NikinkaFantasy NikinkaFantasy komentáře u knih

Dýchání pod vodou Dýchání pod vodou Alex Flinn

Začneme pěkně od začátku... Myslela jsem si, že kniha bude jiná. Měla jsem z ní vyloženě rozpačitý pocit. Ale přesto jsem ji četla, protože jsem si řekla: ,Koupila jsem si jí, tak ji taky musím přečíst, ne?' Když už jsme u toho - koupila jsem si jí kvůli knize Netvor.
Postupem času jsem se do knížky začetla a náhle jsem zjistila, že mě baví. Očekávala jsem, že dopadne dobře, ale chtěla jsem si přečíst, jak se situace s Nickem bude vyvíjet. Postava Nicka mi... nevadila. Nebyla mi ani sympatická, ale ani nesympatická. Postava Cait mi byla fakt nesympatická. Nevím, asi se mi nelíbí ty naivní holčičky. Ale celkem jí chápu. Součást její povahy je, že si bití bude brát vážně - takový pocit jsem měla do čtvrtiny knihy. Pak jsem pochopila vážnost Nickova chování a ke Cait se "chovala" trochu vstřícněji. Iritovalo mě, že jí všichni nadávali, kvůli tomu, že BYLA tlustá. Ona byla tlustá. Už není a já bych to prostě brala jako minulost. Sympatičtí mi byli všichni ze sezení s Mariem (kromě Lea) a určitě a naprosto i Mario. Překvapilo mě, když vyšlo najevo, že je stejný, jako oni všichni na těch schůzích. Pak jsem si uvědomila, že to do sebe dokonale zapadá - kdo jiný by je víc pochopil a dokázal jim pomoct, než ten, který se kdysi nacházel ve stejné situaci, jako oni? To se autorce povedlo.

A ted' k tý naší Alex Flinn :-) .Ona píše úžasně, dokáže vtáhnout do příběhu a vy se nakonec snažíte všechny postavy pochopit. Píše jedinečným osobním stylem a proto je jedna z mích nejoblíbenějších autorek.
Kvůli začátku jsem ubrala jednu hvězdičku, ale jinak knihu jedině doporučuji.

11.04.2014 4 z 5

Svůdné zlo Svůdné zlo Wendy Higgins

Bezva knížka a moc moc se těším na další díl. Jak Kaidan,tak Anna mi byli sympatičtí. Úžasná kniha. Doporučuji.

24.03.2014 5 z 5

Zabít nebo milovat Zabít nebo milovat Kresley Cole

Nejdojemnější knížka z této série :-). Nevím proč, ale Kaderin se stala mojí nejoblíbenější valkýrou. Taky se mi zamlouval i Sebastian. Všechno bylo dobře propletené a provedené. Co se mi však trochu nelíbilo - kniha neměla tu zápletku, všechno bylo o jednom a totéž - Kaderin a Sebastian a jejich spory. Co se mi nelíbilo trochu víc, bylo, jaké chování připsala autorka žralokům, tu agresivitu atd. Žraloci jsou samotáři a navíc si hleděj svého, určitě se nebudou okamžitě vrhat na valkýru jako smyslu zbavení. Za to musím odebrat jednu hvězdičku, ale jinak se mi kniha moc líbila.

14.01.2014 4 z 5

Posedlost Posedlost Lisa Jane Smith

No... řekněme, že to bylo super, svižně se to četlo a uchvátilo mě sbližování Gabriela a Kait, kterou jsem chtěla proklít kvůli jejímu rozhodnutí pro Roba, kterého jsem nesnášela ještě víc, než v 1. díle. To to trochu pokazilo, ostatně jako vždy. :-)

25.12.2013 4 z 5

Krajina plná stínů Krajina plná stínů Meg Cabot

Kniha se mi moc líbila, velmi svižně se to četlo. Styl psaní této autorky byl pro mě zatím originální. Mělo to zápletku, vtip, akci, ale i trochu dávky té romantiky. Brzo si přečtu další díl. Doporučuji. :-)

06.12.2013 5 z 5

Hlad jako žádný jiný Hlad jako žádný jiný Kresley Cole

Kniha byla velmi zajímavá. Novela se mi moc líbila a hlavní příběh ještě víc. Nechyběly tam ani legrační scény. Nemělo to chybu. :-D

28.11.2013 5 z 5

Proměněna za soumraku Proměněna za soumraku C. C. Hunter (p)

Tak tenhle díl se mi asi nejvíc líbil, kvůli tomu, že Kylie se víc přikláněla k Lucasovi, než k Derekovi a celkem jsem zírala, když se Kylie dozvědělo co je vůbec zač. No posuďte sami.

