Nattali.ka Nattali.ka komentáře u knih

Bentley Bentley Melanie Moreland

(SPOILER) Velká slaďárna až bych řekla spíše pohádka, příběh docela nudný a o ničem, mezi postavami není žádné napětí, skočí do toho po hlavě a po pár stránkách je z toho láska jako trám dvou lidí z odlišných prostředí. Zápletku s pozemky a kdo za tím stojí se dalo čekat, ale vyhrocená situaci s únosem byla na takový klidný příběh trošku přehnaná a nehodící se. A celé rozuzlení "proč" mi přišlo jako ze základní školy při řešení kamarádství. Za mě spíše sklamání.

28.07.2024 3 z 5

Nové sliby Nové sliby Lilly Lucas

(SPOILER) Pěkné pokračování první knihy, navázala jsem ihned na tu předchozí a samozřejmě už od první knihy víme, co se zde bude odehrávat. Tentokrát nepůjde o rychlé vzplanutí vášně ale změna přátelství v lásku. Budu se opakovat, ale pro mě prostě toto téma (vznik lásky z celoživotního přátelství) není uvěřitelné a je až skoro nereálné řekla bych. Děj byl velmi přeslazený a docela kýč, hlavně ta náhlá změna z proutníka na věrného přítele "žili spolu šťastně až do smrti". Postavy mi byly sympatické, četlo se to dobře, ale předchozí díl se mi líbil trošku víc.

26.01.2024 3 z 5

Nové začátky Nové začátky Lilly Lucas

(SPOILER) Pěkná romantická kniha s jasným závěrem hned během čtení první kapitoly, ale osobně mám stejně tyto oddechová knihy ráda. Možná už nejsem úplně cílovka, protože to na mě působilo místy trošku pubertálně (neuvážené pití atd.). Na to, že měla být hlavní hrdinka au-pair, tak se to paradoxně v knize téměř nevyskytuje. No a v zápletce se mi Lena trošku zprotivila, přišlo mi to dost sobecké, když Ryanovi bránila vrátit se alespoň částečně k práci, kterou miloval, byť by odjel do Evropy, navíc když ona se za pár měsíců stejně plánovala vrátit zpět do Německa. Chyběl mi konec, ale s postavami se ještě okrajově setkáváme v navazující knize. Oddechovka fajn, líbilo se mi prostředí, kde se děj odehrává ale hodnotím lepším průměrem.

26.01.2024 3 z 5

Útěk na venkov Útěk na venkov Julie Caplin

Mám tuto autorku velmi ráda a proto jsem se těšila na její další příběh. Z knihy opět sálá pohoda, takže se skvěle čte ráda se k autorce stále vracím. Dějová linka se točí hlavně kolem psů, což není úplně mé gusto, a proto mě tato kniha oproti ostatním tolik nezaujala. Psi jsou sice super ozvláštněním, je s nimi hodně legrace, ale i přesto mi příjde, že se ve 2/3 knihy skoro nic nedělo. Na druhou stranu to tak možná mělo působit a čtenář má vnímat ten kontrast hektického Londýna, útěk do malé vesničky, kde život plyne pomaleji a hlavni hrdinka jej stíhá žít. Takže hodnotím trošku hůře než sérii útěků, které jsou pro mě srdcovkou a v této knize mi navíc chyběl konec.

06.01.2024 3 z 5

Rovnice lásky Rovnice lásky Christina Lauren

Pohodová oddychovka s jasným koncem, docela originální myšlenka ale příběh je velmi nereálný. Kniha na jeden víkend, neurazí, jedinné co mi vadilo bylo vykání hlavních hrdinů ačkoli už spolu randili, působilo to na mě dost rušivě.

06.01.2024 3 z 5

Před svatbou Před svatbou Julia Quinn

Tuto poslední knihu hodnotím jako trošku slabší než předchozí díl (a první díly), zajímavé bylo, že se zde nesetkáváme s láskou na první pohled, ale s hrdinou, který byl nejprve zakoukaný do hrdinčiné kamarádky. Kniha je čtivá stejně jako všechny díly ze série, ale v závěru mi trošku vadilo neustálé opakování "miluji tě", někdy i dvakrát v jedné větě, což mi přišlo z Gregoryho strany poněkud zoufalé. Vyhrocený konec ala únos, přestřelka se mi tam moc nehodil a působilo to na mě, jakoby to autorka chtěla něčím ozvláštnit a na nic lepšího nepřišla.

13.08.2023 3 z 5

Milá Bridget, chci tě Milá Bridget, chci tě Vi Keeland

Na začátku knihy mě dost iritovalo naivní a pubertální chování hlavních psotav a jejich neustálé narážky nebo dvojsmysly, přesto že oběma postavám je kolem 30, navíc svobodná matka a vůbec se neznali. V tomto příběhu odolávání sexuálnímu napětí hrdince knihy moc dlouho nevydrželo. Trošku moc barvité popisy postelových scén, a opět se setkáváme s proměnou nezávazného mládence v přeslazený rodinný typ. Nenáročné čtení s jasným koncem, ovšem vyzdvihla bych zápletku, která mě překvapila.

