Nestorkea komentáře u knih
Taková "americká" pohádka o hasičském autíčku. Tříleté dceři se líbila, já na ní nic extra nevidím :-)
Místy trochu zamotané a často se myšlenky opakují, ale nebyla to špatná kniha.
Klasické Aaronovitchovo dílo, při závěru mi spadla brada. Moc se těším na další pokračování.
Dávám tři hvězdy, protože ačkoliv druhá polovina byla celkem čtivá, první jsem musela doslova přetrpět. Moc mi nesedl styl psaní a pár gramatických chyb. Příběh jako takový byl zajímavý, dojemný a děsivý.
Mně se to líbilo. Ze začátku to bylo hororové, čtu po večerech a bála jsem se jít na záchod, abych nepotkala Ohyzdu :-) Celkově tato kniha i předchozí dýchají starým temným Londýnem, hlavní postavy jsou sympatické a jejich možnosti zcela odpovídají době, ve které se děj odehrává.
Trofej byla podle mě lepší. Začátek byl pomalý a zhruba od poloviny jsem tušila, jak to dopadne. A to se mi moc často nestává. Žádné překvapení, i když konec měl rychlý spád a byl akční. Ale vzhledem k tomu, že hlavní postavy jsou fajn, sáhnu i po dalším dílu.
Ač byla kniha psaná příjemně, nepostrádala nové a zajímavé informace, hlavní hrdina byl sympaťák a zápletka byla také zajímavá, nepohltila mě. Od začátku bylo víceméně jasné, k jakému směřuje závěru. Neurazila, ale nenadchla mě.
Podle mého názoru nejlepší kniha, kterou jsem od této autorky četla.
"Začínal si uvědomovat, proč je lepší se nepřimotat mezi medvědici a její mláďata. To je zatraceně nebezpečné místo. Ti lovci udělali neobyčejně hloupou chybu, když jí sebrali dceru, blesklo mu hlavou. Pohrávali si s tlačítky ve strojovně přírody. A protože jsou to chlapi, nepochopili, jak to bude nebezpečné."
V knihovně mě zaujala obálka. Vidina toho, že celá kniha bude o pronásledování dvou chudáků v divočině, mě moc nepřitahovala, ale po pár stránkách jsem zjistila, že děj se odehrává jinde. Mrazí mě představa, že by se něco podobného mohlo opravdu dít. Skvělý, čtivý příběh.
Politická tématika není nic pro mě. To se mi potvrdilo v první polovině knihy. Než jsem se zorientovala kdo je kdo, jakou má funkci a i v samotném prostředí Washingtonu, dlouho mi to trvalo. Potom se ale kniha četla jedním dechem. Nebudu hodnotit hvězdami, protože vzhledem k pro mě nesympatickému prostředí děje mám zkreslený pohled na celek. Místy byl děj poněkud rozvleklý a opakovaly se popisy. Nicméně styl a závěr se mi líbil. Určitě to není moje poslední kniha od tohoto autora.
Kniha se mi moc líbila, pořád jsem si říkala, že to nakonec nebude tak, jak to vypadá :-) Zamotaností a náhodami mi trochu připomínala Staříka. Je krásnou ukázkou toho, jak každý může vidět jednu věc ze zcela jiného pohledu...
Čtivá kniha, u které jsem se bála. Rozhodně ne poslední od tohoto autora.
Velmi silná kniha s pohnutým osudem. Četla se mi skvěle, i když asi ve dvou částech se mi děj zdál trochu zdlouhavý. Ale prostě to tak bylo...
Zajímavý román. Ke konci začal děj poněkud zpomalovat a já si říkala, jestli knihu vůbec dočtu. O pár stránek dál jsem ale zjistila, že zpomalení nastalo jen kvůli tomu, aby v závěru knihy mohlo napětí eskalovat a vystřílet ze samopalu munici možných podezřelých..
Gamache čtu napřeskáčku, takže tahle je moje čtvrtá v pořadí. A opět nezklamala, i když vraha jsem tušila od začátku. Jen mám pocit, že Three Pines budou za chvíli jako městečko Midsomer :-D Autorce je třeba přijít na chuť a naladit se na její vlnu. Mně se to povedlo hned s prvním dílem, už se těším na další díl.