30.06.2013 4 z 5

Milenec z věčnosti Milenec z věčnosti J. R. Ward (p)

Tento díl se mi líbil snad nejvíc. A příjemně mě překvapil konec, když jsem myslela, že všechno špatně dopadne a nakonec to nedopadlo nijak tragicky. Prostě úžasné čtení. :-)

30.06.2013 5 z 5

Polibek šarlatu Polibek šarlatu Lara Adrian (p)

Tahle knížka byla velmi vtipná a poněkud i v některých věcí "ujetá". Hodně jsem se smála, když Dante oznamoval, jak se jmenuje pes a zajímala by mě reakce Chase, až se dozví proč byl pes takto pojmenován. Znechutila mě však Tessina reakce na to, že Dante je upír. No nevím jak bych se zachovala já, kdybych se něco podobného dozvěděla, tuhle situaci však můžeme vyloučit. Kniha se mi i přesto líbila a byla celkem zábavná na čtení.

30.06.2013 4 z 5

Procitnutí půlnoci Procitnutí půlnoci Lara Adrian (p)

Tato kniha patří mezi mé nejoblíbenější a velmi mě zajímalo jak to dopadne s Teganem. Trochu mě ale rozčilovalo, jak dělal Tegan drahoty kolem toho, jestli má být s Elis, nebo ne. Tohle se však dělo v každé knize z této série a ne jen konkrétně v tomto díle. Doporučuji však, abyste si sérii těchto knih přečetli. :)

30.06.2013 5 z 5

Nástup půlnoci Nástup půlnoci Lara Adrian (p)

Tato kniha se mi celkem líbila. Obálka mi ale přijde trošku divná. Jak kvůli situaci kde řve nějaká ženská osoba, nejspíš Eva, kvůli tomu že tam je pár = Dylan a Rio a to Eva takhle nežárlila a dokonce se s tím asi i smířila. Ale hlavně kvůli tomu že pár mi připomíná Edwarda/Roberta Pattinsona a Bellu/Kristen Stewart, při jedné postelové scéně v Rozbřesku. Nevím jestli se mi to tak nezdá jen mě, ale trochu to tak vypadá. Nicméně mě zajímalo, jak se opět Rio zamiluje a do koho a jsem celkem ráda, že nezůstal tím špinavým bezdomovcem, jako předtím než ho objevila Dylan. Knihu doporučuji. :-)

Nový měsíc Nový měsíc Stephenie Meyer

Tato kniha pro mě byla utrpením :D. Ne, že by byla špatná, ale chyběl mi v ní Edward, jelikož jsem do něj byla v dobách, kdy jsem knihu četla zblázněná. Nicméně se mi líbila. V některých věcech mě bavila, ale tu část, kde chyběl Edward, jsem četla tak trochu hlavou jinde. Bylo to prakticky o ničem, jelikož já od Twilight sagy čekám upíry a nadpřirozeno a tam jen taktak Bella proplouvala životem a neustále se jí stýskalo po Edwardovi. Tedy nesnesitelná nuda a u některých pasážích jsem počítala stránky, kdy to skončí. Snad nejslabší díl této ságy.

30.06.2013 2 z 5

Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

Tato kniha byla první, kterou jsem si přečetla, až potom co jsem viděla variantu filmu. Musím říct, že se mi moc líbila. Byla jak už to bývá obsáhlejší a mnohem zajímavější. Dočetla jsem ji za jeden den a mohu ji jen doporučit. :-)

30.06.2013 5 z 5

Závoj půlnoci Závoj půlnoci Lara Adrian (p)

Doufám, že kniha bude stejně dobrá, jako předešlé díly a zajímalo by mě co se v ní bude dít :-)

Měsíční píseň Měsíční píseň Patricia Briggs

K této knize a tím pádem i k celé sérii, mě dovedla má sestra a musím překvapivě říct, že to bylo jedno z nejhezčích čtení. Zatím jsem četla většinou knížky o upírech a až teď jsem si přečetla něco o vlkodlacích a můj názor je, že se mi svět vlkodlaků zalíbil o dost víc, než upírů. Nejspíš je to kvůli tomu, že vlkodlaci se v této knize nerozmýšleli, jestli maj tu osobu rádi nebo ne, to nevím. Kniha se mi líbila, bylo to velmi zábavné čtení. :-)

