Nelíísek Nelíísek komentáře u knih

Zaslíbená Země Nezemě 2 Zaslíbená Země Nezemě 2 Kaiu Širai

Naprosto famózní manga

14.05.2021 5 z 5

Lockdown Lockdown * antologie

Některé povídky byly dobré ale naopak některé rozhodně ne

Panenka - zajímavá povídka 3/5
Allerseelen - zajímavá jednohubka 4/5
Divadlo zrůd - super detektivní příběh 5/5
Stíny nad Prahou - vůbec se mi nelíbilo, totální blbost 5/5
Staré vznešené časy - opravdu dobrý detektivní příběh ale né tak jako divadlo zrůd 4/5
Cesta na jih - vůbec mě neoslovila 1/5
Chudobinec vdovy Pelerínové pro pochybné existence - rychle odsýpalo, poutavě napsáno 4/5
Tlesknutí jedné dlaně - až moc brutální povídka ale četla se jedním dechem 5/5
Staří přátelé - dobře napsáno ale nějak mě neslovilo 3/5
Sobotní směna - zdá se mi že v povídce některé věci nedávají smysl 2/5

08.05.2021 3 z 5

Svatokrádežná svatba Svatokrádežná svatba Alejandro Jodorowsky

Opravdu parádní komiks pokud máte rádi hru o trůny příjdete si na své. Vraždy, msta, intriky vše tento komiks obsahuje a ještě víc. Místy je ale komiks až moc krutý a barvitá někdy až moc detailní kresba to jen dotvzuje. Po příběhové stránce možná děj trochu místy někde skřípe.

31.01.2021 4 z 5

Temné shledání Temné shledání Lisa Jane Smith

Konec minulé knihy mě trochu rozhodil, bylo my jasné že se nějakým způsobem vrátí, ale ten konec mi přišel dosti absurdní, a ufňukanost Stefana mě někdy dosti vytáčela, zvlášť všechny jeho kamikadze momenty.

19.07.2020 3 z 5

Tři kruté příběhy Tři kruté příběhy Jakub D. Kočí

Rudovous: Vábení dračího srdce
Zbytečně natahovaná, po nějaké době omrzí i když konec má svojí dobrou pointu

"Vyrovnání"
Nejsem fanda startreku ale tuto povídku jsem si užila

"[PrintScreen] Osvícené myši"
tohle bylo prostě divný no a... asi mám malou představivost ale povídka mi chvilkama nedávala smysl

Sečteno podrženo, Rudovous: Vábení dračího srdce průměr-podprůměr , "Vyrovnání" výberné, "[PrintScreen] Osvícené myši" podprůměr

07.07.2020 3 z 5

Velký Sherlock Holmes: Sbírka hádanek inspirovaná největším detektivem všech dob Velký Sherlock Holmes: Sbírka hádanek inspirovaná největším detektivem všech dob Gareth Moore

Nemohu si pomoci některé hádanky byly až primitivně jednoduché a nebo prostě dle mého existovala lepší odpověď a některé hádanky nedávali vůbec smysl, prostě zklamání

06.06.2020 1 z 5

Probuď se, armádo! Probuď se, armádo! Josef Pecinovský

Nápad je to opravdu dobrý ale knihu jsem louskala opravdu dlouho, zbytečně natahované pasáže, sáhodlouhé vysvětlování, popisováná asi 10x jedna a ta samá věc pořád dokola, no prostě mohlo by to být dobré, ta myšlenka je dobrá a zajímavá, ale nebylo to ve výsledku ani dobré.

28.05.2020

Vlčice a Mandragora. Část druhá Vlčice a Mandragora. Část druhá Zdeněk Žemlička

Lepší než 1 část ale stále slabší než 1 díl vlčice.

19.04.2020 3 z 5

Vlčice a Mandragora. Část první Vlčice a Mandragora. Část první Zdeněk Žemlička

Znatelně horší než první díl vlčice, celkem mě tam vadila až ta velká propletenost, více dějových linii na méně stranách takže v tom čtenář začne mít po chvíli guláš. Opakuje se zde u Alany stejná dějový liniie jako u Kroany dalo by se říci že v některých ohledech je to skoro jako přes kopírák.

