Nestorkea Nestorkea komentáře u knih

Nultá hodina Nultá hodina Lotta Lundberg

Zajímavá kniha. Její přirovnání k Cunninghamovým Hodinám je velmi trefné. V prvních několika kapitolách jsem trochu tápala, ale pak jsem se chytla a knihu nemohla odložit. Osudy všech tří žen jsou zajímavé a nutí člověka přemýšlet. Trochu se místy prolínají a nechávají dostatek prostoru pro vlastní myšlenky, každý si může děj vyložit trochu jinak..

04.06.2019 4 z 5

Podivné město Podivné město Ransom Riggs

Příjemná čtivá oddechovka, sice pro jinou věkovou kategorii čtenářů, ale na relax je fajn. Propracovaností se třeba s Harry Potterem nedá srovnávat, ale neurazí, spíš mile pohladí. I když závěr tohoto dílu byl velmi překvapivý!

30.05.2019 4 z 5

Kudy vchází světlo Kudy vchází světlo Louise Penny

Opět nádherná kniha. Ačkoliv detektivní, milá a příjemná. Přála bych si poznat muže jako je Gamache a lidi i prostředí vesničky Three Pines. Jak bylo již několikrát zmíněno, sérii je nutné číst popořadě jak byla napsána. Pak se vše krásně prolíná a s každým dílem přirůstá blíže k srdci čtenáře.

30.05.2019 5 z 5

To mi zaplatíš To mi zaplatíš Lisa Jackson

Mně se to líbilo, až do konce jsem netušila, jak příběh dopadne. I přes množství postav jsem v nich neměla guláš a vše ubíhalo v příjemném tempu.
Jen překladatel by si měl přečíst něco o koních, docela bych chtěla vidět někoho, kdo pouští koně do výběhu s udidlem, a jak s ním ten kůň cinká... A plácat koně po čumáku bych taky nedoporučovala :-)

17.05.2019 4 z 5

Zápach odlivu Zápach odlivu Håkan Östlundh

Mně se to líbilo. Žádné velké absurdity, hlavní vyšetřovatel s rodinou sympatičtí, postavy reálné. Že bych se v průběhu četby nudila, říci nemohu. Pro mě to byla příjemně čtivá knížka.

02.05.2019 4 z 5

Osm ran z lásky Osm ran z lásky Jan Mach

Neurazí. Zajímavá sonda do historie. Psáno místy trochu zmateně.

25.04.2019 3 z 5

Malé temné lži Malé temné lži Sharon J. Bolton

Sharon opět nezklamala.

09.04.2019 5 z 5

Chov Chov Kenzaburó Óe

Kniha byla bezesporu zajímavá, poslední povídka se mi líbila moc. Asi bych nemusela vědět, že jsou na světě lidé, kteří očichávají zadky hárajícím fenkám. A mám pocit, že autor má nějaký problém se svým pindíkem. Jinak souhlasím s níže napsanými komentáři.

05.04.2019 3 z 5

Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

Příjemně ubíhající oddechová detektivka. Nemusíte u ní moc přemýšlet, není zbytečně překombinovaná a vraha jsem neodhadla. Hlavní hrdinové jsou sympaťáci, konečně někdo, kdo netrpí sebevražednými sklony, alkoholismem, sexuální náruživostí ani jinou patologií.

20.03.2019 4 z 5

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Krásná pohádka pro dospělé, místy i trochu děsivá. Těším se na další díl.

15.03.2019 4 z 5

Deník: Leden - Duben 1943 Deník: Leden - Duben 1943 Ruth Laskier

Krátký deníček, jednohubka. Zachyceno, co zachyceno být mělo.

07.03.2019 4 z 5

Nebe, na němž nesvítily hvězdy Nebe, na němž nesvítily hvězdy Rainer M. Schröder

Nepřidávám hvězdičky, protože jsem knihu nedočetla. Nebyla špatná, styl psaní mi vyhovoval, téma bylo zajímavé, ale do čtení jsem se musela nutit. Třeba se s ní někdy v budoucnu setkám znovu a sedneme si..

07.03.2019

Krásné tajemství Krásné tajemství Louise Penny

Začátek se mi trochu vlekl a měla jsem trochu zmatek v postavách mnichů. Ale druhá polovina knihy byla úžasná. Naprosto mě dostala část, kde Gamache s nadřízeným mluví k Jean Guyovi, každý do jednoho ouška- jeden zástupce dobra a druhý toho zkaženého. Beauvoir nám krásně ukazuje, jak nás naše závislosti a démoni dokážou zničit. Doufám, že se v příštích dílech dokáže s temnotou poprat.

06.03.2019 5 z 5

Lenka Podkolenka Lenka Podkolenka Jiří Žáček

Krásný sešitek s pohádkou, jako malá jsem ji milovala, teď se líbí i další generaci :-)

21.02.2019 5 z 5

Do školky za kamarády Do školky za kamarády Renata Kaminská

Tenhle typ knížek pro děti nemusím, ale překvapila mě milými příběhy, které měly hlavu a patu, i celkem hezkou slovní zásobou.

21.02.2019 4 z 5

Budulínek Budulínek František Hrubín

Krásná knížka, milé poučné příběhy a krásný jazyk.

21.02.2019 5 z 5

Dobrodružství za plotem Dobrodružství za plotem kolektiv autorů

Moc duchaplné příběhy nejsou, slovní zásoba také pokulhává. Dceři (4roky) se líbila, ale mě z hlediska kvality literatury nezaujala.

21.02.2019 3 z 5

Schindlerův seznam Schindlerův seznam Thomas Michael Keneally

Výborná kniha. Ačkoliv jsem viděla film a věděla, jak příběh skončí, četla se velmi dobře. Místy jsem se trochu potácela ve jménech, ale to na kvalitě nikterak neubírá.

20.02.2019 4 z 5

Dívky od svaté Magdalény Dívky od svaté Magdalény V. S. Alexander

Přečtena v rámci ČV. Ne, že bych milovala kláštery, ale mám slabost pro Irsko. Kdysi jsem viděla stejnojmenný film, který se dějem lišil, ale podstata je stejná. Kniha je velmi silná, nedovedu si představit, jakou bezmoc musely dívky a ženy prožívat, a to mnohdy z banálních důvodů. Že za ně mohla rodina rozhodnout, uvěznit je a zavrhnout. A snad ještě děsivější se mi zdá, že to probíhalo poměrně nedávno.

15.02.2019 4 z 5

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová