niknikita komentáře u knih
Souhlasím se Sisi11. Je to zábavné a humor Stephena Clarkeho je přesně podle mého gusta, takže kdo se chce pobavit a lehce nahlédnout do zákulisí Bruselu může být spokojený.
Kniha mých mladých let a ve své době jsem z ní byla nadšená.
Bylo to krásné ohlédnutí za léty, která jsou v nenávratnu. A to Lenka Lanczová umí.
Skvělý, nápaditý humor s trochou vulgarismů, které Spaldingovi odpouštím. Neodpustím si malé varování čtenářům: Nezobejte u čtení této knihy buráky, chipsy a vlastně nezobejte raději nic...
Obálka a název spíš odrazuje, ale první polovina mne docela připoutala k písmenkám. Pak přišla na scénu "Stránečka" a málem jsem s tím praštila, ale ten konec nebyl špatný - naštěstí, protože jinak bych asi ubrala z hodnocení.
Je to to nejlepší, co kdy bylo napsáno o vztazích mužů a žen a mistr Maupassant tady nelichotí nikomu z nich.Nikdy mne nepřestane tento skvělý příběh bavit, ani jeho poslední filmové zpracování s Robertem Pattinsonem v roli Miláčka.
Kdykoliv a kdekoliv si přečtu pár moudrých vět, kterých se dotýkal pan Jan Werich a vím, že jsem se opět posunula v životě o kousek dál. Nikdy nebudu dost vděčná, že jsem mohla žít v jeho době.
Tak moc mi tam scházel Edward Cullen, že jsem měla co dělat tenhle díl dočíst, ale konec dobrý - naštěstí:-)
U mne tenhle milostný trojúhelník jasně zabodoval. Kdo nikdy v životě nemusel volit byl nepochybně ve velké výhodě a tak jsem občas potřebovala kapesník. Krásně dojemné čtení, díky, paní Meyerová!
Čtveřice téměř nesourodých postav před vámi rozehraje příběh, kde skoro nic nemá hranice a sotva se shoduje s vaším postojem k životu a lásce. Přesto všechno přijímáte bez pohoršení a nakonec možná zjistíte, že i vám schází opravdová kamarádka. Kniha plná smyslnosti a vášně napsaná tak, jak to umí Tess Stimson.
Jednoznačně můj nejmilejší autor básní a jeho Balada o námořníkovi je navíc vzpomínka na kluka, který mi ji kdysi dávno recitoval...ale to sem asi nepatří :-)
Další čtivá kniha Julie Garwoodové. Nevadí, že příběh bohaté dědičky a jejího osobního strážce Aleca je trochu málo reálný, ale to autorce ráda odpustím protože tady nechybělo ani napětí, ani troška erotiky napsané s vkusem, jak to paní spisovatelka umí.
Asi kvůli tomu propletenci na konci knihy ubírám z hodnocení. Ale četla jsem s chutí a tak není velký důvod ke kritice. Naopak se mi líbilo, že Tess Stimson nenapsala jenom plochý příběh o záměně dětí a její fantazie přidala ději další dimenzi na téma nevěry.
Musím ocenit formu psaní do krátkých kapitol, ale nejen proto pro mne Svědkyně ohně od Lars Kepler byl příjemný zážitek - pokud se tak dá hovořit o docela temném příběhu.
Páni, to zas byla naprostá bomba...a nakonec ještě překvapivá exploze jako hrom. Klaním se literárnímu slohu a fantazii paní Fieldingové.
Tohle je jedna z knih, které by klidně mohly mít ještě více stránek. A navíc mám ráda dobré konce a ty Linda Howard umí :-)
Hodně čtivé příběhy o zdolávání těch nejvyšších vrcholů. Skvělé vyprávění jednoho z nejpovolanějších a nechybí ani spousta dobrých fotografií, které všechno skvěle ilustrují. Jsem moc ráda, že tuto publikaci mám ve své knihovničce.
Hodně dobrý příběh a je napsaný opravdu mistrně a se znalostí věci.Jenom se mi potvrdilo, jak může být nesmyslný celibát a všechno, co je ortodoxní...
Na prvotinu velice dobrý a skvělě napsaný příběh. Snadno a rychle se četl a zůstal po něm smutek na duši, ale i tohle mám u Simmela ráda.
Skvěle napsaný příběh a v mnohém se neliší od skutečnosti. Kdo nezažil všechny absurdity té doby, těžko pochopí a uvěří, ale pro mne je Jiří Hájíček perfektní vypravěč.