nikiss76 nikiss76 komentáře u knih

Královna Tearlingu Královna Tearlingu Erika Johansen

(SPOILER) Zajímavý fantasy příběh, který se mi dobře četl.
Je to snad i poprvé, kdy jsem se setkala s hlavní hrdinkou, která není oslnivě krásná s ostře řezánými rysy/uhrančivýma očima/oplývající hezkou postavu, klobouk dolů za to. Ohodnotila bych to jako oddechové čtení. Jsem zvědavá jestli v další knize vznikne i větší prostor pro dějovou linii mezi královnou Tearlingu a Kostějem.

10.06.2021 4 z 5

Dny krve a hvězdného třpytu Dny krve a hvězdného třpytu Laini Taylor

(SPOILER) Po dočtení druhého dílu musím říct, že první slovo co mě napadá je DLOUHÉ. Paradoxně většinou mám opačný problém u knih co mě baví a říkám si proč nejsou delší, ovšem tady bych to zkrátila tak minimálně o 200 stran.
Děj se přesunul mimo Prahu, což mi vyhovovalo a i když se děj odehrával na bojišti, tak jsem si tak nepřipadala a celkem se nudila. Karou mi k srdci nepřirostla a přišla mi až příliš pošetilá a na Akivu tvrdá. Chápu, že si autorka sblížení dvojice Karou a Akiva šetří na třetí díl, ale myslim, že tou Karouninou chladností vůči němu, zklamala spoustu čtenářů.
Naopak jsem si oblíbila Ziriho, dvojici Zuzanu a Mika a Akivu. Celkově námět není špatný, zvraty na konci mě opravdu bavily, ale musím strhnout hvězdu a půl za chybějící dynamiku a nesympatie k hlavní hrdince.

08.04.2021 3 z 5

Paní půlnoci Paní půlnoci Cassandra Clare (p)

Po sérii Nástrojů smrti je tato série nejvyvedenějším výtvorem z autorčina pera. Emmu i Juliena jsem si zamilovala stejně jako ostatní členy rodiny Blackhornů. Opravdu pěkně propracovaný příběh plný zvratů a shledání. Doufám, že i druhý díl bude nabitý emocemi stejně jako tento.

15.02.2021 5 z 5

Sonea: Nejvyšší lord Sonea: Nejvyšší lord Trudi Canavan

(SPOILER) Poslednímu dílů trilogie bych přidala půl hvězdičky, pouze za to, že se děj stal o něco zajímavějším, jelikož zde gradovalo více dějových linií. I přesto bych celou sérii hodnotila, jako horší průměr. Autorka z dramatických momentů nedokázala vytěžit maximum. Například závěrečný boj Sonei a Akarina, který skončil jeho smrtí, bych v jiném podání snad i obrečela, tady se mnou nehlo vůbec nic. Občas přišel moment překvapení, ale celkově se vše hrozně táhlo a chyběl tomu šmrnc. Zřejmě hodnotím takto, protože jsem zmlsaná knihami od autorek S. J. Maas a Leigh Bardugo, Cassandra Clare, které jsou za mne mistrině oboru.

26.01.2021 2 z 5

Sonea - Novicka Sonea - Novicka Trudi Canavan

Na to, že se jedná už o druhý díl jsem čekala více rozvinutý děj. V tomto pokračování se až příliš řeší politika a chyběly mi zde zakomponované nějaké klíčové momenty a zvraty. Celkově byl děj takový plochý.

03.01.2021 2 z 5

Morová rána Morová rána Margit Sandemo

Zřejmě nic pro mě, čekala jsem něco jiného. Nejsem velkým příznivcem příběhů se silnou náboženskou vazbou. Hlavní hrdinka mi k srdci také nepřirostla. Netvrdím, že pro někoho nemůže být příběh zajímavý, já však preferuji jiný druh fantasy.

15.12.2020 2 z 5

Společenství čarodějů Společenství čarodějů Trudi Canavan

(SPOILER) Bohužel musím říct, že první polovina knihy mne vůbec nebavila. Hledání Sonei bylo nekonečné, těch 200 stran mohlo být využito mnohem lépe. Druhá část knihy už byla lepší a vcelku zajímavá, ale celkově nenadchne, neurazí.

14.12.2020 3 z 5

Měděná rukavice Měděná rukavice Holly Black

Oddechová četba, navazující na předchozí díl. Baví mne postava Jaspera, který tomu dodává šmrnc. Jsem trochu zklamaná z předvídatelnosti děje, každopádně dám šanci i dalšímu dílů.

Stříbrná maska Stříbrná maska Holly Black

(SPOILER) Zde se veškerý děj odehrává pouze na jednom místě a příliš mě nebavil. Jedinou pozitivní změnou byl nově vznikající vztak mezi Callem a Tamarou. Kniha se stala zajímavou v momentě návratu třetího člena z tria kouzelníků. Závěr knihy byl velmi povedený, a proto se vrhnu na přečtení i závěrečného dílu.

