Njangu komentáře u knih
Po přečtení jsem si říkala, že je to nejlepší díl. Mělo to trošku větší drive. Série se s každým dílem zlepšuje.
(SPOILER) Super, úžasný příběh. Skoro nemám slov. Opět výborný příběh od Sarah, který jsem četla jedním dechem. Obdivuji, že příběh je sice dílem o jiných hlavních postavách, které byly úžasně provázané na základní díly série. Trošku mně zklamalo, že v úplném finále Nesta přišla o svoji moc. Očekávala jsem trošku jiný konec. Cassian byl úžasný. Nad tím asi zaplesá srdce každé ženy. Prostě Sarah J. Maas opět dokázala, že dokáže napsat neskutečně dlouhou knížku, ale v žádném okamžiku se nebudete nudit. Dokáže udržet napětí a akci v každém okamžiku. Zbožňuji její knížky.
Výborná kniha. Bavila jsem se od první stránky. Kira je konečně hlavní postava s vlastním názorem, žádná nanynka co neví co chce, ale na druhou stranu žádná urputná feministka. Knížka byla úžasná, plná vtipu a dost jsem se zasmála. Četlo se to dobře, děj úžasně ubíhal.
Opravdu vtipný kousek a vtip si to udrželo od začátku, až do konce. Což oceňuji.
Dočteno jedním dechem. Opět sešup, jak na horské dráze. A teď rychle, kdy se plánuje další díl? Netuším, kterým směrem se bude příběh dál vyvíjet, ale vzhledem ke skupině čtenářů, kterým je tato série určena, DOUFÁM, že bude celá pětadvacítka opět pohromadě a nebude to určitě jednoduché. Pouze jednu výtku mám a to "do prasečí řitě" - prosím už NE!!!! Nevadí mně klení, dobře zasazená nadávka, apod. ale tohle se mně nelíbilo. Při vší úctě k paní spisovatelce doufám, že bude v dalších dílech nápaditější, vždyť dokázala vytvořit ve své fantazii takové dílo a s tímhle by se nepoprala? Tak teď budu muset vydržet, potlačit abstinenční příznaky a čekat........
Proti samotným Hunger Games je tato knížka podstatně slabší. Úplně mě nenadchla, přestože původní série je skvělá.
Snow v roli záporka je od samotného počátku a jen mu v hlavě běží jaký je chudák. Takže žádné pochopení jsem tam nenašla, prostě to byl lump od narození, hýčkaný a sebestředný.
Děj se vcelku vlekl a až na drobné výjimky se občas něco stalo.
Příjemná oddechovka;)
Z celé série druhý díl, co se mně opravdu líbil. Oproti Vinici ve Francii neobsahoval přehnané množství francouzských slov, v kterých jsem se ztrácela. Paříže bylo tak akorát. Mohla jsem se zpětně znovu potoulat v jejích uličkách a jako bonus spousta sladkých teček :o)
Dobře napsaný příběh. Po delší době mě příběh bavil a neměla jsem pocit, že je všechno stejný.
Bavila jsem se.
Knížka je svižně napsaná,l se spoustou vtipných dialogů.
Těším se na zbytek série.
Po několika zklamáních s touto autorkou jsem se přemohla a zkusila jsem její další knížku. Vždyť přeci jsem si jí v minulosti neoblíbila pro nic za nic. A jsem ráda, že jsem na ní úplně nezanevřela. Možná za špatnou knížkou, stojí špatný překlad.
Tohle bylo super. Jednohubka a úžasnými dialogy. Žádný jednoduchý věty bez náboje. Začetla jsem se od prvních stránek a udrželo si to spád.
Příjemná oddychovka, výborně napsaná. Děj svižně utíkal a oči přeskakují přes stránky sami. Bavila jsem se od začátku, pokud si chcete užít romantiku a přitom se zasmát - jako fakt zasmát!! - tak neváhejte. Takovýhle knížek moc není.
TOP, TOP, TOP.....
Nemám slov, na doporučení jsem se k téhle sérii dostala (proč nepřišlo to doporučení dřív???) a musím říct, že to bylo nejlepší zakončení čtecího roku (lepší být nemohlo).
Ach.... Jen škoda, že už je konec. Bude mě ten úžasný svět chybět i se všemi postavami.
Zamilovala jsem se... :-*
Au.... Jeden den a byl konec.
Četla jsem to jedním dechem.
Druhý díl se mně líbil ještě o něco víc a potřebuji nové díly..... Ideálně co nejdřív!! Tak doufám, že nás nenechá Baronet dlouho čekat. Strašně moc musím vědět jak to dopadne.
Místo děje je originální a já jsem čím dál víc
z jejích knížek nadšenější.
Příběh byl napsaný hodně poutavě. Začetla jsem se do něj od první stránky. Po dlouhé době to byla knížka, která mě opravdu chytla. A ten neobvyklý konec - takový zvrat jsem opravdu nečekala.
Vzhledem k tomu, že to byla první spisovatelčina knížka, ty další už budou jen a jen lepší ;) Už teď se na nové příběhy těším a doufám, že budou vykreslenější, hlubší a ještě mnohem zajímavější. Předpokládám, že autorka má další nápady v rukávu.
Neotřele pojatý příběh. Měli to všechno, humor, ironii, úžasné dialogy a chemii..... Jsem nadšená. Whitney nikdy nemůže zklamat. Jediná chyba je, že se mně sem nevejdou všechny hvězdičky k hodnocení. Databáze má špatnou stupnici.
****************************************
Tak tohle byla taková třešnička na dortu. Asi by si zasloužil příběh Jamieho plnohodnotný stránkový rozsah. Ale i tak je úžasný, že to ani díky rozsahu nebylo vůbec špatný. Maličko zjednodušený, ale i tak to stálo za to. Asi by měla autorka přidat a napsat toho trošku víc, protože mám obavy, že až od ní všechno přečtu, tak nenajdu nic podobného. Asi bych si knížky od L.J. Shen měla začít šetřit.
Tak fajn, vypadá to, že paní spisovatelka se rozhodla natahovat hlavní kriminální zápletku přes několik dílů ;(
Ale jinak to bylo super. Už teď se moc těším na další díl. Bryce a Dash byli výborní. Od začátku tam ta chemie fungovala a to jejich hašteření jsem si opravdu užívala.
Potřeba přečíst knihu na téma čtenářské výzvy, kde autorem je novinář, mě dovedla k této knížce. Začátek jsem málem nezvládla a knížku jsem na malý okamžik odložila, nemám ráda téma sebevražd. Ale chyba by byla se ke knížce nevrátit. Nakonec jsem nadšená a možná za to může i moje současná životní etapa. Knížka mě donutila se zamyslet, nad tím, proč se život každého z nás ubírá tou cestou, kterou zrovna jde. Svůj život si každý vybíráme sám a je jen na nás, kterou cestu, cestičku, pěšinku, nebo jen vyšlapanou stezku si zvolíme.
"Otázka není, na co se díváš, nýbrž co vidíš." - H.D. Thoreau
Tahle kniha není žánrově typické fantasy, ale stojí za přečtení.
Tenhle díl mně přišel trošku přeslazený. Nebylo to špatné, ale už to bylo moc. Nicméně se těším na další díl. Čte se to dobře.
O kapku lepší díl, než ten první. Série se začíná rozbíhat. Líbí se mně propojení všech osob i když se vždy v každém díle jedná o jinou dvojici.