Nahnilaruka komentáře u knih
Autor má docela čtivý styl psaní, přestože ničím nevyniká a ani extrémně nezaujme. Děj se line pomalu a po-odkrývá střípky ze životů hlavních hrdinů. Je již dopředu jasné, co se bude dít, žádné překvapení a zvraty se nekonají, napětí chybí. Na odpočinek a relax stačí, pro náročnější čtenáře rozhodně nedoporučuji.
Postavy v knížce jsou obyčejné, neprokreslené, nudné, což asi vychází ale z anglického stereotypu a lze to očekávat. Existuje mnoho knížek, které by měl každý přečíst, tato tam ale nepatří - 60%
Fredyho jsem měl rád, filmy jsem viděl a tak jsem asi byl trošku ochuzen o napětí, zda se hlavním postavám podaří vypořádat s jejich nočními můrami... Ale na druhou stranu, ono tam moc to napětí nebylo, vlastně je to jen krátká psaná verze filmu, která nepřináší vůbec nic navíc. Psáno prostým průměrným stylem, charaktery neprobarveny. Občas nuda, občas zábava 65%
Od této knihy jsem po tak vysokém hodnocení očekával naprosto něco jiného a jsem velice zklamán. Náměty a nápady byly opravdu originální, to musím uznat, ale po přečtení mi v paměti zůstaly jediné dvě povídky, z toho ta jedna již vyprchává také, což je na tak vysoký počet povídek naprosto tristní chyba.
Některé povídky měly čistě jen pobavit, jiné měly nabídnout čtenáři možnost zamyslet se nad nastíněným problémem a jiné měli provokovat a čistě možná šokovat? Myslím si, že se to moc nepovedlo. Přišlo mi, že zábavy bylo velmi pomálu až na povídku o supermanovi, tam jsem se skutečně pobavil. Většina nápadů byla nedomyšlených nebo nedotažených do konce, vždy něco chybělo. Celkově jsem postrádal i takovou tu jiskřičku zápalu a zájmu. za mě pouhých 30%
Tohle s letectvem nemá, dá se říct, vůbec nic společného, je to komunistická příručka, jak by se měl správný komunista chovat a že všichni ostatní jsou rozvraceči a chtiví po kariéře či penězích. Není zde vlastně žádný děj, smysl nebo cosi, pokud není člověk zarytý komanč....
Nikdo proboha tuhle zhovadilost nečtěte. Jediný plus tohodle paskvilu je, že má jen 126 stran. 5% za snahu
Obvykle cestopisy nečtu, protože mě moc nebaví, spíše nudí a musím se do čtení nutit silou. Tohle dílko ale stojí za přečtení. Autor má příjemný vyprávěcí styl. Nezatěžuje čtenáře zbytečnými záležitosti, ale přináší svůj život, postřehy a zajímavosti z oblasti Tichomoří. Pokazuje na různé problémy, které vznikly v průběhu historie od 16. století a určité morální dilemata. Vyvrací mylné myšlenky, jako například klasické představy o domorodých divoších.
Popis prostředí je velmi vydařený a dává možnost čtenáři s fantazíí mnoho možností. Přesto se ve mně nevytvořil pocit, že bych toto místo chtěl navštívit nebo prožít podobné zážitky, jako samotný autor. Spíše jsem žasl, jaký v té době mohl být život a co vše vedlo k tomu, že se někdo rozhodl žít jen v souladu s přírodou i přesto, že tam div kvůli tomu neumřeli. Za mě rovných, kulatých 80%
No, tak čím bych začal... Asi tím, že se nejedná až o tak běžnou scifi-literaturu. To především proto, že autor zde řeší různé typy otázek ať už psychologického, válečného nebo morálního směru. Vůbec probírání se myslí vojáka zabírá dosti velkou část knihy a přišlo mi až zbytečně zdlouhavé ale především nikam nevedoucí.
Styl autora je částečně netypický oproti ostatním, možná je to způsobené právě výše uvedeným faktem, ale také tím, že knížka není psaná klasickým bestsellerovským způsobem, ale má v sobě cosi vlastního. Nebojí se dotýkat žádných otázek nebo témat a to včetně sexu, kterého je zde požehnaně, i když se později začne tak nějak opakovat a být nezajímavým. Děj se kamsi vytratil, vlastně se v knize skoro nic nedělo.. Prvních 150 stran nuda, posledních 100 stran nuda. Závěr sám o sobě to totálně zazdil, nic nevysvětlil, zůstal otevřený... Autor celou dobu rozvíjí vztah mezi Davidem a Deborou, kdy to každý z nich cítí cosi jiného, ale finální vyústění vyznělo kamsi do prázdna.
