Nibiru komentáře u knih
Tak, dočteno, za dva dny, což je celkem rekord. Co napsat k této knize z edice ČK, pro kterou jsem sáhla, abych trochu změnila žánr literatury faktu, který jinak čtu již dlouhé roky.
Je to šestá kniha od této autorky, kterou jsem četla, a vyvolala ve mně beze sporu nejvíce rozporuplných emocí. Ztotožňuji se s názorem čtenářky Lembac, neboli je s podivem, že se ze Sína, pod tíhou všeho, čemu byl od dětství vystaven, nestal psychopat, ale dokázal to vše překonat, jak jinak, díky lásce a odvaze statečné Callie. No ano, středověk byla velmi těžká doba, v níž násilí a vraždy byly dennodenním řešením všech lidských záležitostí, a spravedlnosti bylo jako šafránu. Přesto však autorka nadělila Sínovi, velice sympatickému hrdinovi, na můj vkus až příliš krutý úděl. Nemyslím si, že něco takového je možno přestát, a přitom si zachovat zdravý rozum a smysl pro čest, bez následků na povahu a na duši. Ale to je jedno, je to koneckonců oddechový román. Až na to, že jsem u této knihy spotřebovala příliš mnoho papírových kapesníčků....City se mi střídaly jako na houpačce, na jedné stránce slzy, na druhé už zase přes slzy smích, a tak stále dokola:-) Autorka zde dokázala bravurně spojit smutnou scénu s veselou:-) Ale konec knihy, těch pár posledních stránek jsem fakt pro slzy ani nemohla dočíst.... Moc jsem oběma hrdinům ten zaslouženě šťastný konec přála, i když to vůbec nadějně nevypadalo....
Pro ty některé neustále se opakující fráze dávám tentokrát jen 4 hvězdy.
Za tuto knihu jsem moc ráda. Autora jsem objevila díky seriálu Vetřelci dávnověku, kde často vystupoval. Bohužel v r. 2012 zemřel na rakovinu, což je nesmírná škoda, protože tato jeho kniha vypovídá o jeho erudici a širokých znalostech. Zpracovává velmi zajímavé téma, které se ve světle nových arch.objevů jeví stále aktuálnější, a sice, že lidská civilizace na naší planetě je o tisíce, snad i statisíce let starší, než dnešní věda uznává. Obsáhle rozebírá důležité archeologické objevy posledních let, jako např. Göbekli Tepe, nálezy v Glozelu ve Francii, nálezy mumií v Tarimské pánvi v Číně, a probírá i hypotézy o Lemurii a Atlantidě, což mě osobně hodně zajímá, a věřím, že tyto civilizace zde existovaly. Na druhou stranu čtenáři objasňuje do detailů, čeho všeho je schopná současná archeologie ve "jménu svých zavedených dogmat", a že i vrcholoví akademici se neštítí doslova pořádat hon na čarodějnice na všechny nevinné lidi jenom za to, že zveřejní nálezy nebo teorie, které nezapadají do "jejich uznávaného vědeckého rámce". Místy jsem si při četbě knihy připadala jako bych sledovala soudní proces, který vedla nějaká zkostnatělá středověká inkvizice, a ne orgány "osvíceného" 20 a 21. století. Není divu, že je tolik archeologických nálezů, které jsou zahrabány někde v depozitářích muzeí, protože jsou "vědeckou obcí" okázale přehlíženy jako "údajné padělky" nebo "nemožné artefakty, které v těch dobách přece nemohly vzniknout".
Kniha je celá napsána velmi poutavě, přitom věcně a logicky, a velmi dobře se čte. Na konci je takový souhrn všech údajů o dávných civilizacích, aby si to čtenář shrnul sám pro sebe, a aby to dávalo jako celek smysl. Myslím, že jde o velmi zdařilý literární dokument, jehož pravý dosah ukáže až budoucnost, s tím, jak budou postupně odtajňovány a objevovány další "nemožné" archeologické nálezy.
