nai.ivka nai.ivka komentáře u knih

Vlčák Kazan / Barí, syn Kazanův Vlčák Kazan / Barí, syn Kazanův James Oliver Curwood

Nevím které knížky jsou hezčí, jestli tyto nebo Bílý tesák.

29.05.2020 5 z 5

Sexy mlékař Sexy mlékař Alice Clayton

Uf. Tahle série je spíš pitomoučká než vtipná nebo erotická.

27.05.2020 2 z 5

Dlouhý krok do tmy Dlouhý krok do tmy Tomáš Bandžuch

Víc mě zajímala pro mě neznámá politika a historie než příběh, který mi přišel natahovaný tak, aby se ústřední dvojice dostala všude tam kde nám autor chce přiblížit dějiny. No jo, ale bez příběhu by to byl jen soupis dat a reálií a to by zas nebylo čtivé. Přemýšlela jsem při čtení nad tím, že vždycky se Češi s někým rozhádáme, na někoho ukazujeme prstem, nad někým ohrnujem nos a pak to co je rozehrané tím dokážeme projet. My nepotřebujeme vnějšího nepřítele, vystačíme si to sami hezky po.

23.05.2020 4 z 5

Smrtonosný virus Smrtonosný virus Vince Flynn

Super hrdina v akci, tentokrát zachránil svět před virovou hrozbou. Zajímavé číst si to v době covidové.

27.04.2020 5 z 5

Sedmnácté znamení Sedmnácté znamení James Patterson

Už to kupuju jen jako slušnou oddychovku. Vyhovuje mi, že to není příliš agresivní nebo sadistické.

26.04.2020 3 z 5

Kronika Pickwickova klubu Kronika Pickwickova klubu Charles Dickens

Knížka asi nebude moc čtivá pro mladé čtenáře. Tak třetinu až polovinu jsem se umlouvala ať ji neodkládám, že třeba později mě vtáhne. Ale ne, mezi korálky příhod je moc jalové šňůrky. Stářím vetchá hrozí přetrháním. Tak 3,5 bych dala.

19.04.2020 4 z 5

Pád Cařihradu Pád Cařihradu Mika Waltari

Kupodivu mě knížka zaujala o něco víc než Egypťan Sinuhet.

11.04.2020 5 z 5

Čas oligarchů, jejich sluhů a nepřátel Čas oligarchů, jejich sluhů a nepřátel Ondřej Závodský

Zajímavé doplnění informací o našich miliardářích a o způsobu vládnutí premiéra Babiše.

02.04.2020 5 z 5

Paměť kostí Paměť kostí Diana Gabaldon

Dala bych 3,5. Trochu se to táhlo, nakonec se našlo dost zajímavých věcí a jak nám stárne hlavní dvojice, líbí se mi, že nastupují děti a jejich příběhy.

09.03.2020 4 z 5

En el umbral de Praga / Na prahu Prahy En el umbral de Praga / Na prahu Prahy Juan Pablo Bertazza

Pro mě pocitovka. Taky mám po Praze lásku a stesk, chybí mi a ráda bych se vrátila i natrvalo.

25.02.2020 5 z 5

Kaštánek Kaštánek Søren Sveistrup

Měla jsem to odložit hned na začátku, je to divná kniha, švy jsou moc vidět tam kde to nelícuje.

22.02.2020 3 z 5

Vzpoura v Treblince Vzpoura v Treblince Samuel Willenberg

10 hvězdiček. Unikátní svědectví nejen z Treblinky, ale i problémy s některými Poláky, kolik zla ještě po válce a nezmizelo.

20.02.2020 5 z 5

Gordan Gordan Siniša Novac

Vtipné povídky i do plískanice. Dialogy jsou v chorvatštině a řečích cizinců, co je třeba je dovysvětleno. Sice jsem nerozuměla každému slovu, ale myslím mi nic neuniklo.

19.02.2020 5 z 5

Sama sebou Sama sebou Jojo Moyes

Slušná červená knihovna.

19.02.2020 4 z 5

Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

Dala bych 4,5. Bylo více akce, spíš po vrchu dění, ale pořád ještě dost dobré.

18.02.2020 4 z 5

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Knížka o těžkých věcech dokonce romantická aniž by si to hlavní dvojice rozdávala v každé místnosti a sepisovatel nás zahrnul detailním popisem intimností. Myslela jsem si, že tak nějak tuším s čím vším se potýká kvadruplegik, ale ani ne. Je tam hodně toho na přemýšlení. Někdy člověk musí přijmout rozhodnutí druhého a nechat ho. Někdy se můžete rozkrájet a nepohnete skálou.

17.02.2020 5 z 5

Pondělí začíná v sobotu Pondělí začíná v sobotu Arkadij Strugackij

Místy jsem se hodně pobavila. Třeba už jen jména, nevím jestli si s nimi nevyhrál překladatel.

14.02.2020 4 z 5

Pohřešuje se prezident Pohřešuje se prezident James Patterson

Kniha psaná pro amerického čtenáře o nejlepším prezidentovi světa, jak jinak. Zajímavé téma, ale bylo to takové na půl plynu. Dvě hvězdičky mi přijdou málo, dávám tři.

13.02.2020 3 z 5

Kobold Kobold Radka Denemarková

Někdy se vyplatí nečíst komentáře a recenze. Přišla bych o tuhle knihu a autorku. Krátké věty. Bohatý jazyk. Těžké téma. Přeskakování v čase, ale nevadí mi to. Německé říkanky jsem si nepřekládala, brala jsem je jako hudební předěl. Zatím druhou část odložím, musím si dát něco nechutně sladkého nebo hloupého nebo povrchního. Koboldi jsou všude a dokonce nám zase chtějí vládnout.

10.02.2020 5 z 5

Slib Slib Jiří Kratochvil

Zvláštní kniha, uvěřila jsem autorovi vilu s půdorysem hákového kříže a klidně bych šla hledat i tu zvláštní stavbu v podzemí. Je to takový koktejl vážných, humorných, snových věcí a reality života v padesátých letech a současnosti. A to v kulisách Brna, ve kterém jsem sice nikdy nebydlela, ale jezdila jsem na výlety a nakonec i nějakou dobu pracovala v centru. Vedle Prahy je Brno moje oblíbené město. Nesplněný slib, proč? Myslím si, že naopak ho splnil. Ale uteklo mi toho ještě mnoho a tak si musím tu knihu přečíst ještě jednou. Určitě si musím ještě něco dalšího přečíst, autor mě zaujal.

09.02.2020 5 z 5