29.07.2023 3 z 5

Za pět let Za pět let Rebecca Serle

(SPOILER) Velmi čtivá kniha a vůbec jsem nečekala, o čem nakonec kniha bude. Myslela jsem si, že to bude typický romantický příběh s happy endem. Předtucha neboli sen hlavní hrdinky, nebyl moc rozvinutý a myslela jsem si, že v příběhu bude mít větší váhu. Vlastně jsem to nakonec celé nějak nepochopila, co ten sen nakonec znamenal a co k sobě Danie a Aaron teda cítí. Kniha byla nakonec spíše smutná a závěr působí dost fylozoficky, takže čtenáře nechá na rozpacích a konec ať si domyslí každý sám. Asi to byl protipól hlavní hrdinky, která měla vždy vše naplánováno a teď není jisté nic.

10.04.2023 3 z 5

Láska mého života Láska mého života Penelope Ward

Velká romantika a trošku "slaďárna", ale tak to už čtenář určitě očekává podle názvu. Více mě bavila druhá část knihy - tedy ta současnost, přišla mi taková reálnější. První polovina knihy, tedy příběh před 10 lety, mi přišel strašně naivní, banální situace a naivní dialogy, velmi stroze a jednoduše psané. Byl to jinak krásný příběh o životní lásce, byť je zvláštní, že se za těch 10 let opravdu nikdy neviděli, a postava "zlé" bohaté matky paničky byla trošku přehnaná. Hlavní postavy Raven a Gavin byly sympatické, povaha Gavina, kterému bohatství nepřerostlo přes hlavu a nebyl to bohatý spratek a právě tu skromnost a přímočarost na Raven miloval bylo milé.

26.03.2023 3 z 5

S pozdravem Carter S pozdravem Carter Whitney G. (p)

Pěkné romantické čtení, nenáročné, přečetla jsem za víkend. Postavy byly sympatické, nic co by mi na nich vadilo a pro změnu příběh o dlouhodobém přátelství mezi klukem a holkou. Jediné co bylo pro mě dost nereálné, tak změna z kamarádství v něco víc během jednoho dne. Po tolika letech z čista jasna oba hlavní hrdinové během jednoho odpoledne viděli toho druhého jako přitažlivý protějšek a ne jako nejlepšího kamaráda, jakoby je náhle osvítil duch svatý. Zápletka jednoduchá a očekávaná, ale tak to má u těchto knih být a ani pořádný sladký happyend nechyběl. Za mě jedna z těch lepších knih tohohle oddechového romantického čtení.

01.01.2023 4 z 5

Možná v jiném životě Možná v jiném životě Taylor Jenkins Reid

(SPOILER) Pěkná kniha s originální myšlenkou příběh rozdělit a pomalu rozplétat ve dvou různých příbězích. Musím říct že příběh s autonehdou byl mnohem poutavější a víc mě bavil. V druhém příběhu mohla být lepší zápletka, než jen rozchod kvůli nepřipravenosti na dítě (natož nevlastní). Myšlenka knihy s paralelními světy na základě jednotlivých rozhodnutí čtenáře vede k zamyšlení a je v podstatě dost zajímavá. ("Pokaždé když hodíte mincí padne panna i orel. Když hodíte mincí a padne panna, nacházíte se prostě ve světě kde padne panna. Ale existuje ještě i jiná verze, která vznikne v té vteřině, kdy hodíte mincí a padne orel. Každou vteřinou každého dne se svět dál a dál štěpí na nekonečné množství paralelních světů....")

07.03.2022 4 z 5

Čekanka Čekanka Julia Quinn

Čtvrtou knihu ze série hodnotím o něco slabší než předchozí díly. Zpočátku mi dlouho trvalo se začíst a kniha mě začala bavit až v druhé polovině. Náhlé zamilovaní z čista jasna ze strany hlavního hrdiny mi přišel trošku přehnaný a nereálný.

24.11.2021 3 z 5

Láska po španělsku Láska po španělsku Elena Armas

(SPOILER) Taková sladká průměrná oddechovka, které se dobře a rychle čte, velmi prvoplánová. Jedinné co mi vadilo bylo, že hlavní hrdina vůbec nepůsobí jako ten nesympatický, zákeřný kolega jak je hrdinkou vykreslován. Naopak je od začátku hodný a dělá laskavosti, je jasné, že má Aaron o Catalinu už v úvodu zájem, bije to do očí, takže příběh vůbec nevypráví o opaku, jako bylo zamýšleno.