Hlavní postavy jsou vybarveny podprůměrně, na to, kolik jim dal autor v knize prostoru to mohlo být o nějakou tu úroveň jinde. Obecně bych řekl, že ač se autor snažil sebevíce, tak právě tahle stránka díla se mi absolutně nevyvedla. Po zábavné polovině knihy jsem čekal epický závěr, ale ten se nedostavil... velké zklamání 55%
Dávám poměrně vysoké hodnocení kvůli originalitě a rozličnosti jednotlivých povídek. Děj je vždy zajímavý, spádovitý a dává smysl. Autor dává čtenáři spoustu prostoru pro fantazii. Jsou zde nastíněny zajímavé myšlenky, které je si částečně možno vyložit jako určitou kritiku daných oblastí. Postavy jsou k rozsáhlosti příjemně prokresleny, úžasné je i prokreslení různorodých vesmírů, osobností, druhů, prostředí, kde lze vidět, že autor má opravdu velikou fantazii.
Nejlepší povídkou je samozřejmě Hrad. Díky ní také tak vysoké hodnocení. Ta se četla téměř sama a přestat číst se mi většinou nechtělo. Rozhodně stojí za přečtení 75%
knížka přináší stručný náhled do světa MS SQL Serveru. Jedná se o takovou jednoduchou příručku s ukázkami kódu a ilustracemi. Je škoda, že samotnému SQL je věnován tak malý prostor, přestože je to alfa omega pro obsluhu tohoto softwaru. V současné době je většina informací zastaralá a obsah knihy lze využít spíše jako seznámení s problematikou, strukturou a jazykem sql než jako plnohodnotnou učebnici ke vzdělávání.
Na druhou stranu je obsah vysvětlován dobře, jednoduše a lze myšlenky snadno pochopit. Právě díky ukázkám a ilustracím si lze snadno nabyté informace ověřit i v praxi za předpokladu, že uživatel bude mít nějaké data, nebo si je vytvoří. 60%
Nějak mi uniká smysl toho vysokého hodnocení. Kniha je napsaná klasickým bestsellerovským stylem, čte se dobře a rychle ale ruku na srdce, to je asi největší plus této knihy. Prokreslení postav není nijak zvláštní, do děje se takřka nepromítá. Hlavním cílem knihy bylo asi zřejmě šokovat, což v dnešní době půjde asi těžko.
Děj je takřka prázdný, a asi i těžko uvěřitelný, ale budiž. Vlastně se nic ani neděje, děti si spokojeně žijí sami, nikoho to netrápí, nikdo nekontroluje nic. Vidím zde určitou kritiku a polemiku současné a budoucí společnosti. Za přečtení stojí, jedná se o příjemnou oddechovku, u které není třeba moc myslet, 60%.
Koupil jsem si od jednoho fanouška sbírku sci-fi knížek, některé byly úchvatné, některé poutavé, jiné průměrné či nudné a fádní. Bohužel tento kousek je extrémní případ kombinace posledních dvou variant. Autor má naprosto otřesný styl psaní, nudný, nezáživný, často se snaží působit vědecky, ale moc se mu to nedaří. Působí zmateně, nudně, za celou dobu knížky jsem se spíše do čtení nutil, než že bych prožíval požitek ze čtení.
Děj se první 3/4 knížky kamsi vypařil, nic se neděje, autor sic se snaží, jen popisuje situace v rozdílných místech. Absolutně se mu nevyvedlo přiblížení života vorvaně, čtenář především netuší ani, že to vorvaň může být, možná s veškerým vypětím sil své fantazie... Vyobrazení ruského způsobu života podléhá stereotypům a taktéž se příliš nevyvedlo stejně tak Japonsko. Poslední oblast dějové linky odehrávající se na pohraničí mexika je jaksi nedotažená, přesto asi ze nejpřijatelnější
Nápady v knížce jsou, to ano, ale jsou naprosto pohřbené tunou nudy a autorovou neschopností zaujmout. Jsem si na 100% jist, že z matematického modelu umělé inteligence se dá opravdu získat více, než že se kytovci zabijí, ať z důvodu toho či onoho... Závěr nedotažený, spousta otázek nezodpovězena. Dle mě jeden velký omyl, za mě slabých 20%.
