Nathally komentáře u knih
(SPOILER) Tento prequel je mnohem lepší než Rozkaz zabít. Dozvídáme se, jak se vlastně stavěl Labyrint a další důležité věci. Za mě další úžasný díl. Teresu nemám opět ráda a zase vidíme, jaká je to mrcha. Děkuji panu Dashnerovi, za skvělé knihy. Bylo by i fajn, kdyby byl díl, který by vyprávěl, co bylo po Vražedné léčbě. Docela mě zajímá, jak to s nimi dopadlo.
Další skvělé pokračování příběhu a přijde mi možná i lepší než první díl. Začíná tu pěkná revoluce a děj je opravdu velmi čtivý, že vtahuje do děje.
No, až na pár vtipných scén nic moc. Hodně mě to zklamalo, ale dalo se to přelouskat. Není to sice můj šálek kávy, ale aspoň jsem zkusila přečíst i něco jiného, než obvykle čtu. První dvě povídky mě vůbec nebavily, ale v té třetí už to bylo lepší a trochu i vtipnější.
(SPOILER) Pokračování příběhu o princeznách pokračuje a začíná zde přituhovat, jelikož dívek je čím dál méně a méně. Na úvod bych chtěla opět pochválit krásnou obálku, protože ty mě vždy zaujmou na první pohled a ty šaty jsou prostě božské.
Bohužel, co už nebylo natolik božské, tak příběhová linka. Na to, jak jsem z prvního dílu byla nadšená (tedy, pokud pomineme to, že děj byl předvídatelný a bla bla bla), tak tento díl byl o dost slabší. Především, co mě hodně odrazovalo, tak milostný trojúhelník mezi Aspenem, Americou a Maxonem. Tohle je pro mě hrozně klišé a kdykoliv na to v knize narazím, tak mi to vadí.
A hlavně mi vadilo, že se America nedokázala rozhodnout s kým vlastně chce být. Spíše to vypadalo, že si nemůže vybrat mezí tím, co chce a tím, co potřebuje. Úplně se to zdálo jako: ,,No, co, u jednoho mi to nevyjde, tak si budu moct jít vylít svoje srdíčko k tomu druhému, který mě bude dál milovat..." Asi tak se hlavní postava chovala a to celou dějovou linku.
Jediné plus, které tu mohu říct, že pokud potřebujete zrelaxovat a na chvíli vypustit svoje okolí, tak tato knížka je ideální. Líbí se mi, že i tak Vás děj strhne do příběhu, i přes pár chybek, které má, protože autorka má velmi čtivý styl psaní. Ale myslím, že znovu už bych ji asi do ruky nevzala...
Tento díl jsem četla jako první, ale no... Popravdě příběh mě úplně neoslovil. Knížka je spíše pro dětské čtenáře.
(SPOILER) U této knížky si řeknete: Prooooč? Panebože, copak nejde udělat šťastný konec? Popravdě docela mě konec dostal a brečela jsem, protože jsem si Tris za poslední 2 díly oblíbila a neunesla jsem to, co se jí stalo.
Ale i tak se mi knížka líbila, jen vytýkám ten konec. I když někdy je i dobré, když příběh nekončí jen "šťastně až navěky".
Na tuto velmi útlou knížečku jsem v podstatě narazila úplně omylem, když jsem z regálu vytahovala jinou a tahle mi doslova přistála na hlavě. A když jsem si přečetla anotaci, ihned mě kniha zaujala. Něco takového jsem ještě předtím nečetla a navíc to bylo sci-fi, takže velké plus pro mě.
Knihu jsem si donesla domů a hned jak to bylo možné, tak jsem se do ní pustila. Co se mi jako první líbilo na knížce, tak obálka. Už jenom kvůli ní jsem si ji vzala domů. Když jsem začala číst, musím uznat, že začátek byl poněkud pomalejší, ale to se během pokračování změnilo. Byla jsem vtažena do děje a od příběhu jsem se nedokázala odtrhnout.
Hlavním hrdinou je zde Kyle. Poměrně sympatický chlapec, kterého vám bude místy i líto, protože být v jeho kůži opravdu nikdo nechce. Pokud patříte do skupiny "pro mládež", tak si myslím, že si ho okamžitě oblíbíte.
