mynonka mynonka komentáře u knih

Až půjdeš, zavři za sebou Až půjdeš, zavři za sebou Anna Moricová

(SPOILER) S hodnocením této knihy mám velký problém. Po dočtení zůstal jen smutek a otázka, zda za tu dlouhou dobu za ním opravdu nemohla zajít. Určitě by to nebylo lehké, ale určitě by to za pokus stálo.

19.07.2022 3 z 5

Mnoho strak věští vraždu Mnoho strak věští vraždu Anthony Horowitz

Z knihy jsem v rozpacích. Měla skvělá místa, twisty i pointy, ale zbytek byl na mě hrozně rozvleklý, opakující se fakta únavná a poprvé jsem měla tendenci přeskakovat nikoliv věty, ale celé odstavce. Přesto čtení nelituji.

16.07.2022 3 z 5

Knihkupectví poslední naděje Knihkupectví poslední naděje Emily Blaine

Řekla bych, že romantiku mám ráda, ale toto... Nemůžu si pomoci, ale bylo to tak nepřesvedčivé, nereálné a předvídatelné. Bez napětí, bez emocí. Oba hrdinové silně nesympatičtí. O filmu či knihách toho je tam toho tak málo (kromě toho, že někde leží nebo je odněkud nosí), že snad i o tom jejich sexu jsme se toho dozvěděli víc. Pro mě absolutní ztráta času.

20.06.2022 1 z 5

Cabin Porn - Chaty na konci světa Cabin Porn - Chaty na konci světa Zach Klein

Kniha o lásce a úctě k přírodě a tradičnímu řemeslu, o spojení architektury a přírody a hlavně o nadaných lidech, co se nebojí vystupovat z řady ani dřít do noci, aby si splnili svůj sen.

30.05.2022 4 z 5

Nyxia Nyxia Scott Reintgen

Přečteno za dva dne, ale... Dle mě tam bylo trochu z Hunger Games, trochu Divergence a trochu Labyrintu. Což by nevadilo, kdyby k tomu přidal autor něco opravdu nového a zajímavého (což nyxia není). Celá kniha stojí na tom, že je opravdu čtivá, srozumitelně napsaná a hodně se věnuje vztahům mezi postavami. Avšak části věnující se soutěžím byly zdlouhavé a nudné. Když navíc autor přidal dalších x postav, začala jsem se v nich ztrácet.
Jsem zvědavá, co má autor připraveno pro Eden a kdy konečně vypluje na povrch ta temná stránka příběhu, na kterou celou dobu čekám.

24.04.2019 3 z 5

Lila Black - Zachovej klid Lila Black - Zachovej klid Justina Robson

Hmmm, no nevím, nějak mi kniha moc nesedla. Začátek mě bavil, ale jak se dostali do Alfheimu, tak to začalo být hodně nepřehledné a spoustu situací jsem ani nepochopila.

27.07.2014 3 z 5

The Death and the Strawberry The Death and the Strawberry Tite Kubo (p)

Normálně bych asi dala 3*, ale kvůli formátu z prava doleva jako pravá japonská manga a za to, že občas to bylo vážně napínavé, musím dát 4 :). Je to taková rychlovka na cestu vlakem, ale velmi příjemná :).

08.06.2014 4 z 5

Reset Reset Amy Tintera

Nějak mi tahle kniha příliš nesedla. Příliš se mi nelíbil autorčin až příliš jednoduchý styl psaní a ani jednu z hlavních postav jsem si nějak extra neoblíbila, dokonce ani Calluma, akorát tak Ever a tu hned zabili. Hodně to svým hrdinům usnadňovala v akčních scénách a tím tomu trochu uškodila. Taky bych dala víc prostoru popisům, abych si alespoň jedno místo mohla dobře představit a nějakým způsobem oblíbit, byla to škoda.
Nic mě nepřekvapilo, ani neposadilo na zadek a ani jsem tam nenašla žádnou hlubší myšlenku, takže pro mě dost průměr.

18.05.2014 3 z 5

Den co den Den co den David Levithan

Knížka není až tak nějakým napínavým vyprávěním, co vás nepustí ani na záchod, je to spíš zamyšlení se nad tématikou lidskosti a co doopravdy znamená milovat. Autor napsal něco velice originálního a každému dni vdechl speciální atmosféru. I když konec nesplnil očekávání nás romantických naivů, udělal autor správně. Pro mě kniha se spoustou životních mouder. Kéž by bylo víc takových kluků jako je postava A. Doporučuju na dlouhé deštivé večery :).