Tak tohle bylo opravdu velmi příjemné překvapení. Je vidět, že autor není jen obyčejný pisálek, ale má přehled, zajímavý, částečně neotřelý styl. Občas jsem musel navštívit strýčka Googla a nechat si poradit, co různá slova znamenají. Soubor povídek má vždy stejnou hlavní ústřední postavu, která se dostává do netradičních situací a díky svému intelektu a kousku štěstí se s nimi dokáže vypořádat.
Děj u většiny povídej je zajímavý a čtenář netuší, jak příběh dopadne, jaké bude to správné řešení, většinou je příjemně ubíhající, dynamický. Délka povídek je odpovídající, větší rozsáhlost by spíše škodila.
Proč ne, stojí za přečtení, za mě 85%
No, tak tohle byl fakt kousek, pane Jeske, kam se kurva poděl děj? Co tohle jako mělo být? všechny povídky až na Hodinář a král byly absolutní brak... Nic horšího z oblasti Sci-fi jsem ještě nečetl, tohle se nedalo brát ani jako oddechovka nebo nějak jinak. Kromě děje chybí i nějaké zajímavé prostředí, zajímavé postavy, nebo prostě cokoliv, co by zaujalo a mělo nějaký nápad. Autorův styl opět nudný, ničím nevynikající, spadající do obyčejného průměru.
Jediná světlá stránka téhle sbírky je povídka povídka Hodinář a král, kde se jedná opravdu opravdu o zajímavý nápad spojený s cestování časem a jeho paradoxy, bohužel už čtenář ví od začátku, jaký bude konec, což celý efekt kazí. Bleh už nikdy více, 35% a to jen za poslední povídku... jinak by bylo hodnocení 10%.
Pro mě je tahle knížka úžasná, protože svět StarCraftu miluju, dlouho jsem se k tomuto kousku odhodlával a jsem opravdu rád, že jsem se rozhodl pro koupi. Chápu, že pro čtenáře, kteří tento svět neznají, neznají postavy, rasy, bitevní stroje a bojovníky a další specifičnosti bude scházet detailnější popis, ale mě ne.
Kniha má zajímavý a dynamický děj, pořád se něco děje a ano, děj je schodný s dějem hry, avšak doplňuje spoustu podrobností a střípků, které vedou k lepšímu pochopení celého universa. Samotný autorův styl se čte dobře, je pružný, nemá potřebu se tvářit jako bestseller. Knížka není pro masové čtenáře, ale je dle mého názoru spíše určená fanouškům Blizzardu a Starcraftu a tak je třeba i knížku brát. Kéž by takových to knížek bylo více, hned bych bych byl šťastnější. Za mě 90%
Scifi mám velmi rád, ale téhle knížce prostě chybí šťáva. Hned od začátku je již jasné, co se bude dít, závěr je takový nijaký, nedokončený, nedotažený. Putování dvou hlavních hrdinů je naprosto bez nápadu a na to, že vyhledávali informace, které dali vzniknout tak silné frakci bylo všechno moc jednoduché... Tohle by nikdy nemohlo fungovat. Autorův styl opět ničím zvláštním nevyniká, postavy, nejsou nijak zvláště prokresleny a je ponechán veliký prostor pro fantazii... škoda.
Je to sice zajímavější než slevový leták nebo časopis vydávaný českými drahami, ale existuje spousta knih, které bych upřednostnil, za mě pouhých 50%
Zajímavá knížka vyprávějící kus životního příběhu ruského redaktora, pravděpodobně se autor inspiroval sám sebou. Styl autora je relativně čtivý, barvitý, ale po určitém čase se stává mírně jednotvárný. Ke konci knihy jsem se začínal nudit, dílo mohlo být poloviční a myšlenka by vyzněla stejně.
