Nelíísek Online Nelíísek komentáře u knih

Woodhill Woodhill Eleanor Corvin (p)

(SPOILER) Do knížky jsem šla uplně náhodou v knihovně byla mezi novinkami tak jsem po ní skočila a jsem za to ráda.

Prostředí Ledického zámku je pěkně popsané ale mrzí mě že tam není víc prostoru pro prozkoumávání, a to hlavně prostor zámku a jeho historii je to jen tak okrajově zmíněno což je škoda. Naopak mě strašně štvali a ztrácela jsem pozornost u monologů hlavní hrdinky na mě už byli moc dlouhé a neustále se opakovali dokola a děj se vlekl. Nebyla bych proti aby vyšel další díl a dozvěděli jsme se více o záhadném spadnutí opony, autorka má slušně rozehrané karty i když si jich na konci knihy pár vypráskala.

I když bych radši dala 3, 3.5 hvězdičky autorka si mě dostala letními koupačkami u zámečku, uplně jsem cítila letní sluneční paprsky na kůži, nebo už dostávám úžeh od lapičky když čtu, nečekaným závěrem u kterého slza ukápla. Přece jenom česká dobrá fantasy nikdy nesmí být podhodnocena .

06.03.2025 4 z 5

Dvůr tak krutý a krásný Dvůr tak krutý a krásný Stacia Stark

Kniha si mě koupila svým vzhledem ta bombastická ořízka, tu jsem prostě musela mít.

O to víc mě těší že i kniha sama o sobě je velmi dobrá, skvěle vybudovaný svět, postavy i příběh.

Prisca je dívka která má opravdu tuhý kořínek není to žádná křehotinka a i když Lorian může působit sebevíc drsněji a mužštěji, ona se toho prostě nebojí a vše mu řekne pěkně od plic, popichování mi ne jednou vykouzlilo úsměv na tváří, ty dva si prostě nejde nezamilovat. Vztah který se mezi nimi buduje je proto velmi uvěřitelný. Na smut se sice načekáte ale stojí to za to.

Závěr nám naservíruje mnoho otazníků, doufám že v češtině výjde druhý díl co nejdříve.

26.02.2025 5 z 5

Dcera hlubin Dcera hlubin Rick Riordan

Páni, moc jsem od toho teda nečekala ale bylo to naprosto skvostné

16.02.2025 5 z 5

Kosti pod mechem Kosti pod mechem Zuzana Hartmanová

U kapitoly první zpěv, kosti pod mechem, jsem byla trochu na vážkách, děj se vlekl ale mělo to svůj důvod perfektně to navodilo tu správnou atmosféru pro další čtení. Super česká fantasy která stojí za to.

07.02.2025 5 z 5

Kód Mýtina - Zpátky ve Hře Kód Mýtina - Zpátky ve Hře Vojtěch Hlavenka

NEDOČTENO (167 stran přečteno)

I když jsem se opravdu knihu na sílu snažila přečíst prostě to nešlo, myšlenka se kterou je kniha napsaná je dobrá ale podle mého špatně podaná ráda bych vyslechla příběh o kterém se tam stále mluví (Všemocný a Osvícení) než tohle.

Je to moje první seznámení se žánrem LitRPG a celkem se bojím pustit do něčeho dalšího po tomhle.

03.02.2025 1 z 5

K smrti dobrý K smrti dobrý Tereza Olbrichtová

NEDOČTENO (132 Stran)
Takovéto neustále stěžující knihy opravdu nedávám, vulgární slangovou mluvu abych ještě nějakým způsobem dokázala snést ale co je moc to je moc, kromě jedné vraždy a slídící číšnice (do bodu co jsem se dostala) to s detektivkou nemá nic spokojeného, je to spíš dlouhé neuspokojivé líčení práce v kavárně pro nevděčného šéfa. I když jsem se těšila toto je opravdu velké zklamání

22.01.2025

Nejzářivější noc Nejzářivější noc Tui T. Sutherland

První polovina knihy mě bavila ale jak mile se to zlomilo a mělo teda vyjít k nějakému vyústění všechno bylo hrozně rychle zakončeno a nějak to dopadlo.. asi nejsem spokojená s koncem protože mi připadá na hlavu a vytažený uplně od... ale série jako taková nenadchne ani neurazí. Než jeden velký konflikt, tady válka mezi potencionálními třemi královnami, mě více bavili ty menší příběhy dráčat a znovu nalezení rodiny.

Koukala jsem že v zahraničí je dalších 10 dílu předpokládám že s překladem pokračovat zřejmě nebudou a i chápu proč, i když by mě zajímalo kam by se knihy dále posunuly.

19.01.2025 3 z 5

Temné tajemství Temné tajemství Tui T. Sutherland

První polovina knihy se strašně vlekla, druhá už na tom byla trošku lépe.

18.01.2025 3 z 5

Dědička trůnu Dědička trůnu Tui T. Sutherland

Druhý díl mě bavil víc než ten první ovšem chyby které při překladu vznikly mě až zaráží, nejsou to překlepy ale uplně zpřeházená jména. Například na straně 130 mluvím královna Korála ale přitom je tam napsaná královna Šarlata, v paláci mořeplavu kde je úplný nesmysl aby byla takže si nakonec čtenář domyslí že je to jinak ale kazí to celkový dojem z knihy. V prvním díle jsem si toho nevšimla ale ve druhém toto nebyl ojedinělý případ.

12.01.2025 4 z 5

Dračí věštba Dračí věštba Tui T. Sutherland

Abych řekla pravdu jsem na vážkách jestli se mi kniha líbí nebo ne. Ze začátku je na vás vychrlena obrovská nálož informací, měla jsem šílený maglajs ve jmenech a i ve druzích draků (ještě že jich tak není víc). I když jsem se ve jménech už jakž takž zorientovala na druhy si pořád listuji na začátek knihy kde jsou vysvětlené. I když jsem si myslela že knihu ani nedočtu nakonec jsem ji přečetla a vrhnu se na další díl.

