NicaCola NicaCola komentáře u knih

Pozorovatel smrti Pozorovatel smrti Chris Carter

Chris Carter opět nezklamal! Pozorovatel smrti je dechberoucí, napínavý a místy opravdu mrazivý thriller, který čtenáře vtáhne hned od první stránky. Příběh inspirovaný skutečnými událostmi vás nenechá vydechnout – a ta husí kůže? Zaručená.

Carterův styl je strhující, temný a plný nečekaných zvratů, které vás donutí otáčet stránku za stránkou. Pokud milujete tuto sérii stejně jako já, rozhodně nebudete zklamaní;)

27.11.2024 5 z 5

Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Martin Moravec

Jedna z nejlepších knih, kterou jsem za letošní rok četla...

24.11.2024 5 z 5

Zmámeni Zmámeni Emily McIntire

Já vím, že nikdy nebudu fanda této knižní série. Také ale vím, že další díl si zase koupím a ráda přečtu. Ono se to čte tak nějak samo. Poprvé se v této sérii setkáváme s hlavními hrdiny, kde jsou vyměněné role, tzn hlavní hrdina je klaďas a hlavní hrdinka je padouch (padoušnice? :-D).

Jelikož jsem si nečetla žádné recenze, byla jsem touhle výměnou mile překvapená. Nick i Evelina mají šílenou, hnusnou minulost, na kterou se oba snaží zapomenout, ale která je oba pošramotila. I když od začátku knihy vím, jak příběh dopadne, čtení jsem si užila.

18.11.2024 3 z 5

Rod plamene a stínu Rod plamene a stínu Sarah J. Maas

Opět neskutečná jízda...
"S láskou je všechno možné."

05.11.2024 5 z 5

Osud hněvu a plamene Osud hněvu a plamene Kathleen A. Tucker

Ke knize jsem dostala díky knižní štafetě a musím říct, že jsem za to ráda. Knižní žánr romantasy je prostě moje srdcovka. Kniha z našeho obyčejného světa přenese hlavní hrdinku do světa magie, elfů a upírů. Romy je neustále ve střehu a snaží se v novém světě plném magie přežít. Samozřejmě jí to neusnadňuje král Zander, který ji nenávidí, jelikož si myslí, že mu zabila rodiče. Ale co když mezi nimi přeskočí jiskra? No jasný, že přeskočí! :-D Potřebuji další díl, prosim:))

19.10.2024 4 z 5

Odhalená pravda Odhalená pravda Elizabeth Briggs

Super série a úžasné ukončení. Někde jsem četla, že další díl bude o Jordanovi a Stelle! A na to se fakt těším!

"Co takhle pusu pro štěstí?"
"Co takhle pěstí do ksichtu?"

01.10.2024 5 z 5

Železný plamen Železný plamen Rebecca Yarros

Rozhodně se jedná o jednu z nejlepších knižních sérii, kterou jsem za poslední dobu četla.

"Vždy řekni, co máš na srdci a nikdy se neomlouvej za to, co cítíš!"

26.09.2024 5 z 5

Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

Moje první přečtená kniha od Hoover a z knihy mám všelijaké pocity. Rozhodně se mi líbí autorky styl psaní.. líbily se mi jisté pasáže, prolínání minulosti s přítomností, autorka si mě získala i tím, že jsem prostě potřebovala vědět, jak to tenkrát bylo!

Co už se mi tak moc nelíbilo, bylo chování hlavní hrdinky Tate. Vždyť ona neměla žádnou sebeúctu. On kývne, ona jde! Také se mi zdálo, jako by hlavním hrdinům knihy nebylo okolo pětadvaceti, ale ke čtyřiceti! Jejich myšlenkové pochody byly hrozně moc dospělácké... obzvlášť když autorka popisovala Milesovu minulost jeho očima... tomu jsem pořád nějak nevěřila, že by takhle mluvil nebo přemýšlel osmnáctiletý kluk.

Sumasumárum... romantický příběh pěkný, zápletka zajímavá. Od autorky si ráda ještě někdy něco přečtu:)

02.09.2024 3 z 5

Neonoví bohové Neonoví bohové Katee Robert

Od knihy jsem čekala trošku víc, ale už celkové hodnocení knihy mi mohlo napovědět. Těšila jsem se na řecké bohy, na řeckou mytologii, ale toho se v knihy nedočkáme. Moderní svět je popsaný jen zlehka, ráda bych jej prozkoumala více do detailů. Chemie mezi Hádem a Persefonou byla, ale stále mi tam něco chybělo. Opravdu nevím, jestli zkusím další díl.