Odvaha, statečnost, smysl pro čest a spravedlnost, mužnost, věrnost, oddanost dobré věci a samozřejmě i láska a obětavost, to jsou atributy, prolínající tento příběh hlavních hrdinů, z nichž každý svádí svůj vnitřní boj. Nakonec vše samozřejmě dobře dopadne, kniha se dobře čte, není překombinovaná a přitom je i docela napínavá. Tuto autorku milostných historických romancí právem zařadím mezi své oblíbené. Zatím všechny knížky,které jsem od ní četla, se mi líbily.
Toto je moje třetí kniha od autorky a je ze všech nejméně povedená, aspoň podle mého vkusu.
Tři hvězdy dávám za sympatického hrdinu a jeho rozporuplný vztah k synovi, ale nemůžu uvěřit, že by mohl, byť i v příběhu, spadajícím do Červené knihovny, vykonávat tak vysokou státní funkci bez toho, aby někdo odhalil jeho stěžejní handicap.
Velmi dobře zpracovaná knížka, ač útlá, tak zcela pokrývá všechny potřebné informace, které normální člověk potřebuje, aby identifikoval létající návštěvníky zahrady či krmítka.
Hledala jsem přehlednou knížku, kde by byly fotky ptáčků a nikoliv kresby, protože dle mého názoru fotku žádná , byť i sebelepší kresba nemůže nahradit.
Provedení je na křídovém papíře a popis včetně důležitých a zajímavých detailů, jako je např. délka života, počet vrhů, druhy hnízdění a výskyt ptáčků doplňují tuto zdařilou knížku.
Hodí se i pro zvídavé děti, kterým je takto nenásilnou naučnou formou předávána informace, že ptáci jsou nedílnou součásti přírody a bez nich by nastala ekologická katastrofa.
Výborná knížka pro všechny, kteří se nebojí přiznat, že partnerské vztahy jsou složitější, než cokoliv jiného a neváhají přijmout rady od člověka nanejvýš v tomto oboru fundovaného - dr. Plzáka. Mám jeho knihy o partnerství s pořádným nádechem humoru velmi ráda.
Pro všechny lidi, aby se jim otevřely oči a pochopili, že to, jak se dnes praktikuje sex na fyzické rovině, vede jenom k jedinému: katastrofálnímu přemnožení lidstva, které už planeta přestává zvládat!
Knihu jsem poprvé četla jako -náctiletá, ale neztratila nic ze své děsivé tajemnosti až mystičnosti ani dnes, prostě je to klasika, jedna z nejlepších detektivek ze staré dobré mlhavé Anglie, jaká kdy byla napsána a právem by měla být v knihovně každého knihomola.
Jsem velmi ráda, že všechny knihy J.Wojnara mám ve své knihovně, protože obsahují znepokojující, originální hypotézy o mnoha záhadných skutečnostech naší historie.
Milovníci archeoastronautiky si při čtení jeho knih rozhodně přijdou na své.
Doporučuji!!!
Opět staré známé klišé - slabomyslná, rozporuplná hrdinka, která dělá všechno možné, jen nepoužívá zdravý rozum.
Upřímně- nevím, co na ní hlavní hrdina vidí.
On na rozdíl od ní je vykreslen velmi dobře, výstižně a v souladu s dobou, ve které žije - ryzí, tvrdý chlap, válečník a čestný muž.
Bohužel má někdy Shannon Drake snahu dělat ze svých hrdinek slabomyslné bytosti s rozumem IQ tykve, zato však nymfomanky.
Tato kniha je jednou takovou, prostě autorka umí psát i líp. Asi to záleží na tom, v jakém duševním rozpoložení se při psaní právě nachází.
Moje oblíbená spisovatelka, umí krásně zachytit atmosféru podmanivého jiskření mezi mužem a ženou, a kdo má rád pikantní popis erotických scén, barvité vylíčení pocitů a vjemů, jakož i myšlenkových pochodů, které se odehrávají hlavním protagonistům v hlavě při milostných hrátkách, vřele doporučuji. Autorka umí přesně vystihnout hranici, kdy není při vyprávění nudná ani frivolní.
