nero 13 komentáře u knih
Pěkný příběh z doby nástupu Lucemburků na český trůn. Podle otevřeného konce se těším na případné pokračování.
Tak nám skončily Napoleonské války a byla to tedy jízda, ještě zbývá jeden díl ale ten se má odehrávat 5. let po válce, a proto chci poděkovat za celou sérii panu Cornwellovi už teď, po těch 20. dílech se ze mě stal Sharpoholik a kdyby těch dílů bylo o 10. víc, vůbec by mi to nevadilo.
Děkuji panu Vondruškovi za pokračování husitské ságy a skvělé připomenutí toho, že náboženský fanatismus se od 15.století téměř nezměnil. Změnily se akorát kulisy a z centra Evropy se vše ve 21.století přemístilo na blízký východ a sever Afriky. Historie se neustále opakuje a kdo ji nezná, je nucen si ji neustále znovu prožívat.
I když tento druh románů moc nečtu, kniha se mi překvapivě hodně líbila.
Výborná kniha, jedna z těch kterou když začnete číst, tak vás tak pohltí, že nepřestanete dokud nejste na konci.
Pokračování příběhů inspektora Rádla, je napsáno stejně dobře a čtivě jako první díl. Velmi by se mi líbilo kdyby se námětu chopil nějaký schopný producent a režisér, a udělal z toho kriminalisticko-špionážní seriál z první republiky, mám takový pocit že by se to lidem líbilo.
Musím říct že autorova tvorba, narozdíl od některých jiných spisovatelů kteří napíšou dobrou první knihu a pak už pokračování nestojí za nic, má vzestupnou tendenci.
Musím říct, že pan Cornwell snad ani neumí napsat špatnou knihu. Ohledně příběhu jsem zvědavý kdy konečně Uhtred získá svůj vytoužený Bebbanburgh.
Výborné pokračování už tak dobrého prvního dílu.
Velmi zajímavé zpracování legendy o svatém Prokopovi, pro většinu Čechů nejméně známém, ale pro mne nejvíce zajímavém národním světci.
Výborné vykreslení atmosféry staré Prahy, stejně jako u předchozí autorovy knihy mě to prostě bavilo.
Fantastická kniha, jako všechny romány od pana Vondrušky.Zareaguji na předchozí příspěvek, že 150 stránek s popisem boje, není až tak podstatný. Myslím že kdyby se Vratislav těch bojů neúčastnil, těžko by se stal prvním Českým Králem a žádná korunovace v Mohuči by se nekonala.
Další díl vyšel v originálu teprve loni,autor si dal mezi 1 a 2 dílem 7 let přestávku.
Výborný, i když mě historie vždy bavila, tak v této knize jsem se dozvěděl o mnoha událostech o kterých jsem předtím ani neslyšel. Všem kteří mají rádi naši historii, vřele doporučuji.
Nějak jsem se nemohl začíst, jedna z mála knížek které jsem nedočetl.
Jestli je to autorova prvotina,tak klobouk dolu,velmi jsem se pobavil.
Je to velmi čtivě napsáno,ale trochu moc mi to přišlo inspirováno knihou Kruté moře.