nero 13 nero 13 komentáře u knih

Rytíři z Vřesova Rytíři z Vřesova František Niedl

Pěkný příběh z doby nástupu Lucemburků na český trůn. Podle otevřeného konce se těším na případné pokračování.

08.05.2016 5 z 5

Sharpovo Waterloo / povídka Sharpovo výkupné Sharpovo Waterloo / povídka Sharpovo výkupné Bernard Cornwell

Tak nám skončily Napoleonské války a byla to tedy jízda, ještě zbývá jeden díl ale ten se má odehrávat 5. let po válce, a proto chci poděkovat za celou sérii panu Cornwellovi už teď, po těch 20. dílech se ze mě stal Sharpoholik a kdyby těch dílů bylo o 10. víc, vůbec by mi to nevadilo.

16.12.2015 5 z 5

Husitská epopej. III, 1426-1437 - za časů císaře Zikmunda Husitská epopej. III, 1426-1437 - za časů císaře Zikmunda Vlastimil Vondruška

Děkuji panu Vondruškovi za pokračování husitské ságy a skvělé připomenutí toho, že náboženský fanatismus se od 15.století téměř nezměnil. Změnily se akorát kulisy a z centra Evropy se vše ve 21.století přemístilo na blízký východ a sever Afriky. Historie se neustále opakuje a kdo ji nezná, je nucen si ji neustále znovu prožívat.

10.12.2015 5 z 5

Údolí tyrannosaura Údolí tyrannosaura Douglas Preston

I když tento druh románů moc nečtu, kniha se mi překvapivě hodně líbila.

24.11.2015 5 z 5

Pohled šelmy Pohled šelmy František Niedl

Výborná kniha, jedna z těch kterou když začnete číst, tak vás tak pohltí, že nepřestanete dokud nejste na konci.

10.11.2015 5 z 5

Nové případy inspektora Rádla: Muž za oponou Nové případy inspektora Rádla: Muž za oponou Marek Skřipský

Pokračování příběhů inspektora Rádla, je napsáno stejně dobře a čtivě jako první díl. Velmi by se mi líbilo kdyby se námětu chopil nějaký schopný producent a režisér, a udělal z toho kriminalisticko-špionážní seriál z první republiky, mám takový pocit že by se to lidem líbilo.

16.09.2015 5 z 5

Žebrákova pomsta Žebrákova pomsta Pavel Hrdlička

Musím říct že autorova tvorba, narozdíl od některých jiných spisovatelů kteří napíšou dobrou první knihu a pak už pokračování nestojí za nic, má vzestupnou tendenci.

12.09.2015 5 z 5

Prázdný trůn Prázdný trůn Bernard Cornwell

Musím říct, že pan Cornwell snad ani neumí napsat špatnou knihu. Ohledně příběhu jsem zvědavý kdy konečně Uhtred získá svůj vytoužený Bebbanburgh.

23.04.2015 5 z 5

Husitská epopej. II, 1416-1425 - za časů hejtmana Jana Žižky Husitská epopej. II, 1416-1425 - za časů hejtmana Jana Žižky Vlastimil Vondruška

Výborné pokračování už tak dobrého prvního dílu.

19.04.2015 5 z 5

Ďábel na řetězu Ďábel na řetězu Otomar Dvořák

Velmi zajímavé zpracování legendy o svatém Prokopovi, pro většinu Čechů nejméně známém, ale pro mne nejvíce zajímavém národním světci.

09.02.2015 5 z 5

Kdo s ohněm zachází Kdo s ohněm zachází Pavel Hrdlička

Výborné vykreslení atmosféry staré Prahy, stejně jako u předchozí autorovy knihy mě to prostě bavilo.

27.12.2014 5 z 5

Mezi tiárou a orlicí Mezi tiárou a orlicí Vlastimil Vondruška

Fantastická kniha, jako všechny romány od pana Vondrušky.Zareaguji na předchozí příspěvek, že 150 stránek s popisem boje, není až tak podstatný. Myslím že kdyby se Vratislav těch bojů neúčastnil, těžko by se stal prvním Českým Králem a žádná korunovace v Mohuči by se nekonala.

27.09.2014 5 z 5

Řád Řád Tim Willocks

Další díl vyšel v originálu teprve loni,autor si dal mezi 1 a 2 dílem 7 let přestávku.

04.06.2014 5 z 5

Sharpova čest Sharpova čest Bernard Cornwell

Výborný jako celá Sharpova série.

25.01.2014 5 z 5

Záhady českých dějin – co se skrývá pod povrchem historických událostí Záhady českých dějin – co se skrývá pod povrchem historických událostí Petr Čornej

Výborný, i když mě historie vždy bavila, tak v této knize jsem se dozvěděl o mnoha událostech o kterých jsem předtím ani neslyšel. Všem kteří mají rádi naši historii, vřele doporučuji.

15.12.2013 5 z 5

Slovem a mečem Slovem a mečem Ivana Špičková

Nějak jsem se nemohl začíst, jedna z mála knížek které jsem nedočetl.

08.12.2013 2 z 5

Smrt nosí rudé škorně Smrt nosí rudé škorně Pavel Hrdlička

Jestli je to autorova prvotina,tak klobouk dolu,velmi jsem se pobavil.

10.11.2013 5 z 5

Past Past František Niedl

Je to velmi čtivě napsáno,ale trochu moc mi to přišlo inspirováno knihou Kruté moře.

31.10.2013 5 z 5