26.04.2014 4 z 5

Cesta věčnou nocí Cesta věčnou nocí Veronica Rossi

Kraťoučký díl, ale i tak se pěkně četl :). Nic extra jsme se sice nedozvěděli, ale těším se na pokračování, které nejspíš bude hodně našlapané. Úplně jsem zapomněla, jak to spisovatelka umí udělat, že si její postavy oblíbíte :).

13.08.2013 4 z 5

Rezistence Rezistence Veronica Roth

Druhému dílu na ten první něco chybí. Trochu mi vadilo být neustále v akci a nepochopitelné chování Tris. Je vidět, že autorka nám toho chtěla hodně říct, ale člověk si pak nemohl ani vydechnout. Na druhou stranu je to stále stejně čtivé a příjemné:). Některé zvraty jsou opravdu hodně nečekané, což je velké plus, ale od toho závěrečného jsem čekala trochu víc...

17.10.2012 4 z 5

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Pořád jsem si říkala, proč tam (do polorozpadlého děsivého siročince) probůh ten kluk pořád chodí? Výkřiky "Uteč!" zmizely už po první třetině knihy. Bohužel ve chvíli, kdy měl příběh gradovat, stal se naprostý opak. Z napínavého se stalo odpočinkové čtení. Přesto originální.

11.10.2012 4 z 5

Vesnice Sparks Vesnice Sparks Jeanne DuPrau

Dost jsem postrádala akci, čekala jsem minimálně takovou, jakou je možno vidět ve filmu, ale nedočkala jsem se jí v prvním dílu a už vůbec ne v tom druhém. Není to špatné odpočinkové čtení, ale nesmí se od toho moc očekávat.

07.10.2012 3 z 5

Chaos Chaos Rachel Ward

Výborný příběh. Bavilo mě to stejně, jako díl první. Už se nemůžu dočkat třetího dílu. Opět se mi líbí témata, kterých se autorka dotkla. Ani označení babka mi nevadilo. Naopak. Jazyk, stejně jako u prvního dílu, dokonale dotvářel autentičnost celého příběhu a atmosféru spodních vrstev společnosti.

05.08.2012 5 z 5

Past Past Lauren DeStefano

Po lehce rozpačitém začátku, kde autorka zbytečně opakuje určitá fakta, která už dávno máme v paměti (což mě osobně neskutečně lezlo na nervy:D), se začne odehrávat příběh, který Vás dokonale vtáhne do prostředí luxusu, ale také do nečekaného přátelství mezi ženami, jež by měly být rivalkami. Konec zůstává dokonale otevřený a já osobně se těším na pokračování, i když je prý velkým zklamáním. Skoro žádná z postav není jen kladná nebo záporná(obzvlášť Linden), což mě potěšilo. Styl psaní tak odpovídá věku spisovatelky a přece je to jedna z těch, kterou nedáte z ruky. Vřele doporučuji:).

20.05.2012 4 z 5

Sapphique Sapphique Catherine Fisher

Kniha me ponekud zklamala...napsana je stejne dobre jako predesly dil, ale ten konec jsem si predstavovala trochu jinak. Tohle mi prislo takove studene, bez jakychkoliv emoci, projevu naklonosti... je mozne, ze casem zmenim nazor, ale reakce: "to bylo naprosto super" se nedostavila...

28.12.2011 4 z 5

Všímavá siréna Všímavá siréna Mátyás Dunajcsik

Moc krásná kniha. Číst ji jako dítě, byla bych nadšená. Jsem moc ráda, že jsem na ni na Knižním veletrhu náhodou narazila a že mě upoutala svými kresbami. Schovávám pro dceru a těším se, až si ji jednou taky přečte.

03.01.2025 4 z 5

Mrtvá v knihovně Mrtvá v knihovně Agatha Christie

Knihu jsem prvně viděla zfilmovanou a jelikož je natočena hodně dle předlohy, nemohla jsem ji dostatečně docenit. Byť byl závěr trochu upraven, tak postup i motiv zůstal stejný. Proto pouze 3*. Aspoň jsem si ověřila, že prvně kniha, potom film.

12.03.2023 3 z 5

Záhada městečka Bleak Creek Záhada městečka Bleak Creek Link Neal

Tohle mi bohužel vůbec nesedlo. Je to čtivě napsané a postavy sympatické, ale nějak mě to nebavilo. Asi nejsem cílová skupina (a to mám Stranger Things ráda). Za mě tak 2,5 *

23.09.2022 2 z 5

Rybář Rybář John Langan

Jelikož jsem se s Lovecraftem ani podobnou tématikou nikdy nesetkala, tak to pro mě bylo něco úplně nového. A nemůžu říct, že to bylo špatné. Výpravné, zajímavé, nové...obzvlášť prostřední část mě bavila, ale znovu bych už po tomto žánru nesáhla. Přesto nelituji.

19.04.2022 3 z 5