Oceňuji především pohled do tehdejšího světa a do duše morálně zdravého člověka, který se nežene jen za materiálními hodnotami, nýbrž za tím, co jej baví a v čem vidí smysl svého života. Vyprávění v ich formě sice většinou rád nemám, ale zde se hodí a samotný příběh redaktora mě asi bavil nejvíce, přestože je jen vsuvkou. 70%
No, já nevím, tohle je čistě čtení mimo moji kategorii, takže v hodnocení budu shovívavější než obvykle. Autorka nemá nijak zvláště výrazný styl psaní, je jednoduchý a prostý, postavy děj ani okolí nejsou nijak zvláště prokresleny, přesto se kniha relativně dobře čte. Je zajímavé nakouknout do dívčí četby a vidět, co se líbí opačnému pohlaví :D
Na knížce bych ocenil především střídavý pohled z pohledu Grace a Sama, ale jsem toho názoru, že se pohledy mohli daleko více proplétat a to i z časového hlediska. Děj se asi někam vytratil, již na začátku knihy bylo jasné, jaký bude konec, žádné překvapivé dějové zvraty či náhle okamžiky, nenastal ani nutný pocit číst neustále dále a dále, abych věděl, jak se bude děj odvíjet. Čtenář je celou dobu prováděn lineární linkou. Občas mi připadalo, že okamžiky, které prožívají hlavní postavy jsou prázdné, že jim schází nějaká jiskřička.
Pro fanoušky tohoto žánru snad dobrá četba, já bych už do toho znovu nešel, 55% a možná i jen pro to, že jsem se částečně s hlavními hrdiny "shledal".
Když jsem si tuhle knížku přečetl, tak jsem nějak nemohl vstřebat, proč tahle kniha vůbec vyšla. Vlastně bych řekl, že do sci-fi rozhdodně nepatří. Děj se nějak vytratil, nikde nic a nuda. Kniha pojednává o konci války za předpokladu, že by byl zabit Stalin. Výborné téma, které by mohlo poskytnout mnoho námětů a zábavy, bohužel v tomto případě nikoliv. Spoiler!!!! Vlastně autor dochází k závěru, že zabitím Stalina se nic moc nestane, jen se trošku urychlí situace po jeho přirozené smrti. Otázku SSSR a nadvlády nad střední a východní Evropou autor nerozebírá.
Jedná se tak nějak o nudu, nudný autorský styl, žádná výrazná postava, nic, co by nějak mohlo zaujmout. Četl jsem i horší knihy, ale existuje mnoho lepších a zábavnějších děl. 40% víc ani ťuk.
výborné, opravdu výborné čtení. Četl jsem téměř jedním dechem. Postavy, které konečně autor prokreslil a dodal pestrou charakteristiku. Děj zajímavý, občas trošku předvídatelný a nerovnoměrně dynamický, ale přesto perfektní. Konec Byl excelentní a každá část do sebe zapadla. Cením si i dobře zpracované problematiky ohledně hmoty a antihmoty, i když některé informace o vesmíru byly částečně úsměvné, jako obyvatelé Jupiteru a podobně, ale v době, kdy dílo bylo vydáno si lidstvo mnoho informací neobjevilo.
Pro každého fandu scifi doporučuji 92%
Kde bych začal, konečně knížka, kde se autor zmůže více než na obyčejný bestseller "stajl". Kniha je psaná čtivě, vtahuje do děje a samotný děj se vyvíjí dynamicky a těžko se předvídá. Fantazii se zde meze nekladou. Čím více má člověk živější fantazii, tím je knížka lepší. Postavy sice nejsou nijak vybervené, ale to je vynahrazeno komunikací a nápaditostí jednotlivých postav.
Tohle je zaručená tutovka pro každého sci-fi fanouška, 95% doporučuju
Tahle knížka ve mě vyvolává rozporuplné reakce, asi jsem od ní očekával trošku něco jiného... Přijde mi, že autor nedokázal z námětu vzkříšení těla využít celkový potenciál. Jeho styl je lehce průměrný, nenadchne ale ani neurazí. Autor nijak zvlášť neprokresluje charaktery ani okolí a nechává do jisté míry na čtenáři, jak si postavy představí. Dějová linka je nevyrovnaná, ale občas se najdou dějové zvraty, které jsem neočekával.
Mrzí mě, že se autor nevěnoval podrobněji problematice kopírování těl, že nezašel hlouběji. Mohlo vzniknout daleko více zajímavých situací než nekonečné cestování Kirka a Andrewa po zemích třetího světa. Přišlo mi spíše, jako kdyby právě to cestování bylo tím hlavním a sci-fi byla jen omáčka k tomu, aby se vlk nažral a koza zůstala celá :D. Za mě 70%