U této knížky jsem se bála a napětím jsem sotva dýchala. Pravá strašidelná atmosféra a děj napínavý od začátku do konce.
Dostala se mi do ruky jako brak, ale na dobu, kdy vznikla, směle může konkurovat nejdramatičtějším klasickým i novodobým hororům. Doporučuji!!
Jedna z nejlepších detektivek, jaké jsem kdy četla. Doslova hororová, mrazivá atmosféra rodového sídla, protkaná mysteriem záhadných zločinů udržuje v napětí od první do poslední stránky, a rozuzlení je zdrcující. Naprosto nečekané.
Trilogii hodnotím z pohledu čtenáře v teenagerském věku, kdy jsem ji četla. Napínavé, dobrá zápletka, zkrátka Souček uměl.
Škoda, že brzy umřel, mohl napsat více knih na téma záhad, kterých je kolem stále dost.
Já dávám knize jenom tři hvězdy, a jsem hrozně zvědavá na další díly, které jsem si zakoupila v dobré víře, že se opravdu dozvím něco převratného. Bohužel, opak je pravdou. Přestože údajný převratný objev Síně záznamů pod Sfingou v Bucegi byl už realizován v r.2003!!!!, tak do dneška oficiálně nebylo zveřejněno z tohoto údajně úžasného objevu ani Ň!!! A to je opravdu dost divné, i když za tím stojí úsilí Illuminátů a židozednářů vše tutlat a utajit. Ostatně, my, co se o tyto věci zajímáme, tak víme, že válka v Iráku, resp. okupace USA fašounů do Iráku nebyla ani kvůli ZHN ani kvůli ropě, ale právě kvůli objevu mimozemských artefaktů. Aspoň to už přiznali. V knize se píše, že údajně rumunská vláda přislíbila, že bude postupně veřejnosti údaje odtajňovat, nicméně za více jak 22 let od objevu se nestalo vůbec NIC!! A to je opravdu podivné, a vzbuzuje to podezření. Viděla jsem sice několik dokumentárních filmů o rumunské sfinze v pohoří Bucegi, ale ani náznak toho, že tam našli nějaké jeskyně, potažmo tunely!! Rovněž v knize není ani jeden jediný pádný důkaz o tom, že to není pouhá sci-fi. Jediné, co je zde pravdivé, a co lze ověřit, jsou tvrzení Mr. Massiniho, jakožto čelního představitele Bilderbergu, o "jejich" plánech se světem, s lidmi a o tom, jak manipulují světovým děním. To ale není žádné tajemství, a kdo nepostrádá konceptuální gramotnost a "nespí", tak už dávno ví, co je DS a kdo skutečně vládne tomuto světu. Není žádná demokracie, ani svoboda, ani vláda lidu, jenom TEMNOTA a ZLO za vším. Takže moje shrnutí knihy je, že jsem se nic světoborného nedozvěděla, a zatím na údaje v knize pohlížím jako na nepříliš povedené sci-fi.