29.08.2024 3 z 5

Měsíční čarodějky Měsíční čarodějky Elizabeth Briggs

Kniha byla čtivá, ale pro mě zatím nejslabší díl série. Ayla je super hlavní hrdinka, s jejím rozhodnutím na konci knihy souhlasím... už jen pro to, že mě Kaden v tomto díle pěkně štval. Nějaké peprné scény tu taky máme, ale jakoby to tentokrát nebylo ono... jakoby se to nehodilo do děje. Na knižní sérii nezanevřu, další díl si určitě přečtu. Zajímá mě, jak se bude vztah hlavních hrdinů vyvíjet dál:)

10.06.2024 4 z 5

Továrna na skořápky Továrna na skořápky Jiří Čechal

Je mi líto, ale tohle se moc povedlo. Zajímavá obálka, zajímavá myšlenka. Toť vše. Vadila mi spousta chyb v knize, ze začátku pro mě bylo utrpení se v postavách orientovat.

20.05.2024 2 z 5

Vetřelec Vetřelec Kristýna Trpková

No, co Vám budu povídat... pro mě nejslabší díl z celé série, ale nemůžu dát nižší hodnocení než 4,5 hvězdiček.

Laura v tomto díle více řešila své osobní dilema než samotný případ. Přišlo mi, že se více zajímala o to, jak urovnat svůj vztah s Adamem než o hledání vraha. Veroniky mi bylo docela líto, přišla mi v tomto díle trošku odstrčená.

Vraha jsme neměli šanci jen tak uhadnout, objeví se až na samý závěr knihy, ale líbilo se mi, jak celý příběh do sebe začal zapadat. Kniha se četla hezky, rychle a stránky ubývaly vcelku sami.

K závěru knihy se nechci moc vyjadřovat, abych se vyhnula spoilerům, napadají mě jenom otazky: WTF? PROČ? PROČ, PROBOHA?!

08.05.2024 5 z 5

Vesnice Vesnice Kristýna Trpková

..:: Déšť. Dlouhý a intenzivní. Neustává. Trvá několik dní a nocí. Jeho poslání je jasné - zmírnit škody napáchané neutuchajícími vedry, zachránit vše, pro co ještě není příliš pozdě. Kdesi v polích... se však ukrývá něco, co už žádným způsobem obnovit nelze - dávno prohraný boj, jejž nezvrátí ani liják a nejsilnější vichr. Pod hustým nánosem hlíny vyčkává tajemství. Vysílené jako okolní vegetace, mrtvé jako úroda zemědělců. Dřímá, tiše odpočívá, a i když se neschovává nijak hluboko, poslední roky zůstávalo skryté všem, kdo se potloukali kolem. ::..

Za mě opět vydařený díl téhle úžasné série. Je pravda, že tentokrát je kniha spíše zaměřená na hlavní kriminalistku Lauru a její tajemství, takže příběh zmizelých chlapců je vtlačen do pozadí. Nevadilo mi to, jsem ráda, že jsme se její tajemství konečně dozvěděli. Těším se na poslední díl :)

@nicacola_knihy

03.05.2024 5 z 5

Stvůra Stvůra Kristýna Trpková

Po delší době jsem si přečetla českou detektivku a já smekám! Zajímavá vražda, zajímavá zápletka a zajímavý konec. Vraha jsem odhadla vcelku rychle, ale i tak jsem se u knihy nenudila a rychle jsem četla, abych si svoji domněnku potvrdila.

