NalinnMane NalinnMane komentáře u knih

Stopařův průvodce Galaxií Stopařův průvodce Galaxií Douglas Adams

Opravdu vynikající kniha. Musím říct, že jsem nic podobného nikdy nečetla, ale teď rozhodně budu. Skvěle sarkasticky napsaný příběh s perfektním popisováním. U knih se málo kdy zsměju a tady se mi to stalo hned několikrát. A ještě musím dodat, že ilustrace Dana Černého jsou opravdu dokonalé!

26.11.2017 4 z 5

Možná jednou Možná jednou Colleen Hoover

Zajímavé je, že podobné příběhy mě nikdy nebavily, ale od tohoto jsem se nemohla odtrhnout dokud jsem ho prostě nedočetla. Myslím si, že to bude tím úžasným stylem jakým autorka Colleen Hooverlová píše a to mě jen utvrďuje v tom, že si musím přečíst i zbytek jejích knih, protože se mi začínají zamlouvat čím dál víc.

24.07.2017 4 z 5

U Starého hřbitova 43: Smrt ti sluší U Starého hřbitova 43: Smrt ti sluší Kate Klise

Velice originálně a hezky napsaná kniha. Rozhodně patří mezi mé oblíbené.

23.07.2017 4 z 5

Útok titánů 1 Útok titánů 1 Hadžime Isajama

Manga se mi líbila, ale mám pocit, že podívat se na anime by bylo snazší, protože to byla moje první manga a nedokázala jsem si k ní vypěstovat nějaký vztah aby jsem si potřebovala koupit další.

23.07.2017 3 z 5

Skryté pravdy Skryté pravdy Mathilde Aloha

Začalo to jako každá jiná průměrná young adult knížka. A bohužel tato nálada přetrvávala až do posledních osmdesáti stran. Bylo to zoufalé a měla jsem z otravného a průměrného příběhu náladu hodnotit maximálně dvěma hvězdami. Ale pak se stalo něco v co jsem už nedoufala! Začalo se něco dít! A dokonce jsem se i nemohla odtrhnout! Ale začít hlavní dějovou linku na samém konci knihy jenom pro donucení aby si čtenář koupil druhý díl mi přijde jako pěkná podpásovka. Autorce jde evidentně víc o peníze než o lásku ke knihám a tvorbě. Takový si z toho odnáším pocit.

28.02.2023 3 z 5

Tokijský ghúl 3 Tokijský ghúl 3 Sui Išida (p)

Super už po třetí.

31.01.2019 5 z 5

Kouzelné dobrodružství Kouzelné dobrodružství Henri-Alban Fournier

Až druhá polovina bylo to pravé ????

17.01.2019 3 z 5

Výprava za teplem Výprava za teplem Jeff Kinney (p)

Jeff Kinney opět nezklamal. Naprosto perfektní XD

29.04.2018 5 z 5

Město z kostí Město z kostí Cassandra Clare (p)

Kniha byla opravdu dobrá. Až skoro do úplného konce jsem se od ní nemohla odtrhnout, ale jakmile tam začala ta konečná akce taknevím proč, ale nějak mě to přestalo bavt, ale to nic nemění na tom, že kniha je opravdu skvělá a to samozřejmě i v porovnání s filmem.

26.12.2017 4 z 5

Všichni ptáci na nebi Všichni ptáci na nebi Charlie Jane Anders

Začátek knihy (konkrétně první kapitola) byla hodně zmatená a vůbec jsem děj nepobírala, ale jak jsem postupně četla dál a dál tak mi všechno začalo dávat smysl a začal se tam tvořit děj, který mě dost zaujal stejně, jako zbytek knížky. Byla to zajímavá knížka s opravdu pěkným dějem až jsem občas nemohla přestat číst. Líbí se mi ta kombinace sci-fi, fantasy a love story. I když to může znít přeplácaně, příběh hezky vyvažuje tyto tři žánry a tvoří tak krásnou knihu.

