niki-chan niki-chan komentáře u knih

Záhady Číny a Tibetu Záhady Číny a Tibetu Arnošt Vašíček

Za mě trochu zklamání, především pro svou opakovanost.

10.01.2025 2.5 z 5

Kdo chytá v žitě Kdo chytá v žitě J. D. Salinger (p)

Zklamání jak ze samotného příběhu, tak z postav. Skoro nešlo se začíst a ten konec? No to bude lepší zanechat bez komentáře...

01.01.2025 1 z 5

Vždycky se ty dveře zavíraly Vždycky se ty dveře zavíraly Petr Hruška

Atmosféra a snaha o její vylíčení mě nijak neoslovila. Ovšem Balkón stojí za vypíchnutí.

01.01.2025 2.5 z 5

Myšlenky za volantem 2 Myšlenky za volantem 2 Marek Eben

Opět jsem se hezky pobavila. Historka s pačemu? se mi vryla nezapomenutelným způsobem do paměti. Krásné ukončení letošní čtecí sezóny.

31.12.2024 4 z 5

Láska ve střihu cosplaye 8 Láska ve střihu cosplaye 8 Šin'iči Fukuda

Další skvělé pokračování, tentokrát i s prostředím školního festivalu. Hlavní postavy se mi líbí čím dál tím víc včetně jejich vývoje.

30.12.2024 5 z 5

Den trifidů Den trifidů John Wyndham (p)

Příběh dobře plyne, i když občas trochu zakopává. Trifidi jsou správně děsiví a ani je nemusíte vidět. Leckdy je ale děs lidského charakteru.

30.12.2024 3.5 z 5

Háčkované čepice a šály - rafinované kombinace Háčkované čepice a šály - rafinované kombinace Karoline Hoffmeister

Rozhodně obsahuje nápady na zajímavé háčkované projekty, ale samotné návody jsou (aspoň pro mě) místy naprosto nesrozumitelné.

26.12.2024 3 z 5

Cesta stínů Cesta stínů Brent Weeks

Jako celek se mi kniha docela líbila. Prostředí Doupat bylo dobře popsáno. Chyběl mi popis a více detailů, jak se hlavní postava stává samostatným wetboyem a plní své vlastní zakázky. Některé postavy ke konci přinesly důležité informace/poselství a pak se po nich slehla zem. Škoda.

24.12.2024 3 z 5

Springfieldské tajemství Springfieldské tajemství Mike Reiss

Informace o tvůrcích seriálu byly zajímavé, ale celkově jich bylo až moc a kniha samotná byla zdlouhavá. Má očekávání od formy podaných skutečností byla také jiná.

23.12.2024 3 z 5

Hnízdo Hnízdo Gregory A. Douglas (p)

Spojení švábů a hororu se mi líbilo. Postavy, děj, zvraty - vše, co by čtenář od old school horror díla očekával, se mu dostalo. Jediné, co knihu stahuje dolů, je její délka. Zhruba od poloviny už jsem vyhlížela konec, který ne a ne přijít. A když už přišel, dobré scény nacpané do něj se smrskly max na jednu stránku.

11.12.2024 3 z 5

Pán a kocour 2 Pán a kocour 2 Umi Sakurai

Milé, laskavé, potěšující. Ňuňu prostě.

08.12.2024 5 z 5

Forrest Gump Forrest Gump Winston Groom

Čtenář si musí zvyknout na styl psaní, který může být lehce matoucí. Knižní Forrest je trochu syrovější a drsnější než ten filmový, což mi k postavě i sedí. Životních příběhů bylo na rozsah knihy možná moc, protože tempo změny zážitků a kariér bylo moc rychlé a konec ještě rychlejší. Ale stálo to za přečtení - stejně jako ta slavná bonboniéra.

05.12.2024 3.5 z 5

Simpsonovi: Komiksové extrabuřty Simpsonovi: Komiksové extrabuřty Bill Morrison

Vtipné a velmi záživné příběhy. Nejlepší pro mě byl příběh se ztracenou pumou.

01.12.2024 5 z 5

Móda v ulicích protektorátu Móda v ulicích protektorátu Miroslava Burianová

Kniha plná zajímavostí nejen o módě v protektorátu. Líbilo se mi, že autorka popisovala i fungování přídělového systému. Občas mě při čtení rušil pocit, že znovu a znovu čtu ty samé informace.

29.11.2024 3.5 z 5

Gannibal 4 Gannibal 4 Masaaki Ninomija

Příběh je určitě napínavější než v předchozím díle. Vše jako vždy doplňuje skvělá kresba a nechutní vesničané.

24.11.2024 5 z 5

Všechno pro kočku Všechno pro kočku Inge Maass

Pěkné, čtivé a vtipné vyprávění o Alfovi. Moc se mi líbily ilustrace.

21.11.2024 4 z 5

Pozpátku Pozpátku Rob Grant

Styl psaní mi přišel lepší, než v předchozím díle. Ale některé kapitoly mi přišly zbytečné, některé tak nějak nezapadaly pořádně do děje, některé byly až moc. A konec příběhu byl v předchozím "čísle" lepší. Ale kvůli srdcovce si 4 * zaslouží.

19.11.2024 4 z 5

Ďáblův potok Ďáblův potok Todd Keisling

Námět dobrý, ale začíst se, bylo značně problematické. Rozplizlé popisy nedůležitých věcí, velmi krátké popsání toho důležitého. No ani nenadchne, ani neurazí.

25.10.2024 3 z 5

Holomráz Holomráz Štěpán Kopřiva

Kniha se četla sama, příběh byl dobře vymyšlený a podaný. A nápaditost se rozhodně nedá upřít. Jediné co mi vadilo a trochu i znechutilo čtení, bylo násilně napasované násilí na zvířatech, scény, které neměly absolutně žádnou vypovídající hodnotu k příběhu. Škoda...

23.10.2024 3 z 5

Čas stoleté války Čas stoleté války Jiří Kovařík

Kniha bezesporu zajímavá a kvalitní. Bohužel korektura se asi? nekonala, což mě kolikrát až znechutilo ve čtení a pokračování v knize. Nakonec jsem dočetla, ale srdce plakalo - kvalitní literatura a tolik odbytí... Opravdu je rozdíl mít luk v dálce, nebo délce 170 cm a to je ještě ten ''lepší'' případ.

22.10.2024 3 z 5