01.05.2024 5 z 5

Zjizveni Zjizveni Emily McIntire

Nemůžu dát víc hvězdiček než tři. Prostě to nejde... hrozně mi v tomto díle chyběl popis doby, ve které se příběh odehrával, takže jsem si v jedné chvíli představovala středověk (hrady, králové, princové, nabírané šaty) a najednou se tam objeví auta a novináři.
Chemie mezi Sarou a Tristianem skoro nijaká, jejich chování bylo zvláštní a zmatené. Tristianův pen*s byl v knize zmíněn asi 35x a celkově se mi jejich vztah nelíbil. Hlavní postavy nemáte šanci si oblíbit nebo si na ně udělat nějaký názor, protože jsou naprosto prostoduché.
Na druhou stranu vím, že mi kniha zůstane dlouho v hlavě... hlavně ty šílené, "darkromancesex" scény :-D

09.04.2024 3 z 5

Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Tohle byla jízda! Je mi strašně líto, že už mám knihu přečtenou...přes půl roku jsem se na ní těšila a teď...je konec.
Knihu si musíte přečíst, pokud: máte rádi fantasy? Máte rádi romantasy? Milujete příběh na základě HateToLove? A co badboy a křehká hlavní hrdinka, která chce být písařka, ale najednou musí nastoupit do kvandrantu jezdců a bojovat o holý život?
Podaří se jí najít draka, který je jí předurčen? A je správné rozhodnutí věřit Xanderovi?
Já jsem si tenhle svět tak strašně moc zamilovala!
Vzlétni nebo zemři...

02.04.2024 5 z 5

Zmiz, dokud můžeš Zmiz, dokud můžeš Rebecca Zanetti

Opět super díl se sympatickou agentkou FBI Laurel a jejím parťákem Huckem. Tahle dvojka mě strašně baví, líbí se mi, jak moc si navzájem důvěřují, i když vlastně netuší, jak na tom jejich vztah je. Oproti prvnímu dílu se zde více řešily vraždy než jejich vztah, což mi vyhovovalo. Líbily se mi kapitoly, které byly vyprávěny očima vraha (kterého jsem mimochodem samozřejmě opět NEuhodla :-D).
Jediný, kdo se mi fakt nelíbí a nejsem asi jediná, je šílená Abigail. Tahle ženská měla zemřít už v prvním díle :-D Těším se na další díl:)

26.03.2024 4 z 5

Ďáblovo znamení Ďáblovo znamení Linda Kao

Musím v první řadě pochválit nápad na knihu. Příběh byl neokoukaný, zajímavý a dotažený až do konce, který mi vyrazil dech. Kniha je vyprávěna z pohledu Matta, který se svým otcem jezdí po státech a hledají společně Poznamenané. To jsou osoby, jenž přežili nehody, které přežít neměli. Sám Lucifer je poznamenal a oni teď okolo sebe šíří zlo.

Jelikož je Mattův táta Zasvěcený, tak jeho úkolem je hledat takové lidi a při nahromadění důkazů je musí upálit.

Matt ke svým sedmnáctým narozeninám dostane od táty jako dárek obálku, ve které dostane svůj první úkol, neboli Projekt. Jedná se o šestnáctiletou Rae, která přežije dopravní nehodu bez jediného škrábnutí, zatímco její otec zemře. Matt ji musí sledovat, sblížit se s ní a jestliže objeví Luciferovo znamení, musí vzít do ruky sirky a....

Dokáže Matt dotáhnout svůj Projekt do konce a stát se Zasvěceným? Co když se mu do cesty připlete láska? A co když Zasvěcení vůbec neexistují a jedná se jen o výplod tátovi fantazie?

22.03.2024 4 z 5

Začít znovu Začít znovu Mona Kasten

Knihu mám doma několik let a úplnou náhodou jsem se k ní konečně dostala. Přečteno za den a půl! Bylo to skvělé!
Příběh byl čtivý, působil na mě uvěřitelně a postavy nebyly ploché.

I když víte, že se něco ke konci pokazí.. I když víte, že to skončí dobře... Tak stejně otáčíte stránku za stránkou, protože tahle kniha se odložit nedá:) Těším se na další díl:)

18.03.2024 5 z 5

Princezna klamu Princezna klamu Danielle L. Jensen

Další romantasy kniha, která si očividně
svůj hype zaslouží. Od první kapitoly Vás vtáhne do děje. Hlavní hrdinka Lara je neuvěřitelná bojovnice, která je rozhodnutá svého manžela a jeho království zničit, aby tak zachránila svůj lid. Její manžel Aren je chlap, kterého musíte milovat.

Bavilo mě čekat na to, až si spolu padnou do oka a doufala jsem, že kniha neskončí cliffhangerem, čehož jsem se samozřejmě nedočkala :-D

Jednu hvězdičku jsem ubrala za politické, složité 'blábolení', které jsem měla vždycky chuť přeskočit.

15.03.2024 4 z 5