14.09.2017 4 z 5

Prokletí Černé královny Prokletí Černé královny Pierre Pevel

První polovina knihy byla nudná. Ta druhá byla velice zajímavá a zábavná. Co se týše epilogu, tak ten byl zbytečně dlouhý a nudný. Autor ho tam podle mě nemusel vůbec psát. Ušetřil by si tak čas. Každopádně kniha je napsaná velice vznešeně a řekla bych až zastarale ovšem do příběhu se tento styl hodí. Jenom mi chvíli trvalo než jsem si na to zvykla, protože jsem ještě nic v podobném stylu nečetla.
Co se týče samotného příběhu tak byl napsaný opravdu bravurně. Všechny části byly dokonale popsané a krásně do sebe zapadaly. Opravdu dokonalé dílo. Co mi ovšem dělalo problém byly všechny ty francouzské a elfí názvy. Často se mi díky tomu pletly postavy a někdy jsem už musela konkrétní název přeskočit a nečíst ho, protože jsem vskutku nevěděla jak. Na celém příběhu mě trochu zklamalo, že se skoro úplně celý odehrával na Zemi. Čekala jsem od toho víc fantazy v tom smyslu, že se příběh bude odehrávat hodně i v Druhém světě, ale nestalo se tak. To mě trochu zklamalo. Ale abych to shrnula: Líbila se mi kniha? V podstatě ano. Doporučila bych jí? Pro někoho kdo má rád velice vznešený až starodávný způsob psaní a knihy které se musí číst velice pomalu, aby mu příběh dával smysl. Přečetla bych si jí znova: Jenom v nouzi.

31.08.2017 3 z 5

Nebe je všude Nebe je všude Jandy Nelson

Patří mezi moje nejoblíbenější knihy, ale musím říct, že Dám ti slunce mě oslovila mnohem víc.

23.07.2017 5 z 5

Sága Sága Brian K. Vaughan

vše krásné, ale trochu se topím v tom množství záporáků a ras.

02.12.2018 4 z 5

Po tvém boku Po tvém boku Kasie West

Nějak nevím. Celou dobu mi prostě nějaký hlásek našeptával ,,Je to brak!" a já se přes to celou dobu nedokázala přenést. Prostě mě to nezaujalo a příběh a hlavmě hlavní hrdinka mi přišly laciné.

02.12.2018 2 z 5

Muffin a čaj Muffin a čaj Theo Addair (p)

Chvilkama trochu nudná ale jinak se nedalo odtrhnout od čtení

30.05.2018 3 z 5

Návrat Jediho Návrat Jediho James Kahn

Z celé trilogie nebyla ani nejhorší ani nejlepší. Hezky se četla.

29.04.2018 4 z 5

Zápisník smrti 13 Zápisník smrti 13 Cugumi Óba (p)

Kniha dobrá ale přišlo mi že je hodně uměle prodlužovaná a byly v ní úplně zřejmé a základní věci které fanoušek D.N. zná. Ale jinak pěkná a perfektní na nudu :)

03.11.2017 3 z 5

Doctor Who: 11 doktorů, 11 příběhů Doctor Who: 11 doktorů, 11 příběhů * antologie

Byly zde příběhy, které mě vůbec nezaujali a příběhy, které byly fajn, ale ani jeden mě neuchvátil natolik abych mohla knihu hodnotit kladně. Pro mě spíš takový slabší průměr.

23.07.2017 2 z 5

Půlnoční slavnost Půlnoční slavnost Thomas Brezina

Když mi bylo asi 10 nebo 9 let tak jsem tuto knihu měla za svou nejoblíbenější a tenkrát mě v tom utvrdilo i to, že jsem jí přečetla za jediný den XD Ale musím říct, že je jisté, že by mě bavila i teď. Příběh je poutavý a hezky napsaný :)

23.07.2017 5 z 5