Bronzový klíč Bronzový klíč Holly Black

Tento díl byl nejlepší. Byl
plný napětí a šokujících momentů, přestože většina z nich byla dosti předvídatelná a už jsem si i říkala, jakože hlavním hrdinům jednotlivé souvislosti nedocházejí dřív. Stále víc mne baví postava Jaspera. Závěrečné stránky mě překvapily, protože jsem čekala, že vše dopadne trochu jinak.

Devátá stezka Devátá stezka Meg Cabot

Kniha je čtivá, ale stále se nemohu zbavit dojmu, že hlavní hrdinka si hraje až příliš na něco extra. Věřím tomu, že kdyby mi bylo 15, tak jsem z autorčiných knih nadšená.

06.10.2020 3 z 5

Boj o trůn Boj o trůn Amanda Hocking

Závěrečný díl série byl i tím nejlepším. Konečně děj začal běžet svižněji a odehrála se očekávaná bitva s Vittrou. Bohužel ani poslední díl mě nepřiměl změnit názor na hlavní hrdinku. Skončilo to tak, jak jsem očekávala. Celou sérii bych doporučila pouze opravdu mladším čtenářům.

29.06.2020 3 z 5

Rozpolcení Rozpolcení Amanda Hocking

Druhý díl byl nijaký, protože se tam vlastně v podstatě nic nestalo. Tento díl byl spíše doplněním některých míst v ději. Stále se točíme kolem chvilkových romantických momentů s Finnem a do toho všeho se ještě opět objevil okouzlující Loki, takže klasický milostný trojúhelník. Postava Wendy se ke všemu stala ještě panovačná a stále ze sebe dělá mučednici a mé nesympatie k ní se ještě prohloubily.

28.06.2020 2 z 5

Meč a ptáček Meč a ptáček Amy Harmon

Neměla jsem velká očekávání, jelikož autorka pro mne byla nová, ale byla jsem příjemně překvapená. Kniha mi trošku připomínala jiné knížky, které jsem už četla, ale i přesto měla v sobě značný kus originality a byla velmi čtivá. Mám malou výtku k tomu, že autorka neponechala otevřenější konec, aby nalákala čtenáře k přečtení pokračování. Určitě si ráda přečtu další díl a doufám, že se postava Kjella více zapojí do děje.

16.06.2020 4 z 5

Temné a osamělé prokletí Temné a osamělé prokletí Brigid Kemmerer

Kniha založená na motivu klasické pohádky Kráska a zvíře mě příjemně překvapila. Knihu bych zřejmě zařadila pro náctileté čtenáře, ale i tak byla pro mne příjemným zpestřením a bavila mě. Líbily se mi postavy i celá myšlenka propojení dvou naprosto odlišných světů. Doufám, že bude brzy i pokračování.

12.06.2020 3 z 5

Zrada Zrada Joelle Charbonneau

Řekla bych, že druhý díl byl o něco lepší než díl předchozí. Trošku se začalo pletichařit a konečně vzrůstalo napětí. Závěr mě navnadil na přečtení závěrečné knihy. Jsem opravdu zvědavá, jak to celé dopadne.

30.01.2020 4 z 5

Království Království Amanda Stevens

Oproti prvnímu dílu, po němž jsem byla vcelku zklamaná, byl tento díl o level lepší. Konečně jsme se dozvěděli více o Amélie a jejím původu a daru. Doufám, že další díl bude stejně dobrý nebo ještě lepší.

20.01.2020 4 z 5

Zrozena z popela Zrozena z popela Petra Stehlíková

Zpočátku jsem netušila, jakým směrem se kniha bude vyvíjet. Myšlenka probudit se po smrti v těle vraha mi přišla hodně zajímavá. S uplynulými stránkami jsem začala přemýšlet, co je Val zač a měla jsem podezření, že anděl, nakonec jsem však byla překvapená. Láska Val a Collina byla opravdu jako splynutí duší. Bohužel mě mrzí, že nemohu nikde sehnat další díl.

06.01.2020 4 z 5

Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Jak jsem zmiňovala už u jiných dílů této série, tak i u tohoto mám pocit, že autorka má první díly slabší a postupně nabírají na akčnosti, zajímavosti, promyšlenosti a celkově vývoji k lepšímu. Tento díl byl pro mne čtivější než první. Měla jsem velkou radost v průlomu vztahu mezi Celaenou a Chaolem. Moje radost však neměla dlouhého trvání, což mi přišlo líto, protože jako čtenář jsem na to dlouho čekala a když se konečně ti dva dali dohromady tak po otočení asi deseti stránek bylo po všem. V této záležitosti jsem byla na Chaolově straně, přišlo mi, že si takto přehnanou reakci ze strany Celaeny nezasloužil. V tomto díle dojde také k prvnímu úmrtí jedné z klíčových postav, což uvedlo věci do pohybu. Knihu hodnotím kladně, miluju autorčin styl psaní, to jak ve mě dokáže vzbudit emoce a donutit mě číst do 3 ráno.

27.11.2019 5 z 5

Krutý princ Krutý princ Holly Black

Trochu lehčí level fantasy, ale proč ne. Hlavní hrdince Jude teprve přicházím na chuť. Knize rozhodně nechybí napínavé momenty a neočekávané zvraty. Konec mě také překvapil a rozhodně si chci přečíst i další díly ze série.

19.08.2019 4 z 5