Další plus této knihy je, že je psána velmi čtivým a svižným stylem, není zde zbytečné okecávání, které by vás mohlo nudit. Věty jsou jednoduché a úderné a dokáží ve vás vyvolat mnoho emocí. V knize naleznete akci i dobrodružství a celý nápad na příběh mi přijde velmi originální.
Na závěr musím říct snad to, že po přečtení knihy budete přemýšlet, zda to, co jste dočetli, není přeci jen pravda. Co když se tu skrývá kousíček pravdy?
No musím říct, že mi to dalo docela zabrat. Některé pasáže mě vůbec nebavily a od některých jsem se nemohla odtrhnout. Pobavila jsem se a musím říct, že jsem nečekala, že to dočtu. Ale jsem ráda, za to, jak to dopadlo. Nombeko si to zasloužila to co, čím vším si prošla. Její příběh se mi docela líbil.
Páni, musím říct, že tak dobrou a čtivou scifi knížku už jsem dlouho neměla v ruce. Stránky ubíhaly samy a nemohla jsem od knížky odtrhnout oči. Wade mi přišel příjemný a hned jsem si ho oblíbila. To stejné u Aech, Art3mis a dalších. Film také nebyl špatný, ale knížka o 100% lepší.
Moc krásná kniha. Hned jsem se do ní začetla a velmi těžko se mi od ní odtrhávalo, i když musím říct, že mi kniha spíš připadala jako z Wattpadu a celkově to bylo jako klišé, ale byla to příjemná oddychovka. Okamžitě jsem si zamilovala Tylera. Jen mě mrzí, že tam byl tak málo Chase a Jamie.
Další skvělý díl, dle mě i lepší než první díl. Nové dobrodružství a vzrušení. Nutilo mě to číst dál a dál. Opět mě mrzí, že jsem viděla dřív film, protože to bylo úplně jiné. Teresu stále nesnáším, ale začala jsem mít ráda Brendu.
Pro mě hodně slabá knížka od Greena. Celkově mi děj přišel o ničem a vůbec ničím mě nezaujala. Po druhé po ní určitě nechytnu. Čekala jsem něco lepšího, ale spíše to bylo zklamání.
Tato série patří do mých srdcovek, úplně moje první fantasy sága, kterou jsem hltala díl po dílu. Celý děj je bezva a určitě doporučuji.
Viděla jsem i film, ale knížka je o dost lepší. Ve filmu je hlavní hrdina úplně jiný, než v knize. Je to takové hezké čtení pro YA s tématikou "Kráska a zvíře".
(SPOILER) Celá tato série mě moc bavilo, jen mě neskutečně štval Peeta, i když vím, že ho Kapitol mučil, ale i tak ho to neomlouvá. Celkově bych byla asi raději, kdyby Katniss skončila s Hurinákem. Obrovský šok byl u Prim.
Jsem docela zklamaná, protože jsem očekávala něco jiného. Celá Aljaška je mi protivná a a přijde mi, že ze sebe dělá něco, co není. Viděla jsem i seriál a líbil se mi asi více.
Celá tato série patří k mým nejoblíbenějším. Než jsem četla knihy, viděla jsem filmy, které mám taktéž moc ráda. Začátek byl malinko těžší, než jsem se do něj dostala, ale potom mě děj vtáhl natolik, že bylo těžké se od něj odtrhnout. Tento díl vřele doporučuji.
No začátek byl nic moc. Než se děj pořádně rozběhl byl skoro konec. Paige se mi v tomto díle zdála divná, jiná než byla v předchozích dílech. Rozhodně slabší díl, než druhý. Konec mě ale opět navnadil a jsem zvědavá na pokračování série.
Sice mi trvalo trochu déle přečíst knihu, ale i tak jsem hodně spokojená. Zdá se mi i o trochu lepší než první díl. Jsou tu další zamotané zápletky a nechybí ani akce. Hodně mě překvapil konec.
Ze začátku jsem z toho celého byla hodně zmatená, protože jsem ani nevěděla, kdo je kdo a jak to tam vlastně s těmi jasnovidci je. Po půlce knížky jsem se ale konečně orientovala a pořádně jsem se do celého děje začetla. Prvně jsem si myslela, že to je zase nějaká obyčejná, nudná knížka, ale čím dál jsem byla, tím víc mě uchvátila. Doporučuji :)