11.01.2025 3 z 5

Japonské mýty Japonské mýty Melanie Clegg

Zajímavá knížka, bohužel musím vytknout jednu věc a to nepřehledné rozmístění textu. Čtete čtete otočíte stranu kde je na dvojstraně už něco jiného, pokračujete a najednou zjistíte že jste u textu který byl před dvěma stranami, někde jsou mezi texty zajímavosti ke kterým se musíte vracet a to třeba i po tom co text pokračuje na následující straně, je to otravné a nedomyšlené.

Jinak je kniha opravdu výborná vstupní brána do rozhledu Japonské kultury.

06.01.2025 4 z 5

Železný plamen Železný plamen Rebecca Yarros

Když miluješ není co řešit. První část byla jízda od začátku do konce v druhé části se děj trochu zpomalil a četlo se mi ze začátku hůře ale ten konec vše vynahradil.

SPOILER!
Zamilovala jsem se do světa který autorka vytvořila draci spojení mezi nimi, akademie, jak funguje magie. Přece jenom bych ale ráda něco vytkla a to jak nedotažený je vlastně celý konflikt mezi Navarrou a Promielem chybí mi tam trochu to politické okénko a to bortí logiku konfliktu která mezi královstvími panuje, snad se vyjasní vše v dalších dílech.

03.01.2025 5 z 5

Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Tuhle knihu jsem si celou dobu šetřila na vánoční dovolenou a jsem ráda že jsem tak udělala, naposled se mi stalo snad jen u Massové že jsem dokázala číst do tři do rána jen abych zjistila jak to skončí, u konce mi málem vypadla huba z pantů už se hrnu na druhý díl.

I když kniha byla plná klišé, tak já to klišé prostě miluju, je to jízda od začátku do konce kterou si užije každý fanoušek fantasy.

26.12.2024 5 z 5

Slunce a hvězda Slunce a hvězda Rick Riordan

(SPOILER) Tento rok se nesl ve znamení Riordan maratonu od Zloděje blesků až po Slunce a hvězda jsem přečetla všechno za sebou, nevím jestli mám přiložit zklamání unavenosti ze série nebo woke blbárnám které jsou cpané na sílu.

Bohužel jsi myslím že druhá možnost je ta pravděpodobnější, i když se jedná o nejdelší knihu ze světa řeckých a římských polobohů, je prázdnější než krátký Pohár bohů.

V knize jsem viděla Rirdanovo vyprávění po málu vždy mě sice nějaká část nadchla ale potom to bylo udupáno dalším vleklým monologem buď z Nicovi nebo Willovi strany, dlouhý a vleklý děj u kterého jsem chvilkami i usínala, někdy jsem v ději měla takový guláš že jsem nevěděla zda vypráví Will nebo Nico, nebo Nico mluví o Wilowi, nebo Will Nicovi.

SPOILERY !!!!
Zápletka ? Ani jedna z nejlepších ale no.. bohužel když si to tam zpětně projíždím asi nejhorší opravdu byla, neviděla jsem v ní žádnou logickou motivaci, a útěk jakým se dostali ze šlamastiky stylu Deus ex machina byl hrozný.

Poslední hřebíček do rakve byl rozhovor mezi Piper a Nicem kdy při vzpomínání na Jasona řešili no... ještě že to byli poslední stránky a né v půlce protože po tomhle bych knihu zavřela a už se k ní nikdy nevrátila.

Prostě takto ne, mezi Nicem a Willem bylo toto napětí už dlouho a tento vztah se rozvíjel mezi knihami už dlouho ale ne tak agresivně jak to bylo napsano tady.

K Riordanovi se vrátím vždy ráda i několikrát, chtěla jsem si knihu koupit v audioknize ale to radši předělejte do audioknihy starší díly které jsou stokrát lepší než tohle.

07.11.2024 2 z 5

Dcera Lilith Dcera Lilith Jana Slaninová

Bohužel po 90 stránkách vzdávám nesedí mi styl psaní a hlavně vyprávění i děj je takový všelijaký

28.01.2024 1 z 5

Sama v Tokiu Sama v Tokiu Marie Machytková

Jedním slovem strašné o Japonsku se nic moc nedozvíte za to se hodně dozvíte o egocentrické autorce která ze sebe dělá chudáčka kdy jen to jde, ani jsem knihu nedočetla asi po 100 stranách jsem to vzdala. Nemíním zahazovat čas s takovým brakem.

20.01.2024

Legendy & latéčka Legendy & latéčka Travis Baldree

Tak tohle bylo opravdu překvapení. Nenáročná klidná kniha která se čte sama až dostanete chuť na kávu a božské skořicové rolky

31.12.2023 5 z 5

Batman: Svět Batman: Svět * antologie

Povedená antologie jako nejlepší mi přišel ruský batman a nejhorší italský( i když jsem ho přečetla 2x nedokázala jsem pochopit co tím autor chtěl říct) Batman z česka byl po vizuální stránce pěkný ale po příběhové jsem čekala více

23.07.2023 4 z 5

Kleopatra Kleopatra Henry Rider Haggard

po pár stránkách jsem vzdala

06.07.2023 1 z 5

Vypůjčený čas Vypůjčený čas Zuzana Strachotová

Přečetla jsem si na google knihách při dlouhém čekání zadarmo pár stránek ani jsem se nenadála už byla koupená a hned nato přečtená. Kniha se čte sama děj odsýpá a nedokážete se od ní odtrhnout, doporučuji.

01.07.2023 5 z 5