musivila Online musivila komentáře u knih

Jednou za život Jednou za život T. L. Swan

Když se Emily náhodně seznámí v letadle s neznámým fešákem Jimem a stráví s ním jednu nezávaznou žhavou noc v domnění, že už se nikdy neuvidí. Netuší, že za rok všemu bude jinak …
Ukazuje se, že Jim není Jim, ale Jameson Miles, přísný výkonný ředitel rodinného impéria Miles Media, kde Emily získává svou práci snů. Rozhodně jiskra, která mezi nimi před rokem přeskočila, ještě neuhasla. Jenže Jameson má svoji hlavu, Emily také a tak jim chvilku trvá než najdou společnou řeč a utřídí si priority.

„Takový většinou nejsem, Em. Jim je pouze velmi malou částí mé osobnosti.“
„Ale já chci právě tuhle malou část,“ vydechnu.

„Když se ti někdo otevře … můžeš mu věřit.“

Když už jsem začínala mít strach, že se celá kniha bude točit jen kolem sexu, přišlo společné kempování, které rozhodně knihu oživilo. Uvítala jsem i zpestření děje zápletkou kolem Miles Média. Musím říct, že některé slovní hlášky, přestřelky a situace neměli chybu a jindy jsem zas nad něčím trochu skřípala zuby. To ovšem nemění nic na faktu, že kniha se dobře četla. A už jsem zvědavá na Tristana, protože v tomto díle si rozhodně získal mé sympatie :)

09.11.2021 4 z 5

S pocitem viny S pocitem viny Keri Beevis

Skvělá kniha, četla se sama. Zas jedna z těch, kdy musíte číst dál a jste zvědavý, co se osudnou noc skutečně stalo. Co viděla Lila, že teď ji chce někdo zabít? Takže nechybělo napětí ani romantika, tahle kombinace mě v knihách baví :)
Mrazivým psychologickým thrillerem, jak je uvedeno na obálce, bych knihu nenazývala. Řekla bych, že je to čtení spíše pro ženy. Za mě spokojenost :)

09.11.2021 5 z 5

Zasluhuje zemřít Zasluhuje zemřít Lisa Jackson

V 6. dílu se rozhodne o osudu šerifa Dana Graysona, zemře nebo bude žít? Jeho místo dočasně zaujímá nový, ambiciózní Hooper Blackwater…. Pescoliová jej nemůže vystát. Do toho řeší své utajované těhotenství, svatbu, věčné konflikty s dětmi, i když se zdá, že Jeremy dostává rozum :) A v této době přijíždí do Medvědího Brodu mladá žena Jessica (vlastním jménem Anne-Marie), která utíká před svým násilnickým manželem. A zdá se, že ten není jediný, kdo ji sleduje.

„Pořád měla pocit, jako by jen krůček za ní někdo byl. A ten někdo byl připravený kdykoliv udeřit a podříznout jí hrdlo.“

Zároveň zde dochází k vraždám 2 žen. Tentokrát není problém uhodnout, kdo za vraždami stojí. Jen čekáte až na to přijde také Pescoliová s Alvarezovou. Zvědavost vás popohání dál ve čtení.... jak se asi vyřeší situace Jessiky, přebornice ve lhaní?

22.10.2021 4 z 5

Připravena zemřít Připravena zemřít Lisa Jackson

Tak jsem si zas potvrdila, že by člověk neměl dát na hodnocení tady na Db a utvořit si obrázek o knize sám. Protože já jsem s tímto dílem byla spokojená a dobře se mi četl. Nevím, jestli to bylo tím, že jsem si dala delší pauzu od Alvarezové a Pescoliové, a tak mě čtení víc bavilo. Ani mě nevadila ta omáčka okolo. Myslím, že u 5. dílu už každý ví, co od L. Jackson čekat. A mně její knihy tedy baví a jsem zvědavá, jak se bude vyvíjet soukromý život vyšetřovatelek dál.
Máme zde další Vánoce …. a opět v Medvědím Brodě řádí sériový vrah. Jenže tentokrát si vzal na mušku i oblíbeného šerifa Dana Graysona a v hledáčku má také svéráznou vyšetřovatelku Pescoliovou. Zdá se, že zlo je blíž než si myslí …

„Znovu ji navíc přepadla ta dotěrná myšlenka, že jí něco uniká … něco důležitého, přímo pod nosem.“

Pozn.: jen musím souhlasit, že mohla spisovatelka tentokrát vymyslet vrahovi jinou úchylku a ne, že zas bude nahý běhat po chatě a posilovat. To už tady bylo!