Další z knih, zabývajících se hrůzným tématem satanismu a jeho odporných rituálů. Pravdivý!! příběh ženy, oběti, která byla od miminka podrobována zrůdným mučením a praktikám MK-ultra, tj. vymývání mozku, kdy tuto techniku "objevili" už za války nacisté. V dnešní "moderní" době je ovšem na satanistických obětech dovedena k takové dokonalosti, že osoba, která se tomuto podrobí, trpí celoživotně disociativní poruchou rozpadu osobnosti a velmi těžko se dokáže znovu zapojit do normálního života, naplněného citem, empatií a humánními morálními zásadami. Je třeba zdůraznit, že lidé, resp. entity, které satanismu propadly a praktikují ho v běžném životě, už snad ani za lidi nelze považovat. Protože zločiny proti lidskosti, které zvráceně praktikují na svých obětech, nemůže normální mysl vyplodit. Tito jedinci opravdu věří v "temnou stranu" Vesmíru, ve zhmotněné ZLO, tím pádem mu zaprodali svou duši a přišli o své lidství. Bohužel, lidstvo žije v Matrixu, a skutečná tvář systému, který svět ovládá, má tvář ZLA a jeho náboženství je satanismus. Tento odporný fenomén v současnosti připravuje cestu totálnímu zotročení lidstva vytvořením tzv. NWO. Všechny světové politicko-ekonomické vládnoucí vrstvy, korporace, elity mu upsaly svou duši a praktikují jeho ohavné rituály, počínaje sexuálním zneužíváním dětí a konče jejich rituálním vražděním za účelem získání nejdražší drogy ze všech: adrenochromu. To, co autorka popsala ve své knize, je jenom kapka v oceánu , v jehož odporných vlnách každoročně zmizí statisíce nevinných dětí. Je třeba, aby hodní lidé přestali zavírat oči a tvářit se, že je vše v pořádku, protože ono už dlouho není, Agenda NWO má totiž datum dovršení projektu: 2030!!
Drsná, brutální, syrová svědecká výpověď skutečně prožité části života, o kterou se s širokou veřejností podělila v této knize sama autorka, Sarah Forsythová. Za její odvahu a sílu jí vzdávám hold a vřelý dík. Ale znovu se musím ptát, poté, co už jsem přečetla několik knih s touto problematikou: V jakém světě to vůbec žijeme? Je to "ono osvícené, pokrokové, humanistické 21. století, nebo nějaký jiný okleštěný matrix", který si na rovnoprávný svět jenom hraje?! Spíše to druhé. Jsem zhnusená z pokryteckého politického systému, v němž politický a právní establishment, který je nadstandardně odměňován z kapes daňových poplatníků, nejen že není schopen, ale ani ochoten (jak z knihy bohužel vyplývá) s těmito zločiny proti lidskosti účinně zatočit a skoncovat. Ba co víc, přímo v Amsterodamu si městští konšelé pochvalují, jak bohaté zisky jim z tohoto "obchodu s bílým masem" plynou do městské kasy!! Neslýchané!!
Na tomto hrůzném životním osudu autorky se jasně ukazuje, jak prohnilý a nefunkční je celý kapitalistický systém i se svým pochybným "západoevropským" právem, Právem, které, místo aby účinně pronásledovalo a trestalo tyto zločiny proti lidskosti, buď zavírá oči úplně nebo je tak zkostnatělé a vlažné, že zločinci se smějí a oběti jsou po tristních soudních procesech ještě více frustrovány směšnými tresty, které zločinci vyfasují. Ani v případě Sarah tomu není jinak. Holandské právo je v tomto jasným "unikátem" , ale ani u nás to není o moc lepší. Zákon vždy více chrání obviněného, jak jeho oběť. Proto považuji celý systém "západoevropského práva" za naprosto zcestný, a politický systém, který ho stvořil, za špatný. Ne nadarmo jedno z biblických Desatera přikázání praví: Oko za oko!! Ale to by samozřejmě v těchto odporných zločinech a obchodech se sexem nesměli být namočení i "zástupci práva a spravedlnosti", což je i v knize jasně demonstrováno - obchodníci s "bílým masem" měli podplacen nejméně jeden celý policejní sbor v Amsterodamu.
Co dodat? Dokud toto "novodobé otroctví" bude existovat v tomto světě v jakékoliv míře a podobě, dokud bude korupce přetrvávat v systému bezpečnostní a právní moci státu, dokud nebude dostatečně silná politická vůle k tomu, aby přestala před tímto obludným problémem zavírat oči, a dokud i sami lidé budou lhostejní a sobecky uzavření ve svých "soukromých maloměšťáckých ulitách", dotud se nic nemá šanci změnit.