Stříbrné stíny Stříbrné stíny Richelle Mead

Meadová mi opět potvrdila, že je mistryně ve svém oboru. Tahle knížka byla naprosto fantastická a já si zase upevnila lásku k této knížní sérii. Skoro celou knihu se tam zas tak nic neděje, dokud Sydney neosvobodí, ale přesto se člověk baví. A když už je Sydney osvobozena... zíráte na tu kupu věcí, co se tam staly za dva dny. A to zas vůbec nepůsobí uspěchaně. Smekám tedy před touto autorkou a jejími knihami. Je naprosto boží. :-)

20.10.2015 5 z 5

Láska v podsvětí Láska v podsvětí Meg Cabot

To byla brynda. První díl se mi líbil, nebylo to nic extra, ale líbilo se mi to. A na dvojku jsem se těšila, jelikož to byl napínavý konec a navíc se mi jednička celkem líbila. Ale tohle? Chudinka jsem čekala na tuhle slátaninu keců, kdy jsem i na straně sto čtyřicet měla pocit, že jsem na začátku knihy (nejedná se o Hru o trůny nebo Cizinku). Nuda, děs, blbost. I tady se autorka snažila navést čtenáře na další díl napínavým koncem, ale já se tý knížky, vždy když kolem ní procházím, lekám. Nepodařilo se jí to zachránit naprosto ničím, žádná postava mě nijak zvlášť nezaujala, příběh hotová nuda, slátanina keců, jak má být. Raději si přečtete sérii Proroctví od Josephine Angelini. To jsou pořádné knihy na motivy řecké mytologie. Já se teď asi budu z této katastrofy vzpamatovávat nad Richelle Meadovou.

29.09.2015 2 z 5

Oči plné snů Oči plné snů Jayne Ann Krentz

Mám být upřímná? Bylo to zklamání. První díl mě nadchl, ale tohle bylo... pff. Chyba? Jasně, Judsona a Gwen jsem si oblíbila, ale ten děj byl tak nezáživný, že i největší optimistický čtenář by knížku nejradši propíchl... Prostě to bylo nudné a předpokládané. Jen Judsona a jeho myšlení jsem si oblíbila. A pak tam byli Nick a Elias. To jsou úžasní chlapi.

18.12.2014 3 z 5

Hrej hráčem Hrej hráčem Emma Hart

Může mi někdo vysvětlit, proč i já za jeho jménem musím přidávat slovo "neandrtálec"? Jé, už vím - protože on se tak chová. :D Něco bylo na téhle knížce fakt moc originální - asi tak padesát stránek ho neměla Maddie ráda, což se moc nestává. A Braden? Ten ji zas chtěl jen balit, dokud se víte co... nezamiloval. Moje nejoblíbenější postavy byly Kay a, a to je všechno. :D Já tu holku prostě žeru. Závislost na kofeinu? To je teď trend, který já nemám. A Abbi, jej, těším se na její příběh. :P Všechno to bylo dobrý, ale všední. A něco mi v tom malinko chybělo. Možná trochu víc akce a ne jasná osnova. Krásná oddechovka.

04.11.2014 4 z 5

Slepá vášeň Slepá vášeň Meg Cabot

Po dlouhé době jsem se u nějaké knížky pořádně od plic zasmála. Ale kdo by ne? Ukažte si na věčné vtipkování našeho Jacka a přidejte si k tomu Louinu vervu do všeho možného, její proříznutou pusu a nejde se nezasmát. Zápletka byla zajímavá. Už dlouho jsem nečetla nic z prostředí Hollywoodu. Jack je herec a Lou scénáristka. Až teď jsem si uvědomila, jak na ty nejdůležitější tvůrce zapomínáme. Mimochodem - to neznamená, že se to chystám změnit. Jack mě hodně bavil. Jeho věčné lichocení Lou, vtipkování, které bylo díky němu snad v každé kapitole a jeho charakter. Ou. Úžasná postava. A ten jeho návrh na společné bydlení. Lou je krásná, sebevědomá a sympatická žena. Nejvíc jsem se u ní bavila, jak ničila Jackovi lichotky s větší vervou, než se já hrnu ze školy (a to je už co říct). Ničivá oddechovka, která se hodí k zimní atmosféře. :-)

01.11.2014 4 z 5