22.10.2021 5 z 5

Chata ve Švýcarsku Chata ve Švýcarsku Julie Caplin

Tentokrát, než samotný příběh, mě opět nadchl výborný popis krás Švýcarska … alpské louky, azurová jezera, zasněžené ledovce … mimochodem myslím, že na jejich sjezdovkách bych se ztratila i s plánkem :) a samozřejmě místní dobroty … proslulé čokolády rozmanitých chutí, dortíky, sýry … ach … jak mně se zas při čtení sbíhaly sliny.
J. Caplin mě opět nezklamala a budu se těšit, kam díky ní, vycestuji příště :)

22.10.2021 4 z 5

Kdo z koho Kdo z koho Renata Gavenčiaková

(SPOILER) Z knihy mám smíšené pocity. Dle anotace jsem čekala love story s trochou napětí. Ale nakonec pro mě bylo čtení této knihy jako na houpačce, jako bych četla dvě odlišné knihy současně. Thriller a dívčí román.
Musím říct, že nakonec se mi líbily více kapitoly, které byly o vyšetřování a pátrání po perverzním psychopatovi. Tam byl děj více promyšlen, se všemi dopisy a hádankami.
Kdežto milostný příběh, který se zde odehrával na pozadí, mi vůbec nesedl. Ten rychlý přerod z rozmazlené nesnesitelné potvory v uvědomělou osobu byl k neuvěření. Stejně tak rychlé sblížení s Cameronem.
Čekala jsem, že to bude Cameron, kdo bude pátrat po šílenci, který ohrožuje život Chloe i jejího otce. A přitom byl celou dobu zavřen na horské chatě společně s Chloe a její kamarádkou. A nebezpečí se odehrávalo jinde. Až tedy na ten konec, kdy se trochu zapojil.

19.09.2021 3 z 5

Skvělá známost Skvělá známost T. M. Logan

„Člověk nebezpečí nevidí, neslyší ani necítí. Ale tuší ho a vzadu na krku mu vstávají vlasy.“

Kniha je rozdělena na 3 části, v první se děj pozvolna rozjíždí, ve 2 nabírá na obrátkách a ve 3 už nejste schopni se od čtení odtrhnout. Takže hlavně díky poslední části dávám plný počet 5*.

Když se Ed seznámí se svým budoucím zetěm, od začátku mu na něm něco nesedí. Jako kdyby v něm bylo něco temného, zlého....

„ A tehdy, když jsem se Ryanovi podíval do očí, jsem to pochopil. V tom okamžiku jsem si uvědomil, že s novým přítelem mé dcery není něco v pořádku.“
„ Má v očích jakousi prázdnotu, něco skrývá, něco zlého. Cítím to v kostech.“

Ale je tomu skutečně tak? Nebo je Ed jen vůči dceři příliš ochranářský a trauma, kterým si prošel před lety, jej ovlivnilo více než si myslí....

„ Možná má Claire pravdu. Pokouší se o mě šílenství? Nebo jsem v situaci, kdy je člověk jediný normální, zatímco všichni kolem něho přicházejí o rozum?“

Doporučuji přečíst!

19.09.2021 5 z 5

Útěk ze světa Útěk ze světa Lucinda Berry

Když jsem po prvních kapitolách zjistila, o co v příběhu půjde, myslela jsem si, že mě to nebude bavit. Ale kniha je psána docela poutavě, hlavně díky vyprávění z pohledu 3 žen a to: Kate, která před 11lety záhadně zmizela, její dcery Abbi a současné manželky Katina muže Scotta Merieth. Prolínající dvě časové období: tehdy a současnost, postupně odkrývají děj a nutí vás číst dál, snažíte se vžít do postav a pochopit nepochopitelné…..a i když jsem možná trochu takový konec čekala, stejně mě dostal....
Pozn.: Po přečtení mi nebylo zrovna dobře na duši. Abbi mi bylo moc líto :(

Drahá ženo Drahá ženo Kimberly Belle

(SPOILER) Kniha je vyprávěna z pohledu 3 osob a to: Beth, ženy která utíká před svým násilnickým manželem, Jeffreyho, který pohřešuje svoji ženu Sabinu a Marcuse, detektiva, který má daný případ na starosti.
SPOILER:
Pozorný čtenář se nenechá obalamutit spisovatelky záměrem a brzy pozná, že Beth není pohřešovaná manželka Jeffreyho. Kdo tedy je a kdo je její násilnický manžel? To bylo pro mě opravdu překvapení! Stejně tak co se skutečně stalo Jeffreyho ženě Sabině.