V kapitalismu, kde je byznys a peníze nadřazen všem morálním a etickým hodnotám, a který je záměrně deklarován za "demokratický systém", nelze ovšem žádnou nápravu rozhodně očekávat. Jiný systém? Asi ano, otázka je, jaký.
Zlo má mnoho podob, a pokud mu dáme svou lhostejností šanci vítězit, do té doby bude žen, dívek a dětí s podobným osudem, jako měla Sarah, jenom přibývat.
Tento geniální vědec a spisovatel mě přitahuje nejen svými poutavými knihami, ale i proto, že měl původně německé příjmení (které je shodou okolností stejné jako to moje:-)), a ačkoliv původem z Ruska, prožil většinu života ve Francii, kde si také změnil jméno:-). Kniha vyšla v 90.letech min.století, ale dostala jsem se k ní až nyní. Ale to vůbec nevadí, přesto, že některé v ní zmiňované záhady už jsem znala, některé pro mě byly i tak zcela nové (např. Kašpar Hauser nebo Henry Cavendish). Je mnoho záhadných událostí v historii, které nejdou dost dobře rozumem pochopit. Líbí se mi jeho hypotézy o Rozumových bytostech (rozuměj mimozemšťanech), kteří nás všelijak "testují", podobně jako my testujeme např. šimpanze nebo zkoumáme chování slonů či mravenců. Proč si jenom člověk osopuje právo, že je na této planetě ten nejinteligentnější?? Přece argument, že "ovládáme" hmotu a něco budujeme (a plundrujeme přitom přírodu) nemůže obstát už jenom z toho důvodu, že tuto agresi a toto úsilí máme zabudované v genech. Je možné, že jiná inteligence nemá zapotřebí žít technokraticky, ale naopak v sepětí s přírodou, a tudíž žádné průmyslové ani jiné aglomerace k životu a k přežití nepotřebuje. (Delfíni, sloni, mravenci, hypotetičtí obyvatelé podzemních světů)....
Tato fakta ovšem nijak nevyvrací moje přesvědčení, že na této planetě v minulosti operovali různí E.T., a takové monumenty, jako je např. proslulý Baalbek nebo Puma Punku, jsou jejich výtvorem.
Mám všechny knihy E.von Dänikena, které u nás vyšly. Vpodstatě díky němu a jeho knížce Vzpomínky na budoucnost, kterou jsem četla někdy v 16 letech! jsem byla uvedena do této "neučebnicové alternativní historie", a jak se na tomto poli během svého života neustále sebevzdělávám, tak musím panu Dänikenovi vzdát hold a obdiv za to, že měl v tzv. Době temna 20. stol" tu odvahu, položit doslova kacířské otázky. Postavil se tak, tehdy úplně sám!!, celému vědnímu oboru, který v té době byl, a v mnoha ohledech zůstal až do dneška, zatvrzele konzervativní. Jeho přínos archeoastronautice je obrovský a nezpochybnitelný. Naprostou většinu destinací, o nichž ve svých knihách dopodrobna píše, sám osobně navštívil a prozkoumal, takže mnohé jeho knihy jsou takové archeologické cestopisy. V knize Omyly v zemi Mayů rozebírá znovu skvosty mayské architektury včetně záhadných artefaktů, jejich popis dokládá mnoha barevnými fotografiemi, což je velmi důležité z hlediska zapamatování si - čtenář vidí, o čem autor píše, hned na fotografii. Protože obyčejný člověk se do většiny popisovaných destinací nedostane - ať už z důvodů finančních nebo bezpečnostních. Některé nálezy jsou doplněny o ty nejnovější vykopávky a také o nová zjištění (teprve nedávno bylo zčásti rozluštěno mayské písmo). Velmi zajímavé jsou nálezy stovek dokonalých koulí na území Kostariky a Guatemaly, které jsou roztroušeny po rozsáhlém území a některé!! dokonce na vrcholcích Kordiller!! Těch důkazů o mimozemské přítomnosti na naší planete je dnes už tolik, že celkem nechápu, jak ještě někdo dneska může tuto teorii pokládat za zcestnou.