Některé dějové liniie mě bavili a celkem svižné vyprávění vás od knihy neodradí mám ale takové rozpolcené názory na jednu stranu dobré ale někde to prostě až moc skřípe a je to jak pěst na oko.

Oproti prvnímu dílu jde Vlčice a mandragora (část první) kvalitativně bohužel dolů.

04.04.2020 2 z 5

Jak malovat akrylovými barvami Jak malovat akrylovými barvami David Sanmiguel Cuevas

Jsou zde dobře vysvětlená základní media které se používají k práci s akrylem ale jakmile přijde na lámaní chleba a malíři začnou "malovat" no, takhle část už mě dost těžce nebavila a ty kecy jak je vše dopředu perfektně promyšlené a že autor se na tuto práci připravil speciální svoje barvy a svoji techniku.. no to pardon ale více jak polovina z těch děl vypadá jako kdyby je malovalo dítě a né malíř/umělec. Takovýmto uměním, které nemá hlavu ani patu, pohrdám.

16.03.2020 1 z 5

Skullboy a šílená armáda Skullboy a šílená armáda Jacob Chabot

Jednohubka která ani neurazí ale ani nenadchne, jako odpočinkové čtení se to dá ale po druhé bych si nepřečetla ani pokračování.

12.03.2020 3 z 5

Super komiks 3 Super komiks 3 Walt Disney

Znovu návrat do dětských let

13.06.2019 5 z 5

Ostře sledované vlaky Ostře sledované vlaky Bohumil Hrabal

Absolutně jsem nepochopila o čem kniha je.. nejdřív se to bralo "humorně" a potom ten konec ... ? Asi si budu muset knihu znovu přečíst nebo se aspoň kouknout na film ale mě děj v knize nějak unikl, ani si už moc nepamatuji o čem jsem četla, no tohle se mi teda ještě nestalo.

11.03.2019 ztráta času

Časogram Časogram Natalja Ščerba

Ze začátku kniha nic moc ... už mě opravdu štve jak je to natahovaný a musím přiznat že mě už začíná pořádně štvát už i chování Vasilisiných přátel..

Autorka je ale naprostá mistryně zvratů (to ale až tak od 2 polovičky knihy), nějak bych už ale uvítala uzavření celé série. Nechápejte mě nějak špatně celý svět a principy fungování magie jsou úžasné ale chci vědět jak to celé dopadne, už by to chtělo nějaký happy end, těším na velkolepé finále!

02.02.2019 4 z 5

Faraonovy doutníky Faraonovy doutníky Hergé (p)

Seriál neznám takže hodnotí bez znalosti legendárního seriálu.

Kresba se mi líbí a nemám k ní žádné výhrady ale k ději ano vadí mi neustálé přeskakování od ničeho k ničemu a jak se Tintin ke všemu dostane jak slepý k houslím. Pokaždé když už neví kudy kam tak Tintin vždycky nějakým záhadným způsobem najde symbol..

20.01.2019 2 z 5

Super komiks 2 Super komiks 2 Walt Disney

Není nad to vrátit se do dětských let a znovu si přečíst tyto skvělé komiksy.

19.01.2019 5 z 5

Indián Umpa-Pa #02: Umpa-pa na válečné stezce Indián Umpa-Pa #02: Umpa-pa na válečné stezce René Goscinny

Další skvělé dobrodružství Umpa-py, nenáročné čtení u kterého se odreagujete.

19.01.2019 4 z 5

Indián Umpa-Pa #01 Indián Umpa-Pa #01 René Goscinny

Skvěle nakreslené, příběh u kterého se zasmějete jednohubka na 30 stránek která prostě neurazí.

19.01.2019 4 z 5

Travič z Ptahova chrámu Travič z Ptahova chrámu Paul Doherty