Nelasp

Pohodové čtení na deštivé odpoledne, líbí se mi jednoduchý styl, u kterého si odpočinu. V rámci žánru si myslím není kniha krokem vedle.

Knihu jsem četla na můj vkus opravdu velice dlouho. První část je opravdu těžkopádná a popisná a trvá se správně začíst. Dost věcí si musí člověk domyslet a konec otřese vším, co vám předtím bylo naservírováno. Rozhodně se jedná o literárně velice hodnotné dílo, které není pro každého a dlouho rezonuje vaší psychikou.

Opět Brownovská superjízda. Tentokrát pro mě byl zážitek z četby umocněn tím, že jsem na všech popisovaných místech byla a mohla jsem si tedy velice konkrétně představit popisované prostředí. Náš McGyver Robert Langdon i nadále táhne ke čtení :-D

Silný příběh člověka, který to neumí s emocemi a dost na to doplatí.

Vtipné příběhy malého zlobivce a jeho partičky kamarádů mám ráda už od dětství.

Filmová Tajemná komnata je můj nejméně oblíbený díl, ale knižní předloha je totálně bomba jako všechny díly série. Harry má sice opět hodně štěstí být na správném místě ve správnou dobu, ale to celému příběhu neubírá na kráse.

WOOOOW. Tento díl série je dle mého přelomem mezi téměř pohádkově laděnými prvními díly a mnohem temněji postaveným zbytkem série. Kniha se četla jedním dechem, nemohla jsem se odtrhnout a za víkend jsem měla přečteno.

Zamilovaná klasika, kterou jsem poprvé četla jako náctiletá. Kniha je nádherná jak jazykem, tak vykreslením postav, jejich charakterů, prostředí a celkového klimatu ve společnosti v Anglii té doby. Elisabeth Benetová je jednou z nejlépe napsaných ženských literárních postav

Napřed jsem na knihu nadávala a připadala mi úplně mimo- vadila mi fantasknost příběhu, hromada postav a občas mi dělalo problém se v příběhu zorientovat. Při druhé četbě jsem jí ale přišla na chuť a jsem ráda, že ji četla.

Druhý díl série. Začínají se vršit žabomyší hádky Tris a Čtyřky (ti dva mají opravdu velké mezery v komunikaci), což mi začíná vadit. Nebezpečí je všude, kam se hrdinové podívají, nikomu se nedá věřit (ani vlastním sourozencům), zkrátka hlavní hrdinové nemají lehký úkol. Velice zajímavé rozuzlení na konci. Kniha má svižné tempo, četla se velice snadno a rychle.

Kniha se četla velice dobře, tak oddechově. Rachel a jejím sebedestruktivním sklonům by se dal postavit oltář.... Nejvíc mě štvala postava Megan- připadala mi jako fracek, který už neví, s kým by se ještě vyspal, aby se nenudil. Bohužel ji to také dovedlo až k vlastní záhubě. Anna byla kupodivu tou nejnormálnější ze všech těch psycho postav, které se v knize vyskytly. Za mě povedený pokus o thriller, ačkoliv by bylo fajn dostat se do jádra postav ještě trošku víc.

Příběh o lásce, která člověka navždy změní, ačkoliv neměla dlouhého trvání. Jakým způsobem se John na konci knihy obětoval pro štěstí ženy, kterou stále miloval, ale nemohl ji mít je důkazem, jak moc jej vztah se Savannah změnil. Hrozně se mi líbila i dějová linka Johnova vztahu s jeho otcem. Příjemná romanťárna.

Tato kniha ve mě vyvolala pocit beznaděje,zmaru a smutku. Četla se velice dobře a rychle, ale působila na mě velice smutně a neutěšeně. Příběhy byly velice chytře a nenápadně propojené, až do samotného konce. Knihu rozhodně doporučuji.

Jedna z mých nejoblíbenějších knih už od dětství. Příběh Staše a mé jmenovkyně Nely (jsem pojmenovaná přímo po této postavě) je mojí srdeční záležitostí a bude mě provázet po celý život. Kniha je velice poutavě napsaná, krásně popsané scenérie i povahy postav... za mě top.

Tak asi úplně nejsem věková skupina, pro kterou toto bylo napsané, ale i tak jsem si čtení docela užila (svědomí utěšuji tím, že to čtu v originále :D) a jsem zvědavá na další díl. Jsem zvědavá, jak to nakonec dopadne s milostným trojúhelníkem, který se bych řekla začal tvořit na konci. A dost mě potěšilo, jak rychle jsem vyluštila Amaranthinu hádanku. Jdu číst dál

Hezké oddechové čtení. Až by to člověka táhlo podobný čtenářský klub založit.... Vždycky se mi ta představa pravidelného setkávání nad knihami líbila.... A to přátelství, které v této nesourodé skupině lidí vzniklo je inspirativní.... Opravdu milá a pohodová oddechovka na dvě odpoledne.

Toto bylo moc milé, pohladilo na duši. Žádné extra zvraty, nebo velké rozuzlení, jen velice citlivý popis příběhu 3 sourozenců, kteří byli každý adoptováni/v pěstounské péči, jejich hledání vztahu jak mezi sebou samými, tak s rodinami, v nichž vyrůstali a celkově jejich hledání vlastního místa ve světě a identity.

Kniha o mojí jmenovkyni, která shodou náhod studovala podobný obor jako já, zamilovala se do chlapce a následně se seznámila s jeho ženatým dvojčetem.... dál si to asi vzhledem ke jménu autorky domyslí.....

Chvílemi trošku vykrádačka Sto roků samoty, ale četlo se to dobře.