NicaCola komentáře u knih
Samozřejmě jsem to vzala naopak a napřed jsem zkoukla seriál na Netflixu a teď začínám cist knihy :-D Seriál mě moc bavil a myslím, že tahle knižní série se zařadí taky mezi moje oblíbené:)
Pro mě jedna z těch slabších harlequinek:) Ale jsem ráda, že jsem se k ní díky štafetě dostala a zavzpomínala na časy, kdy jsem je mamce tajně kradla a četla po večerech :-D
Tento díl se mi líbil stejně jako ten první. Nechyběla romantika, erotika, akce a napětí. Těším se na další díl a pokračování téhle super série :)
Danred. Můj nový oblíbený knižní hrdina:) Ke knize jsem se dostala díky knižní štafetě, přičemž nám knihu poslal sám autor a já mu chci tímto komentářem strašně moc poděkovat. Poděkovat za to, že jsem byla mezi pár vyvolenými a knihu jsem si mohla přečíst. Poděkovat za to, že mi představil naprosto úžasný, nový magický svět, do kterého se ráda zase vrátím. A především mu chci poděkovat za to, že i v naší zemi se můžeme setkat s příběhem tak parádním, jakoby ho napsal sám Brandon Sanderson (jeden z mých nejoblíbenějších autorů fantasy).
Děkuji a... nechť Vás hvězdy ochraňují!
Ke knize jsem se dostala díky štafetě. Zaujala mě svoji obálkou, která je podle mě hrozně povedená. První polovina knihy už tak povedená ale nebyla. Postavy byly nudné, příběh běžel moc rychle a bylo to celé takové... zvláštní. Od druhé poloviny knihy se to zlepšilo. Pak přišel konec a ten mě docela zaujal, i když jsem skoro od začátku tušila, že to takhle skončí
Kniha se ke mně dostala díky štafetě na mém knižním instagramu (nicacola_knihy). Jsem nakonec ráda, že jsem si knihu nekoupila domů. Ale jsem i ráda, že jsem měla možnost si ji přečíst.
Kniha je neuvěřitelně čtivá, každá kapitola nás nutí číst dál a dál. Zajímalo mě, jak to s hlavní hrdinkou dopadne, ale takový konec jsem nečekala. Byl takový... nijaký. Romantická linka tady žádná nebyla, i když anotace na knihu jí nabízí. Ne, opravdu nečekejte žádný vztah mezi Maren a Leem. To, že by se měli chuť navzájem zežrat...tak toho se taky nedočkáte :-D Možná něco nabídne ten šílený konec knihy... ale neprozradím samozřejmě co :) Knihu bych úplně nezavrhla, ale dál ji doporučovat taky nebudu. Na film se určitě podívám.
V tomto díle se udála spousta důležitých věcí. Příběh Mii mě stále baví, těším se na poslední díl.
Můj syn (4,5roku) si knihu koupil na výletě a je z ní nadšený :) má rád roboty, takže čteme každý večer před spaním:-D
Nikdy nepřestanu Brandona vychvalovat až do nebes! Druhý díl mi přišel o malinko slabší než díl první, ale nejspíš to bylo tím, že nás autor prováděl po Výhledu na hvězdy a nebyl moc prostor pro více akce. Jsem ráda, že jsem se zase něco dozvěděla o M-botovi (ačkoliv ke konci knihy se mi málem zastavilo srdce...). Objevily se nové postavy, které si musíte zamilovat (Pára!) a některé budete z duše nenávidět. Dostáváme se k srdci (doslova) Pátračů a dokonce i Hrůzoslimačka odhalí svá tajemství.
10*/5*
Prozatím nejlepší kniha, kterou jsem pro letošní rok přečetla...
Tak tohle se opravdu nepovedlo. Po knize jsem pokukovala již nějakou dobu, zaujala mě především obálka a trošku i anotace... princ? Královská rodina? To beru!
A byla to chyba. Kniha vůbec neutíkala, táhla se jako sopel. Příběh byl úplný průšvih...totální příběh bez příběhu. Jen samé "má mě rád, nemá mě rád. Proč mě nemá rád? Měl by mě mít rád" :-D
Hlavní hrdinka Clara mi nebyla ani trošku sympatická, byla absolutně bez vlastního názoru. Hloupoučká. Princ Alexandr se k ní nechoval vůbec hezky, obzvlášť na konci knihy.
Dalšímu dílu dám šanci pouze v tom případě, že už nebudou na trhu žádné jiné knihy k přečtení:-D
Od druhého dílu této série jsem dostala přesně to, co jsem čekala. Kniha utíkala stejně rychlým tempem jako první díl (díky za krátké kapitoly). Dozvěděli jsme se spoustu informací, které nám v předešlém díle unikaly.
Rozhodně jsem spokojená i s výběrem Hawthornea a teším se na další díl ;)
Tahle kniha byla dechberoucí. Dostala jsem se k ní díky štafetě na instagramu a díky bohu za to! S "onlajnofkama" zkušenosti mám, takže jsem se během čtení neztrácela a ani jsem nepotřebovala slovíček vzadu v knize.
S hlavním hrdinou knihy jsem sympatizovala, na konci jsem si málem okousala gelové nehty :-D Pro hráče online her rozhodně doporučuji:)
Knize dávám tak 2,5 hvězdiček. Jelikož se jedná už o několikátou knihu ze série, tak jsem tušila, co mám očekávat. Občas jsem se pousmála, občas zakroutila očima. Nápad s archipenistkou byl super :-D
Tato série neurazí, je to pohodové čtení na jedno, max dvě odpoledne:)
Hrůzu nahánějící hororový román? Vůbec ne... Romantika? Dočkáte se trošky flirtu... Napětí? Kapka... Nechutnosti? Tak těch tam pár je! :-D
Nejlepší postava na celém příběhu je zaručeně Thomas. Jeho sarkasmus je naprosto dokonalý a možná jen díky němu jsem knihu nezahodila tak v polovině příběhu. Kniha byla předvídatelná, vraha jsem uhodla hodně brzy.
Ale! Závěr knihy byl super, líbilo se mi, že nás autorka nalákala na druhý díl a zároveň nám v poznámce vysvětlila, co bylo podle skutečné události a co si vymyslela.
Sleduj můj knižní bookstagram: nicacola_knihy. :)
Od knihy jsem dostala malinko méně, než jsem očekávala. Ale i přesto mě příběh bavil. A co bylo nejlepší? Kapitoly na stránku a půl :-D
Opět musím dát jen jednu hvězdu, stejně jako u prvního dílu. Knihu jsem vzala do ruk hlavně proto, že ji mám koupenou doma a na doporučení kamarádky. No ale zjistila jsem, ze tohle vážně můj šálek čaje není a nebude :-D uvidím, jestli se pustím i do toho posledního dílu ...
Knihu jsem si koupila, protože mě zaujala obálka. Až v průběhu děje jsem pochopila, co doopravdy naznačuje. Příběh nebyl špatný... zakázaná láska, YoungAdult, magie... ale něco tomu chybělo. Spousta věcí mi nebyla jasná, některé věci byly málo vysvětlené.
Jednu hvězdičku ubírám za šíleně uplakanou, vystrasenou hlavní hrdinku. Její chování mi lezlo krkem. Druhou hvězdu musím dát pryč za předvídatelný, nudný příběh. V prvním díle jsem se občas zasmála, ale tady vůbec nic. Ale na příběh Jane se moc těším...tam to bude určitě super;)