n.ezn.amy n.ezn.amy komentáře u knih

O chytré kmotře lišce O chytré kmotře lišce Josef Lada

Kdo by neměl rád Ladovy pohádky a jeho překrásnými kresbami. Příběh o chytré kmotře lišce, která se naučila mluvit, nenechala se navzdory všemu chytit a nadevše milovala šunku. Tahle pohádka je naprosto úžasná

Hoolifan: 30 let násilí Hoolifan: 30 let násilí Martin King

Zajímavý pohled fanouška Chelsea, na jeho začátky na stadionu, kdy chodil fandit až k přerodu jednoho z předních představitelů slavné Headhunters. Je zde krásně zdokumentováno, jak se fotbal v Anglii změnil. Každý na to můžeme mít svůj názor, ale za mě to není k lepšímu. Bouřlivá atmosféra, emoce, trochu pyra, je mnohem lepší mlčící a neteční turisté

06.04.2020 5 z 5

Bezejmenné město a jiné povídky Bezejmenné město a jiné povídky Howard Phillips Lovecraft

Skvělé povídky jednoho z legendárních spisovatelů, kteří tvořili styl literatury zvaný horor. Výborná a ponurá atmosféra všech povídek. Líbila se mi i druhá část o pojednání stylu hororové literatury.

06.04.2020 5 z 5

Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky J. R. R. Tolkien

O této knize už asi bylo řečeno vše. Putování hobita Bilba Pytlíka za pokladem draka Šmaka ve společnosti čaroděje Gandalfa a trpaslíků. Nádherně vylíčeno ono putování překrásnou Středozemí, kde v temných jeskyních Bilbo najde a svym způsobem ukradne Glumovi jeho "miláška" a tím to vlastně všechno začíná. Úžasný příběh

Rytíři temné pověsti Rytíři temné pověsti David Gemmell

Další ze skvělých fantasy příběhů Davida Gemmela o strachu a jeho překonání, odvaze a odhodlání zvítězit v nerovné bitvě. Manannan, jeden z členů bájných rytířů Gabaly odmítne ze strachu projet branou, ale nakonec se tomuto strachu dokáže postavit. Gemmelovi knihy jsou skoro všechny stejné, přesto se výborně čtou

O psaní: Memoáry o řemesle O psaní: Memoáry o řemesle Stephen King

Autobiografie Stephena Kinga je neméně čtivá jako jeho romány. Tím jak se prokousával z chudoby, období drog a alkoholu a poté se dostat z té děsivé autonehody, můj respect před tímto člověkem. A stejně si myslím, že nejlepší svoje díla napsal ve svém "temném" období

06.04.2020 4 z 5

První planeta smrti První planeta smrti Harry Harrison

starší sci-fi knihy mám moc rád. Hlavní hrdina přiletí na planetu Pyrrus, kde se setkává s brutálně útočnou faunou, která útočí na základnu lidské kolonie. Aby Jason mohl přežít, musí přijít na to, čím je toto způsobeno. Oddychová knížka, která je nabitá akcí a dobře se čte

Deník Bridget Jonesové Deník Bridget Jonesové Helen Fielding

Bridget Jonesová není moc úspěšná žena, která navíc bojuje se svou váhou a špatným výběrem partnera. Kniha psaná formou deníku mě bavila, hlavně jsem si užíval ten správně suchý anglický humor autorky, neboť tento mám moc rád. Životních trapasů Bridget je v knize hodně, ale nejsou nějak přehnané. Celkově mě tahle kniha příjemně překvapila

06.04.2020 4 z 5

Příliš dlouhá swingers party Příliš dlouhá swingers party František Kotleta (p)

K této knize jsem se dostal díky databázi knih a komentářů uživatelů. Pro mě to byl totální úlet a slušná akce plná násilí a magie. Kotletu jsem nikdy nečetl, je to moje prvotina, ale musím říct, že mi moc sedí jeho humor. Zakomponovat do díla Jaromíra Soukupa s "oscarovou" "dokonalou" hérečkou Kateřinou Brožovou, která má plný nos kokainového sněhu, tak to byla velká sranda a jeho hláška hospodského vůči izralskému komandu "sejmu vás jak Sparta Olympique Marseille" mě naprosto odrovnala. Pokud nechcete moc přemýšlet, ale jen se bavit, sáhněte po této knize.