Milovaný soused Milovaný soused Penelope Ward

Sladký, milý, romantický příběh. Možná jsem jen ze začátku čekala více sousedského hašteření a vtipu, než dojdou k poznání, že se milují... Přestože vědí, že jsou si souzeni, je zde něco, co jim brání být spolu. Aspoň Damien je o tom přesvědčen, ale Chelsea se jen tak nevzdá. Jak se se vším „poperou“ to už si přečtěte sami :)

Nevinná navždy Nevinná navždy Abbi Glines

„Když najdete smysl života, tak se ho držte. Nesmíte ho nikdy opustit. I kdybyste kvůli tomu museli spálit pár mostů.“

Mně se celá série o Rushovi a Blaire líbila. A i když by se ze 3 knih dala udělat jedna, vůbec mi to nevadilo, protože Abbi G. píše opravdu čtivě. Zjistila jsem, že je i 4. díl z pohledu Rushe - Rush Too Far, tak jej možná dám taky :) Škoda, že u nás další díly nevyšly. Určitě si ještě přečtu příběh Granta a Harlow, ten mě zajímá.

Za hranicí nevinnosti Za hranicí nevinnosti Abbi Glines

I druhý díl se mi četl skvěle, vůbec mi nevadilo, že byl vesměs předvídatelný. Jen tedy to okolo otce Blaire jsem nečekala. Tentokrát na příběh nahlédneme i Rushovo očima, protože je psán z pohledu obou hlavních postav. Za mě pěkná oddechovka a jde se na další díl :)

07.09.2021 5 z 5

Hranice nevinnosti Hranice nevinnosti Abbi Glines

Tahle kniha se mi četla neskutečně rychle, přečteno za den, trefila se mi do nálady, vůbec u ní nemusíte přemýšlet, jen se necháváte unášet příběhem … a ten konec! Hned jdu na druhý díl :)

06.09.2021 5 z 5

Výměna rolí Výměna rolí Melanie Moreland

To byl ale slaďák :) V téhle knize nečekejte žádného Alfa samce. Takže příjemná změna, i když na můj vkus byl Liam někdy dost „cíťa“. Líbilo se mi, že byla kniha vyprávěna z pohledu Liama, jen občas doplněna pohledem Shelby. Jedná se o pohodové, vtipné čtení, žádné velké zvraty, jen velká romantická gesta, konec je celkem zrychlený … některé scény z pohledu Liama, by byly určitě vtipné a trochu mi mrzí, že byly přeskočeny.

Láska po řecku Láska po řecku Kat French

Knihu jsem si vybrala hlavně z důvodu prostředí, kde se příběh odehrává. Jedná se o sladkou letní oddechovku, která vás přenese do slunného Řecka, kde sledujeme osud hned 3 žen.

„Podstrčil nám plané iluze, svou nahou opálenou hruď a písek mezi prsty u nohou. Podstrčil nám sluneční paprsky hladící po ramenou, lenivá idylická odpoledne i večerní koktejly za pohádkového svitu hvězd pod piniemi. Podstrčil nám naději na báječný život a naše bledé anglické ruce po ní chňaply, protože jsme zrovna byly vyčerpané, osamělé a naivní.“

Příběh by to nebyl špatný, kdyby romantické scény nebyly vytaženy do extrémního klišé, nad čímž jsem někdy protáčela oči. Ovšem ilegální palírna ve sklepě neměla chybu :)

„Ostrov, jak se zdálo, jim vyšel vstříc, třem ptáčatům s poraněnými křídly, a kousek po kousku je uzdravoval, aby mohly letět zpátky domů, pokud budou chtít.“

Nevinný záskok Nevinný záskok Lizzy Dent

„Svěží a lehké s nádechem romantiky“ … mohu jen souhlasit, milá i vtipná knížka ... Bierdie si z ničeho těžkou hlavu nedělá. Tak trochu neví co se sebou, životem zatím jen proplouvá, aniž by tušila, co od něj chce. Jak už anotace prozrazuje, přijímá jménem své kamarádky Heather letní brigádu ve Skotku jako someliérka. Má to ale jeden háček. O vínu neví vůbec nic!!! .... Jak se jí podaří vybruslit ze svých lží, to už si budete muset přečíst. Za sebe mohu doporučit :) Pohodové čtení.

