Nikusscha
![V zajetí Vikingů V zajetí Vikingů](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47364/v-zajeti-vikingu-47364.jpg?v=1305221091)
Příběh se mi velmi líbil. Taková ta romantika, u které se sem tam začervenáte. Hodně se mi líbil vztah Rorika a Yvaine. Ty jejich narážky a rýpavé poznámky. Jak se říká co se škádlivá to se rádo mívá. Takže tady to platí také.
Rorik najde bezmocnou a zraněnou Yvaine. Tu zbije vlastní manžel a nechá ji svému osudu. Rorik brzy pochopí jak se věcí mají a sám jejího manžela zabije a Yvaine bere sebou na loď. Ta zprvu nechápe co se děje a odmítá být v zajetí dalšího muže. Rorik, ale není jen další krutý muž, který si bere vše na co přijde. On se totiž do Yvaine zamiluje na první pohled. Ta se první zdráhá, ale i ona mu nakonec podlehne.
Je to velmi krásný příběh, ve kterém můžeme najít lásku, zradu, napětí.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Odkaz Dračích jezdců 1–3: Eragon / Eldest / Brisingr Odkaz Dračích jezdců 1–3: Eragon / Eldest / Brisingr](https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/63312/odkaz-dracich-jezdcu-1-3-eragon-eld-OI7-63312.jpeg?v=1574255413)
Doposlouchala jsem první část knihy a velmi se mi to líbilo. Autor má opravdu potenciál. Po knížce bych asi nikdy nesáhla nicméně v audio verzi se dá dobře poslouchat.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Únos čtvrté princezny Únos čtvrté princezny](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42776/unos-ctvrte-princezny-UiG-42776.jpg?v=1587065606)
Wau..tak tato kniha mě rozsekala....naprostá BOMBA!!! Příběh se mi moc líbil. Byl plný dobrodružství, napětí, emocí. Jsem moc ráda, že jsem si ji přečetla, rozhodně nelituji. Za mě určitě 100% spokojenost.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Vita nostra Vita nostra](https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/383447/vita-nostra-Nw4-383447.jpg?v=1534085919)
No....jak začít... abych byla upřímná tak kniha mě tedy co se týče obsahu moc nezaujala. Obal knížky je teda moc krásný a proto jsem po něm i sáhla. Nicméně obsah ,osobně pro mě, nebyl žádná hitparáda. Je to hrozná škoda, protože si myslím, že autoři mají potenciál. Tahle knížka mi zkrátka nesedla. První půlka dobré, to se ještě dalo jakžtakž přežvejknout, ale zhruba od 350 strany jsem se do čtení vyloženě nutila. Zbývá mi asi posledních 15 stran a já už se k tomu nemůžu dokopat. Možná pro někoho, kdo má velikou fantasii to nebude špatné čtení, ale já už bych si tuhle knížku nikdy nevybrala. Takže s největší pravděpodobností ji pošlu dál a budu doufat, že si najde jiného čtenáře, který ji ocení lépe než já.
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Útěk z afrického pekla Útěk z afrického pekla](https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/27919/utek-z-africkeho-pekla-w7s-27919.jpg?v=1548322966)
Kniha je opravdu hodně emotivní. Přečetla jsem ji za dva dny. Je velice čtivá a opravdu až zarážející, že tohle mohla Bára vůbec prožít a přežít. Nevycházím z údivu z lidské naivity a hlouposti. Tady se ukazuje, že lidé jsou nepoučitelní a dělají pořád ty samé chyby. Četla jsem už X příběhů s podobným nebo obdobným tématem a scénář je vždy stejný. Opravdu paní velice obdivuji, že si svoji svobodu vybojovala a je pro mě hrdinka. Proto dávám 5 hvězdiček.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Jistá oběť Jistá oběť](https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/3806/jista-obet-3806.jpg?v=1232556241)
opět naprosto perfektní zápletka..jedním slovem : dokonalost! doporučuji :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Pravidla oběti / Oběť ve stínu / Oči oběti Pravidla oběti / Oběť ve stínu / Oči oběti](https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42991/pravidla-obeti-obet-ve-stinu-oci-obeti-42991.jpg?v=1282217909)
Výborná knížka a mě jako čtenáře ,, Obětí" nezklamala :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Otrokyně sadistů: Marně jsem volala o pomoc - nikdo mi nevěřil Otrokyně sadistů: Marně jsem volala o pomoc - nikdo mi nevěřil](https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47088/otrokyne-sadistu-marne-jsem-volala--EMj-47088.jpg?v=1554555832)
hodně zajímavá knížka. Nikdy bych nechtěla nic z toho prožít. Doufám že teď už je konečně štastná :-)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Vraždy podle Grimmů Vraždy podle Grimmů](https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/86588/vrazdy-podle-grimmu-86588.jpg?v=1314286425)
Výborná knížka :-) přečtená jedním dechem. Už dlouho jsem nečetla tak dobrou knihu. Všem, kdo má rád tajemství,zvraty, krimi a hlavně detektivky můžu jen doporučit, rozhodně si zaslouží 5 hvězdiček :-) jdu číst další díl ;)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Modrá krev Modrá krev](https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58759/modra-krev-58759.jpg?v=1295775636)
zatím nic moc a stále váhám zda to dočíst či nikoli !
Už jsem četla hodně knížek i na podobný motiv, samozřejmě nesrovnávám ale tohle mě zatím moc nenadchlo. Tak snad mě neco nakopne to dočíst až do konce. ;)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
![Na stříbrné cestě Na stříbrné cestě](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/139957/na-stribrne-ceste-i9q-139957.jpg?v=1565333840)
Knižku jsem přečetla jedním dechem a moc se mi líbila. Nechybělo napětí, láska a akce :-)
Těším se na další díl :-))
Ale musím nechat fakt, že první díl se mě osobně líbil nejvíc ale je škoda, že se děj rozvinul až asi po 100 stranách mno.
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
![Vražedné procedury Vražedné procedury](https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44586/vrazedne-procedury-4I4-44586.jpg?v=1582714254)
Knihu jsem četla a musím říct, že se mi moc líbila. Přečetla jsem ji za týden a musím říct, že se četla jedním dechem. Musím se přiznat, že ne vždy jsem rozuměla těm lékařským poznatkům či nějakým medicínským názvům, ale vždy to v této knize bylo pěkne objasněno a vše bylo srozumitelné. Doporučuji všem!!!