Nigol komentáře u knih
Pamatuji se, že jsem to četl jednou na Silvestra snad celý den, písmena už jsem skoro neviděl, ale stejně jsem četl ještě dlouho po půlnoci. Mým favoritem byl Rychlonožka. "Tak tohle byl jednou mazanec..." (když spadl s batohem do řeky).
Kdo by tohle nemiloval. Z každého vnoření do Stínadel jsem měl husí kůži.
Nové zpracování Romea a Julie, vsazené do období, které autor prožil.
Drama lásky a války, pokud se na něj podíváme z pohledu doby, ve kterém vzniklo, nelze jinak, než se před ním hluboce sklonit. Stalo se inspirací mnoha dalším dílům stejného námětu.
Parádní kniha, která mě donutila číst další díly, z nichž některé tuto překonaly.
Gulášovka, šlechtická společnost, noblesa, mutace, obří sekera a pižmo strachu Lurka Rozeklaného Jazyka, to jsou ingredience této skvělé knihy.
V tomhle díle jsem si zamiloval Maxe Schreibera, kterému jsem fandil, aby získal Ulričino srdce na úkor Felixe. Úžasné jsou znovu hlášky Snorriho Nosohryze... Napsat to ve stylu, kde Gotrek říká: "Drak je můj'!" a Snorri reaguje: "Je Snorriho!" To je prostě tak zábavné, jak jen může být, někdo v tom může vidět hádky mezi bratry doma...
Jeden z nejlepších dílů. Souhlasím s Boldrickem - Snorri Nosohryz je postava, která mě opravdu bavila od začátku do konce. Gotrekovo volání: "Snorri, ty idiote, na něj platí jen runové zbraně." a to, jak Snorri i přes to toho démona mlátil obyčejným kladivem a sekerou, to je Don Quijote v boji s větrnými mlýny jak vyšitý. Parádní, parádní, parádní.
Básně Villona jsou tím pravým pro toho, kdo v básni hledá rým, radost i potřebu sdílet chmurnou náladu.
Nádherná i děsivá ukázka síly lásky, nenávisti i vlivu společnosti a prostředí.