06.09.2021 5 z 5

Láska na Korfu Láska na Korfu Mandy Baggot

… buď ji žádá o ruku, nebo si neobvykle dlouho zavazuje tkaničky :-)

Mě tyto knihy v létě baví. Zas mám chuť sbalit kufry a vydat se do slunného Řecka. Díky autorce, jsem měla možnost poznat krásy Korfu, cítit horké slunce, rozpálený písek, vítr ve vlasech, zchladit se ve stínu eukalyptů, kochat se pohledy na azurové moře a přírodní scenerie, navštívit místní památky, ochutnat řeckou kuchyni, poznat zase něco z místních tradic - v podobě tradiční řecké svatby ... zkrátka nasát dovolenkovou náladu. Škoda, že hlavní hrdinka si tohle moc neužívala a zajímalo ji spíše připojení na WiFi a aby se nikde neocitla bez bot :) Ano, později je její fobie vysvětlena. Ale musím přiznat, že ze začátku mi Tess moc sympatická nebyla.

„Jsme na kopci. Na kopci by mělo být připojení k internetu. „ Třeba je vašemu telefonu taky horko,“ prohodil Andras. „Když ho na chvíli odložíte, aby si taky užíval dovolenou, a oba vychladnete a zklidníte se, třeba bude zase fungovat.“

Takže jsem chtěla původně dát jen 3*. Nakonec si však Řecko získalo i Tess a nebo že by to bylo jedním sympatickým Řekem?

„Myslím, že i když se snažíš svoje srdce chránit, i když se ho snažíš pevně uzamknout, přijde chvíle ...“ Odmlčel se. „Přijde chvíle, kdy se objeví někdo s klíčem.“

Pozn: kola se 3 cukry, to byla tedy síla!

Strach zemřít Strach zemřít Lisa Jackson

Někomu může přijít otravné znovu vysvětlování a omílání toho, co už o životech vyšetřovatelek známe z předchozích dílů. Ale chápu, že pokud někdo nečetl celou sérii a nebo čte s ročním rozestupem, tak pak se připomenutí hodí.  Já bych zas vynechala podrobnější popis o vedlejších osobách, kteří se v příběhu jen mihnou např. protože najdou mrtvolu.
Jinak se mi kniha moc líbila, autorky styl mi sedl, napětí a trochu romantiky. Zatím se děj točil více kolem života Pescoliové, nyní nahlédneme do soukromí také Alvarezové. Minulost, kterou v sobě pohřbila, znovu vyplouvá na světlo a vstupuje ji do života. Objeví se hned 2 osoby z její minulosti, kteří ji převrátí život vzhůru nohama. A její tajemství se stává veřejným. Do toho v Medvědím Brodě začne řádit další sériový vrah "ledových mumií". A zdá se, že má spadeno i na Selenu!
Konec je trochu uspěchaný, možná bych čtenáře trochu déle napínala a hlavně dovysvětlila motiv vraha.

„Ještě horší bylo, že cítila jeho přítomnost, i když nevěřila na nic jako „pocity“ nebo „předtuchy“. Kratičký okamžik za svítání měla pocit, jako by na ni zíralo zlo.

„Jdu si pro tebe, zdálo se jí, že slyší, jdu si pro tebe a ty nemáš šanci uniknout.“

16.07.2021 5 z 5

Delegátka pod rouškou nejistoty Delegátka pod rouškou nejistoty Jitka Herzánová

Tentokrát se s delegátkou Jitkou vydáváme na řecký ostrov Zakynthos v době „korony“. Oproti prvnímu dílu je zde zahrnut popis delšího časového období. Kniha je čtivá, místy vtipná a beru, že je psána trochu s nadsázkou a ironií. Někdo může mít problém s jadrnějším slovníkem, mně to až tak nevadilo. I když mi přijde trochu k neuvěření, že když se sejde skupina delegátek na letišti, aby všechny mluvily tak vulgárně ;-) Oceňuji řecký slovníček na konci knihy, může se hodit :) Někdy by asi byl lepší překlad hned v textu, aby čtenář nemusel tápat.

16.07.2021 4 z 5

Nelíbánky Nelíbánky Christina Lauren

Mně se kniha trefila 100% do nálady. Čtivá, vtipná ….hned bych vyrazila na ostrov Maui. Úplně jsem s hlavními hrdiny nasávala dovolenkovou náladu. Líbilo se mi jejich hašteření a postupné sbližování....
„On mi tiskne na tvář rychlý polibek, který působí tak trochu jako facka mrtvou ještěrkou, takže mám co dělat, abych neucukla.“ :)

16.07.2021 5 z 5