10.04.2024 3 z 5

Žár a led Žár a led Simona Ahrnstedt

(SPOILER) Hodnotím lepším průměrem, kniha se mi líbila více než předchozí díl, ale i přesto první díl byl za mě nejlepší. Tady se hrdina vyrovnává s PTSD z předchozího dílu, který se mi moc nelíbil těmi vyhrocenými nereálnými situacemi, tak i tady je trošku drama, např. Tomovo braní spravedlnosti do vlastních rukou co se týkalo kyberšikany nebo Ambřino pátrání a požár domu bylo trošku moc. Hlavní postavy mi byly ale celkem sympatické. Oceňuji zařazení polární záře, to celou atmosféru studeného severu pěkně podtrhlo. Každopádně mi to ze začátku přišlo zdlouhavé a musela jsem si zvyknout na vyprávění z pohledu 3.osoby, vadilo mi vykání hlavních hrdinů, i po tom co se sblížili (možná jen chyba překladu). Ale můžu to s klidným svědomím zařadit do romantiky, protože se to neobešlo bež věty "nikdy jsem nic podobného necítil..." :D

05.02.2024 3 z 5

Rivalové Rivalové Vi Keeland

Nenáročné čtení, na mě poněkud vulgární, směr příběhu jasný hned od začátku, nic v knize není překvapením, ale to se zde dalo očekávat. Ničím se ta kniha neodlišovala od ostatních podobných, z mého pohledu mi ničím neutkví v paměti. Proměna hlavního hrdiny z alkoholického sukničkáře v romantika byla pěkná, byť lehce nepravděpodobná, ale tak splní to účel nenáročného čtení.

16.01.2024 3 z 5

Zasnežený Notting Hill Zasnežený Notting Hill Julie Caplin

Pěkná oddechovka, postavy sympatické, příběh místy až lehce přeslazený, ale to byl asi záměr k navození vánoční atmosféry. Trošku mi vadilo místy střídání vykání a tykání hlavních postav - možná chyba v překladu, ale vykali si i po tom, co se líbali, což při čtení působí zvláštně. Zápletka v podobě návratu manželky se dal očekávat, ale ocenila bych delší závěr. Hodnotím průměrně.

14.12.2023 3 z 5

Plavba zlých snů Plavba zlých snů L. J. Shen

(SPOILER) Čtivá kniha, postavy vcelku sympatické, tentokrát přitažlivý, všemi oblíbený doktor a neúspěšná servírka - svobodná matka, která je tak trošku vyvrhel společnosti. Děj je očekávaný, a to, že mají předurčeno se do sebe zamilovat už z toho tak trošku vyplývá hned na začátku, ovšem, za mě, je to docela naivní příběh a přechod od ignorace k zamilovanosti přicházi celkém brzy, hlavně obrat hlavního hrdiny od nezavázného mládence po touho po vážném vztahu a rodinném životě.

15.10.2023 4 z 5

Poznáš to z polibků Poznáš to z polibků Julia Quinn

Pěkná oddechová kniha ze série, po předchozím dílu jsme si dala kratší pauzu, protože jsem Bridgertonů byla lehce přesycená a bylo to fajn, příběh mě bavil. Jde vidět jak se doba posouvá vpřed, když v prvním díle se hrdinové museli vzít kvůli tajnému polibku, aby neriskovali skandál a v každé další knize je tato hranice předsvatebních milostných dostaveníček posunuta o něco dál. Samozřejmě musím ocenit, že tady hlavní dějovou linkou není milostný vztah dvou hrdinů, ale dobrodružství při hledání dávno ztraceného rodinného šperku.

13.08.2023 4 z 5

Den, kdy jsme se potkali Den, kdy jsme se potkali Roxie Cooper

(SPOILER) Moc pěkná a silná kniha, vášeň proti rozumu. Není to slaďárna od začátku do konce a ikdyž jsem hlavním hrdinům přála happyend, svým způsobem se ho i dočkali, bohužel nikdo nám neřekne, kdy ten konec "žili spolu šťastně až do smrti" příjde. Závěr jsem asi od půlky knihy trošku tušila, postavy byly sympatické - hlavně Jamie a jeho charakter a také loajálnost vůči své ženě. Do děje se lze opravdu hodně vcítit, nutí k přemýšlení nad svým životem. Doporučuji všemi deseti.

22.02.2023 5 z 5

Hrad ve Skotsku Hrad ve Skotsku Julie Caplin

Opět pěkný příběh, tentokrát s vánoční tematikou. Příběh hlavních hrdinů hodnotím trošku slabší a obě matky a jejich docela pubertální chování mi nebylo sympatické. Vedlejší motiv s hledáním diamantů byl trošku nevyužitý a byla škoda, že byl většinou čtenářů vyřešen už ze začátku a na konci to nebylo takové odhalení. Prostředí hradu bylo příjemnou změnou, ačkoli tentokrát se moc nesetkáváme s popisy prostředí a přírody, nechybí ovšem detailní popisy z kuchyně o vaření, které mám v těchto knihám moc ráda.

22.01.2023 4 z 5