nai.ivka nai.ivka komentáře u knih

Egypťan Sinuhet Egypťan Sinuhet Mika Waltari

Knížku jsem četla asi ve dvaceti a líbila se mi moc. Vracím se k ní jako ke starému příteli.

03.02.2020

Pán věže Pán věže Anthony Ryan

V prvním díle jsem zaokrouhlila o půl bodíku nahoru a dala 4*, teď ten půlbodík uberu a dám 3*. Jsem ve třetině a nebere mě to. Snad se to zlepší. První díl mi trochu připomínal Zaklínače a tenhle druhý trochu Píseň ledu a ohně ... Dočetla jsem. Poslední třetina už byla zajímavější. Pro mě to knihu nezachránilo. Hodně \"cizích\" slov, myslím si, že zbytečně. Těžko zapamatovatelná jména. Něco jako magie a čárymáry a divné krvácení, takový mišmaš. Přitom jsou tam zajímavé momenty. Těžko uvěřitelná nepolapitelná neporazitelná Reva. Třetí díl už ani nemám chuť číst.

30.01.2020 5 z 5

Toník a Mařenka Toník a Mařenka Jiří Orten (p)

Vzpomínky na dětství, první láska, psáno krásným jazykem. Mládež by to asi nebavilo, je to spíš pro starší ročníky.

29.01.2020 4 z 5

Píseň krve Píseň krve Anthony Ryan

Tři a půl hvězdičky za divné věci, třeba že ačkoli to celé vypadá středověce, najednou použijí injekční stříkačku. Ta je sice docela stará, ale to už by taky museli používat palné zbraně a dokonce parní stroje a nic. Bojovým akcím a rvačkám nerozumím, ovšem nejde mi na rozum, jak může někdo kdo je zezadu škrcen naplocho mečem kopnout protivníka do hlavy. A Jako holku by mě na tom štvala pohádka o čarodějnici.

29.01.2020 5 z 5

Lisey a její příběh Lisey a její příběh Stephen King

Jelikož panu Kingovi sežeru úplně všechno, dávám plný počet bodů. Je tam ale pár pasáží kvůli kterým bych knihu nedoporučovala číst někomu kdo je citlivější a nebo jako seznámení s Kingem. Zasejřený super náhradní slovo a je tam toho víc co mě bavilo. Překladatelka si s tím určitě vyhrála, ty hvězdičky patří i Lindě Bartoškové.

26.01.2020 5 z 5

Křest svatého Vladimíra Křest svatého Vladimíra Karel Havlíček Borovský

Nadčasové.

25.01.2020 5 z 5

Polibek krve Polibek krve J. R. Ward (p)

Trochu oddychové četby, která mě pořád baví.

22.01.2020 4 z 5

Posedlost Posedlost J. R. Ward (p)

První díl se povedl, rýsuje se zajímavá série.

18.01.2020 5 z 5

Černé sny Černé sny Pavel Korněv

Nebylo to špatné. Další díl někdy jindy, když už tam není Led.

17.01.2020 3 z 5

Rudý Zeman Rudý Zeman Jaroslav Kmenta

Kniha pro ty co už zapomněli nebo se teprve zajímají o to, jací lidé zastupují ČR, tedy nás a jakou nám tím dělají reputaci.

17.01.2020 5 z 5

Kluzký Kluzký Pavel Korněv

Chvílemi bavilo, chvílemi nebavilo, zvykla jsem si asi na tu rozvleklost. Teoreticky to mohlo skončit. No tak zkusím třetí díl. Ale už to má šest dílů a budou všechny převážně o tom co jedl, pil a kam chtěl jít a došel jinam?

15.01.2020 3 z 5

Led Led Pavel Korněv

Až bude to postapo, doufám nebudem patřit do téhle gubernie.

11.01.2020 3 z 5

Řetězová reakce Řetězová reakce František Kotleta (p)

Po téměř nezničitelném chlapovi nastoupila nezničitelná ženská, ale už mi to místy přišlo moc a Kotletovy vlhké sny mě hodně otravovaly.

09.01.2020 3 z 5

Poločas rozpadu Poločas rozpadu František Kotleta (p)

Baví mě to stejně jako první díl, jedeme dál.

07.01.2020 5 z 5

Příliš dlouhá swingers party Příliš dlouhá swingers party František Kotleta (p)

Nelíbilo, nebylo to pro mě, téhle sérii se raději vyhnu.

06.01.2020 2 z 5

Spad Spad František Kotleta (p)

Druhý můj pokus číst Kotletu a konečně. Spad mě drapnul a nepustil.

06.01.2020 5 z 5

Inspektor s velkým ptákem Inspektor s velkým ptákem František Niedl

Moc mě baví postava inspektora Prévita, jako by byl líznutý inspektorem Clouseauem.

20.12.2019 5 z 5

Rudý Zeman Rudý Zeman Jaroslav Kmenta

Musím si to dávkovat a dát si to ještě jednou. Přeskakování v čase mi nevadí, popis vazeb lidí kolem něho mi nevadí, vždyť je to určující a čím dál víc bude v jejich vleku. Dozvím se co mi uteklo a co jsem už zapomněla. Když to člověk žije je to kousek po kousku, pomalu se otupuje, pomalu si zvyká a doufá, že do švestek ...

12.12.2019 5 z 5

Devátý soud Devátý soud James Patterson

Jsou i horší knihy, ale víc případů a ještě k tomu popisy hrátek ... kříženec červené knihovny s detektivkou a co bude příště, co do toho přihodí ... když už jsem si je pořídila, tak si je přečtu.

12.12.2019 2 z 5

Utekl jsem z Osvětimi Utekl jsem z Osvětimi Rudolf Vrba

O téma jsem se zajímala dřív, díky tomu to pro mě nebyla taková hrůza. I tak mě to zasáhlo podobně jako když jsem prvně viděla film natočený z vyhlazovacích táborů. Způsobil to příběh, do kterého jsem se začetla.

11.12.2019 5 z 5