nai.ivka nai.ivka komentáře u knih

Návrat Krále Šumavy Návrat Krále Šumavy David Jan Žák

Komunisti se nechovali líp než nacisti, STBáci se nechovali líp než Gestapo. Pochybuju, že tohle někdo čekal, tu hrůzovládu a brutalitu tak brzy po válce od vlastních lidí.

08.12.2019 5 z 5

Šestý cíl Šestý cíl James Patterson

Čím dál víc červená knihovna. Prý se Lindsay hroutí vztah s přítelem Joem, si ho hroutí sama.

07.12.2019 3 z 5

Spáleniště: Zkouška Spáleniště: Zkouška James Dashner

Zatím odkládám, dá se říct, že mi ke spokojenosti stačila jednička.

06.12.2019

Pátý jezdec Pátý jezdec James Patterson

Kvůli zločinům v nemocnici ubírám hvězdičku. Protože když umírají skoro zdraví lidé a nemocniční patolog odhalí nesrovnalosti, samotná nemocnice by jistě hledala původce. A tady nic, roky a roky.

05.12.2019 2 z 5

Kar Kar Miloš Urban

Pomalý rozjezd a lituji, že neznám Karlovy Vary, užila bych si v knize město, chodila bych v duchu ve stopách hlavní postavy. Mám chuť se tam vypravit, nějaké obrázky z netu a mapa mi nestačí. Také jsem co chvíli přemýšlela, kolik svých příběhů z dětství a dospívání autor do knížky vložil a nakolik se podobá Juliánovi. Moje první detektivka a líbila se mi. Originální způsob vraždění, nepamatuju se, že bych někdy četla něco podobného. Jediné co mi trochu zkroutilo žaludek bylo jablko v koši.

04.12.2019 5 z 5

Každý třetí den Každý třetí den James Patterson

Další série oddychovek. Už vím co můžu čekat tak mě nic moc nevadí, nedráždí. Odsejpá to. Když potřebuji nenáročnou četbu, sáhnu po Pattersonovi.

01.12.2019 3 z 5

Mechanický anděl Mechanický anděl Cassandra Clare (p)

Bohužel čtu nějaký snad amatérský překlad, chtěla jsem kvůli tomu dát 2*, ale po přečtení ukázky z nového vydání, které nevypadá jako překlad google, vracím 3*. Co říct ke knížce. Když už jsem se začetla tak chci vědět jak celá série dopadne. Jen bych upozadila mileneckou linku, ta mě ruší.

27.11.2019 3 z 5

Druhá šance Druhá šance James Patterson

Série mě baví méně než Alex Cross, ale jako oddychovka nebo pomoc při nudných pracech je slušná. Celý předchozí díl se mi stávalo, že jsem měla pocit, že už jsem tohle někde četla.

24.11.2019 3 z 5

Králové bourbonu Králové bourbonu J. R. Ward (p)

Váhám mezi 4mi a 5ti hvězdičkami. Je to slušný příběh, ale trpí blbinkami jako např. - usmál se tak zeširoka až ho rozbolely tváře ... kravinky no a to mě na tom štve.

21.10.2019 4 z 5

Dny opuštění Dny opuštění Elena Ferrante

Tohle není kniha na deštivý den, zkusím ji odložit až na jaro nebo léto.

05.10.2019

Láska po francouzsku Láska po francouzsku Fiona Valpy

Příjemná romantická kniha.

01.10.2019 4 z 5

Tajemný dům Tajemný dům Eduard Fiker

Pěkná dobrodružná knížečka nejen pro kluky. Doporučuji mladším čtenářům.

28.09.2019 5 z 5

Městečko na dlani Městečko na dlani Jan Drda

Mám ráda tenhle starý film a knížka mě také okouzlila. Je psána v pomalém tempu s mnoha popisy.

23.09.2019 5 z 5

Doctor Who: 11 doktorů, 11 příběhů Doctor Who: 11 doktorů, 11 příběhů * antologie

Kniha povídek se mi líbila víc než některé z doktorských pokračování v serii Doctor Who.

22.09.2019 5 z 5

Ošetřovatelská abeceda Ošetřovatelská abeceda Alice Onderková

Velký pomocník pro ošetřování v domácnosti. Škoda že se podobné knížečky nedostanou při propouštění blízkého z nemocnice, kdy vám úplně chybí návod zvlášť pro imobilní pacienty.

17.09.2019 5 z 5

Říkají mi Lars Říkají mi Lars Daniel Gris

Jak se knížka blížila ke konci říkala jsem si, aha to jsem někde už četla, viděla a pak toho začalo být moc - moc chaosu, moc hlášek, moc záporáků ... škoda.

08.09.2019 3 z 5

Super jednoduché veganské sýry Super jednoduché veganské sýry Janice Buckingham

Knížka mě okouzlila. Recepty jsou srozumitelně napsané, ingredience lze snadno koupit.

27.08.2019 5 z 5

Skrytá těla Skrytá těla Caroline Kepnes

Nejdřív jsem omylem začala číst tento druhý díl, vypadalo to zajímavě. Přerušila jsem čtení a šla na první. No, tento druhý díl mě štval o něco míň než první, kde se častěji střídaly nudné pasáže s vulgárními výlevy. Ani styl psaní první knihy mi nesedl. Ale ačkoli bych hlavnímu hrdinovi dokonce i začala držet palce, konec knihy mě znechutil.

19.08.2019 3 z 5

Zloděj Zloděj J. R. Ward (p)

Ráda čtu tuhle sérii, i když je to místy přeslazené. Chlapáci upíři se chovají a vyjadřují jako zamilované ženské. Zatím mě to baví a tak jsem ochotná to autorce prominout.

02.08.2019 3 z 5

Dobrodruzi hlavního proudu Dobrodruzi hlavního proudu Jiří Hájíček

Super si člověk u té knížky i zavzpomíná na divoká devadesátá.

31.07.2019 4 z 5