musivila komentáře u knih
Byla jsem docela zvědavá na pana krásného, chladného a odměřeného, jehož chování neodpovídalo k věku ani k jeho vizáži. Jsem ráda, že Scottie – Gabriel nakonec ukázal, že má také nějaké city a emoce.
Sophie na mě byla ze začátku trochu hrrr viz. jejich první setkání v letadle.
Celkově mě kniha začala více bavit až v druhé polovině. Nevím, jestli to bylo tím, že jsem ji měla díky nemoci rozečtenou déle.
Přezdívka "povídalka" se mi líbila, ale nad "sluníčkem" jsem tedy skřípala zuby :)
„ Neovlivníme, co udělají ostatní. Nikdy. Můžeme ovlivnit jen to, co děláme my sami.“
„.... byl někde tam venku, poháněn vztekem a svými démony, a ona si byla jistá, že je znovu na lovu. Podaří se ho dopadnout dřív, než dostane svou další oběť?"
Je vidět, že spisovatelka prostředí policie dobře zná a ví, o čem píše.
Na mě možná chvílemi toho popisu vyšetřování bylo příliš. A uvítala bych spíše více pohled do minulosti, jak Niny, tak vraha. Konec byl pro mě předvídatelný a docela zrychlený. Ale určitě stojí za přečtení.
Tak to byla tedy síla, vůbec jsem nečekala, že mě kniha tak chytne. Skvělé, dočteno ve 2h v noci, zas jsem musela vědět, jak to dopadne. Kdybych chtěla být šťoura, tak by se pár neuvěřitelných věcí našlo. Ale nechci. Mě kniha prostě bavila. Detektiv seržant Marcus byl sympaťák a já mu fandila. A ten konec! Doporučuji přečíst.
Právnické thrillery zrovna nemusím. Ale tahle kniha je skutečně dobře napsaná, takže jsem se nenudila ani v soudní síni. Děj byl nepředvídatelný s nečekanými a zajímavými zvraty. Já si čtení užila a mohu doporučit.
Tentokrát mě téma celého příběhu moc nenadchlo a brzy mi došlo jakým směrem se bude děj odvíjet. Přesto je kniha čtivá, jako všechny tohoto autorského dua.
PS: opět nechyběla zmínka o Australanovi s kozičkou, to už je snad pravidlo v každé knížce :)
„Lepší být udeřen pravdou než políben lží.“
Název i obálka knihy děs! Ale jinak se mi kniha trefila do nálady, četla se mi neskutečně dobře a rychle. A kdybych se nemusela aspoň na pár hodin vyspat, přečetla bych ji na jeden zátah. Prostě vypnout, nechat se unášet příběhem, nepřemýšlet nad nereálností. První polovina mě asi bavila více, ale i tak dávám 5*.
mini SPOILER:
Autorky opět nezklamaly a zas zpestřily děj hned několika zvířátky … opičák Pedro, velbloud Fouad, kočka Matilda :-)
PS: a co myslíte, zas se tam mihl i jeden Australan s kozičkou … ten aby v nějaké knize nechyběl :)
Pro knihy Sandry B. mám zkrátka slabost. Nechybí trocha napětí, akce ani romantiky. Kniha měla opět vše, na co jsem u autorky zvyklá. Ze začátku mi sice trvalo se začíst, první polovina knihy byla pozvolnější, ale v půlce se děj více rozjel a já si čtení celkově užila. Konec překvapil, co se týče Drexe, to jsem nečekala. A Gif s Mikem byli skuteční kamarádi na život a na smrt.
Zase mě Colleen dostala, i když jsem tomu zpočátku čtení nevěřila. Emočně mě úplně rozložila. Čím víc jsem se blížila k závěru, tím těžší bylo knihu odložit.
Měňavka Fallon a spisovatel Ben, dvě zjizvené duše – jimž se 9. listopadu změnily životy navždy!
„Pořád cítím ty rány, co tvoje slzy nadělaly v mý hrudi. Cítím je pokaždý, když se nadechnu.“
„I když se cítíš mizerně a nevíš kudy kam, vždycky tam někde najdeš mě a ruku, co ti podávám.“
Anotace zas slibuje obehrané a několikrát zpracované téma. Ale víte co, nakonec mi to vůbec nevadilo. A knihu jsem si užila. Opět skvělé čtení, plné vtipu, sarkasmu ... autorky styl psaní mě prostě baví.
„ … jsem hrozně unavená, takže mu dovolím odnést mě ke gauči a přitom žasnu, jak se mu daří vyvolat dojem, že je úplně snadné zvednout slůně.“ :)
Máme tu jednoho sexy Skota s nabubřelým egem, ale dobrým srdcem. A pak je zde Joellen, která trpí spoustou komplexů, narušenou sebeúctou a negativním vnímáním svého těla. Což není divu, když ji rodina od dětství shazovala.
„Nechci víckrát slyšet, jak se shazuješ, Joellen. Nedělej to nahlas ani v duchu. Sakra, ženská, prokaž si trochu té úcty, nebo to neudělá nikdo jiný.
