Nestorkea komentáře u knih
Moje třetí kniha od této autorky, takže mám co srovnávat. Ačkoliv se čte lehce, děj ubíhá a nemusíte u ní moc přemýšlet, nezaujala mě tolik, jako Hana či Hotýlek. Postavy mi zde přišly líčeny více povrchně než v ostatních knihách, a díky jejich množství se pletly dohromady. Co je ale největší škoda - autorka se drží stále stejného mustru. Příběh opět zachycuje život jedné rodiny, tentokrát ale bez nějaké větší zápletky. Získávám dojem, že mě už nemá čím překvapit.
Na toto téma jsem četla poměrně velké množství děl,takže mám s čím srovnávat.
Nebylo to špatné, četla se rychle, ale byla jaksi naivní a bylo znát, že není psaná osobou, která příběh prožila.
Pro slabší povahy zajímající se o holocaust je to dobré čtení, ale mně nestačila. I když mám sama děti a s matkou jsem soucítila, nedokázala jsem se zanořit do hloubky příběhu a uvěřit mu.
Ach, jaký zločin jsem spáchala, že jsem se dobrovolně rozhodla ztrestat touto knihou? Jasně, je na seznamu 1001 knih, ale bylo to pro mě opravdu utrpení. Ruští autoři jsou mému srdci vzdáleni a na nějaký čas si od nich budu muset odpočinout.
Ústřední zápletka byla poměrně zajímavá, vedlejší dějové linie také, ale... Těch zbytečných řečí okolo... A ta jména - než mi docvaklo, kdo je kdo, byla jsem na tříšté stránce..
Díky bohu, že už je to za mnou.. :-)
Fajn počtení. Mám moc ráda tlusté knihy, protože ty mi chvilku vydrží :-) Jsem ráda za to, jak se vyvinuly soukromé linky hlavních postav a doufám, že bývalí jim to v budoucnu moc nezkomplikují. Detektivní linka byla trochu zamotaná, ale nebyla nudná. Celkově hodnotímm pozitivně a těším se na další díl.
Neurazila, ale ani zvlášť nenadchla. Zaujala mě zejména dějová linie Amelie, celkově mohla být kniha dobrá, ale autorka líčí vše jaksi povrchově, nedala nám nahlédnout do hloubky, do nitra postav. Škoda. Srovnávat tuto knihu s Geniální přítelkyní mi přijde absolutně zcestné.
Ačkoli jsem se na Harryho těšila, jsem zklamaná. Prvních 300 stránek pro mě bylo utrpením. Děj mi nedával smysl, byl zamotaný a vlastně mě ani nebavilo ho hledat. Dlouhé byly popisné (ač květnatě) pasáže, i některé věty (třeba jedna na 9 řádků). Musela jsem se do čtení nutit a místy jsem v textu přeskakovala. Pak jsem si asi zvykla a druhá polovice knihy již hezky ubíhala, vše se propojilo a já si vzpomněla, proč se mi předchozí díly tak líbily. Platí ale, že první 1/2 knihy je zcela zbytečná a dala by se výrazně zkrátit.
Velmi zajímavá a obsáhlá kniha, ale Továrna na smrt se mi četla lépe.
Opět skvělý Carter. Děj běžel jak po drátkách, nic mě nerušilo. A jsem ráda, že Hunterovi konečně vyšlo rande :-)
Ze začátku mi trvalp, než jsem se začetla, měla jsem hokej v postavách. Pak ale přišel zlom a četlo se mi moc pěkně.
*"Já myslím, že si to nepotřebuje pamatovat," namítla pomalu Bente a opatrně položila na podnos další obložený chléb. "Pro něj je důležitý, že to žije teď." *
Obsáhlá encyklopedie.
Další faktografická kniha tohoto auotra, kvalita nestagnuje.
Další faktografická kniha tohoto auotra, kvalita nestagnuje.
Naprosto skvělý díl! Jen mě pobavilo, že někdo vidí pouhým okem skvrnu ve SKLIVCI :-D
Ehm.. Absolutně nesdílím obecné nadšení z této knihy. POZOR, SPIOLERY! Ani po jejím dočtení nechápu, proč většina postav dělala, co dělala a mám totální hokej v postavách. Když se v posledních kapitolách psalo o Liz a Michaelovi, trvalo mi dost dlouho uvědomit si, o koho vlastně jde. Děj byl překombinovaný, hlavní hrdina vyvázl ze všeho, Alex se objevil v nejvhodnější chvíli, ale jak se vlastně dostal na správné místo, nechápu. Legie byl postava naprosto navíc, dodával jen prvek děsivosti. Proč Malcolm investoval do odvykacího centra jsem taky nepobrala. Atd, atd. Přitom autor nemá zcela blbý styl. Možná někdy v budoucnu zkusím další díl, ale po tomto utrpení se do něj rozhodně nepohrnu..
Lehká, čtivá, příjemně mě vytáhla do děje. Úplně vidím ten děj zfilmovaný, zvláště závěrečných 5 odstavečků..
Kniha se mi líbila, patří mezi takové lehčí ve svém žánru. Hlavní hrdinka mi přišla v pohodě, jen mi vadilo věčné "obracení očí k nebi" :-) Další díl si přečtu ráda.