nicolettkaa komentáře u knih
Po přečtení prvních stránek jsem si říkala, že knížka bude pecka. Prostředí stvořené pro pořádně depresivní a ponurý příběh, což já mám ráda. Nakonec jsem ale moc nadšená nebyla. Nejvíc mě bavily pasáže z minulosti, ale to jen do té doby, než se Nils začíná vracet k domovu.
Mně, co by velkému strašpytly, v ději nic moc děsivého a strašidelného nepřišlo. Kde konkrétně jsem se měla bát? :D
Na další knihy autora se nechystám.
!!!KOMENTÁŘ MŮŽE OBSAHOVAT SPOILER!!!
Knížka má zajímavé téma a je čtivě napsaná. Ovšem nedostala jsem odpověď na spoustu otázek. Kam se ty ztracené věci dostávají? Jak se tam ocitnou? Jak je možné se dostat zpět? Proč se nevrátili ostatní? Jak Sandy vysvětli ostatním, kde byla? Pochopí to někdo? Budou ji brát vážně? Neskončí v psychiatrické léčebně? Jsou v té "ztracené zemi" i moje ponožky?
Kdyby mi někdo dokázal odpovědět, napište mi zprávu :D
Podle mě je v knize až moc postav, které nakonec do děje nijak významně nezasahují a vůbec by mi v knize nechyběly. Kniha se sice čte dobře, ale nezaujala mě natolik, abych se k ní v budoucnu chtěla vracet.
Zařazeno do čtenářské výzvy 2019 jako kniha jejíž název je v rozkazovacím způsobu.
Nevím, jestli je to dobou napsání knih, jinou kulturou nebo špatným překladem, ale novely si místo v mé knihovně nenašly. Jsem ráda, že jsem vyzkoušela něco jiného. Znovu bych už ale nečetla.
Zařazeno do čtenářské výzvy 2019 jako kniha od asijského autora.
To je tak, když si koupíte knihu, protože se vám líbí název, ale není na ni hned čas, tak ji odložíte k ostatním knihám do knihovny. Po letech ji objevíte a po přečtení si říkáte, proč jsem po ní nesáhla už dřív! Je to má druhá knížka od pana Kožíka a z obou jsem nadšená. Skvěle napsaná, poutavý příběh, který navíc vykresluje středověkou realitu. Doporučuji všem.
Knihu jsem dočetla až na druhý pokus, ale bylo to pro mě vyložené utrpení. Možná tady budu za nesoucitný kus ledu, ale tak strašně mě to nebavilo. Oceňuji odhodlání Alana postavit se svému handicapu (o kterém ani nevěděl, že handicap je), ale to je tak vše.
Druhý díl krimi série o Harry Holovi se mi líbil malinko méně než ten první, ale i tak si stále drží vysokou úroveň a člověk se od ní nemůže odtrhnout, protože je zvědavý, kdo je vrah a zda to odhadl dobře. Důkazem je to, že jsem ji dočtenou odkládala ve dvě hodiny ráno. Už teď se těším na pokračování :)
První kniha od Irvinga, kterou jsem četla. Myslím, že bude trvat dlouhou, než si troufnu na nějakou další. Pro mě byla zbytečně moc zdlouhavá, některé pasáže byly vyloženě nudné a těšila jsem se, kdy už skončí. Třeba povídku Penzion Grillparzer bych úplně vynechala. Tři hvězdy dávám hlavně díky některým scénám, které z hlavy jen tak nevymažu.
Klasický krteček v knižní podobě. K tomu není co dodat.
Jak už to u sbírek pohádek bývá, některé jsou lepší a některé horší. Celkově bych řekla spíš průměr aneb nic, co bych už nečetla jinde (většinou v lepším podání). Ilustrace se mi líbily.
Úkázkový příklad toho, co dokáže lidská hloupost a pomluvy. Určitě stojí za přečtení, přestože mě některé pasáže nudily.
Kdybych byla o nějakou dekádu mladší, líbila by se mi víc. Bohužel mi je tolik, kolik mi je, a proto mohu říct jen "nic moc".
Komentář jsem zapomněla napsat po dočtení knihy a teď po měsící už nevím, o čem to vlastně bylo.
Mám takový pocit, že to samé jsem si ale říkala už během čtení knihy.
Souhlasím s předešlými dvěma komentáři. Kniha mě nenadchla a byla o ničem. Ještěže byla docela krátká, jinak bych ji asi nedočetla. Hodnotila bych pouze povzdechem "meh".
Nejsem prostě povídkový typ. A tyto mi to zase potvrdily. Přišly mi takové nijaké. Sešitek poputuje zpátky do knihobudky.
Cestopisy mám ráda a o Iránu jsem toho moc nečetla, takže to beru jako pozitiva. Ale styl psaní mi vůbec neseděl a vůbec mě to nebavilo. Snad kniha udělá radost někomu dalšímu.
Předně nechápu, že někdo jede dobrovolně pracovat do země, kde je žena méně než dobytek. A to nemluvím o svobodné ženě, která cestuje sama! Pak se samozřejmě všemu diví a je rozhozená, v jakých podmínkách musí žít a pracovat.
Kromě toho se kniha moc dobře nečte, autorka se často opakuje a celkově je to prostě takové....meh.
Jako předešlé roky jsem knihu koupila pro synovce. Ten ji měl přečtenou během chvilky a říkal, že dobrý. Jak ho znám, tak u jednoho přečtení neskončí. U cílové skupiny tedy obstojí.
Za mě teda už hodně slabé (oproti prvním dílům).
Řadím se k těm, které tato kniha zklamala. Čekala jsem klasického Fulghuma, ale bohužel... citace jiných osobností mě až na pár výjimek neoslovily.
Naprosto souhlasím s předchozím komentářem DK197. Ve výsledku jsem ale ráda, že jsem si knihu přečetla.