niki-chan komentáře u knih
Celá kniha byla taková divná. Příběh byl zajímavý a četl se sám. Ale styl mi přišel nemastný neslaný, postavy by občas měly navštívit nemocnici s bílými pokoji a jestli tohle měl být příklad přátelství, tak to bych radši byla sama...
Násilné, morbidní, děsivé s pro mě nečekaným závěrem.
Ze začátku jsem knize moc nefandila, přeci jen to nebyl ten klasický Zaklínač. Ale zhruba od poloviny mě příběh začal bavit a místy i rozesmál. A když nastoupily do děje příšery opravdové i lidské, byla jsem knihou pohlcena. Takže 5 * dostává oprávněně.
Pokračování zajímavé i přes fakt, že tento díl je plný vedlejších odboček a postav. A během čtení mám pocit, že ani nevím, která bije :D Tak už se nemohu dočkat velkého finále.
Moc hezký román, který mi přiblížil poválečnou Anglii a svět návrhářské dílny. Postavy byly hezky popsané, provázání minulosti a současnosti zajímavé. Klidně mohlo být více a detailněji popsáno období 40. let a méně současnosti, ale i tak palec nahoru.
Příběh byl dobrý, skvělé zápletky. Parta kolem zaklínače a její příběhy si zaslouží potlesk. Linka se Ciri trochu potlačena, ale nic, co by Geraltovi ubíralo na spádu.
Nejdříve to dobré. Líbil se mi svět příběhu a odlišné vnímaní draků v různých královstvích. Kniha má také krásnou obálku, díky které mě získala ke koupi. Kapitoly věnující se bitvě byly skvělé. A teď ten zbytek: naprosto zbytečný rozsah, který je získán pomocí vycpávkových kapitol. Naopak důležité kapitoly byly často dějově nepřehledné. Mapa přiložená v obálce mi přišla místy neodpovídající příběhu. Příliš mnoho "homo" vztahů, u kterých jsem měla pocit, že jsou do příběhu násilně vloženy a neodpovídají charakteru postav. Prostě lepší obálka než obsah (budiž mi ponaučením).
Mé druhé setkání s autorem a opět nejsem zklamaná. Danou dobu popsal dobře, opravdu jsem měla pocit, že jsem nejen na procesích, mších, pálení kacířských knih, ale také jsem zakusila běžný život. A to vše již od prvních stran.
Skvělý společenský román, nejen o tehdejší společnosti, ale především o jednotlivých postavách z různých společenských tříd. Postava Carrie mi přišla trochu zvláštní, ale svým způsobem byly takové všechny. Autor moc dobře popsal, jak je jednoduché unést se proudem, ať je jím už cokoliv a že každé rozhodnutí má své dopady.
Zajímavý příběh o 3 zajímavých ženách z různých kulturních prostředí. A osudy všech jsou zapleteny v jeden cop, aniž by o tom tušily. Dobře se čtoucí příběh o ženách, kterými můžeme být i my.
Rychlý rozjezd a úchylné rozkazy Krále z počátku šokovaly, ale tempo a pozornost si manga udržela až do konce. Jsem zvědavá na pokračovaní, zdá se, že navnazuje na temnější a drsnější úkoly.
Z knihy jsem neměla po dočtení vůbec dobrý pocit. Prostředí více než depresivní a k tomu ne zrovna vybraná společnost, která byla dobře popsána. Obdivuji autorku, že to zvládla přežít. I když někdy mi její názory na ostatní přišly trochu povýšené, je to kvalitní svědectví doby.
Další skvělý příběh s Parkerem. Tentokrát ale hodně hodně Zlý.
Příjemné oddechové čtení, které je místy i humorné. Jedinou výtku mám k záhadě vzkazů - autor je zřejmý po dalších 5 stránkách. Děj se opravdu rozjede skoro až ke konci knihy, což je trochu škoda. Ale celkově pohodové čtení.
Zklamání. Obálka i příběh navnadil, ale už po prvních stránkách se dostavilo rozčarování. Hlavní postavy i styl prostě nejsou stavěny na tolik stran. Od stránky 100 byl příběh už natolik nezáživný, že jsem knihu po dalších 100 stranách zavřela. Velký potenciál, který nebyl využit. Škoda.
Tahle manga se mi líbila jak příběhem, tak stylem kresby. Historické odkazy na tradice a vysvětlení na konci byly příjemným osvěžením.
Klasická pohádka, která nikdy nezklame ani děti, ani dospělé.
Tak tenhle díl trochu vybočuje z klasického Usagiho, ale možná i proto je tak skvělý. Nikdy by mě nenapadlo, že se Usagi setká s jinou formou života z vesmíru a dokonce s ní bude bojovat. A ejhle, je to tady. Opravdu pořádná porce kvalitního příběhu a kresby.