„Nejsi divná. Jsi jedinečná. V tom je rozdíl.“
„Skutečný kamarád je někdo, kdo řekne: „ Jsem tu pro tebe,“ a dokáže to.“
Musím říci, že v některých knihách nad přezdívkami hlavních hrdinů protáčím oči. Ale tady mě tedy „Hopsal“ bavil :)
„No vida. Dobré ráno, Hopsale.“ „Ahoj, dračice.“
Obálka opravdu k příběhu vůbec nesedí. Škoda, přitom by se na ni krásně vyjímal jeden obrovský polonahý Skot v kiltu :)
„Láska je válka, puso. Jediná věc v životě, kvůli které stojí za to prolévat krev.“
PS: doporučuji přečíst i poděkování autorky. „ Jste-li obklopeni negativismem, máte sklon osvojit si ho. Stáváte se tím, co o vás tak často říkají.“
Kniha je poměrně krátká, takže za večer přečteno. Ovšem čekala jsem, že se děj bude více motat kolem snowboardingu a zimního prostředí. Tak mi trochu mrzí, že tomu tak úplně nebylo. Děj mi v první polovině přišel takový jednodušší, jen spousta náhodných setkání, neuvěřitelně rychlé sblížení, pak samý sex ... ovšem čím se kniha blíží k závěru, převažuje vážnější dějová linka a ta už vás chytne za srdce. MMJ spolubydlící Leo neměl chybu, ten určitě knihu zpestřoval :) Sebastián byl také skvělý a zasloužil si ze strany Mii jednání na rovinu. Ale kdo ví, jak by se člověk zachoval v její situaci.
BTW obálka je moc hezká ️
„Láska je jako sněhová vločka. Když si myslíš, že ji pevně držíš, roztaje.“
„ Musela být přesvědčená, že ji nikdo neslyší, když zoufale volala o pomoc. Ironií bylo, že ji slyšela spousta lidí. Pomoci včas jí ale nemohl nikdo z nich.“
I druhý díl se Zoe a Tatumem se mi četl velmi dobře. Nechyběl ani děda Marvin, který opět neměl chybu.
„Sežeň si rychle rovnou páteř a koule a padej za parťačkou. Potřebuje, abys jí pomohl!“
Dle obálky bych si knihu určitě sama nevybrala, a to by byla velká škoda. Poslední 1/3 knihy už se nešlo odtrhnout, musela jsem znát konec ... a teď nutně potřebuji další díl!!!
„Zraněné zvíře se schová do svého doupěte, aby si lízalo rány. Umírající zvíře už nemá co ztratit. Je nevypočitatelné. A o to nebezpečnější … „
„Po čertech dobrá byla díky své živé obrazotvornosti. Když se snažila, dokázala se vžít do mysli vraha, představit si, co cítí, co vidí.“
Hm, tak to byla vážně skvělá knížka. Od poloviny už jsem ji nedala z ruky, než jsem ji ve 2h v noci dočetla. A teď mi nezbývá nic jiného, než se hned pustit do druhého dílu. Protože ten konec .... !!!
Jo a mimochodem děda Marvin byl skvělý :)
„Není ten typ, co utíká,“ namítl jsem. „ Je spíš ten typ, co v tobě zažehne oheň, pak klidně odejde a ty shoříš na popel.“
Dle anotace jsem si říkala, zas další obehrané a tolikrát v knize či filmu zpracované téma. Takže ze začátku jsem byla skeptická, i když musím říct, že mě hned dostal autorky styl psaní, květnatý slovník a skvělé příměry...
„To pod tvýma očima nejsou pytle, to je celá sada zavazadel.“
Od poloviny jsem už knihu nedala z ruky, dokud jsem ji nedočetla.
„Spisovatel jsem já a větou je můj život,“ řekl tiše.
SPOILER: jen nevím, proč se autoři tak rádi uchylují k tématu – rakovina. To už je má několikátá romantická kniha, kde tato zákeřná nemoc figuruje. Jako kdyby nešlo vymyslet nic jiného, aby zabrnkali na city a něčím vyvážili romantické klišé.
„Hra začíná až v okamžiku, kdy obě strany vědí, že se hraje …“
Mně se kniha moc líbila, dobře se mi četla … a spojení thriller x romantika mě v knihách prostě baví! Pokud to máte stejně, doporučuji přečíst ;-)
Také se mi líbilo, jakým způsobem bylo pojato vyprávění minulosti Sarah.
