nejpet

No co dodat? Nevím, jestli mě někdy nějaká kniha tak dojala. Velmi silný příběh, skvěle napsané (jak jinak od této autorky).

Pro mě velmi překvapivá knížka - několikrát jsem si myslela, že vím, jak dopadne... Vždycky jsem se spletla. Napínavý děj plný zvratů. Poutavý popis nenávisti a lásky, které od sebe dělí jen krůček.

Včera jsem ji dočetla. Obvykle mě nebaví nic, co se týká válek, ale pojetí války z pohledu smrti mi připadalo velmi zajímavé. Smrťácký nadhled mě bavil, velmi čtivá hořkosladká kniha.

Četla jsem všechny knížky od této dvojice, těšila jsem se na trochu jiný žánr, s přesahem mimo běžnou realitu nemám problém a asi do poloviny jsem byla z knihy nadšená. Přechody z reálného života do jiné říše, všechno vylíčeno tak, až běhal mráz po zádech. Mám ráda takové fikce, kde sice vím, že je to fikce, ale co kdyby náhodou něco takového mohlo existovat... Pak už to na mě byla krvavá lázeň a méně uvěřitelný příběh. Druhou polovinu bych si přála jinou.

Ne že bych na této knize nenašla drobnosti, které se mi moc nelíbily (např. místy nepříliš přehledné střídání dějových linií), ale prostě mi v těchto šedivých, podzimních dnech přesně sedla, potěšila mě, bavila mě od začátku do konce.

Skvělé! Moc se mi líbí kombinace napětí z nových kriminálních zápletek a prolínajících se příběhů hlavních postav. Jsem ráda, že vím, jak to se Sárou bylo dál.

Dočetla jsem včera a s koncem se ještě smiřuji... Tušila jsem, ale stále doufala... Jinak životní příběh Leny byl zajímavý, drogy a neonacisti mě zajímají poněkud méně, takže pro mě spíše slabší kniha této série. A souhlasím s některými níže napsanými názory, že série s Willem Trentem je ještě napínavější a propracovanější.

Opět skvělé! Baví mě, že to není jen detektivka, ale má i psychologický a lidský přesah.

Skvělá knížka, líbí se mi série Grant County, ale tohle je pro mě ještě o úroveň výš. Originální postavy, zápletka, víc napětí a víc překvapení, jsem nadšená.

Četla jsem od Johna Greena jako první Hvězdy nám nepřály, protože jsem na ně slyšela mnoho chvály, a byla jsem zklamaná. K téhle knížce jsem přistupovala celkem bez očekávání, ale když toho Greena tolik lidí chválí, zase jsem to zkusila. A tentokrát jsem byla mile překvapená, příjemný příběh, místy vtipný, místy k zamyšlení, pěkné.

Zajímavá zápletka, zajímavé úvahy o úloze přátelství v manželství i o vztazích celkově. Jinak mě ale kniha moc nevtáhla, neprožívala jsem ji úplně tak, jak to mám ráda.

Zmizelá mě oslovila víc, ale i Ostré předměty se četly velmi dobře, rozhodně jsem se při nich nenudila, možná tam na mě těch negativních okolností bylo až moc...

Originální příběh, příjemně za hranicí běžné reality... Líbila se mi vztahová rovina - vztah manželky k manželovi, matky k dceři a matky k synovi. Přála jsem si totální happy end, ovšem to by z chytře napsané knížky udělalo nevěrohodný slaďák.

Zřejmě stejně jako autorské duo, nemám nic originálního, co bych napsala... Lovec králíků má spoustu témat, ale je to celé nějak podivně nesourodé. Záchvatový vrah a Joona super, to ostatní mi s tím vážně neladilo. Za mě rozhodně nejslabší počin této série.

Napadají mě samé duchaplné komentáře ve stylu - nevím, co jsem od této knihy čekala, ale tohle tedy ne. Jsem vděčná čtenářské výzvě, díky které jsem tuto knihu přečetla. Líbila se mi moc, plynula v příjemně pomalém tempu a nové skutečnosti se objevovaly jako by nic. Sci-fi neholduju, ale tady nevím, zda šlo v pravém slova smyslu o sci-fi, či spíše o metafory nebo odkazy na cosi mezi nebem a zemí. Každopádně výsledek pro mě byl velmi příjemný. Nevím, zda se ještě někdy podívám na noční oblohu, aniž bych na ní s obavou vyhlížela druhý měsíc... :)

Pro mě překvapivá kniha, ač má krev v názvu, na mě to byla jatka. Někdo ji tu přirovnával k pohádce od Andersena, no tak možná od Erbena nebo od bratří Grimmů... Každopádně vtipné, kruté, skvělé zvraty a skvělý spád. Olav si zatím nezískal tolik mých sympatií jako Harry a Sonny, ale na pokračování se moc těším.

Zápletka s Mocným bělochem mě moc nenadchla, byla celkem předvídatelná a po propracovaných a napínavých předchozích dílech byla z mého pohledu slabší. Potěšilo mě zakončení příběhů Sáry, Willa a Leny.

Nedržela bych se striktně všeho, co je tam psané, to asi ani u žádné jiné výchovné knížky. Některé věci jsou tu hezky vysvětlené, líbila se mi třeba část o dětském pláči, který se mi i díky této knize lépe zvládá :) Stojí za to si ji přečíst a vybrat si z ní nějaké tipy pro sebe a svou výchovu.

Za mě byla každá knížka ze série Grant County lepší než ta předchozí. První byla zajímavá, ale nenadchla mě, ze čtvrté jsem nadšená. Na rozdíl od některých názorů níže, mně se prolínání dvou příběhů moc líbilo. Těším se na další díl.