11.2022 4 z 5

Dej šanci mně Dej šanci mně Whitney G. (p)

Knížce se určitě nedá upřít čtivost.
Téma není nijak originální, ale zas pojaté trochu jinak.
Vyprávěno z pohledu obou hrdinů, to je vždy plus. Navíc zpestřeno vsuvky z minulosti v podobě Penelopiných rozchodů. Jako oddechovka, proč ne ;-)

27.11.2022 4 z 5