„Pokud si myslela, že slyšet, jak ji hledají, je nejhorší, tak se spletla. Nejhorší bylo, když to vzdali. Ta náhlá osamělost byla k zalknutí.“
„Tohle je tvůj bezpečný přístav. Nikdo ti ho nemůže vzít. Neohlížej se ...“
Je to má druhá kniha od této autorky a zatím mohu říci, že v obou případech se jedná o slaďák bez zbytečných dramat, rozchodů a usmiřování, jak to u daných knih bývá. Samozřejmě, že k určité události dojde, ale to předvídáte celou knihu. Autorce se asi zalíbilo téma hospodyně x šéf. Použila už jej u knihy Výměna rolí. Zas tedy musím říct, že byla příjemná změna prostředí i postavení hlavního hrdiny. Žádný miliardář v dokonale padnoucím obleku. Tentokrát tady máme sexy motorkáře v autodílně :-) A jednu holku s prořízlou pusou, která se jen tak nevzdává.
„Zamrkal jsem, byl jsem úplně dezorientovaný. Jak může někdo takhle rychle mluvit a přitom poletovat sem a tam jako potřeštěná straka?“
„Zítra je, jak se říká, první den zbytku tvého života.“
Tentokrát si žádná postava nezískala mé sympatie ... avšak kniha se četla dobře a splnila svůj účel, protože mi ležela v hlavě, i když jsem zrovna nečetla.
První polovina byla vážně psycho …. místy to bylo nechutný, zvrácený a často se mi navalovalo stejně jako Jessice.
Od začátku jsem čekala, že vše nebude tak černobílé, jak by se mohlo jevit. Děj jsem neprohlédla a ve druhé polovině jsem byla rozhodně zvědavá, kam vše bude směrovat.
Epilogem se snažila autorka o poslední wauuu efekt, ale myslím, že čtenáři jen víc zamotala hlavu a zůstalo několik ???? A já mám hned několik variant konce :)
„…. Hloupoučká Jessico Goldová.“
„Štěstí si lidi nemůžou jen tak zařídit. Stane se to náhodou, když prostě žijeme a nesnažíme se.“
Od začátku se mi kniha líbila a byla jsem přesvědčená, že dám plný počet *. Ale pak přišla zápletka, která se pojila s minulostí Sadie. A to už mi přišlo příliš...!
Vždy zafunguje oživení děje dětskou postavou nebo zvířecím mazlíčkem. Ne jinak tomu bylo v této knize. Birdie i Marmaduk byli skvělý.
„Tati …, ty vaříš?“ zeptala se ospale. „Jasně...“ „ A smíš vůbec sahat na sporák?“
„ A teď můžu všem říkat, že můj pes kadí diamanty!“
Celá kniha je taková sladká pohádka pro dospělé. A každý někdy potřebuje relax právě u takové knihy.
Co všechno způsobí jeden dopis pro Santu? … Přečtěte si!
Tento díl se opět točil hodně kolem Pescoliové a její rodiny. Poznáme dokonce i její sestry a neteř, kteří žijí v San Francisku. Avšak okolnosti je zavedou až do Medvědího Brodu.
Kdo četl všechny knihy ze série, není pro něj problém uhádnout, kdo je strůjcem veškerého zla, které nyní obestírá rodinu Pescoliové. A i když je Regan nyní na mateřské, duši policajtky v sobě nezapře. A to by nebyla ona, aby nešla trochu přes hranu.
„Ignorovala bolest, která se jí zařezávala do duše. Běž pořád dál. Nepřestávej hledat. A neustále se tiše modli.“
PS: Celou sérii jsem si užila a asi Alvarezové a Pescoliové trochu nadržuji a proto 5* ;)
Tak už chápu, proč má kniha tak vysoké hodnocení. Byla prostě skvělá, od začátku do konce! Žhavá, neskutečně vtipná, nabitá emocemi. Autorku řadím mezi oblíbené a už teď se těším na další její knihu.
Musím říci, že tento díl mě dostal daleko víc než první. Stejně jak mě dokázal v určitých momentech rozesmát, např. Tristanovo první setkání se syny Claire.
„To mě podrž … ona tu snad vychovává sériový vrahy.“ :D
Tak mě v jiných dokázal emočně rozložit např. scéna s Harrym na hřbitově.
Tristan byl zkrátka snový, jen Claire se v tom občas plácala, občas si protiřečila, někdy moc přemýšlela a ke konci byla na zabití :)
Tristan rozhodně nasadil laťku hodně vysoko a jsem zvědavá, jestli se povede, zbylým dvěma bratrům Milesovým, ji překonat. Těžko, ale kdo ví …. Xoxoxox
Asi se budu opakovat, ale mně prostě knihy od L. Jackson baví.
7. díl se poprvé odehrává v parném létě a ne v mrazivé zimě, jak tomu bylo u předchozích dílů. Pescoliová má měsíc do porodu, měla by nastoupit na mateřskou dovolenou, ovšem to by se nesměla najít další mrtvola... Tentokrát je do případu zapletena i dcera Pescoliové Bianca, z které se stává ze dne na den mediální hvězda. Vše se točí kolem místních teenegrů a podezřelých je mezi nimi hned několik. Popravdě se mi ti kluci trochu pletli. Každý něco skrývá, každý má svá tajemství, tak kde je pravda? Rozuzlení celého propletence je nakonec překvapivé.