05.04.2020 5 z 5

Kronika mého života Kronika mého života Josef Lada

Vzpomínky Josefa Lady na své mládí v Hrusicích, studia Praze, kamarádství s Jaroslavem Haškem a poté návrat do rodné vsi. Velice mile sepsaná kniha, z které dýchá ta pohoda, která vychází z jeho nádherných obrazů.

Moje paměti Moje paměti Radola Gajda

Paměti pro mě našeho nejslavnějšího legionářského generála v Rusku, kdy jeho úspěchy jsou neprávem a dle mého názoru úmyslně opomíjeny. Díky tomuto dílu čtenář se více dozví o bojích v první světové válce, o ovládnutí transsibiřské magistrály československými vojsky a poté o československé politice za první republiky. Tento skvělý voják doplatil na svou naivitu a víru.

Staré pověsti české Staré pověsti české Alois Jirásek

Myslím si, že tuto knihu by měl přečíst každý Čech, aby se dozvěděl o historii země České. Průřez naším národem příchodem praotce Čecha, přes Jana Žižku, Golema až k Jánošíkovi. Pověsti jsou moc hezky a čtivě sepsané, samozřejmě je otázka kolik je na všem pravdy, ale tak to u pověstí má být.

Stephen King - Mistr strachu Stephen King - Mistr strachu Lisa Rogak

Celkem dobře sepsaný životopis Stephena Kinga, i když za mě je lepší 40 let hrůzy ....

Pivrncovy šlapky Pivrncovy šlapky Petr Urban

Kdo má rád vtipy Petra Urbana, tak v této knize si určitě přijde na své

Symbolika extremistických hnutí Symbolika extremistických hnutí Jan Chmelík

Celkem zajímavě zpracovaná symbolika používaná "extrémistickými hnutími", ať to jsou runy či keltské znaky. Pro člověka, který se zajímá o historické insignie je zde plno hezkých fotek nášivek jednotek SS, medailí a vyznamenání. Pokud odhlédnu od lehké tendenčnosti psaní, tak za mě dobře zpracovaná kniha

Bican –⁠ pět tisíc gólů Bican –⁠ pět tisíc gólů Josef Pondělík

ač sparťan, přesto jsem si rád přečetl biografii toho výborného fotbalisty a skvělého střelce. Respekt před jeho úspěchy a vstřelenými brankami, který měl jedinou chybu a to, že nastupoval za divné to mužstvo z Vršovic

02.04.2020 4 z 5

Mistrovství světa v kopané 1986 Mistrovství světa v kopané 1986 Jiří Macků

Kniha mapující Mistrovství světa ve fotbale v 1986 v Mexiku. Všechny zápasy stručně popsány a v celé knize pln krásných fotek nejen ze zápasů

Dědeček, Kyliján a já Dědeček, Kyliján a já Jan Ryska

Krásná kniha o útěku chlapce za svým dědečkem a jeho prožití prázdnin u něj spolu s oslíkem Kyliánem.

02.04.2020 4 z 5

Rebel - osobní zpověď Tomáše Řepky Rebel - osobní zpověď Tomáše Řepky Karel Felt

Člověk opředený skandály a problémy, které si způsobil svým chováním a jednáním. Tento člověk nenechá nikoho chladným a podle mého názoru má na něj každý svůj jednoznačný názor ač kladný či záporný. Ale pro mě bude navždy jedním z nejlepších českých obránců a hlavně legenda nejslavnějšího klubu světa pražské Sparty, se kterým jsem se nejednou měl čest potkat a který se vždy choval slušně a ochotně.

02.04.2020 5 z 5

Pohádky z pařezové chaloupky Křemílka a Vochomůrky Pohádky z pařezové chaloupky Křemílka a Vochomůrky Václav Čtvrtek (p)

Kdo by neznal krásné příběhy o dvou skřítcích z pařezové chaloupky. Václavu Čtvrtkovi se podařilo, že tito dva se jednoznačně řadí mezi nezapomenutelné klasické postavičky českých pohádek